produk Family Cadcorp

Bubar saiki wis ditampilake produk kulawarga saka industri ESRI, loro-lorone ArcGIS kanggo desktop minangka ekstensi paling umum

Ing kasus iki, kita bakal ngomongake babagan produk kulawarga CadCorp, ing aplikasi desktop iki. gambar

Salah sijine pernyataan utama CadCorp yaiku desakan kanggo ndhukung standar Konsorsium Open Gis (OGC) kang minangka inisiatif internasional fokus ing definisi koleksi antarmuka spesifikasi mbukak kanggo GIS.

Aspèk liya sing didadekake CadCorp akeh penekanan yaiku kasedhiyan Plugins bisa maca, ngimpor, ekspor utawa berinteraksi karo data saka industri CAD / GIS liyane kayata ArcGIS, AutoCAD, Microstation, Mapinfo, Oracle, SQL lan liya-liyane.

Iku uga menarik plugin kanggo ngakses data sambungan ing macem-macem sumber kayata GeognoSIS.NET (OpenStreetMap, Google Earth KML, dataMap NASA lan SIA), uga GeoRSS, GPX, ArcIMS.

Demanejar wangun data by Cadcorp banget beda saka logika ArcGIS MXD lan rapet meh podho sing saka Manifold, senajan bisa nangani data external, uga ing database lan peta bisa file siji. Sadurunge format sing digunakake yaiku .bds, saiki format .sds digunakake, iki ngidini sawetara pangguna bebarengan ing file siji.

gambarCadCorp's basis produk duwe padha model bisnis sing ESRI, ing pangertèn manawa alat sing pindhah saka MapViewer menyang Map Modeller padha karo ESRI sing arupa saka ArcReader menyang ArcInfo. Sanajan perbandingan kasebut mung ana ing model bisnis "scalable", CadCorp nduweni kemampuan kanggo ArcGIS. Keuntungan iku ekstensi ora disebar ing antarane atusan ekstensi ESRI sanajan misale jek kualitas panyebaran lan produk pungkasan ora entuk keahlian sing padha karo produk sing digawe karo ArcGIS utawa pipa.

Piranti Desktop

1 Peta Viewer

Iki minangka pembaca peta, setara karo ESR ArcReader, Bisa ndeleng saka 160 format GIS / data BD antarane wong-wong mau kui karo ArcView SHP, ordnance Survey NTF lan MasterMap, MapInfo Mid / MIF / TAB, AutoCAD DWG lan DXF, Microstation DGN, ECW, GeoTIFF, FME, XML, GML, MrSID, Oracle Spatial lan liya-liyane. Ngemot fungsi dhasar tampilan lapisan, tampilan tematik, tampilan tabular, pencetakan lan sawetara fungsi dhasar liyane.

sadurunge Peta Viewer Iku gratis, saiki ora, lan padha nggawa menyang pasar gratis Peta Reader senadyan karo sing iki sampeyan mung bisa ndeleng file sing digawe karo produk Cadcorp ing format pwd.

2 Peta Manager

Iki dikenal minangka manajer peta, setara dengan ArcView ESRI lan ngidini kanggo nangkep, nyunting, ngolah, nggambar, nganalisis lan ngekspor data spasial. Fitur menarik saka CadCorp Map Manager yaiku yen meh wae tugas wis tuntas kanggo mlaku, utamane panelusuran spasial, presentasi tematik lan pencetakan sing berharga. Sampeyan wis cedhak sistem koordinat 250 kanggo reprojection peta, sing bisa ditindakake ing fly lan ditampilake ing lapisan peta padha karo proyeksi sing beda.

Aspèk liyane sing menarik yaiku kasunyatan ngowahi peta sing didadekake analisis tematik menyang peta anyar, kanthi klik siji ... njaga sesambungan karo asli!

3 Editor Map

Iki dikenal minangka Editor Map, lan nawakake alat Map Manager, nambahake panangkepan data lengkap lan piranti editing "gaya gaya", sanajan dheweke tansah ninggalake sing dikarepake, luwih apik tinimbang ArcView lan ora akeh Manifold. Uga ana sawetara alat canggih analisis spasial, basis data canggih lan analisis topologi. Iku cocog karo ArcEditor ing kulawarga ESRI.

Sampeyan uga duwe kapabilitas sing ora nduweni peta Editor, kayata kamungkinan nyimpen data ing Objek Gedhe Binar (Blobs), Iformix Spatial Datablade, OpenGIS SQL lan akses menyang database liwat Active X Data Objects (ADO).

gambar 4 Peta Modeller

Iki dikenal minangka maps modeler, lan nambah fungsi analisis majeng, Manajemen tridimencional, kalebu generasi lumahing, extrusion, ndhukung digital terrain model (DTM), sampeyan uga bisa nyekel gambar raster ing Surface dimodelisasi lan nduweni kemampuan visualisasi OpenGL. Iki ora cocog kanggo ArcInfo ing kulawarga ESRI.

Ing post liyane kita bakal weruh ekstensi kanggo pembangunan.
Situs web resmi CadCorp: http://www.cadcorp.com
Download CadCorp migunani:

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.