Cerita sing padha, saiki karo GPS

... Ing Kekaisaran kasebut, seni kartografi ngrambahake kasampurnan kasebut supaya peta provinsi siji manggoni sawijining kutha, lan ing peta saka kekaisaran, sawijining provinsi kabèh.

Liwat wektu, peta sing gedhe banget ora kepenak lan sekolah saka kartografer padha ngedegake peta kekaisaran, sing dadi ukuran kekaisaran lan coincided banget karo dheweke.

Kurang katarik karo studi kartografi, generasi iki mangertos yen peta sing dilebur iki ora ana gunane lan ora tanpa idin sing diwenehake marang inclemencies srengenge lan mangsa panas.

Ing pasamunan ing sisih kulon ana reruntuhan ing peta, sing didunungi dening kewan lan pengemis; saindhenging negara ora ana relik liyane geografi disiplin.

peta lawasSinaosa, crita iki ditulis kaping pisanan dening wong sing jenenge Suárez Miranda, ing 1658 (dudu Txus lair 🙂) ing buku sing disebut "Journeys of male prudent".

Kedadeyan iki misuwur amarga Jorge Luis Borges dikutip ning karyane "Universal History of Infamy" ing 1957, nanging nduweni validitas sing padha kanggo referensi kadastral.

Minimal kesalahane bunderan saka 10 cm. Kanggo uprising pedesaan ing wilayah alas sing lembab? Ora, thanks, aku luwih seneng nyedhak mbengi sing mboseni pamilih pilihanku kanthi bagian puisi sing sithik ngerti aku

... ing nagara iki (sisih liyane) saka Pyrenees, seni dening geomatics tekan level presisi kaya, yen vertices saka saben properti kedadeyan karo stream, kanthi piksel, kanthi micron dikritik dening oracle Google Earth.

Liwat wektu, peta sing tepat ora ngisi niat morbid saka geometer, lan padha mutusake kanggo nggawe ellipsoid sing bisa nyetel bolong geodesik, menyang irama yen piring tektonik dipindhah ing drift kontinental.

Tingkat akurasi sing kaya mengkono iku ora nyaman kanggo sawetara pitunjuk ing ngendi plat 15 Bumi dipindhah disetel ing Da [geoid] tum sing nyetel sistem koordinat kanggo cocog karo dhuwur saben inci bumi , supaya model digawe kanggo saben baris sing digambar ing garis lintang lan bujur detik 5 ... lan banjur ing manawa penerbangan manuk ngalangi panangkepan radar ...

Apa isih ana?

2 Balesan kanggo "Crita sing padha, saiki karo GPS"

  1. hehehe, carane akeh karya wis rampung nganti kaping telu dening kriteria saka presisi sing luwih apik supaya ing taun-taun 10 padha matur maneh yen georeference absolut ana alesan

  2. ... njupuk akeh taun kanggo akurasi dadi spanduk sing diombe kanthi kamulyan nganti paman teka kanthi ngubungake pangkalan Bumi karo Gunung Martian Agung, awit mula katon, gravitasi sing ditindakake ing Bumi iki asal kesalahan mikro saka pitungan ... lan kabeh tindak menyang neraka maneh ...! =)

    Cetha apik banget kanggo miwiti sayah iki ana ..!

    regards

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.