CAD nyedhaki GIS | GeoInformatika Maret 2011

Sasi iki edisi anyar Geoinformatics wis teka, kanthi tema sing cukup agresif ing CAD, GIS, sensing jarak jauh, manajemen data; Aspèk sing ora bisa dipisahake maneh. Geoinformatika 2 Prinsip, aku nganakake analisis salah sawijining topik sing paling kepenakanku, ing pungkasan ana sing sumebar saka topik liyane.

AutoDesk nduweni rencana serius kanggo ngetik SIG.

Artikel gedhe sing adhedhasar wawancara karo Geoff Zeiss, pakar ing topik geospasial AutoDesk sing ngandhani babagan rencana perusahaan sing ndadékaké perkara iki, kanthi visi integral saka para pangguna.

  • Sajarah AutoDesk wis suwe, senadyan panjaluk kasebut ing geospatial wiwit peluncuran AutoCAD Map ing 1996, nalika Oracle nggawé SDO.
  • Banjur diwenehi AutoCAD Civil 3D, ing 2005, ing taun Google Earth katon.

autocad civil 3d 2012Bab sing paling luar biasa kanggo saiki ing Divisi GIS, sing digawé kanthi kapisah, iki wis ditambahake menyang divisi gedhe sing diarani AEC (Arsitektur, Teknik lan Konstruksi). Autodesk looking kanggo nang ing bim modeling holistically, ing Cekakipun iku rangkuman minangka standar kang kita waca vektor ngeculke lan ndeleng cerdas nyata-donya obyek kayata omah, tembok, parcels, dalan, kreteg, karo fitur ngluwihi saka 3D, sing kalebu biaya lan riwayat transaksi sawayah-wayah, kayata penilaian, biaya panggantos, produktivitas, update, etc.

Ora ono AutoDesk sing durung ana ing subyek, apa sing kedadeyan yen posisi produk diputer (njaba animasi) ing sekitar Desain, Teknik Sipil lan Arsitektur. Iki katon kanthi pangenalan yen Penemu, Revit lan Sipil 3D duwe; nanging solusi iki tetep kanggo tujuan desain, banget sethitik wis rampung kanggo njaga fasilitas long-term nggabungaken data saka disiplin beda karo produk kayata Autodesk Utiliy Desain lan Topobase. Kita bakal kudu ngenteni prodhuk kasebut kanggo mujudake Proyek Galileo, sing minangka salah sijine perokok paling inovatif ing laboratorium tes AutoDesk.

Kita uga nganggep, sing saka versi AutoCAD 2012 sing bakal diluncurake, kita bisa weruh tren integrasi cukup kompatibel karo I-model saka Bentley Systems, kanthi jeneng sing beda-beda, nanging loro-lorone ngetrapake topik sing padha, kaya insinyur, arsitek, surveyor, lan industrialis sing entuk manfaat saka aspek geospasial.

Sanajan lapangan sarana wiyar banget, BIM isih dadi konsep sing rada astral, saéngga kita ora bisa ndeleng paralelogram minangka tembok. Mbokmenawa amarga valuasi èntitas ing teknik sipil arupa barang sing ora sampurna lan empiris, sanajan ana ing babagan real estate, sawijining lampu saka departemen ora ana apa-apa kanggo pangopènan; Nanging, masalah kasebut menarik banget ing kasus tanduran industri, manawa katup bisa dadi US $ 10,000 lan yen pangopènan ora dijupuk, bisa nyebabake jumlahe kerugian.

Dadi ya, kita bakal weruh bim Applied menyang Jeksa Agung bisa ngetokake CAD-GIS, lan Jeksa Agung bisa ngetokake sing bakal tetep kita nglipur dadi kutha pinter (3D Kutha), kang ora supaya atraktif kanggo negara-negara berkembang nanging kanggo berkembang ing negara kaya Amerika United, Jerman, Inggris, Kuwait lan China, kita bakal weruh tren sing ora bisa ditrapake kanggo taun-taun iki. Kita ngomong luwih saka weruh bangunan dimodelaké ing telung dimensi karo tekstur sing nyata lan awan sing liwat langit (malah Google bisa nindakake); Punika dhateng desain saka kabèh faktor lingkungan kutha Applied holistically sethitik minangka resiko bencana alam, kemungkinan owah-owahan iklim, pengelolaan sumber daya alam.

Tema punika ngupayakake, lan yen AutoDesk dadi ana, sing liyane bakal ngetutake, yen ora ing ruang lingkup utawa sesambungan, dheweke bakal nglakoni kompatibilitas. Kasus kaya rekonstruksi karusakan Jepang sawise tsunami padha bisa dadi conto gedhe, diwenehi relokasi pemukiman kanthi pendekatan urutan teritorial sing obyek intangible minangka variabel mandiri saka regulasi rancangan lan pemantauan.

Topik liyane sing menarik ing majalah kasebut

Topik liya sing ditondoi dening Geoinformatics edisi iki uga apik. Shame versi adi nganggo cukup alon, nerangake mati penet luwih tombol kanggo nampilake ing pdf, ngenteni nalika iku kanggo mbukak, banjur tombol mouse tengen lan ngundhuh lokal.

Potensi gambar ing kolom geospasial. Ing artikel iki digambarake carane, nggunakake tradisional sing kita wis diwenehi menyang gambar jarak saben dina minangka wates kanggo ngendi reming remedi wis teka.

autocad civil 3d 2012 WG-Edit, extension gvSIG anyar. Siji maneh langkah gvSIG sajrone disebarake ing pasar geospasial, sing maneh ing majalah kanthi difusi akeh, ngetung potensial piranti lunak gratis iki ing personalisasi. Punika kanthi sedhengan, ingkang mujudaken ekstensi kangge ngatur data prasarana jalan ing wilayah Italia lan saged kita tingali wonten ing 6tas. dina

Impen ing panangkepan data satelit. Topik iki wis dijamin ing artikel kang kita marang sing saka 2014 bisa duwe data pengangkatan global ing dhuwur tliti, yen kabeh dadi uga karo satelit Tandem-X Jerman dibukak ing Juni 2010. Ana dhiskusi saka 2 meter saka presisi vertikal relatif lan nganti 10 meter saka presisi absolut. Gambar ing ngisor iki minangka conto saka Gunung Berapi Tunupa lan wilayah Salar Uyuni ing Bolivia.

autocad civil 3d 2012

Carane ora ERDAS lunga? Ana artikel banget jembar ing potensial saka piranti lunak iki, loro ERDAS Mbayangno, sing paling misuwur ing donya kedhaftar GIS, kayata LPS kang bisnis sing nggawe photogrammetric ekstensi versi aplikasi kanggo ArcGIS lan Apollo iku tujuan alat kemewahan kanggo nggambarake data saka sumber, lokal, layanan peta web lan standar OGC. Bahkan artikel ngringkes sawetara tren perusahaan, ing antawisipun ndherek nyedhaki pembangunan ing multiprocesses kanggo nambah kinerja tim GPUs.

Aku nyaranake njaga majalah kasebutAku mung nyathet sawetara wong sing nyekel atiku.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.