Robot kene kanggo tetep

irobots

Sapérangan sasi kepungkur Geografis Nasional ngedol tutupan sawijining topik lan sawetara kaca kanggo ngomong babagan jumlah robot sing wis maju kanggo tujuan praktis. Mesthi, ora ana apa-apa karo apa sing dituduhake ing acara 80, sing ngira yen ing wektu iki kita bakal duwe robot-robot kanthi manuver, nginterupsi karo kita, mikir lan malah nyerang donya kanggo ngontrol.

Nanging gagasan asli robot wis maju saben dina, ing industri kita deleng jaman saiki, kanggo proses mesin. Perusahaan kaya iRobot wis digawe kanggo tujuan saben dinten. Ing wektu liyane aku ana ing Houston, karo kanca sing duwe asu sing becik, nanging ninggalake rambut nang endi wae, aku mulai geofumar babagan kenapa mainan iki dadi penting ing donya iki, lan ing harga luwih murah. apa sing bakal biaya kanggo nindakake rutinitas karo wong urip. Antarane Efesus paling marketable punika militia, reresik kluwarga, industri reresik, keamanan pribadi, komunikasi remot lan riset.

Migunakake militèr

Sing perlu kanggo nyimpen gesang wis digawe Toys sing ndeteksi tambang, nggawe semiautonomous Tours, 2 lan 3 mentas ing dimensi, generate maps sing dikembangaké, iki ora mung ing tanah nanging online lan lingkungan segara. Ing Mei taun iki, perusahaan Irobots nglaporake sing duwe panjaluk saka US Navy kanggo 16.8 yuta dolar. Kanggo nuduhake paling ora telung salinan ing tumindak.

iRobot Warrior

Negosiator iRobot

iRobot Ranger

img20 img23 img25
Sampeyan bisa ngapusi rock nganti 150 kilogram, nonton interaksi karo obyek explosif. Padha bisa mundhak langkah-langkah. Becik ngirim wong-wong mau kanggo njelajah ora mung kanggo tujuan militer nanging kanggo keamanan umum Bisa ndeteksi tambang ing segara, lan bisa uga ngasilake informasi kanggo model submarine digital.

Panggunaan omah robot

Nanging ora ana sing duwe rencana kanggo tuku obyek kuwi, amarga kita ora militer. Nanging tugas umum, lara, rutinitas lan sing sabar kita yaiku sing pisanan ing donya robot-robot kasebut. Nyapu, nyuwèk karpet, nyuwèkaké pekarangan lan ngresiki kanal utawa blumbang iku minangka rutinitas sing ing rong taun pisanan nikah aku malah seneng nindakaké. Nanging frekuensi sing mbutuhake, nada sing nyuwun utawa rega sing kudu dibayar kanggo wong nindakake dadi tugelan.

Lan ing ngendi pametuane produk kasebut teka, amarga cuaca ing dina iki wigati banget kanggo mbuwang dheweke ngresiki bulu kucing saben dina. Ayo ndeleng conto:

iRobot Roomba

iRobot Looj

iRobot Berro

img8 img10 img12
Dheweke nyedot karpet, kaya dheweke minangka karyawan pakar. Kanthi prabédan, sensor-sensor kasebut nduweni katrangan yen ngerti yen mbutuhake lintasan liya tanpa ninggalake inchi ing njaba. Aku tresna iki, ngresiki saluran, mung sijine ing pungkasan lan pindhah kaya bojo heroik mbusak asil sasi cuaca inclement. Sampeyan bisa ngresiki dhuwure blumbang, sampeyan kudu nyelehake lan iki tanggung jawab njabut bledug, rambut lan malah ganggang lan bakteri.

Variasi iki, kayata Scooba lan DirtDog, nglakoni kerja ngapiki, gawe reresik ing kondisi sing luwih elek lan nglereni suket. Luwih saka aksesoris ekstra sing dadi seni.

Rega

Pegawe ngresiki blumbang kaping pindho sasi, mowing siji, ngresiki karpet pindho a minggu lan Sapuan garage reged, rambut lan remnants saka pet ing saben dina bisa ngisi daya ing negara medium dikembangaké ora kurang saka $ 6 jam, angger yen 7 dianggo jam saben dina, dina 6 saben minggu bakal berarti $ 1,000 plus keuntungan tenaga kerja sing gegandhengan, nalika ing negara berkembang bisa dadi $ 300. iki Toys lumaku nggowo beyo setengah, lan alesan iki nggawe wong sing ora pengin nglampahi wektu terkenal sing ngempalaken fluff asu milih kanggo nandur modal ing robot kiro-kiro saka $ 300.

Kesempatan kanggo pangembang

aware1 Ing kasus wong pengin nggawe modifikasi, arsitektur mainan kasebut mbukak lan ngidini nggawe rutin liyane sing khusus.

Perusahaan sing darmabakti kanggo nyedhiyakake layanan cleaning bisa ngatur fungsionalitas liwat Aware 2.0 lan perusahaan sing ngembangake aksesoris bisa nindakake akeh keajaiban liyane.

Lan aku ... Aku pengin!

Go to iRobot >>

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.