CadCorp Development Tools

gambar 007

Ing kirim sadurunge kita ngobrol babagan piranti desktop saka CadCorp, ing model sing padha karo saka ESRI. Ing kasus iki kita bakal bisa ngomong babagan ekstensi utawa solusi tambahan kanggo pengembangan utawa pengembangan kemampuan.

Sanajan ing pangertèn iki, perbandingan alat kasebut ora dadi gampang kanggo netepake paritas karo ArcGIS Engine lan ArcIMS amarga model bisnis CadCorp luwih atraktif.

1. Alat Panelusur ActiveX Runtime

Kontrol Modul (CDM)

gambar Piranti pembangunan dhasar Cadcorp teka ing apa diarani imódulos kontrol (CDM), karo kauntungan sing iki nggawa loro antar muka panganggo minangka asisten (Wizards) lan antar muka panganggo logika intuisi pangguna map. Supaya kit pembangunan Modeller, contone, duwe antarmuka sing padha karo MapModeller mung kanggo tujuan pemrograman. Piranti kasebut minangka simile (ora mirip) kanggo ArcGIS Engine lan ArcSDE saka kulawarga ESRI.

  • Alat MapViewer nduweni komponen CDM Viewer
  • Alat MapManager nduweni komponen CDM Manager
  • Alat MapModeller duweni komponen CDM Modeller

Sampeyan bisa dikembangake nggunakake teknologi ActiveX lan karo basa kayata Visual Basic, Delphi, C ++ lan PowerBuilder.

CDM kasebut duwe fitur sing menarik lan bisa dadi lisensi kanggo wektu (runtime), saengga sampeyan bisa tuku lisensi setaun, umpamane, ngidini pangembang tuku produk mung sajrone durasi proyek yaiku ngembangake Iki luwih murah, sanajan konsep "lisensi dening programer" sithik banget, lan dudu PC.

Iki uga nyuda biaya kanggo aplikasi dikembangaké kanggo adol meneh, minangka pangguna mung kudu mbayar biaya lisènsi durasi (biasane Nilai cedhak 40% saka komponèn asli).

2. Alat kanggo pangembangan web

gambar [49] Iki minangka fungsi sing ngidini nggawe aplikasi kanggo operate ing layanan web (Layanan web), uga nggawe data miturut standar siaran ing Intranet utawa ing Internet.

  • PetaBrowser

MapBrowser minangka produk gratis kanggo ngelola layanan data ing standar geografis OpenGIS, salah siji saka kaluwihan sing ndhukung CadCorp OGC. cara aplikasi iki bisa dikembangaké loro Web Map Server (WMS) maps Publishing tujuan, Feature Web Server (WFS) transfer tujuan saka géomètri ing GML format / XML lan Web jangkoan Server (WCS); kabeh kanthi kauntungan kang ana ing standar kegunaan mbukak.

Iki minangka solusi sing paling potensial, dibandhingake karo mental saka ESRI ing produk IMS / GIS Server sawijining.

  • GeognoSIS

ASC naté, utawa komponèn server aktif, solusi iki kang nilar lan Cadcorp nawakake GeognoSIS.NET sing ngluwihi fungsi komponen pembangunan kanggo ngleksanakake aplikasi ing Intranet utawa nggunakake Internet. Nggunakake lingkungan pangembangan NET, utawa basa basis liyane HTTP lan SOAP kayata Java sing bisa dieksekusi ing pirang-pirang server. Alat iki padha karo ArcIMs ing kulawarga ESRI.

Ana piranti terjemahan kanggo layanan sing digawe miturut ASC sadurunge menyang GeognoSIS.

3. Business Development Kit (EDK)

gambar Iki minangka paket produk pangembang sing dumadi ing rong wujud:

  • Software Development Kit (SDK), kanggo nggawe aplikasi teknologi ActiveX
  • Internet Development Kit (EDK), sing ndadekake pangembangan data spasial bakal disebarake minangka layanan web (layanan web) Alat iki minangka simile (ora kaya padha) kanggo ArcGIS Server ing kulawarga ESRI.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.