Paling apik ing 4tas. GvSIG ...

gvsig days

Akeh wong sing setuju manawa ing antarane sing paling apik sing dipikolehi pungkasan yaiku majalah sing ora diganggu karo acara kasebut, sing makili tugas sing apik ora mung babagan konten nanging uga rasa grafis. Kanggo wong-wong sing nampa kanthi format cetak, mesthine nggambarake barang kolektor sing ora larang regane kayata komik Obelix sing disimpen ing batang sing lawas nanging apik lan ngelingake hadiah gedhe saka bapak.

Menliti isine, sing kanthi cara diterbitake ing Creative Commons, kita bisa ndeleng macem-macem topik sing ditangani kanthi apik babagan pangembangan gvSIG, uga wawancara karo wong-wong sing melu promosi lan implementasine saka pihak akademisi lan instansi pamrentah. Iki ringkesan paling apik:

Saka dina kaping papat

Padha ngarani dheweke papat taun kemajuan, papat taun pangarep-arep; lan aja ngeculake apa sing sampeyan bisa mikir saka gvsig daysilusi tembung, tema dikembangake sing nerangake sejarah sing kedadeyan, apa sing ditindakake lan tujuane proyek kasebut. Tahap dokumen kasebut disusun babagan topik ing ngisor iki:

  • Manajemen kolaborasi
  • Pengawasan pabrik
  • "Arsitektur" gvSIG
  • Internasionalisasi
  • Pengujian kolaboratif
  • dokumentasi
  • 2008 Tour

Saka wawancara

Iki wis digawe kanthi ati-ati, supaya aku weruh padha rencanakake kanggo menehi sampeyan visibilitas sing project pantes lan sing pungkasan taun kondhang padha nduwe akeh gaweyan, iki worth kanggo ngenali karya strategi komunikasi sing.

Kene aku ngringkes sawetara wawancara mung kanggo kepentingan.

gvsig days Juan Ernesto Ricket

Spesialis ing IDES, dheweke saiki dadi Kepala Bidang Geografi Institut Militer ing Argentina lan koordinator proyek PROSIGA. Ing wawancara karo Carlos Figueira saka Venezuela ngomong babagan pentinge panggunaan piranti lunak gratis ing institusi negara, utamane kotamadya tingkat ekonomi winates. Bisa dingerteni kenapa Konferensi September 2009 bakal ana ing Argentina.

gvsig daysWawancara sing menarik banget, ing teks sing disorot ngelingake yen mung Microsoft invoice 800 yuta yuta taun ing Amerika Latin, supaya perangkat lunak gratis ora mung alternatif penting ing ekonomi pemerintah nanging ing perang nglawan Pembajakan sing wis dipocapake kanggo dina-dina kaya Afrika.

Alessandro Sgambati

gvsig days Sabanjure Chris Puttick Dheweke ngomong saka pendekatan Eropa babagan aplikasi piranti lunak gratis ing ruang negara, uga penyebaran sing kudu dimainake dening pihak sing terlibat. Perlu dingerteni manawa Alessandro duwe peran penting (yen ora kabeh) ing terjemahan Italia manual gvSIG.

Antoni Pérez

gvsig days Antoni de la UOC ngomong babagan kepiye perangkat lunak gratis kudu bersaing karo iklan liyane kayata INTERGRAPH lan ESRI sing duwe program kolaborasi karo macem-macem universitas. Iki uga fokus ing masalah etika, politik lan ekonomi sing ana ing pusat pendidikan kanggo promosi solusi kolaborasi kayata piranti lunak gratis lan ing endi gvsig daysMurid-murid sing duwe potensial menarik.

Wawancara wiyar, lan bebarengan Lluís Vicents saka tim master UNIGIS, bayangan lan sumbangan apik saka sudut pandang universitas asap.

 

Tambahan

Cedhak pungkasan wawancara katon karo Juan Antonio Bermejo sing ngandharake yen dheweke kepengin milih gvSIG minangka instrumen kerja ing proyek-proyek sing ana hubungane karo Informasi Geografi Konsili Pulau La Palma, uga ditemokake karo sawetara saran sing bakal teka ing entuk manfaat saka dina sabanjure.

_____________________

Apa kanggo, majalah iki apik banget. Pungkasane, dheweke ngomong babagan tren sing bisa diamati ing web babagan gvSIG, kalebu aplikasi Google sing diarani "Wawasan" sing nuduhake tuwuhing istilah gvSIG lan negara-negara asale adhedhasar tembung kunci.

Banjur uga karo Google Trends, dheweke nuduhake kepiye tumindake tuwuhing babagan istilah kompetitif kayata Geomedia, ArcView, Mapinfo lan sampeyan bakal kaget ndeleng grafik sing ditampilake. Saiki aku ninggalake sampeyan, coba deleng kaca gvSIG amarga aku ora mikir bakal njupuk dawa kanggo versi pdf bisa kasedhiya kanggo diundhuh yen dijupuk minangka komèt kreatif.

8 Balasan kanggo "Paling apik saka 4ta. Konferensi GvSIG ... "

  1. Masalah geografis dhasar kasebut minangka masalah gedhe ing Argentina. Kanggo ngomong yen kabeh sing dibayar kanthi cara tartamtu mungkin salah ngenani subjek kanthi cara sing paling sederhana.
    Sayange ing Argentina, produksi data kurang dikendhaleni. Yen kita katon ing metadata saka data 1: 250.000, data saka portal IOSA saka IOS, akeh data kasebut bali menyang taun 30, 40, 50. Malah 250.000 sing didigitalisasi kanthi akeh gaweyan nalika 96-98 ora duwe hubungan saiki. Ora ana sing liya sing kasedhiya wiwit wektu kuwi amarga ora duwe pendanaan. Aku ngerti manawa akeh wong wis gawe, wektu, lan dhuwit kanggo njaga data sing nganti pirang-pirang dekade durung dikelola. Saliyane, SDI nganggep kualitas lan tanggung jawab, iki tegese organisme sing ndadekake data sing kasedhiya kudu nglakoni kontrol kualitas sing bener, nggawé dokumentasi sing cocok, netepake parameter usability, etc, etc, lan liya-liyane. pracaya, kabeh sing dadi akeh dhuwit, dhuwit sing ora ngembangake dana kanggo njaga informasi kasebut, utawa ngobrol babagan ngasilake data sing kurang.

  2. @gerardo

    Ya, yen aku melu sampeyan babagan perkara iki sing luwih tuwa tinimbang IDE, apa sing kedadeyan yaiku (paling ora yen kasus aku ngerti) kaping pirang-pirang administrasi ora nuntun lembaga kartografi minangka pusat riset lan produksi cartographic kanggo masyarakat nanging minangka toko "mung saben wong sing kudu tuku.

    Aku isih ngelingi absurditas saka mbayar (Aku ora ngelingi akeh) kanggo fotokopi review vertex geodesik ing delegasi IGN, nalika wis akeh taun sing bisa diterbitake ing web.

    Oalah, yen sampeyan kasengsem karo tema geodata gratis, sampeyan bisa ngliwati daftar OSGeo-es [1], ana grup wong sing ngumpulake data sing bisa diakses kanthi gampang lan umume digunakake ing wilayah kasebut [2].

    regards
    [1] http://wiki.osgeo.org/wiki/Cap%c3%adtulo_Local_de_la_comunidad_hispano-hablante
    [2] http://wiki.osgeo.org/wiki/Geodatos_en_OSGeo-es

  3. Ing konferensi kasebut, mesthine topik kasebut kudu ditrapake ing salah sawijining presentasi kasebut. Ing majalah kasebut, ora langsung, mung Chris Puttick sing ngomong babagan sedhela babagan hubungane, nalika ditakoni babagan peran piranti lunak gratis ing administrasi umum (Kaca 20)

  4. Hello, siji bab: apa ana sing ngomong babagan aplikasi GvSIG kanggo geomarketing? iku kanggo nerbitake soko referring kanggo blog nalika edition pdf konferensi punika.

    Gracias

  5. Jorge, karya-karya kasebut wis dibayar dening Negara liwat anggaran sing diwenehake menyang Institut. Nalika aku ujar Negara kasebut, padha karo wong-wong Argentina. Bebarengan karo kita mbayar, mula kita njaluk, kita kudu mbuwang kanthi bebas, amarga wis mbayar. Utawa bisa uga yen sampeyan tuku barang sing sampeyan ora pengin nggawa omah ing omah? Ya, kita wis "tuku" nanging ora diwenehake marang kita ..
    Iki kedadeyan ing papan liyane ... uga, tanpa niat nyinggung, elinga pangandika «Ala akeh, panglipur wong bodho! .. Iki minangka prekara sing kudu dituntut. Kita ngeluh babagan pajak, nanging ora nuntut menehi apa sing dibayar karo wong-wong mau ... Ora masuk akal.

    regards

  6. Gerardo,

    Juan Ernesto ngucapake babagan perangkat lunak, aku ora ngerti apa sing kudu dilakoni karo penyebaran data gratis.

    Masalah sing sampeyan sebut dadi umum ing meh wae negara ing jagad kajaba Amerika Serikat lan Kanada, lan sawetara kasus mulia liyane.

    Ing Spanyol, paling ora, kita wis entuk transfer data kanggo panggunaan non-komersial dening sawetara organisasi sing ngasilake kartografi (IGN, Catalonia, Murcia, ...) nanging isih ana dalan isih dawa supaya bisa duwe data gratis sing sejatine. Untunge paling ora kita wis duwe piranti lunak. 🙂

  7. Cathetan apik. Ala banget kanggo ndeleng yen Juan Ernesto Ricket, saka Institut Geografi Militer Argentina ngomong babagan "pentinge panggunaan piranti lunak gratis sing ditindakake ing institusi negara, utamane kotamadya tingkat ekonomi sing diwatesi", nalika kasunyatane, IMPOSSIBLE kanggo ndownload data GIS sacara elektronik menyang nggunakake free Institut.
    Dadi, wong-wong iki, sing dadi karyawan negara, sing nggunakake sumber daya saka negara Argentina kanggo nindakake karya, lan sing nylametake sumber kasebut kanthi alus nggunakake piranti lunak gratis, DENY sing ngundhuh data kanthi gratis. Aku ngerti yen peta sing dicithak nduweni biaya. Nanging produksi data digital IS PAYING, mung karo anggaran sing diparengake dening Negara Argentina marang Institut.
    Tuladhane Kanada, sing ora mbutuhake wong Kanada kanggo njupuk data negara….

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.