Model Cadastral: Webinar

Minggu kepungkur, webinar iki dikembangake nuduhake model Kadastruktur Multifungsi ing kotamadya bebarengan.

Kanggo sing ora kejawab, kene sampeyan bisa ndeleng ing ditundha, lan kene sampeyan bisa download pdf saka presentation.

Babagan webinar cadastre

Webinar fokus ing metodologi pendekatan sing dirancang kanggo proyek kasebut kanthi nggunakake kaunggulan olahraga sing disebut kotamadya kotamadya.
municipal cadastreSejatine Persemakmuran minangka asosiasi sukarela sing digawe dening kotamadya sing nuduhake kapentingan sing padha, kayata lembah sing produktif, titik banyu, cadangan banyu, koridor logistik, lan liya-liyane. Asosiasi iki ndadekaké wong-wong mau kanggo entuk komitment ekonomi kanggo nggawe unit teknis antar-kotamadya karo apa sing dikarepake kanggo ngatur sumber daya lan njupuk kauntungan saka skala ekonomi kanggo nyedhiyani layanan sing individu sing ora lestari.

Babagan proyek kadaster

Ing Honduras, ana wiwit nineties, nanging padha njupuk akèh kekuatan karo dhukungan saka sama karo hukum anyar munisipalitas lan Hurricane Mitch ndadekake wong kedadean sampurna kanggo saluran sumber tanpa njupuk bogged mudhun karo sektor kuarterner (pamaréntah pusat). Mangkono, hukum kotamadya ngenalake minangka prastawa-prastawa alam sipil; kanthi hak legal status. Kotamadya kontribusi saben wulan babagan pindahan pemerintah pusat; Iku beda-beda gumantung saka siji liyane, nanging umume munggah dolar 1,000 sasi kutha nggawa ing pendanaan minimal koordinator unit technical, a civil engineer kanggo desain lan pengawasan saka proyèk lan technical kanggo pitulungan technical wilayah administratif / keuangan. Gumantung marang pengelolaan proyek lan jumlah kotamadya sing akeh ing layanan ing lingkungan, sosial lan umum.

Persemakmuran ora tokoh sing diakoni ing divisi pulitik, nanging diakoni minangka manajemen administratif; Kanggo gelar sampeyan bisa nyuwun persentase sing dijupuk dening kotamadya dijupuk saka transfer kasebut lan bakal dikreditake menyang akun sampeyan. Malah tantangan kuwat, kanggo nganalisa peran lan ora ngowahi dadi kotamadya super utawa Organisasi Non-Pemerintah; tinimbang minangka conto kanggo nguatake kotamadya lan nyediakake layanan apik ing skala ekonomi.

Kanggo prakara iki, persemakmuran ing kotamadya ing pinggir Kali Higuito, ing sisih kulon, omah-omahé 13. Dheweke wis teka kanggo nuduhake yen kanggo saben dollar sing kotamadya kontribusi, 8 ngasilake dheweke ing layanan rendering lan manajemen project.

Saiki, akeh program kerjasama setuju yen Persemakmuran minangka jaminan kesinambungan becik kanggo proses pembangunan ing Honduras.

model registri tanahIku skenario nalika kita cadastre diwiwiti ing taun 2007. Supaya proposal dibangun ing mitos sing dipateni yen cadastre bisa mung dilakokake karo sumber daya eksternal, lan biaya akeh kanggo ngleksanakake.

Sawetara kawicaksanan ditetepake kanggo pangembangan pilot lan pambangunan model, kayata:

  • Sustainability adhedhasar Persemakmuran. Ora munisipalitas dirawuhi dening individu ngelingi sing ing Honduras luwih saka 94% saka munisipalitas sing nglumpukake, iki wungu kanggo rampung cara iki, supaya Persemakmuran ana jaminan saka sokongan, appropriating peran minangka kesadaran, ngawasi lan sakteruse kasambung Kanggo iki, integrasi saka teknisi cadastre bebarengan ditetepake, saka sing paling apik sing bakal ngasilake sawise semester survey kadaster. Peralatan kaya Postprocessing GPS
    utawa total stasiun ora diwenehake menyang kotamadya, nanging kanggo Persemakmuran kanggo ngoptimalake biaya lan ningkatake penyediaan layanan, kalebu topografi ing area latihan amarga municipalitas ngleksanani dhuwit ing layanan topografis supaya persemakmuran bisa mbukak kanthi luwih akeh kurang
  • Skalabilitas ing konsep multifinal. Dhaptar instrumen lan prosès sing diperlokaké kanggo ndemonstrasikan aplikasi cadastre ing tax, legal, nggunakake tanah lan pendekatan sosial ekonomi. Supaya survey bisa dadi akeh tujuan, nanging bukti aplikasi bisa diadopsi ing proses-proses bertahap, tanpa ngecor kotamadya sumberdaya terbatas karo masalah sing ora perlu utawa matesi kotamadya kanthi kondisi teknis, ekonomi utawa jangka pendek sing luwih apik.
  • Pembentukan generasi bantuan. Teknisi sing nemokake spesialisasi ing cadastre tax lan pengalaman ing kotamadya, kabeh werna abu-abu sing dicithak lan ing akeh kasus bisa nentang masalah teknologi ing pemetaan digital, GIS lan nggunakake peralatan anyar; Dadi dheweke nyipta sumber-sumber anyar karo lulusan enom saka baccalaureates ing komputer lan area sosial. Generasi anyar iki bakal dilatih ing masalah-masalah kotamadya kanthi pengalaman para wong tuwa nanging mesthine menehi pasutujon babagan masalah teknologi kanthi ora tahan kanggo owah-owahan.
  • Lan proses sistematisasi pengalaman lan prosès dikembangake kanggo njamin manajemen kawruh sing ngluwihi proyek kasebut.

Aku kudu ngakeni manawa akeh perkara sing ora dikira, nanging saiki kita nuduhake asil ing konteks Latin Amerika, kita kepengin ngerti yen kita wis ngembangake model inovatif sing digunakake, lan bisa nyedhiyakake wates-wates sing dirancang.

Statistik seminar model kadaster bebarengan

Webinar digawe kanthi nggunakake platform MundoGEO, lan ing pira-pira 300 ana; Punika ringkesan saka sing melu:

Mayoritas pawongan kasebut yaiku Amérika Kidul (82%), wong Éropah lan% 7, uga Amérika Lor, nanging ing Meksiko lan 4% saka Amérika Tengah lan Karibia.

webinar catastro

Yen kita nggedhekake jenis profesional, grafik ing ngisor iki minangka perwakilan:

Siji katelu saka sektor pamaréntah, siji 26% perusahaan swasta lan siji 16% saka sektor kotamadya.

Lan ing babagan latihan, 93% ana Engineering, 20% Kartografi, 17% Cadastral lan 10% Surveying. Ana 22% wilayah liyane, kayata ekonomi, lingkungan, sektor alas ... antara liya.

multi-tujuan webinar

Saiki ana tantangan kanggo nuduhake model karo kolaborator liyane sing nglakoni karya sing gegandhengan, uga negara liya sing uga dadi kasengsem ... lan akeh pitakonan sing kudu ditindakake sawisé webinar kasebut.

Kene sampeyan bisa ndeleng sawetara bahan produk sistematisasi, lan komplementer video kanggo latihan.

One Reply to "Model cadastre bersama: The Webinar"

  1. Menarik: Sugeng babagan masalah. Aku nyaranake nambahake kaca babagan kolaborasi karo sampeyan

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.