Nguji Netbook ing CAD / GIS

acer-aspire-one

Sawetara dina kepungkur aku nate nguji yen Netbook kuwi dianggo ing lingkungan geomatik, ing kasus iki aku wis nguji Acer One sing sawetara teknisi desa njabat supaya aku tuku neng kunjungan menyang kutha. Test iki mbantu kula kanggo nemtokake yen ing panuku saya salajengipun aku nandur modal ing HP kinerja dhuwur utawa yen solusi anyar iki bisa ditindakake.

Tim

Mesin kasebut ora dirancang kanggo proses sing nganggo sumber daya sing cukup, nanging ora ateges ora duwe kapasitas cukup:

  • Memori RAM 1GB
  • 160 GB hard drive
  • Layar 10 ''
  • Dumadi karo telung port USB, port Datashow, koneksi nirkabel, akeh kartu lan audio / mikrofon.

Keyboard rada cilik, ora ana masalah kanggo wong sing nulis nganggo rong driji (kaya jagung mangan ayam) nanging yen nalika bocah-bocah wis dicithak, mesthine bisa diisi. Ora akeh ngganggu tombol pamindahan lan penanganan mouse karo driji sing setengah destrompado; seret menyang sisih tengen nduweni kemampuan nggedhekake nanging tombol banget hard kanggo pencet; Aku luwih seneng nggarap mouse eksternal.

Alasan paling gedhe kanggo nemtokake manawa iki ora dadi tim kanggo kerja keras, amarga ukuran layar sing mripate mata, apik kanggo nerusake perjalanan nanging bisa ngenteni wolung jam ngenteni klapa karo vektor lan latar ireng ... Aku mikir Sanajan wis nduweni port kanggo nyambungake monitor sakwise sampeyan nggunakake ing kantor.

Kanggo piranti lunak, kasebut karo Windows XP, sing apik kanggo konsumsi sumber sing kurang, senadyan versi Pro Edition Home sing ora nggawa ... ala kanggo Manifold. Iku uga dilengkapi karo versi 60 dina Kantor 2007, lan ing kasus lalat ndadekake Microsoft Works sing tansah saka Microsoft nanging ing rega banget kurang.

Nggarap CAD

Aku wis mlaku ing Microstation Geographics V8 iki, disambung menyang database Akses liwat ODBC. Gentlemen, kerjane tanpa nyenengake, Bentley Peta tambah luwih abot nanging ora banget.

Loading enem orthophotos .ecw saka 11 MB saben, ora ala. 22 peta kadhaptar kanthi 1: 1,000 ... ora ana masalah.

Ngonversi wong-wong mau menyang hmr ... ogh! Crisco, mesin sing ora duwe kinerja dhuwur nanging pungkasanipun sukses 2: 21 menit, diowahi a ECW 8MB kanggo 189 MB HMR, lan konversi khayal, aku ngerti, nanging format iki nganggo banget cepet ing Microstation. Aku ora mikir iku becik kanggo nggarap Tiff kanggo bobote, nanging bisa dadi pilihan ITIF sing duwe kemampuan ekstra.

Temtunipun, kanthi Microstation mesin cilik iki apik, senadyan ana wong liya sing duwe kartu NVidia sing mesthi ndadekake asil kasebut luwih apik.

KESIMPULAN

Kanggo program cahya, kaya Microstation, aku weruh. Aku ora mikir gvSIG karo owah-owahan anyar sing dianggo yen wong lanang ngoptimalake konsumsi sumber daya nalika nggarap akeh lapisan utawa nyambung menyang layanan OGC.

acer aspire one

Aku seneng banget karo apa sing dienggo gunakake: Aku wis ngilangi Microstation V8, BitCAD, Manifold GIS, Avira, Microsoft Works, Urip Writter, Foxit y Chrome. Sawise seminggu aku kepenak dadi wong lelungan sing kerep, blogger lan penggemar CAD / GIS ... kasihan sing dipinjam.

Kanggo $ 400 yen dolanan iki trep, aku ora weruh investasi sing ala nanging kita kudu nimbang keuntungan sing bisa ditemtokake wong liya. Iku pilihan alternatif sing apik sing bisa lumaku ing tas utama saka jaket utawa jaket, kaya ukuran sing dadi agenda, nalika dadi luwih aman kanggo njupuk ing tengah portofolio, kurang resiko tinimbang nggawa koper Targus. lingkungan ngendi kabeh penjahat ngira sing ana nang njero.

Kita uga kudu nganggep asale, amarga senadyan bobote banget bisa diatur, ora nggawa CDrom, sampeyan kudu nyakup aksesori iki minangka ekstra; karo USB 8GB instalasi program ora katon dadi kompleks nanging yen perlu kanggo ngowahi format utawa detoksifikasi saka virus pidana ... Aku duwe mamang. Yen kita nambah mouse Baterai AA mouse lan tablet grafis ... koyone dadi meh abot kaya 14 "

Yen aku kudu tuku peralatan kinerja tinggi, Compaq $ 500 ana ing ndhuwur 2GB RAM, karo Intel Duo lan kertu video individu. Bebener iki kanggo wektu sing netbook njupuk saka ASSUS, mesthi ing setahun lan setengah kita bakal duwe mesin sing kuwat banget ing format miniatur iki.

Situs web: Acer Aspire One

5 Balesan kanggo "Nguji Netbook ing CAD / GIS"

  1. Iku gumantung, yen mung kanggo latihan, sampeyan ora bakal aran slowness akeh.

    Nanging manawa kanggo nindakake akèh karya, peralatan kasebut ora nyukupi, rumangsa alon lan ukuran layar nuli mata.

  2. Hi, kepiye sampeyan? Apik banget, laporan nyebabake saya akeh keraguan sadurunge tuku. Aku takon sampeyan pitakonan, Aku sinau ing XNAUM visual XVII lan autocad, apa sampeyan mikir karo mesin sampeyan bisa apik?

    Gracias

  3. Manawa kudu bisa mbukak amarga versi-versi kasebut banget sinis, aku malah versi 2002 bisa mlaku kanthi apik ing mesin iki.

  4. Ngapunten, sampeyan ngerti yen AutoCad 2000i bisa mbukak kanthi normal (apa-apa saka 3d) ing jinis notebook iki.
    Salam lan Blog apik banget

  5. jejeje Aku duwe salah siji, model mung ngisor sampeyan wis nyoba, kaya nanging karo 512 RAM lan disk SSD saka 8GB.

    Aku ora gunakake minangka stasiun kerja, utamane amarga keyboard, senadyan ora samesthine yen ban nalika sampeyan wis ana ing wektu sing suwe.

    Ing sisih liyane ing tim kaya mine, XP bakal dadi justito lan mesthine aku ora seneng. Aku wis ngetokake Debian kanthi minimal lan bisa ngowahi cahya lan tangkas apa sing dikarepake: njelajah Internet, ngirim email, ngobrol, nulis dokumen lan yen perlu dijadwalake kanthi asap.

    Minangka hadiah aku ora sambat, saiki aku mesthi nggoleki wong sing nganggo baterei luwih akeh, mungkin RAM luwih cilik lan yen perlu layar luwih dawa. A bug kasebut kanthi jam 6 utawa 7 otonomi sing bungah nyata.

    Apa maneh ing omah, aku wis ngawasake monitor 19, "apa sing diarani" kacamata "bocah lanang iki 🙂

    Salam iki!

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.