Paling apik ing 4tas. GvSIG ...

gvsig days

Akeh wong sing ngakoni menawa ing antarane sing paling apik sing ditampa ing dina anyar iki yaiku majalah sing nuduhake acara kasebut, sing nggambarake karya gedhe ora mung saka segi isi nanging rasa grafis. Kanggo sing nampa ing format sing dicithak, mesthine minangka koleksi koleksi sing trep minangka kartun Obelix sing kita simpen ing trunk lawas nanging nggoleki lan ngelingake kita hadiah gedhe saka bapak kita.

Nemokake isi kasebut, sing kanthi cara diterbitake ing Creative Commons, kita bisa ndeleng manawa ana masalah sing dikelola kanthi becik babagan pengembangan gvSIG, uga wawancara karo wong-wong sing terlibat promosi lan implementasine saka akademi lan lembaga pamarentah. Punika ringkesan ingkang paling sae:

Saka dina kaping papat

Padha ngarani dheweke papat taun kemajuan, papat taun pangarep-arep; lan aja ngeculake apa sing sampeyan bisa mikir saka gvsig daysTembung Illusion ngembangaken tema sing nerangake crita sing wis kedadean, apa sing bakal dilakoni lan ing endi proyek kasebut. Tahap dokumèn iki kabentuk ing tema-tema ing ngisor iki:

  • Manajemen kolaborasi
  • Pengawasan pabrik
  • "Arsitektur" gvSIG
  • Internasionalisasi
  • Pengujian kolaboratif
  • dokumentasi
  • 2008 Tour

Saka wawancara

Iki wis digawe kanthi ati-ati, supaya aku weruh padha rencanakake kanggo menehi sampeyan visibilitas sing project pantes lan sing pungkasan taun kondhang padha nduwe akeh gaweyan, iki worth kanggo ngenali karya strategi komunikasi sing.

Kene aku ngringkes sawetara wawancara mung kanggo kepentingan.

gvsig days Juan Ernesto Ricket

Spesialis ing IDES, dheweke saiki dadi Kepala Bidang Geografi Institut Militer ing Argentina lan koordinator proyek PROSIGA. Ing wawancara karo Carlos Figueira Venezuela ngandhani pentinge sing nggunakake piranti lunak gratis njupuk ing institusi negara, utamane kotamadya tingkat ekonomi winates. Iku kanggo ngerteni kenapa Dina September saka 2009 bakal ing Argentina.

gvsig daysWawancara sing menarik banget, ing teks sing disorot ngelingake yen mung Microsoft invoice 800 yuta yuta taun ing Amerika Latin, supaya perangkat lunak gratis ora mung alternatif penting ing ekonomi pemerintah nanging ing perang nglawan Pembajakan sing wis dipocapake kanggo dina-dina kaya Afrika.

Alessandro Sgambati

gvsig days Sabanjure Chris Puttick padha ngomong saka pendekatan Eropah babagan penerapan piranti lunak gratis ing spasi negara, uga disebarake sing kudu dilakoni. Sampeyan kudu nyebutake yen Alessandro wis peran penting (yen ora kabeh) ing terjemahan Italia saka manual gvSIG.

Antoni Pérez

gvsig days Antoni de la UOC Dhiskusi babagan carane piranti lunak bebas kudu saingan karo iklan liyane kayane INTERGRAPH lan ESRI sing duwe program kolaborasi karo universitas beda. Uga fokus ing masalah etika, politik lan ekonomi sing dumadi ing sekolah kanggo promosi solusi kolaboratif kayata piranti lunak gratis lan ing ngendi gvsig daysMurid-murid sing duwe potensial menarik.

Wawancara wiyar, lan bebarengan Lluís Vicents saka tim master UNIGIS, bayangan lan sumbangan apik saka sudut pandang universitas asap.

Tambahan

Cedhak pungkasan wawancara katon karo Juan Antonio Bermejo sing ngandharake yen dheweke kepengin milih gvSIG minangka instrumen kerja ing proyek-proyek sing ana hubungane karo Informasi Geografi Konsili Pulau La Palma, uga ditemokake karo sawetara saran sing bakal teka ing entuk manfaat saka dina sabanjure.

_____________________

Napa, majalah punika sae sanget. Ing pungkasan padha ngomong babagan kecenderungan sing bisa diamati ing web babagan gvSIG, ing antarane wong-wong mau aplikasi Google disebut "Wawasan" ing ngendi pertumbuhan tembung gvSIG lan negara-negara asal ditampilake miturut tembung kunci.

Banjur uga karo Google Trends, padha nunjukake carane pertumbuhan wis tumindak ing syarat-syarat kompetisi kayata Geomedia, ArcView, Mapinfo lan sampeyan bakal kaget kanggo ndeleng apa grafik nggambar. Kanggo saiki aku ninggalake pike, katon ing kaca gvSIG amarga aku ora mikir bakal njupuk dawa kanggo versi pdf bisa kasedhiya kanggo diundhuh yen dijupuk minangka komèt kreatif.

8 Balesan kanggo "Saka paling apik saka 4tas. Jornadas gvSIG ... "

  1. Masalah geografis dhasar kasebut minangka masalah gedhe ing Argentina. Kanggo ngomong yen kabeh sing dibayar kanthi cara tartamtu mungkin salah ngenani subjek kanthi cara sing paling sederhana.
    Sayange ing Argentina, produksi data kurang dikendhaleni. Yen kita katon ing metadata saka data 1: 250.000, data saka portal IOSA saka IOS, akeh data kasebut bali menyang taun 30, 40, 50. Malah 250.000 sing didigitalisasi kanthi akeh gaweyan nalika 96-98 ora duwe hubungan saiki. Ora ana sing liya sing kasedhiya wiwit wektu kuwi amarga ora duwe pendanaan. Aku ngerti manawa akeh wong wis gawe, wektu, lan dhuwit kanggo njaga data sing nganti pirang-pirang dekade durung dikelola. Saliyane, SDI nganggep kualitas lan tanggung jawab, iki tegese organisme sing ndadekake data sing kasedhiya kudu nglakoni kontrol kualitas sing bener, nggawé dokumentasi sing cocok, netepake parameter usability, etc, etc, lan liya-liyane. pracaya, kabeh sing dadi akeh dhuwit, dhuwit sing ora ngembangake dana kanggo njaga informasi kasebut, utawa ngobrol babagan ngasilake data sing kurang.

  2. @gerardo

    Ya, yen aku melu sampeyan babagan perkara iki sing luwih tuwa tinimbang IDE, apa sing kedadeyan yaiku (paling ora yen kasus aku ngerti) kaping pirang-pirang administrasi ora nuntun lembaga kartografi minangka pusat riset lan produksi cartographic kanggo masyarakat nanging minangka toko "mung saben wong sing kudu tuku.

    Aku isih ngelingi absurditas saka mbayar (Aku ora ngelingi akeh) kanggo fotokopi review vertex geodesik ing delegasi IGN, nalika wis akeh taun sing bisa diterbitake ing web.

    Oalah, yen sampeyan kasengsem karo tema geodata gratis, sampeyan bisa ngliwati daftar OSGeo-es [1], ana grup wong sing ngumpulake data sing bisa diakses kanthi gampang lan umume digunakake ing wilayah kasebut [2].

    regards
    [1] http://wiki.osgeo.org/wiki/Cap%c3%adtulo_Local_de_la_comunidad_hispano-hablante
    [2] http://wiki.osgeo.org/wiki/Geodatos_en_OSGeo-es

  3. Ing konferensi kasebut, mesthine topik kasebut kudu ditrapake ing salah sawijining presentasi kasebut. Ing majalah kasebut, ora langsung, mung Chris Puttick sing ngomong babagan sedhela babagan hubungane, nalika ditakoni babagan peran piranti lunak gratis ing administrasi umum (Kaca 20)

  4. Hello, siji bab: apa ana sing ngomong babagan aplikasi GvSIG kanggo geomarketing? iku kanggo nerbitake soko referring kanggo blog nalika edition pdf konferensi punika.

    Gracias

  5. Jorge, karya-karya kasebut wis dibayar dening Negara liwat anggaran sing diwenehake menyang Institut. Nalika aku ujar Negara kasebut, padha karo wong-wong Argentina. Bebarengan karo kita mbayar, mula kita njaluk, kita kudu mbuwang kanthi bebas, amarga wis mbayar. Utawa bisa uga yen sampeyan tuku barang sing sampeyan ora pengin nggawa omah ing omah? Ya, kita wis "tuku" nanging ora diwenehake marang kita ..
    Iki kedadeyan ing panggon liya ... kanthi ora nyinggung, elinga ujar "Ala akeh, panglipur saka wong bodho! Aku sambat babagan pajak, nanging ora mbutuhake sing menehi mbayar, iku ora logis.

    regards

  6. Gerardo,

    Juan Ernesto ngucapake babagan perangkat lunak, aku ora ngerti apa sing kudu dilakoni karo penyebaran data gratis.

    Masalah sing sampeyan sebut dadi umum ing meh wae negara ing jagad kajaba Amerika Serikat lan Kanada, lan sawetara kasus mulia liyane.

    Ing Spanyol paling ora, kita wis ngrampungake data kanggo kegunaan non-komersial dening sawetara organisasi sing nggawe kartografi (IGN, Catalonia, Murcia, ...) nanging isih ana cara sing bener kanggo njaluk data gratis nyata. Untungnya paling sithik kita wis duwe perangkat lunak kasebut. 🙂

  7. Cathetan apik. Ala banget kanggo ndeleng yen Juan Ernesto Ricket, saka Institut Geografi Militer Argentina ngomong babagan "pentinge panggunaan piranti lunak gratis sing ditindakake ing institusi negara, utamane kotamadya tingkat ekonomi sing diwatesi", nalika kasunyatane, IMPOSSIBLE kanggo ndownload data GIS sacara elektronik menyang nggunakake free Institut.
    Dadi, wong-wong iki, sing dadi karyawan negara, sing nggunakake sumber daya saka negara Argentina kanggo nindakake karya, lan sing nylametake sumber kasebut kanthi alus nggunakake piranti lunak gratis, DENY sing ngundhuh data kanthi gratis. Aku ngerti yen peta sing dicithak nduweni biaya. Nanging produksi data digital IS PAYING, mung karo anggaran sing diparengake dening Negara Argentina marang Institut.
    Waca conto Kanada, sing ora malah mbutuhake wong dadi Kanada kanggo njupuk data kanggo negara ...

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.