Free GIS Book

Iku salah siji saka produk sistematis sing paling berharga ing lingkungan basa Spanyol ing sangisoré tema geospasial. Ora gadhah dokumen iki ing tangane yaiku tindak pidana; ayo aja ngilangi proyek kasebut sadurunge maca ing artikel Geofumadas iki.

Iku banget kamungkinan sing ora produk kaya iki ing house Publishing in media Hispanic, aku wani mikir ngluwihi; lan sing document iki digawe karo idea saka nggawe produk referensi kanggo tundhuk geospatial evolusi pancet lan risiko Bias dening lunak tartamtu. Temtunipun document invaluable disiapake dening Victor Olaya, karo collaboration dikenal ing lingkungan geospatial kang kalebu Landon Blake, Miguel Luaces, Miguel Montesinos, Ian Turton lan Jorge Sanz. Senadyan Víctor Olaya minangka wong sing nulis lan diwangun ing macem-macem subjek teknis lan seni, ing babagan iki dheweke kerep gawé bareng karo tim iki kanthi cara sing khas, meh -Aku mbayangno- kaya nalika dheweke ngetokake inisiatif SEXTANTE , mesthi kudu wis wayahe kuat.

Kita waca GIS Free Book, sing bisa dadi referensi nalika nulis babagan topik, nyiapake presentasi, mbangun sistem, ngajar utawa mung ngerti liyane babagan Sistem Informasi Geografis.

Iku ora mung penting amarga iku free, amarga iku Hispanic, amarga iku kito, nanging amarga kita ing jaman endi sawur PowerPoint presentations, komunitas, blog lan situs learning ngendi informasi sambungan kontribusi nanging ora consolidate terusan bangunan dokumen keras sing dadi referensi bibliografi konvensional. latar mburi lan support ing kang dibangun buku iki bakal nyedhiyani panguwasa kanggo dijupuk menyang akun dening masyarakat ngluwihi raos wonder kang satleraman ngenali.

Kasusun saka bab 8 sing 37 tema dibangun karo pangertèn logis kalebu: loro bab pisanan fokus ing aspèk teori lan konsep lagi mindhah bab katelu lan papat kita éling sing akeh iku kita panginten kita sumurup Construction Sistem Informasi Geografis mbutuhake pirang-pirang disiplin sing ngluwihi kurikulum kita lan nglakoni apa-apa, nanging nantang kita ngajar fang. Aku seneng kronologis bab-bab pambuka saben bagean, adhedhasar benere apa sing diarepake panganggo. Senajan jinis document ora nyalurake kanggo conto sing dikembangake, ora bakal kelangan fokus praktis.

Bab 7 ditutup karo kasus panggunaan khusus ing wilayah ekologis, manajemen risiko lan perencanaan. Banjur ing annexes diterangno yen ana data lengkap Baranja, ing Kroasia, sing bisa diundhuh kanthi tujuan nglindhungi tema dadi laku.

buku sig gratis

Uga ing annexes ringkesan lunak GIS Applied ing jaman saiki wis gawean tiron. analisis Brief loro lunak free lan tertutup, nyebutke ing cilik saka klien desktop punika: ArcMap, GeoMedia, Al-Idrisi yaiku, PCRaster, MapInfo, Manifold, Erdas Imagine, lan Google Earth. Piranti lunak gratis kalebu gvSIG, Suket, GIS Quantum, SAGA, Wind World, Open JUMPy uDig; tanpa ninggalake review manajer database, metadata, penerbitan web lan perpustakaan.

buku sig gratis

Aku suggest ngunduh dokumen iki kaya saiki -kang wis bobot 65 MB- Senajan iku sawijining proyek sing kita ngarepake terus nganyari. Kanggo ngrampungake ngrampungake, kene aku ngringkes indeks halaman 915 sing mung butuh tutup apik.

I. Dasar-dasarbuku sig gratis

1. Apa GIS?

2 Sejarah GIS

3 Yayasan kartografi lan geodetik

II. Data kasebut


4. Kanthi apa karya ing GIS?

5 Model kanggo informasi geografis

6 Sumber utama data spasial

7 Kualitas data spasial

8 Database

III. Pangolahanbuku sig gratis


9. Apa aku bisa karo GIS?

10 Konsep dhasar kanggo analisis spasial

11 Pitakon lan operasi karo basis data

12 Statistik ruang

13 Nggawe lapisan raster

14 Peta aljabar

15 Analisis geomorfometer lan medan

16 Pangolahan gambar

17 Nggawe lapisan vektor

18 Operasi géometris karo data vektor

19 Biaya, jarak lan wilayah pangaribawa

20 Statistik spasial liyane

21 Analisis multidimensional

IV. Teknologi kasebutbuku sig gratis

22 Carane aplikasi GIS?

23 Piranti desktop

24 Server liyané lan klien. Pemetaan Web

25 Mobile GIS

V. Ing gambaran

26 GIS minangka alat visualisasi

27 Konsep dhasar visualisasi lan representasi

28 Peta lan komunikasi kartografi

29 Visualisasi istilah GIS

VI. Faktor organisasi

30. Carane GIS diatur?

31 Infrastruktur Data Spasial

32 Metadata

33 Standar

VII. Aplikasi lan aplikasi praktisbuku sig gratis

34. Apa aku bisa nggunakake GIS kanggo?

35 Analisis resiko lan manajemen

36 Ekologi

37 Manajemen lan perencanaan sumberdaya

VIII. Annexes

A. Set data

B. Ringkesan aplikasi GIS saiki

C. Babagan nyiapake buku iki

Unduh Free GIS Book

Sinau luwih lengkap babagan proyek kasebut

Langganan dhaptar

13 Balesan kanggo "Buku SIG gratis"

  1. Kanggo wong sing seneng banget karo dunia GIS, iku sumbangan gedhe, kanggo nggedhekake kawruh kita. Matur nuwun banget kanggo buku iki.

  2. Matur nuwun banget kanggo menehi panyimpenan menyang buku !! Ayo ndeleng yen aku sijine iku rauh supaya sampeyan bisa tuku versi dicithak.

    Thanks maneh kanggo artikel

    Victor

  3. Aku nyoba kanggo ngundhuh nanging aku mung ngundhuh link 58kb ing .zip. Apa wong duwe masalah sing padha?

  4. Thanks kanggo pandhuan buku kasebut, aku menyang njaba arep ndeleng apa sing bakal ditindakake lan mbantu aku

  5. Aku nemokake konten ing buku iki menarik banget lan profesional, kadangkala aku kerja karo GIS, nggarap Program ARCGIS ESRI lan aku bakal nggunakake pitakon kanggo panjalukku .. Matur nuwun lan kanca-kanca.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.