Platform CAD / GIS kudu pindhah menyang GPU

Sing kita sing pangguna aplikasi grafis, kita tansah ngenteni yen komputer duwe memori kerja sing cukup. Ing babagan iki, program CAD / GIS wis ditindakake utawa diukur miturut wektu kanggo nindakake aktivitas saben dina kayata:

  • Analisis spasial
  • Pembentangan lan pendaftaran gambar
  • Penyebaran data massive
  • Manajemen data ing geodatabase
  • Layanan data

PC tradisional ora akeh diganti ing taun-taun anyar, saka segi RAM, hard disk, memori grafis lan fitur sing mung tambah; nanging logika operasi CPU wis dikelola kanthi desain asli (Mulane kita tetep nelpon CPU). Iku uga wis dadi kerugian sing nalika tim tuwuh ing kemampuan, program mbebasake pengarepan kanthi ngrancang kanggo nggunakake potensial anyar.

asus-dual-gpu-card

Minangka conto, (lan mung conto) Nalika pangguna loro diselehake ing wektu sing padha ing kondisi padha saka peralatan lan data, siji AutoCAD 2010 lan siji karo Microstation V8i, loading 14 gambar raster, file parcelario situs 8,000 lan sambungan menyang database spasial Oracle, kita takon pitakonan:

Apa wis siji saka loro, supaya ora ambruk mesin?

Jawaban ora ana ing inovasi, mung cara program dikembangake, amarga iki ora kaya kasus AutoDesk Maya, sing luwih apik lan luwih apik. Cara saka eksploitasi PC padha (kaya ing kasus saka rong program), lan miturut iki kita njupuk program, amarga kita Occupy menyang bisa, lan akèh. Mangkono, sawetara komputer dikenal minangka PC tradisional, workstation utawa server; ora amarga padha karo warna liyane, nanging amarga cara sing menehi program konsumsi dhuwur ing desain grafis, pangolahan video, pangembangan aplikasi, fungsi server lan ing kasus kita, operasi karo data spasial.

Kurang CPU, luwih GPU

Paling pinunjul ing owah-owahan anyar sing wis dumadi kanggo arsitektur PC punika istilah diciptakaké GPU (Proses Unit Graphics), kanggo golek kinerja komputer luwih, nggawe rutin gedhe ing tugas simultaneous cilik, bypassing administrasi CPU (Unit Processing Tengah), kang kapasitas apa wis dimainaké révolusi disk, RAM, memori video hard lan kalebu individu (ora akeh liyane).

Kartu-kartu grafis ora digawe kanggo nambah memori video, nanging padha kalebu prosesor sing ngemot atusan intine sing dirancang kanggo ngolah pangolahan paralel. Padha tansah duwe iki (luwih utawa kurang), nanging kauntungan saiki yaiku manufaktur iki menehi arsitèktur mbukak (meh) supaya pangembang piranti lunak bisa nimbang anané kertu kemampuan kasebut lan ngasilake potensinya. Majalah PC ing sasi Januari iki nyatakake perusahaan kayata nVidia, ATI lan liya-liyane OpenCL

Kanggo mangertos prabédan antarane CPU lan GPU, kene aku ngrujuk menyang simile:

CPU, kabeh terpusat, kadhangkala kotamadya karo kabeh pusat, sing duwe perencanaan kutha, ngerti yen kudu ngontrol pertumbuhan nanging ora bisa ngawasi malah konstruksi anyar sing nglanggar norma. Nanging tinimbang nganggep layanan iki menyang perusahaan swasta, ngupaya njupuk peran, pedunung ora ngerti sapa sing bakal ngelekake bab pepadhamu sing njupuk trotoar, lan kutha terus ngalami owah-owahan saben dina.

Ngapunten, ora ngucapake babagan walikota sampeyan, mung ngomong babagan simile saka CPU, ing ngendi Unit Proses Tengah (ing kasus Windows) kudu nggawe tim ing proses kayata:

  • Program sing kasedhiya nalika Windows wiwit, kayata Skype, Yahoo Messenger, Antivirus, Java Engine, etc. Kabeh nggunakake bagean saka memori kanthi prioritas sing kurang nanging ora perlu nanging ora diowahi dening msconfig (bab sing ora ditolak).
  • Layanan sing mlaku, yaiku bagean saka Windows, program umum sing dianggo, hardware sing disambungake utawa liya sing dicopot, nanging diblokir. Iki biasane duwe prioritas medium / dhuwur.
  • Program sing digunakake, sing nganggo ruang kanthi prioritas dhuwur. We aran kacepetan eksekusi ing ati amarga kita ngipat-ipati yen padha ora nindakake cepet sanajan gadhah tim kinerja dhuwur.

Lan senadyan Windows ora nggawe juggling, laku kayata akeh program mbukak, nginstal, utawa ngilangake topik sing ora perlu, topik sing ora perlu pintones, padha nggawe kita guilty saka malfunction saka peralatan.

Mengkono banjur, yen nalika kita miwiti proses sing kasebut ing awal, prosesor bakal bangkrut klapa looking for prioritize this over the other programs in use. Opsi sawetara kanggo ngoptimalake yaiku memori RAM, memori video (sing asring dituduhake), yen ana kartu grafis kanggo njaluk sesuatu, gumantung ing jinis harddisk lan barang-barang cilik liyane, maling plaintive bisa kurang.

GPU, proses paralel, kaya kotamadya sing mutusake decentralize, concession utawa privatize bab-bab sing ora bisa ditemokake, sanajan proses gedhe dikirim ing tugas cilik. Mangkono, miturut peraturan saiki, perusahaan swasta diwenehi peran ngawasi pelanggaran tartamtu kanthi cara sing spesifik. Minangka asil (mung conto), warga bisa ngrampungake kesenengan sing enom saka nyatakake iga menyang pepadhamu sing njupuk asu kasebut taek ing sawijining trotoar, sing mbangun tembok njupuk bagéan saka trotoar, parkir mobil kanthi bener, lan liya-liyane. Perusahaan njawab telpon, menyang panggonan, ngolah tindakan, njupuk menyang pengadilan, nglakokna denda, setengah menyang kotamadya, sing liyane yaiku bisnis sing duwe bathi.

Iki minangka cara GPU bisa dianggo, program bisa dirancang supaya ora ngirim pangolahan massive kanthi cara konvensional, nanging padha kaya ing rutinitas kaya rutin. Oh! apik tenan!

Supaya adoh, ora akeh program sing nggawe aplikasi sing karo fitur-fitur kasebut. Paling play kesengsem kanggo nggayuh 64 bit kanggo ngatasi masalah sing alon, senadyan kita kabeh ngerti sing Don Bill Gates bakal tansah lumaku ing wong kapasitas daya iku rasah ing versi sabanjure Windows. Strategi Windows kalebu pengaruh ing GPU liwat API dibangun kanggo bisa ing DirectX 11, manawa bakal dadi alternatif sing kabeh (utawa paling) nampa amarga padha seneng minangka standar tinimbang kang mengkono iku edan kanggo saben account saking OpenCL.

gflops

Graf nuduhake conto, ing ngendi ditampilake antarane 2003 lan 2008, prosesor nVidia liwat GPU wis ngarevolusi kemampuane dibandhingake karo CPU Intel. Uga panjelasan asap saka prabédan.

Nanging potensial saka GPU ana, muga-muga lan program CAD / GIS njupuk jus sing perlu. Sampeyan wis krungu, senadyan kasus paling kondhang yaiku
lan GIS Manifold, karo CUDA, SIM Nvidia kang proses ngasilaken model terrain digital sing njupuk luwih saka 6 menit 11 ngatur kanggo mbukak ing mung detik njupuk kauntungan saka anané kertu CUDA. Fumada sing digawe wong menang ing Geotech 2008.

Wusananipun: Kita pindhah GPU, kita mesthi bakal weruh akeh ing rong taun sabanjure.

5 Balesan kanggo "platform CAD / GIS kudu pindhah menyang GPU"

  1. Hello Vicente, Aku weruh manawa sampeyan kerep digunakake kanggo Windows 7.

    Apa ana sing kejawab babagan xP?
    Ana alasan kenapa aku ora bakal bali menyang XP?

  2. Windows 7 ing 64bits ngidini sampeyan nginstal aplikasi ing 32bits ... Lan nganti saiki ora ana aplikasi GIS sing mandheg.

  3. «Kanthi cara, sampeyan wis nyoba Manifold ing bit 64?»

    Nup ... Nalika PC sedhihku duwe AMD saka bit 64, aku ora pengin nginstal Windows 64 amarga tumpukan aplikasi lan pembalap bakal ora dienggo. Aku langkah iki bakal duwe PC sing darmabakti lan nginstal kabeh ing 64bits ..

    Aku ora ragu yen Manifold bakal dadi salah sawijining aplikasi sing bakal nggawe bedane ing 64 bit, lan ora mung adaptasi nanging bakal njupuk jus (kaya karo teknologi GPU CUDA).

  4. Matur nuwun kanggo informasi Gerardo. Miturut cara, sampeyan wis nyoba Manifold babagan bit 64?

  5. Cathetan apik
    Yen sampeyan pengin ndeleng demonstrasi video Manifold nuduhake kecepatan pangolahan kasar saka papan teknologi CUDA - sing uga bisa diinstal kanthi paralel lan nambah kekuwatane, anggere ana slot sing kasedhiya - pindhah menyang URL YouTube iki :
    http://www.youtube.com/watch?v=1h-jKbCFpnA

    Biji liyane kanggo sajarah Manifold: 1er native 64 bit program SIG. Lan saiki, 1er SIG ing teknologi CUDA ..

    regards

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.