Carane bakal administrasi tanah dadi mangsa? - Vision vision 2034

Ngusulake carane administrasi tanah ing 2034 bisa ora katon kaya gagasan gampang, yen kita bisa ndeleng pirang-pirang perubahan sing kedadeyan ing taun 20 pungkasan. Nanging, latihan kasebut minangka upaya kaping kalih ing taun 20 sadurunge Kader 2014. Nganggo maneka warna pratelan marang pernyataan-pernyataan kasebut mbutuhake biaya wong, sawetara institusi utawa malah kabeh negara.

Kanggo mikir yen ing 2034, cadastre bakal diumumake lan dianyari dening warga kanthi bentuk sukarela sing disorot. Nanging sing nyuworo pemetaan nganyari sadurunge kita sumurup OpenStreet Map, kang panggolekan menyang pitakonan apa Institute cartographic kudu ana utawa yen sumber digunakake kanggo ningkataké pemetaan bareng antarane siswa lan sing kebon mung kanggo tumindak normative, lan nganyari input dhasar sing ora bisa dikendhalake kayata model tanah konsisten lan gambar satelit sing diupdate luwih kerep.

Visions of Cadastre in the future of 20 years

Owah-owahan konsèp ing Kadastrangan biasané luwih rumit, amarga panggunaané luwih ketat tinimbang pemetaan skala liya. Hubungane karo aspek hukum, fiskal, ekonomi nggawe interdependensi ora mung babagan informasi nanging uga proses. Nanging, uga Kartografi bisa uga mati nalika jaman kamulyanMinangka teknologi dadi luwih demokratis lan tuntutan informasi wektu nyata sing digawe, akurasi presisi, teken profesional lan aliran metodologi nglakokake risiko ora nyukupi kabutuhan tuntutan sing ora bisa diterusake. Minangka conto, priksa manawa pirang-pirang ensiklopedi sing bubar dibukak saka anak-anake, padha nggunakake tugas-tugas saben dina; utawa jumlah murid ing perpustakaan sekolah kanggo ngrampungake karya; Senadyan pitakonan akademik sing nduweni wikipedia, kegunaan, update kolaborasi lan kompatibilitas karo mesin telusur Google ngirim perpustakaan kabeh menyang musium.

Aspèk liya sing ditemtokake ing subyek kadastrangan yaiku kasunyatan sing kahanan kontekstual antarane negara ora padha karo syarat. Kanggo negara-negara Eropah sing wis duwe jangkoan basis properti ing 100% ing tingkat nasional lan karir layanan sipil standar, modeling ing telu lan papat dimensi urgen. Situasi sakabehe nalisir ing negara-negara kang jangkoan 2D isih ora lengkap, asumsi sing wis rampung wis kadaluwarsa lan ndhuwur kabeh owah-owahan politik sing nyebabake pemecahan kabeh tim profesional pengalaman, sing bisa ilang profesionalisme nalika mbeta informasi ing hard drive lan -sing ora nyebabake kita ngguyu- dadi bagean saka geni ing kantor walikota sing, ing antarane kapentingan liya, ngupaya mbusak jejak korupsi.

A vision of cadastre 20 taun-taun ngarep ora ngaku dadi taruhan adhedhasar cabals utawa eksposisi apa sing ana. Luwih saka sawijining latihan sing dienggo ing pangertèn umum praktik-praktik apik lan tren sing bisa dideteksi dening para ahli. Nanging kita kudu ora ngendhekake yen tren sing diajokake bisa mimpin penerapan trabasan; kayata kasus akeh konteks ing Afrika ing ngendi warga tindak saka ora ngerti kabel menyang generasi ponsel telephony sabanjure. Sing dadi sebab kenapa model kaya Kartastre fit-for-purpose lagi kalebu ing wacana gangguan evangelization ing prakara iki; kanggo panjaluk properti sing ana sing kudu diwenehi judul lan panampa warga ing gunung sing luwih milih judhul kanthi ukuran «luwih akurat»Nanging yen ana watesan sing ditata karo tanggane; tinimbang ora duwe apa-apa lan ngarepake politisi liyane supaya bisa menehi apa maneh.

A statement kanggo 20 taun ing tangan saka - visionary wong bodho - bisa nggawe konsep a Sistem Manajemen Properti Nasional, mbukak konsultasi publik, karo konsep hak, watesan lan tanggung jawab sadurunge padha dianggep minangka standar; -adalah madman- karo kemampuan advokasi normatif lan sawetara tirani bisa mbusak metode konvensional yen ora njamin efisiensi wektu, biaya, katerangan lan transparan. Nalika para pambela cara konvensional duwe kesempatan kanggo nanggepi, iki bakal ngowahi iklan formal (sertifikat tradisi lan kebebasan) menyang akun saiki properti nyata minangka akses sing saiki dikirim bank-bank, lan bakal mikir metu. para perantara transaksi liwat jendhela traceability Ali-real ing wektu nyata.

Nanging hey, nalika sampeyan edan ngenali sing ing negara, aku bali menyang apa ngandika ana ing ayat pisanan iki nulis, sing statements Cadastral 2034 punika taun kapindho apa ana Cadastral 2014, kang arep miwiti ngomong.

Sadurunge Cadastre 2014

Cadastre relatif anyar, dibandhingake karo Registry Property, sing adhedhasar kode sing wis digabungake kanggo pirang-pirang abad ing basis prinsip registri sing transcend hukum nyata, movable, komersial utawa intelektual. Homologation saka tujuan Cadastral teka pungkasan karo owah-owahan paradigma sing kontekstualine kanggo makna saka tanah kanggo manungsa: panaklukan, peperangan, upeti, industrialisasi, komputerisasi; Tambahan, ombak evolusi model ekonomi nggawa teknik manajemen informasi lan perbaikan operasi dadi sensasi sing teka kanggo kita minangka potongan teka-teki.

Infographic nggambarake paradigma gedhe sing wis kader, ing jaman sing beda:

  • Paradigma penilaian lan pajak ing tanah, kanthi prioritas darbèké minangka kasugihan warisan saka feodalisme. Ora ngagetne yen pendekatan iki wis suwe banget ing Amerika Latin, ngelingi sanajan sawise kamardikan negara-negara Spanyol iki, model ekonomi terus dadi adaptasi saka feodalisme teka karo kolonisasi. Ing infographic iki minangka sepisanan saka teka-teki, kadaster tax minangka aplikasi dhasar.
  • Paradigma pasar tanah, kanthi évolusi comfort minangka makna saka bumi. Iki teka karo revolusi industri antarane 1800 lan 1950. Akeh pondasi klasik saka tanah terus adhedhasar paradigma pasar tanah kasebut, mula sapérangan sumbangan wektu iku minangka hukum cadastre minangka aplikasi pelengkap kanggo aspek fiskal.
  • Paradigma saka administrasi tanah, kanthi sesanti bumi minangka sumber. Iki muncul karo visi anyar saka rekonstruksi pasca perang, nalika akeh institusi umum nduweni renovasi sing menarik, kalebu Kadastre lan Registry. Iki minangka taun-taun penting kanggo Register Dhasar, ngoper menyang media kayata mikrofilm lan, ing kasus Cadastre, pengaruh sumber daya internasional ndhukung modernisasi teknik kadaster, utamane karo kapentingan keamanan nasional sing gegayutan karo Perang Dingin. Akibaté, potongan cadastral ekonomi modernisasi mekanisme révisi sing kalebu saka model sing disederhanakaké ing kahanan Anglo-Saxon menyang kompleks sing adhedhasar biaya penggantian lan kurva panyusutan sing padha tetep nganti dina iki ing akèh negara Amérika Latin.
  • Paradigma pembangunan sustainable, kanthi bumi minangka sumber umum sing winates. Iki dilahirake karo revolusi informasi, ing wiwitan dasawarsa 80, ing ngendi kamungkinan piranti digital bisa ngganti peta lan file digital, kanthi konsultasi lan interrelasi karo informasi cadastral liyane. Kajaba iku, kapentingan ing integrasi antarane Kadastre lan Registry ngluwihi kolaborasi lan ijol-ijolan data, sing nyederhanakake marang warga liwat integrasi proses. Iki pungkasan kedadeyan saka perversions sing kudu nglumpukake kabeh sheet sheet «Borges»Malah ide nempatake kabel ing antarane Cadastre lan Registri supaya nyambung. Ngerti manawa multifinitas ana ing integral saka rantai nilai administrasi tanah lan ora ing tahap tangkap wis nular nganti saiki; kanggo ngrusak warga sing dikarepake yaiku layanan sing luwih apik.

Registrasi Tanah 2014

Ing konteks pungkasan iki, Cadastro 2014 lair. Ing agêng-nineties Federasi International saka Surveyors (anjir) ndadekake siji saka taruhan paling kanggo revitalize tugas, ndhukung inisiatif sing jumeneng apa sing arep Registry Land ing 20 taun sabanjuré. Iki ndadékaké kanggo nimbang laku lan tren sing paling apik sing digunakake ing donya, kanggo administrasi tanah; karo proyeksi babagan kader Cadastre ing 2014.

kertas iki muncul madegé filsafat kanggo akeh dina iki bisa koyone ketok, Nanging kita pirembagan babagan 1994, wektu nalika inisiatif wiwit lan diterbitake ing 1998. Kanggo 1994 mung janji Windows 95, kita digunakake Windows 3.11 kanggo kelompok, AutoCAD R13 sing simulasi windows ora kaya dadi luwih sadurunge biasanipun R12 layar peteng, Microstation SE ing Clipper ustation klasik mlaku ing exhuberantes nanging peralatan larang Intergraph; lunak free ana fallacy saka Cepet lan karya Internet saka supaya disebut-portal kaya Yahoo, Lycos, Excite lan AltaVista sing kudu diakses saka cafe Internet utawa screech saka modem disambungake menyang telpon landline.

Kanggo nyegah resiko usulan-usulan kasebut saka bal kristal, latihan kudu didhasarake ing praktik sing paling apik lan kanthi pendekatan visioner endi masalah kaderisasi bakal berkembang ing syarat-syarat proses, piranti, ruang lingkup lan hubungane aktor sing ana hubungane karo wilayah

Deklarasi 6 2014.

1. Kahanan lengkap wilayah kalebu hukum umum lan watesan

Pendhapat kasebut nyebabake Cadastre konvensional sing ora mung ndeleng kasunyatan sing sejatine, miturut logika bias kayata mung ndhaptarake formalitas utawa luwih prioritas babagan fiskal. Iki nuduhake manawa cadastre fokus marang "fakta", kanthi foto kepriye wilayah kasebut ing wilayah kasebut, kanthi tujuan supaya informasi formal lan informal sing dianyari. Kajaba iku, konsep kasampurnan, saéngga obyek ruangan sing ana ing antarane wates-wates ing papan kasebut, kayata jalan-jalan, kali, pantai, dll. Dheweke bisa dimodelake kanthi logika sing padha karo bangunan kanthi terus-terusan, nyegah properti kasebut terus njaluk obat sing nglebokake wilayah panggunaan ing mangsa ngarep.

Scope liyane saka pernyataan kasebut yaiku ngubungake data bukan properti, sing mengaruhi domain, panggunaan, pendhudhukan utawa panggonan. Iki nggambarake manawa prasarana data spatial sing nyedhiyakake layanan karo data kayata wilayah sing dilindhungi, wilayah resiko, rencana perencanaan tanah, lan liya-liyane, kalebu aturan supaya hubungan spatial karo properti ditampilake minangka efek sing katon ing iklan resmi utawa materi ing wektu pejabat kudu nggawe kualifikasi utawa menehi lisensi. Ing standar ISO-19152, pernyataan iki nggampangake hubungan pihak-pihak sing kasengsem ing kasunyatan wilayah kasebut ing hubungan loro kaloro akronim RRR (Hak, Watesan, Tanggung jawab) lan data "non-properti" iki diarani obyek teritorial.

Namung ing baris ingkang sami, pernyataan 5 sanésipun dipunpikantuk ing dokumen Cadastral 2014 dipunpromosikaken dening FIG ing 1998. Conto cithakan ditampilake ing sisih tengen nduweni logika file folio administratif kader Cadastral, kanthi ngatur data master babagan realitas sing bisa beda-beda ing antarane institusi sing kanthi historis dijupuk data kasebut kanthi optik sing beda, njupuk interoperabilitas lan kamardikan legal kanthi logika manajemen data master kanggo nguatake prinsip legitimasi:

  • Nomer nasional sing unik sing digawe ing jeneng basa 36,
  • Karakteristik fisik sing teka saka Kadastrayan, ciri-ciri hukum sing diwenehake saka formalitas / informal lan tandha irregularitas, karakteristik normatif lan pihak sing kepengin banget.
  • Tandha prosedur diwiwiti (diajukake) ing proses misi sing beda nanging durung ditampa résolusi utawa mundur.
  • Tandha konsistensi, kanggo beda antarane kasunyatan fisik lan hukum.

Ing ngisor iki ana asil saka intine LADM, kayata:

  • Ekstrak saka prosedur adhedhasar aktor sing digabungake menyang proses transaksi lan sing kapentingan kanggo alasan prioritas prosedur sing ana hubungane utawa kanggo transparan prasaja sadurunge warga sing kasengsem entuk manfaat.
  • Asil hubungan hukum (diakoni kanthi cara resmi lan uga non-formal), kanthi kemungkinan ndeleng tradisi sadurungé, sing katon minangka negara sing ora aktif nanging katon.
  • Asil efek spasial jenis watesan / kewajiban.

Yen data rawuh saka sistem misi pendaptaran tanah, Regularization Registry utawa rencana khusus, saben wong bisa nglakoni kanggo ngoptimalake alesan misionaris lan warga utawa panganggo saka proses bisa dipercaya data iki bebener pokok. Saka tab kasunyatan legal bisa dadi tampilan padha saka logika sheet nyata karo Varian kayata liens, kredit utawa pranala kanggo cathetan liyane kayata perdagangan, intelektual, Keamanan Interest lan uga yen arahan ing obyek kasunyatan administratif bakal wilayah hukum sing uga nduweni pihak sing interested ing efek / watesan sing disebabake marang kepentingan. Ing tingkat saka institusi pemerintah bab kabèh iki kudu katon tanpa Watesan, yen kawicaksanan disetujoni fokus ing efficiency transactional lan pecah saka chiefdoms antarane institusi umum lan warga aktor langsung minangka notaris, kotamadya, kurator kutha utawa surveyor. Netepake apa iki uga ing mbukak akses kanggo warga namung masalah transparansi politik lan untung, kaya iku bisa dadi free apa ing ndhuwur (master data), karo liyane burem versi lan shopping cart sing ndadekake gampang ngasilake sertifikat langsung kanthi data lengkap.

2. Ora ana pamisahan antarane peta lan cathetan

Pernyataan iki luwih jelas, senadyan kanggo 1994 iku sawijining impen, saumpama manawa upaya sing paling kondhang weruh CAD sing macet karo pranala menyang rekaman basis spasi, lan ing antarane paling ora ana shapefile ing ngendi kolom ora bisa digawe guru kanggo akeh hubungan, kayata persil karo macem-macem pemilik utawa pemilik karo macem-macem lot; Akibaté jeneng pemilik kudu diulang sajroning akèh cathetan sing bakal katon ing wilayah kasebut ... tanpa mlebu menyang rincian watesan sing implisit karo bit 16 wae.

Temtu, pratelan iki menehi tandha pedoman sing menarik babagan tema geospatial sing ditrapake kanggo administrasi tanah. Sanajan kudu eling yen ide awal yaiku ngrujuk "ora ana pemisahan antarane data Cadastre lan data Registrasi Tanah" lan ora mung "peta cadastral - card".

Iki uga menehi bobot kanggo interoperabilitas lan standarisasi data geografis saka hukum liyane sing, amarga "obyek wilayah legal" mengaruhi panggunaan, domain utawa pendhudhukan; logika database klasik sing mbabarake layanan kanggo prasarana data spatial kanthi kabijakan lan interoperabilitas antara sistem. Mbok menawa ana masalah sing nguntungake yaiku standar OGC ditetepake dening piranti lunak gratis lan kanthi cepet ditampa dening piranti lunak proprietari.

3. Pemodelan iki bakal ngganti peta kadastruktur

Prinsip sing paling apik iki diwujudake ing standar ISO-19152, supaya bisa ngerteni kesederhanaan hubungan (RRR) antarane kelas-kelas sing nyatakake realitas fisik (People, topografi), realita modifikasi (Unit administratif, unit spasial) lan sumber rekaman informasi (Sumber).

Kandhakake gampang, lan grafis ing sisih tengen katon gampang. Sanajan njupuk sing kanggo ISO implementasine digawe luwih rumit tinimbang apa sing diarepake ing dhisikan awal. Upaya pisanan disebut Model Cadastre Cadastre inti (CCDM), sing banjur diarani LADM, dadi dadi ISO ing 2012.

Yen ngono, ana sing ngira manawa ISO bisa uga ora perlu, kita sing maca Cadastro 2014 ing taun-taun pisanan ngerti manawa kudu ana peraturan semantik - lan isih dadi tantangan. Wacan pertama diwiwiti kebingungan saka berita utama lan istilah, utamane kanggo wong-wong sing leguleyos semantik lan luwih seneng takon tinimbang kontekstualisasi kanthi nulis glosari. Minangka conto tembung "cadastre - cadastre" ora dianggep kanggo nerjemahake amarga konteks kayata Holland, Cadastre minangka Registri; nalika padha nggunakake standar kasebut, dheweke ngarani "administrasi tanah" sing banjur bisa basa Spanyol katon apik "administrasi tanah"; Amarga iki katon mung permukaan lan ora kabeh hubungane, Aenor nerjemake minangka "Administrasi wilayah", sing ing pirang-pirang negara minangka istilah sing tritisi lan vokal sing ana gandhengane karo manajemen lembaga. Conto liyane yaiku istilah "bungkusan" sing kanggo Anglo-Saxon ora bisa dilalekake, nanging ing konteks sing nganggo basa Spanyol biasane diskriminasi deso lan ora kalebu perbaikan kaya sing dituduhake kode sipil.

Sing persis apa sing dikarepake ISO-19152, kanggo standarisasi semantik "domain." Sanajan ngalami dokumen praktis sing nggawe dhasar filsafat lan nuntun implementasine; amarga model UML ora gampang adol karo produsen keputusan sing ngarep-arep asil pungkasan kanggo warga.

Punika trep kangge njlentrehake korélasi lan prabédan antawisipun LADM lan ISO-19152.

LADM lair saka visi dunya, babagan praktik lan tren 20 taun ing masa depan ing Administrasi Tanah. LADM ing cara tartamtu minangka filsafat.

Standar ISO 19152 asil saka sosialisasi donya, kanggo nganonstruksi semantik Administrasi Tanah. ISO minangka standar kanggo aplikasi filsafat LADM.

Ing masalah adopsi iki ana perlu nulis, tinimbang pendekatan model UML lan adopsi optik teknologi kanggo artikel lan presentasi ing acara; iku bakal kasil ingkang sae liyane gaweyan ing Adoption ing tingkat proses, systematization saka pengalaman lan paling laku kanggo nggampangake keputusane produsen tingkat sale. Kanggo sing prakara, conto kaya Honduras, kang diadopsi saklawasé kabeh filsafat LADM ing sistem manawa-SINAP tanpa Duwe ditempelake ing umum privasi, kanggo kasunyatan prasaja kang adhedhasar CCDM saka 2005 wis diijini kesinambungan menarik senadyan kahanan ora stabil sing negara iki wis urip ing taun 15 pungkasan; utawa kasus kaya Nicaragua tanpa nuduhake marang implementasine saka standar, kabeh engine SIICAR kesimpulan nggadahi Adoption tingkat meh 2 saka tundhuk standar.

4. Kadastrés ing format fisik bakal dadi bab sing kepungkur

Asil modeling lan re-pikiran saka format fisik sing impact nyedhaki ing wilayah kayata nomenclature Cadastral njedhul. Ing kuna kaping, ing tombol pendaptaran tanah padha urutan nganti 30 digit, Geocoding lan fitur administratif omben; senadyan iku romantis pangguna ing institusi, kanggo pangguna pungkasan padha cumbersome lan nyenengake yen paling sing digit padha nul a. Minangka conto, jeneng nomenclangan kasebut kalebu yen properti ana ing deso; Yen iki kedaden kanggo dianggep kutha identitas prakteke diganti wiwit nomer gabungan ora padha. Kathah logika sing teka saka Manajemen format fisik, banjur elinga pisanan konsep kutha-deso iki magepokan karo ukuran print péta final, kang cores timbangan 1 desa perlu: 1,000 nalika kanggo timbangan deso 1: 5,000 utawa 1: 10,000.

Mikir ing format digital ndadékaké kanggo ngrampungaké skema iki, mikir babagan apa sing nambah nilai kanggo warga sing butuh nomer sing gampang lan modhèl ing ngendi properti kudu terus njaga identitasé sanadyan owah-owahan kotamadya kanthi modifikasi wates antar kota, senadyan kanggo ngowahi kahanan formal-inpormasi, senadyan ngganti karakteristik kutha-desane. Ora kothak iki ora perlu maneh, nanging yen ana ing tabel attribute, bisa diganti kapan wae tanpa obah ganti identitas; kajaba, mesthine, owah-owahan ngakibatake modifikasi saka geometri.

Iki uga nyebabake metode identifikasi sing luwih efisien, kayata sing digunakake ing sistem kayata paspor, dokumen, plat lisensi kendaraan (kanggo menehi conto). Sawetara digit 30 bakal romantis; kita bisa duwe ana werna saka mobil, nomer lawang sing duwe, sing nomer gembong, nggawe malah bisa nomer kaping Panjenengan pemilik wis jinis ing jog mburi; nanging piring cilik lan sawetara digit sing dikuwasani; Polisi kasebut ora ana ing memori lan dheweke bisa ngelingi nomer kasebut kanthi gampang sanajan mobil bakal cepet banget; lan banjur kudu tetep ora tetep ing wektu nalika iku kendaraan sing padha. Ana muncul cara bisa ngowahi basis angka 10 nomer digit (basa 10) menyang kombinasi kode iki sepuluh nomer lan aksara saka 26 aksara (basa 36);

Conto saka konversi basa 10 menyang basa 36 yaiku: 0311000226 bakal tegese 555TB6. Tegese mung kanthi digit 6 bisa ndhukung nganti sepuluh milyar unik properti, njaga ukuran sing padha (digit 6). Minangka automasi, sampeyan bisa nggawe konversi lan hubungan kasebut karo nomer sadurunge; Kanggo warga kode kasebut minangka rantai cendhak, kanthi internal kodhe bisa dadi ciri-ciri topeng utawa mung nomer urut ing tingkat nasional. Kanggo mbuktekaken babagan cara iki, aku saranake link google iki.

http://www.unitconversion.org/numbers/base-10-to-base-36-conversion.html

5. Kerja sama antarane perusahaan swasta lan umum

Tren iki nduweni pengaruh gedhe kanggo model kemitraan umum-pribadi, sing pengin pindhah menyang sektor swasta minangka aspek sing dudu bisnis sustainable kanggo lembaga umum. Ing taun liyane, Cadastre nggawe survey lengkap ing lapangan, kanthi brigade wong sing disewa dening institusi kasebut; dina iki gampang banget kanggo outsource operasi kasebut. Kanthi cara sing padha, digitalisasi lan ekstrak data saka cathetan fisik, sing ngidini sektor swasta nindakake pakaryan sing "sauntara" utawa paling ora yen ditindakake kanthi becik, mung ditindakake sapisan, ngindhari investasi ing peralatan sing dadi canggih karo wektu.

Nanging, iku minangka tantangan kang ana akeh sistematis miturut syarat-syarat lulusan lan risiko. Nransfer kantor ngarep menyang bank katon gampang banget lan meh wajib, nanging ngirim informasi kasebut mbutuhake jinis jaminan liya ora mung babagan keamanan nanging uga tanggung jawab legal lan administratif.

6. Investasi ing Cadastre bakal dipulihake

Artikel ora menehi luwih akeh, lan kita ngarepake nyentuh ing edisi sabanjure. Nanging ing dasar iki prinsip iki adhedhasar kasunyatan sing nyekel informasi, migrasi saka fisik menyang digital utawa konstruksi sistem gedhe wis rampung sapisan. Lan wis rampung kanthi becik. Operasi pembaharuan lan evolusi sing sakteruse ngirim ora perlu utang saka organisasi internasional, nanging kudu ing matriks re-investasi sumber daya sing digawe saka inovasi ing produk lan layanan anyar.

Deklarasi Registrasi 2034 Land

Kanggo 2014 lan evaluasi digawe babagan perjalanan kasebut, kemajuan lan temuan anyar kanggo nimbang apa sing bakal teka ing taun 20 sabanjure.

Ing review iki, kita nimbang tlatah sing nyebabake revolusi informasi ing cadastre, kayata basa data spasial lan prasarana, geolocation intrinsik masyarakat; Kajaba iku, penglihatan sing wis menehi kapentingan anyar menyang Kadastrés minangka Administrasi Tanah, Pemerintahan wilayah lan apa sing bisa diarepake ing mangsa ngarep kanthi ngringkes ing pikiran.

Mangkono muncul pitakonan anyar 6 lan 6. Kaya Kader 2014, iki minangka interpretasi adhedhasar konteks apa sing wis kedadeyan. Sawetara negara sing bisa ngatasi kesenjangan elementer bakal nggunakake sawetara tren iki, amarga kestabilan lan kabutuhan wis nuntut liyane ing pasar; iki bakal ngirangi wong liya sing bisa nyimpen trabasan konvensional. Liyane, amarga nduweni kabutuhan dhasar, bakal tetep nyoba ngisi utang deklarasi Cadastre 2014.

1. Prasaja mensura

Tema kasebut dadi tuwa, sing Borges nglumpukake saka sumber sing asal saka 1658:

Ing Kekaisaran kasebut, Art Cartography ngrambah Perfection kayata peta sawijining Provinsi dumadi saka Kutha, lan peta Kekaisaran, sawijining Provinsi. Sakliyane kuwi, Peta Unconscionable iki ora kepenak lan Kartografi Kartografi ngedekake Peta Kekaisaran, sing ukurane Kekaisaran lan sacara kebetulan bertepatan karo kahanan kasebut.

Kurang Katon ing Studi Kartografi, Generasi Sabanjure mangertos yen Peta iki dilebur ora ana gunane lan ora tanpa Impiety lan dheweke menehi marang Inseminencies Sun lan Winters. Ing pasarean ing Kulon ana reruntuhan Peta Rusak, didunungi dening Kéwan lan Pengemis; saindhenging negara ora ana peninggalan geografis liya.

Wis mesthi ana masalah, utamane ing konteks sing dianggep luwih penting kanggo kabeh wilayah sing nduweni sifat presisi sing dikontrol, tinimbang mung siji karo presisi ultra. Kanthi kemungkinan teknologi saiki, pernyataan iki nyatakake yen topik iki bakal dadi kapentingan umum ing taun 20 sabanjure; utamané jangkoan wilayah wis ngluwihi lan mung kapentingan kanggo nambah akurasi.

2. Obyek orientasi kanggo Hak, Watesan lan Tanggung Jawab

Iki penerbitan évolusi saka apa wis wungu ing Cadastral 2014 karo varian tinimbang mung sesambetan spasial antarane obyek wilayah legal ing latar bisa lengkap obyek karo model dhewe. Conto ing wekdal punika Daftar Regis Khusus sing wis ana ing sawetara negara; Aku nandheske, ngluwihi kang hubungan antarane lapisan, anjog kanggo implementasine saka Techniques obyek pendaptaran iki sing njamin Sajarah sing, legitimasi, ndedonga kasengsem lan kasedhiya nalika digunakake ing kualifikasi party.

Dadi, yen tumpeng saka panyimpenan saka bandara, kedadeyan dadi apa; sawijining properti luwih saka hukum umum, nanging kanthi kekhasan sing tumpang tindhih akeh sifat hukum pribadhi, nduweni antecedent yaiku hukum sing nyatakake, sing nduweni institusi sing ngoperasikake, tanggal efektif saka geometri spasial telung dimensi) lan mung bisa diowahi liwat transaksi.

3. Kemampuan ngatur 3D

Iki luwih jelas. Saliyané, telung dimensi wis dadi perwakilan, utamané ana ing alfanumerik. Sampeyan bisa teka ing apartemen ing babagan horisontal mangerteni kode properti sawijining, tataran konstruktif, nomer menara, tingkat lan nomer apartemen.

Trend Digital Twins lan SmartCities mimpin kanggo mekanisme pemodelan telung dimensi ing fungsi perangkat lunak kanggo manajemen aset (Cadastre Indoors). Inggih, ngluwihi perwakilan kasebut, Cadastre 2034 nyatakake yen dheweke bisa dikelola; liya, nglamar teknik registri supaya nganyari ora mung ndemek lan mbusak, nanging digandhengake karo transaksi siklus urip; padha dilahirake, geometri sing ditangkep, diarani model, padha entuk operasi karo proses saben dina manungsa, nandhang mutasi, malah mati.

Kapabilitas manajerial 3D iki bakal nyakup metode-metode anyar kanggo njupuk informasi, nggunakake teknik-teknik sing saiki ana minangka awan titik nanging kanthi fungsional kanggo nggampangake identifikasi objek sing disederhanakake kanthi model infrastruktur lan model terrain digital.

4. Nganyari nyata-wektu

Sakliyane aktor-aktor sing terlibat ing administrasi tanah sing digabungake dadi master gedung, arus urut sing bisa podo karo ora perlu. Minangka conto, bank kudu bisa ngetik hipotek tanpa notari minangka perantara; Total, minangka panganggo sing diwenehake sadurunge sadurunge, lan wis entuk kontrak karo warga sing menehi wewenang marang properti sampeyan. Dening adoh plating pemerintah kanggo tilas bisa manggonake recorder ing iku kanthi ngeklik tombol nrima Pendhaftaran nganti bakal kesel kang takon lisensi amarga babras driji, bakal sijine ing werna lan utusan kinerja kanggo entitas kaprigelan ing bank. Logika padha ditrapake kanggo aktor liyane sing saiki ngintervensi ing transaksi, kayata kurator kutha, surveyor, notaris, kotamadya, dll. Sajrone aktor digabungake, update bakal ing wektu nyata lan kompetisi bakal dadi layanan sing paling apik.

Lan banjur, cadastre bakal dianyari dening wong, ing titik ngendi padha nggawe transaksi.

Iki kedadeyan kaya ngono, nanging apa sing kedadeyan karo perbankan. Sadurunge, bank ngetokake kertu (kaya tiket karcis), lan kudu menyang bank kanggo mbatalake dhuwit, banjur tuku dhuwit, lan yen ana liyane kita bisa pindhah menyang bank utawa bisa saka susu ing amben. Dina iki sampeyan mbukak akun bank, lan menehi kertu debit lan sandhi kanggo ngatur ing Internet; sampeyan ora nolak maneh ing bank, nanging ing kasir; akun sampeyan dianyari ing wektu nyata nalika sampeyan nggawe tumbas ing sembarang bisnis, online utawa ngirim menyang pihak katelu saka ponsel nalika sampeyan lagi ana ing taksi.

Tren kasebut ing kana, manawa pangguna mlebu akun Registrasi Harta Nasional, lan ndeleng papan real estate sing ana, yen pengin hipotek bisa nindakake langsung karo bank, yen pengin adol, dheweke bisa nindakake langsung, yen pengin ngatur lisensi bangunan utawa ijin operasi ... kaya sing kedadeyan ing bank !. "Kaya Uber," iki ora bisa dihentikan dening pejabat pendaptaran kadaster archaic, lan uga ora dadi guyon notaris. Cukup kabutuhan pasar; nganti proses pangolahan standar, keamanan lan ngrampungake informasi dikuatake; Model bisnis sing ngganggu bakal digabung karo solusi adhedhasar warga negara minangka prioritas.

Ing pangertèn iki, pangolahan sing saiki bisa dienggo sacara terpisah, kayata pasar real estate (sewa lan dodolan) ing ngendi skema B2B kayata AirBnb nyababaken model konvensional karo pangriptan global sing bisa diurus dhewe déning panganggo pungkasan; mati ing cara agen real estate, pengacara sing nggawe kontrak, penilai sing nyinaoni kaseimbangan ekonomi, perusahaan sing njamin jaminan lan ndhuwur kabeh negara sing biaya kanggo njupuk metu tax.

Uga bakal kelakon manawa sistem registrasi properti bakal disatukan, dadi dhaptar "barang sing kasedhiya kanggo didol", iki ditrapake kanggo kahanan kayata properti sing bisa dipindhah (kendaraan), properti intelektual, barang komersial (perusahaan, saham), lan kesetaraan " bisa dipasarake ». Kanggo iki, teknologi minangka BlockChain lan Intelligence Ponggawa bakal njupuk kauntungan saka kontrak cerdas ing logika barang kembar kasunyatan fisik digital karo padha karo sawijining cryptocurrency, menyang ombone sing securitization dijamin ing REGISTER ngendi pamaréntahan maneh numpak prau layar.

Lan banjur, registri cadastre bakal dianyari ing wektu nyata kayane wis kedadeyan ing lingkungan liyane saben dinten.

Sampeyan uga dadi masalah «humanization saka pendaptaran Kadastral-Registry nyukupi kabutuhan gedhe ing jagad». Mangkene pitakon: Apa Kadastre Konvensional siap kanggo entuk biaya, wektu lan traceability kabutuhan 70% saka populasi sing ora duwe hak properti? Lan kita ora ateges nggawe pangenalan wilayah kasebut ing taun 50, nanging ing rekor maksimal taun 6; sanajan iki, kita kudu ngilangi paradigma arus proses pendaptaran kadaster, sing fokus ing apa sing nambah nilai ing ranté Administrasi Tanah.

Mulane kita rujuk aspek iki sing digandhengake karo pernyataan iki yaiku kebutuhan global kanggo ndhaftar wong sing ora duwe identifikasi sing diakoni dening sistem resmi, sifat sing durung dicathet lan daftar hak-hak sing digunakake wong-wong iki bumi iki Iki, ora kanggo sebutno yen ing wis kadhaptar ana informal paling dawa banget. Ngatasi masalah iki ing taun-taun 20 sabanjuré mbuktekake cara ngremukke maneh sing bisa ngurangi wektu, biaya lan partisipasi luwih akeh populasi.

5. Cadastre global lan interoperable

Cukup sing. Standardisasi termotivasi dening pasar, kanthi pengenal obyek universal. Lan dermaga kode 30 sing diganti saben wektu properti dipenuhi alas.

6. Kemampuan kanggo ngatur wates ekologis

Iki nyebabake pemetaan obyek sing ora obyektif, kayata cadangan alam sing kapentingan internasional, cadangan karang ing segara.

Pitakonan kemungkinan peran mangsa ing Cadastre

Kanthi kader-kader 2034 uga nduwe masalah ing kapentingan global, sing bisa dadi intervensi Catastro, lan manawa bakal nyathet paradigma anyar kanggo ngatur pusat informasi holistik ing lingkungan global sing tambah akeh. Pitakonan iki yaiku:

1. Panggonan tanah Bakal Kadastrya muter peran ing registrasi informasi iki?
2. Keamanan pangan Apa ana kapentingan kanggo nggayuh tujuan obyèk-obyèk wilayah lan ciri-cirié karo manungsa ing panggunaan, akses lan kasedhiyan hak pangan?
3. Perubahan iklim Apa ana kapentingan ing pendhapat hak-hak sing gumantung marang kerentanan owah-owahan iklim?
4. Akeh kadaster. Apa sing bisa lan ora bisa dilakoni ing cadastre kolaboratif?
5. Green cadastre Tengen wates ekologis?
6. Global cadastre. Apa infrastruktur apa sing bakal dibutuhake kanggo Cadastre global?


FIG 2019 - Hanoi

Cadastre cocok kanggo tujuan kaya Uber. Geometri kudu dilebokake, amarga bakal kelakon utawa tanpa kita.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.