Kontekstualitas Belanda, refleksi Amerika Latin

Belanda tetep dadi titik referensi kanggo sawetara acara ing sektor teknologi, nanging sadurunge nyedaki aku ing sawetara masalah sing nggawe aku pengin nulis, uga pungkasan kaping saka lelungan Aku pengin ngeculake sawetara prosa sadar sing nunggu kula suwene jam ing pesawat bali, biaya luwih amarga nguripake bumi ngalahake bidang. Uga amarga aku ora bisa nulis ing ndhuwur amarga impen ora ngerti apa sing bakal teka utawa pindhah nalika sampeyan isih ana, nalika ing Amsterdam kasebut 5 ing wayah sore, ing Houston iku 10 ing wayah esuk; nambahake ironi setan sing bisa dipercaya manawa arep menyang 10 nalika ing panggonan kasebut yaiku 3 esuke. Kabudayan data mentah sing luar biasa kanggo gps sing digawa nang njero.

Aku bakal mbukak artikel iki luwih saka mung waé dual, senadyan umum saka laporan amarga aku guess bakal ana sing saka sisih iki meh ngerti Holland: sing ana Den Haag kono padha ngadili alangan internasional kita, budaya sing tetep lambang unmistakable kaya sepatu kayu lan kincir angin. ingkang remen Sajarah wong bakal ngerti mung sing Ruud Gullit diputer ing Clockwork Orange lan luwih saka siji wis krungu pakulinan kang kanggo toleransi, awis miskin kanggo siswa exchange sing nggawa kelingan ing paling telung alasan kok padha pindhah ana apa sing Master :

amsterdam Kanggo musium banget, Antarane museum Heineken, minuman sing dikonsumsi kaya banyu, kalebu rekomendasi medis 8 kacamata saben dina kanggo kesehatan.
amsterdam Kanggo nuduhake cahya wengi, kalebu abang-abang abang, karo bocah-bocah wadon ing showcases, kegiatan sing sah. Ngirimake kampanye saka kantor wisata yen sampeyan menyang Walanda lan ora ngonsumsi apa sing diprodhuksi, luwih becik ora nyritakake apa sing ana.
amsterdam Kanggo rasa kopi, Prasaja banget ing saindhenging Amsterdam, ing ngendi padha ngombe warung karo piqué marijuana, sing uga dikonsumsi kanthi sah.

Ananging, gagasan babagan konteks Walanda njupuk luwih saka tur kreteg sajarah, plantasi kembang tulip utawa saiki tanduran kincir angin sing dumunung ing ngendi-endi. Supaya supaya dosa simplistic, Aku sok dong mirsani sing iki mung sandi persepsi saka titik tartamtu; Setengah kopi ... yen padha ora setuju, kabeh wong wis ana lan mriksa ing dhewe.

Koran kasebut ana ing kono, supaya wong sing mlayu nliti berita utama; lan senadyan ora ana sing ngalang-alangi, dheweke bakal ngalami skandal Berlusconi. Wong ngomong telung x gendéra resmi bisa ateges toleransi kanggo Wangun urip, kang temenan tabrakan karo konteks kita sanajan kita weruh sing parenting duwe tanggung jawab, korupsi lan ketimpangan sosial sing tumindak kita meh ditampa minangka lingkungan kena; padha uga nimbang nalika lagi ngrujuk marang kita.

Nanging, sanajan dheweke nyatakake non-rasisme meh sacara agama, dheweke ora kudu laku ing konteks budaya. Wong-wong ora peduli babagan orientasi seksual sing diwasa anak, nanging dheweke ora lunga bebarengan karo wong Morocco nalika lagi sekolah. Dadi bisa krungu frase kaya:

-Aku ora rasis, nanging aku wedi karo Polandia lan aku ora bisa ngadeg ing Maroko ...
- Anak, kita ora racists, nanging kita ora nampa wong amarga padha nyebabake gawe piala menyang masyarakat kita ...

Lan kaya mengkono kita manungsa. Minangka beda karo owah-owahan UTM zona, prototype kita babagan cara kulawarga kudu bisa, hubungan sosial utawa semangat perbaikan sing beda-beda. Mesthi luwih saka sepisan aku kudu ngerteni yen aku seneng karo bocah-bocah ing gaya Mesoamerika, luwih saiki sing pisanan ditampilake egeomate.com kanggo pamirsa sing nyatakake non-Hispanik.

Mbok menawa kita paling beda-beda ing demonstrasi saka kulawarga tresna, hubungan kulawarga sing kadhemen, ora amarga iku ala, nanging amarga iku lingkungan liyane. Sawetara iki kita uga ndeleng sawetara negara kita, nanging ora umum. Master loro utawa kudu nggawe dhuwit ora mentingake sing anak-anak lair, kene kita nyritakake yen putri kita 26 kawin taun, ana sing cepet-cepet lunga.

- Sampeyan ngerti putri pitutur paling apik: nggunakake kondom, aku ora peduli babagan bisnis, anggere sampeyan ora nggawa monyet kene sadurunge judhul.

amsterdamSenadyan kaya mangkene nalika wiwitan, sampeyan ora weruh ing perjalanan singkat ing patang dina nalika sampeyan ora duwe wektu kanggo pindhah menyang taman (sing seneng mesthi), nanging ing njaba bebek nglangi ing banyu kadhemen sampeyan mung weruh godhong coklat tiba saka wit-witan lan wong tuwa mlaku-mlaku kanthi asu, kaya bosen ing kesepian lan pensiun ...

Ora ana bocah, yen ora dianggep, ora dianggep amarga wong-wong mau isih ngenteni pesen kanggo kita. Mulane, ngemutake asu, amarga iku mung pewaris.

Mesthi, aturan kasetyan ana ing gaya, adil. Yen anakmu kerja ing restoran lan bos dheweke ora mbayar amarga dheweke duwe masalah lan bangkrut, dening 80 Euros sampeyan ora nggawa dheweke menyang pengadilan, nanging kowe mangan ing restoran karo kulawarga lan sampeyan ora mbayar ... arguing yen sampeyan bakal nindakake ing sawetara sasi, nalika aku mbayar anakmu. Anak-anak uga ngasilake kesetiaan, meh padha karo ora beda karo sing padha; Konsep asylum kita yaiku wong tuwa sing ditinggal ing kutha-kutha Hispanik kita, nyoba ngedol kerajinan kanthi bolong sing menehi dalan umum, kaya sing beda, kanthi prabédan sing nduweni urip karo dhuwit supaya negara ngirim bali kanggo ngutip nalika nyumbang kanggo masyarakat ... ora bisa dipecat kanggo kita, nanging luwih becik yen kita ngelingi yen akeh umur panjang sing dikonsumsi ing penyakit rumit, piyambak, ngurus putu lan tanpa syarat sing ora bisa menehi.

Aku ngaso kanggo njlentrehake yen aku ora disengiti karo Walanda, utawa karo adat Hispanik kita. Aku mung menehi conto amarga beda-beda ing konteks.

Nanging kanca-kanca sing nyenengake kopi luwak apik banget, kanggo ketemu maneh ing Leidseplein, pirang-pirang negara sing diadaptasi ing lingkungan kasebut sawise taun 18 menarik. Senadyan kaya mengkono, budaya kasebut nuli nampa sing ora bakal bali menyang negara iki #% @ # 9 ... (delinquency), kanggo adat Eropa sing padha mung maca headline; lan luwih yen pers kita ndarbeni pendidikan lan urip ing berita sensasionalistis kejahatan terorganisasi lan nglanggar hak-hak asasi manungsa, ditambahake kanggo sawetara usahane politisi kita #% @ # 9 ... (ora kabeh nanging meh kabeh) kanggo nindakake hal-hal sing sustainable utawa sethithik menehi gambar sing luwih apik nalika dadi utusan.

Padha pancen kaya kita, manungsa. Mbiyen kanggo aturan sing kudu ditindakake ing aturan sing dijupuk taun, kayata sistem dalan Amsterdam, kanthi jaringan subway kompleks, kendaraan pribadi, rute kanggo pengendara sepeda, sepur lan banyu. Kekuwatane padha karo kéwan sing padha, nanging kanthi bukti sing béda: ora ana sing nganggep kaya ana truk gigantic, sing ing sawetara pungkasan dikenal minangka téori katelu. Ora, padha nggunakake mobil kompak, kanggo wong diwasa kapal (kanthi mundur) lan boom motor: senadyan sing penting yaiku sepedha. Rega ora ketompo, ya, kanthi sekeping gembok sing luwih worth tinimbang sing padha, yen sampeyan ora pengin dicolong lan rampung munggah ing saluran.

amsterdam

Masyarakat punika fairer kanthi nganggo cara akeh, nanging durung padha kaya kita, ora ilang cidra: sengit cagak amarga lagi gadhah angkara, nanging setuju sing ponakan bakal njaluk dening waste 15 Euros kanggo iPhone iku worth 60 ing toko Malah padha keplok-keplok katu lan ora ngidinke sumber ngakoni minangka bagéan saka privasi.

Ora ana nyolong sing nyolong, nanging luwih apik yen sampeyan bisa njaluk dhompet kanthi mawar sing rapi. Aja nyalahake amarga iki amarga ora sengaja, banget nemen kanggo kita sing nganggo trafficking narkoba lan tindak pidana terorganisir, kita duwe nangis ing langit. Ana sampeyan bisa mlaku sedina-dina kanthi iPad ing tangan sampeyan lan ing umum wong ora bakal natoni sampeyan, amarga wektu lan hukum wis nggawe wong diwasa. Trik ana ing tingkat liyane; Padha wedi karo hukum amarga padha ngerti yen urin ing dalan bisa ngetutake wong-wong mau 200 Euros, nanging yen padha dipenjara, bisa nggawe urip gambar menyang polisi ing wayah wengi siji. Njaluk njaga banyu saben menit 5, yen dheweke nolak bisa dipenjara kanggo sasi; Nalika penjaga wis kesel, sampeyan menehi pitutur marang dheweke yen sampeyan pengin urinate Yen penjaga ora cepet, sampeyan urinate ing jero lan saiki dheweke ora mung kudu defend tuduhan kanggo nguciwakake nanging uga ngresiki dendara. Lan nalika sampeyan lagi ana ing pengadilan, yaiku dina sabanjure ...

Sir Judge, Aku warga jujur, aku ora babras sapa, Getun Duwe setya lack iki Nanging aku ora gelem mbayar 200 Euros, amarga aku mikir iku bakal jam 32 liyane migunani saka wektu porsi wong ing perlu ing rumah sakit .

Dadi ya, taun, denda lan disiplin lembaga nggawe wong ngormati hukum. Sanajan sampeyan bisa ndeleng wong nyopir sepeda kanthi tangan siji lan ngomong ing telpon karo liyane, utawa cah wadon karo asu dheweke ing basket ngarep sing mung nggawe langkah sing ala lan tangles dheweke buntut ing spokes ban ngarep kanggo njaluk ulig ing tengah kekuwatan dalan.

Mangkono carane kita manungsa, beda. Iki minangka kesan saka aku, ing kabeh dalan cepet, sepur, subway, taksi, taun, kabeh.

amsterdam

Kajaba ing cafe, ngendi wektu misterius mandheg. Ora ana wong sing bisa ngatasi obrolan. Ora ana Kanggo ngilangi aku bisa ngombe kopi, roti isi sing aneh karo endhog, tulis artikelku lan mung nalika aku ninggalake pelayan weruh pengenalku, sawise nggawe sawetara usaha paksa bisa ngucapake lan menehi interpretasi.

- Gofuma, Geofoma, Geofumadas!

Lan dheweke ngajak aku ngombe kopi, kanthi sopan.

2 Balesan kanggo "konteks Walanda, refleksi saka basa Latin Amerika"

  1. Yen sampeyan bisa nulungi aku, aku Kolombia, mbahku Walanda, aku kepengin nemoni keluargaku ing negara kasebut
    kepiye cara kanggo ngurus perawatan non-dutch
    Aku pengin sampeyan nulungi aku
    weeber_aiilwim@hotmail.com

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.