Trimble mundhut Ashtech; Apa sing bisa kita ngarepake

Kabar durung kasengsem, ing wektu iki perusahaan gedhé tuku pesaing, nggabung lan disintegrate dadi potongan; nanging tanpa mangu-mangu, kita bisa percaya yen bisa kedadeyan karo perusahaan sing nggawé peralatan sing digunakake utawa direncanakake kanggo entuk.

Dadi, kanthi kaputusan lan kanca apik sing nganggo subyek, ora dadi kuwatir. Iku akibat saka globalisasi lan fusi sing ora bisa dihindari saka teknologi layanan data panangkapan, pamrosesan, lan kartografi. Ora ana apa-apa karo cara sing padha ing comparison saka total stasiun (60 ing merek 11). Masalah tartamtu yaiku kompetisi (pamisahan teknologi Cina), tetep ing telung gedhe:

  • Eropah (Leica)
  • Jepang (Topcon)
  • Amerika Serikat (Trimble)

Nanging saben wong teka saka sejarah kaya sing nuduhake babagan Teknik Sipil, kartografi, fotogrametri, topografi, GIS lan transportasi digabungake minangka disiplin sing ora bisa dipisahake. Evolusi teknologi CAD / CAM / CAE, komputer, Gadgets lan Internet ditambahake ing gaya sing cukup menarik.

Kasus Leica (Swiss), yaiku pewaris saka tim liar sing digunakake ing Universitas, kanthi sajarah saka 1819, digandhengake karo produksi kamera Leitz sing misuwur. Nggabungake akuisisi, ing bidang photogrammetry lan reming remote sing padha tuku ERDAS lan LH Systems ing 2001 lan, ER Mapper, Ionic lan Acquis ing 2007.

leica topcom sokkia magellan trimble gps leica topcom sokkia magellan trimble gpsleica topcom sokkia magellan trimble gps leica topcom sokkia magellan trimble gps

Saiki Hexagon AB (Swedia) iku pemilik saka Leica, kaya Geomax lan bubar uga tuku Intergraph (2010).

Ing kasus Topcon (Jepang), asal saka 1932; ing 2000 Topcom tuku Javad; KEE ing 2006 lan Sokkia ing 2008. Langkah sabanjuré bisa dadi perusahaan Tionghoa, sing durung dikenal ing lingkungan kita, nanging kanthi wutah global sing bisa nyerep Topcon sing wis diwatesi ing sawetara aplikasi.

leica topcom sokkia magellan trimble gps leica topcom sokkia magellan trimble gps leica topcom sokkia magellan trimble gps leica topcom sokkia magellan trimble gps

Lan kasus Trimble, ing sisih donya iki luwih anyar (1978) nanging kanthi agresivitas perusahaan Amérika Lor. Dheweke duwe werna nganggo Hewlett Packard; ing 1990 kasebut lumebu ing paket Datacom, banjur ing 2000 dhewek nuku Spectra Precision lan TDS, ing 2003 Nikon; ing 2004 MENSI, GeoNav; ing 2005 Pacific Crest, MTS lan Apache Technologies lan Applanix.

leica topcom sokkia magellan trimble gps leica topcom sokkia magellan trimble gps leica topcom sokkia magellan trimble gps

Banjur ing 2006 dheweke mundhut APS, XYZ, Quantm, BitWyse Eleven, Meridian lan ing daftar ... kang kalebu ing pungkasan Definiens ing 2010. Supaya tuku Ashtech ing 2011 ora luwih saka akuisisi anyar -mesthi, tanpa Magellan sing wis didol-.

Pangolahan iki ora biasane mateni teknologi inovatif nanging sing dadi ora lekas. Trimble mundhut Ashtech kanggo nambah daya saing Spectra Precision, ora kanggo mateni teknologi BLADE, kaya aku ngerti nganti saiki, kita bakal weruh mengko.

«Nggabungake portofolio sudhut produk GNSS Ashtech kanthi jaringan distribusi global Spectra Precision bisa nyedhiyakake pilihan survey anyar kanggo efisiensi optimal.»

Kanthi iki, jelas yen kita ora bakal ndeleng Mobile Mapper 6 sing ana Magellan, mung baris anyar sing disebut Mobile Mapper 10 lan Mobile Mapper 100. Ing MM100 wis Aku wis katon sawetara dina kepungkur, iku menehi 40 cm ing pandhu arah lan kurang saka 10 cm kanthi pasca-pamroses; nalika MM10 luwih cilik nanging bakal dipasarake banget kanggo tujuan kadasta cadhangan:

leica topcom sokkia magellan trimble gps Sampeyan kudu katon, nanging sampeyan mung kudu mbayangno tim US $ 1,500 utawa kurang, karo WindowsMobile mbukak, karo kamera, piranti lunak, postprocessing lan sampeyan bisa instal program koleksi data kanggo stasiun nganggo bluetooth. Senjata kuat nglawan US $ 2,400 utawa luwih sing bakal ngewangi kolektor stasiun tanpa kemungkinan GPS GIS. Ora ana apa-apa karo prasaja Mobile Mapper 6, sanajan iki ndhukung RTK; pengumpul stasiun nganggo perangkat keras iki lan perangkat lunak Sokkia SSF bisa digawe

Minangka kanggo sisih Promark 3 sing mesthi ilang, kita mung bakal weruh Promo 100 lan Promark 200. Bentenipun kapindho kanthi kapisan yaiku PMK200 nganggo frekuensi GPS ganda, utawa GLONASS lan GPS kanthi frekuensi. Ati-ati, ora bisa tahan GLONASS kanthi kaping pindho.

leica topcom sokkia magellan trimble gps Nanging antarane GLONASS / GPS siji frekuensi lan GPS frekuensi ping pindho, aku luwih seneng pilihan kapindho -paling ora ing wilayah tropis Amérika ora ana maneh alternatif-.

Loro-lorone Promark lan Mobile Mapper 100 iku piranti keras sing padha karo hardware lan software. Ing cara kasebut, piranti sing bisa diukur, yaiku konfigurasi, wiwit karo MM100; sampeyan bisa tuku antena eksternal saka frekuensi ganda (ana Promark), yen sampeyan pengin luwih akeh sampeyan bakal nggabungake piranti lunak geodesik kolektor banjur RTK lan sampeyan duwe tim sing luar biasa.

Muga-muga tuku iki kanggo apik kabeh.

Heksagon

Trimble

Topcom

Salah Reply kanggo "Trimble mundut Ashtech; apa sing bisa kita ngarepake? "

  1. Apik banget informasi sampeyan, thanks

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.