Nguji Netbook ing CAD / GIS

acer-aspire-one 

Sawetara dina kepungkur, aku wis nyoba nyoba manawa Netbook bisa digunakake ing lingkungan geomatik, ing kasus iki aku wis nyoba Acer One sing ditugasake dening sawetara teknisi deso kanggo tuku nalika ngunjungi kutha. Tes kasebut mbantu aku mutusake yen akuisisi sabanjure, aku nandur modhal ing HP liyane sing performa tinggi, utawa solusi anyar iki bisa digunakake.

Tim

Mesin kasebut ora dirancang kanggo proses sing nganggo sumber daya sing cukup, nanging ora ateges ora duwe kapasitas cukup:

  • Memori RAM 1GB
  • 160 GB hard drive
  • Layar 10 ''
  • Dumadi karo telung port USB, port Datashow, koneksi nirkabel, akeh kartu lan audio / mikrofon.

Keyboard rada luwih cilik, ora masalah kanggo sing nulis nganggo rong driji (kaya pitik sing mangan jagung) nanging yen isih cilik, kita mesthi ngetik typing, sampeyan pengin digunakake kanggo sawetara wektu. Luwih ngganggu tombol gulung lan nangani mouse nganggo driji sing setengah derang; nyeret nengen duwe fungsi zoom nanging tombol banget angel dipencet; Aku mikir luwih becik nggarap mouse eksternal.

Alesan utama kanggo mutusake manawa iki dudu tim sing kerja keras, amarga ukuran layar sing bisa mripate, iku luwih apik kanggo lelungan nanging mbuwang wolung jam kanggo ngrusak klapa kanthi vektor lan latar ireng ... ora Aku mikir. Sanajan duwe port kanggo nyambung monitor yen digunakake ing kantor.

Kanggo piranti lunak, kasebut karo Windows XP, sing apik kanggo konsumsi sumber sing kurang, senadyan versi Pro Edition Home sing ora nggawa ... ala kanggo Manifold. Uga kasedhiya karo versi 60 dina saka Office 2007, lan yen mabur nggawa Microsoft Works sing mesthi saka Microsoft nanging regane murah banget.

Nggarap CAD

Aku wis mbukak Microstation Geographics V8 iki, nyambung menyang database Akses liwat ODBC. Bapak-bapak, bisa mlaku tanpa kakehan, Peta Bentley krasa luwih abot nanging ora nemen.

Ngisi enem orthofotos .ecw saben 11 MB, ora enak. 22 peta cadastral kanthi 1: 1,000… ora ana masalah.

Konversi ecw dadi hmr ... ogh! ing kene diwiwiti kanthi apik, mesin kasebut ora nduweni kinerja sing dhuwur nanging pungkasane bisa digayuh ing 2:21 menit, dikonversi nganti 8MB dadi 189 MB, konversi sing ora masuk akal, aku ngerti nanging format iki mlaku kanthi cepet ing Microstation. Aku mikir ora cocog kanggo nggarap Tiff amarga bobote, nanging bisa uga dadi pilihan sing nduweni kemampuan ekstra.

Temtunipun, kanthi Microstation mesin cilik iki apik, senadyan ana wong liya sing duwe kartu NVidia sing mesthi ndadekake asil kasebut luwih apik.

KESIMPULAN

Kanggo program ringan, kaya Microstation, aku wis bisa ndeleng kanthi apik. Aku ora mikir gvSIG kanthi pangowahan anyar bakal bisa digunakake kajaba kabeh wong ngoptimalake konsumsi sumber daya kanthi nggarap akeh lapisan utawa nyambung menyang layanan OGC.

acer aspire one

Aku seneng banget karo apa sing dienggo gunakake: Aku wis ngilangi Microstation V8, BitCAD, Manifold GIS, Avira, Microsoft Works, Urip Writter, Foxit y Chrome. Sawise seminggu aku wareg minangka lelungan sing sering, blogger lan penggemar CAD / GIS… ala banget yen utang.

Kanggo $ 400 dolanan iki regane larang, aku ora nganggep minangka investasi sing ora apik, nanging pikirake pengembalian sing bisa diarepake wong liya. Iki minangka pamikiran alternatif sing apik yen bisa digawa ing tas internal jaket utawa jaket, amarga ukurane minangka agenda, lan dadi luwih aman kanggo nggawa ing tengah folder, luwih ora risik tinimbang nggawa tas tas Targus ing lingkungan sing kabeh kriminal nganggep dheweke ana ing njero.

Sampeyan uga kudu nimbang kontra, amarga sanajan bobote bisa diatur, kanthi ora nggawa CDrom sampeyan kudu nyakup aksesori iki minangka tambahan; Kanthi USB 8GB, instalasi program ora katon rumit nanging yen perlu diformat utawa detoksifikasi saka virus kriminal ... aku ora ragu. Yen nambah mouse nirkabel batre lan tablet grafis… bisa uga meh kaya abot 14 ”

Yen sampeyan tuku PC kinerja tinggi, Compaq $ 500 luwih saka 2GB RAM, kanthi Intel Duo lan kertu grafis individu. Kasunyatane yaiku kanggo sawetara wektu yen netbook wis ana wiwit ASSUS, mesthine sajrone setaun setengah taun kita bakal duwe mesin sing kuat banget ing format miniatur kasebut.

Situs web: Acer Aspire One

5 Balesan kanggo "Tes Netbook ing CAD / GIS"

  1. Iku gumantung, yen mung kanggo latihan, sampeyan ora bakal aran slowness akeh.

    Nanging manawa kanggo nindakake akèh karya, peralatan kasebut ora nyukupi, rumangsa alon lan ukuran layar nuli mata.

  2. Hi, kepiye sampeyan? Apik banget, laporan nyebabake saya akeh keraguan sadurunge tuku. Aku takon sampeyan pitakonan, Aku sinau ing XNAUM visual XVII lan autocad, apa sampeyan mikir karo mesin sampeyan bisa apik?

    Gracias

  3. Manawa kudu bisa mbukak amarga versi-versi kasebut banget sinis, aku malah versi 2002 bisa mlaku kanthi apik ing mesin iki.

  4. Ngapunten, sampeyan ngerti yen AutoCad 2000i bisa mbukak kanthi normal (apa-apa saka 3d) ing jinis notebook iki.
    Salam lan Blog apik banget

  5. jejeje Aku duwe salah siji, model mung ngisor sampeyan wis nyoba, kaya nanging karo 512 RAM lan disk SSD saka 8GB.

    Aku ora gunakake minangka stasiun kerja, utamane amarga keyboard, senadyan ora samesthine yen ban nalika sampeyan wis ana ing wektu sing suwe.

    Ing sisih liyane ing tim kaya mine, XP bakal dadi justito lan mesthine aku ora seneng. Aku wis ngetokake Debian kanthi minimal lan bisa ngowahi cahya lan tangkas apa sing dikarepake: njelajah Internet, ngirim email, ngobrol, nulis dokumen lan yen perlu dijadwalake kanthi asap.

    Minangka hadiah aku ora sambat, saiki aku mesthi nggoleki wong sing nganggo baterei luwih akeh, mungkin RAM luwih cilik lan yen perlu layar luwih dawa. A bug kasebut kanthi jam 6 utawa 7 otonomi sing bungah nyata.

    Apa maneh ing omah, aku wis ngawasake monitor 19, "apa sing diarani" kacamata "bocah lanang iki 🙂

    Salam iki!

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.