Twingeo ngluncurake Edisi ke-4

Geospatial?

Kita teka kanthi bangga lan puas banget ing edisi kaping papat Majalah Twingeo, nalika saiki krisis global sing, kanggo sawetara, wis dadi daya pendorong lan owah-owahan. Ing kasus iki, kita terus sinau - tanpa mandheg - kabeh mupangat sing ditawakake jagad digital lan pentinge kalebu sumber teknologi ing karya umum kita.

Sawise luwih saka 6 wulan urip pandemi Covid 19, kita ndeleng laporan, alat lan solusi sing luwih akeh adhedhasar industri Geospatial kanggo ngawasi virus kasebut. Perusahaan kaya Esri wis nggawe alat analisis data lan manajemen spatial sing kasedhiya kanggo sampeyan nemtokake ekspansi. Dadi, apa istilah "Geospatial" diwenehake pentinge? Apa kita ngerti potensial sing bisa ditawakake?

Ngerti yen kita wis mlebu ing jaman digital kaping 4, apa kita yakin manawa bisa ngatasi kabeh sing diwenehake data data geospatial? Apa aktor kasebut melu pangembangan teknologi, panangkepan data, eksekusi rencana lan proyek, ing tingkat iki? revolusi gedhe?

Ayo kita kepingin weruh yen saka dhasar pendhidhikan, Akademi wis siyap kanggo nantang tantangan digital umur kaping 4 iki. Ayo elinga apa sing diarepake ing 30 taun kepungkur? Lan ayo mikir babagan apa kahanan geosciences lan Geomatik saiki? Apa sing nunggu kita ing taun-taun mbesuk? Kabeh pitakonan kasebut dilebokake ing tabel ing Twingeo, khusus ing artikel tengah sing ngemot tema utama majalah "perspektif Geospatial".

"Ana siklus jeblugan ing inovasi. Saiki kita bakal bisa ndeleng wiwitan

Ana tembung sing menarik banget sing cocog karo uneg-uneg sing wis kita sebutake, "Kanggo ngerti ngendi kita bakal teka, sampeyan kudu ngerti saka ngendi tekane." Yen kita gelem ngerteni, mula ana akeh pakaryan sing kudu ditindakake.

Apa isine?

Publikasi anyar fokus ing "Perspektif Geospatial", sing ditampilake kepiye - lan ing sawetara kasus kepiye bisa - evolusi komunikasi antarane manungsa-lingkungan-teknologi. Umume akeh sing jelas manawa kabeh sing kita lakoni disusun, - kasunyatan kasunyatan sing terikat karo wilayah sing kita panggoni, tegese informasi sing digawe liwat piranti seluler utawa sensor liya uga duwe komponen spasial. Pramila, kita terus nggawe data spasial, sing ngidini kita ngenali pola kanggo nggawe keputusan ing level lokal, regional utawa global.

Nalika nyebutake "Geospatial", umume bisa digandhengake karo Sistem Informasi Geografi GIS, drone, gambar satelit lan liya-liyane, nanging kita ngerti manawa ora mung kasebut. Tembung "Geospatial" nyakup kabeh saka proses njupuk data menyang inklusi siklus AEC-BIM kanggo nggayuh lan rincian proyek. Saben dina luwih akeh teknologi kalebu komponen geospatial ing solusi utawa produk, netepake dhewe minangka fitur penting, nanging produk pungkasan ora mesthi dibayangke ing peta.

Ing luwih saka 50 halaman, Twingeo nglumpukake wawancara sing menarik karo kapribaden saka lapangan geospatial. Miwiti karo Alvaro Anguix, Direktur Umum GvSIG Association, sing ujar babagan "Ngendi piranti lunak GIS gratis".

Pitakon manawa kanthi cara tartamtu kita bisa mangsuli awake dhewe nalika melu ing Konferensi Internasional gvSIG kaping 15, ing ngendi kita dadi bagian saka lingkungan profesional lan sarjana saka ruang geografis sing nuduhake crita sukses nggunakake alat sing kuat iki. Dheweke nyatakake wutah sing luar biasa sing diduweni dening komunitas gvSIG, siji bukti liyane kanggo mangertos manawa tren babagan panggunaan piranti lunak gratis terus saya suwe saya suwe.

"Ngluwihi ekspansi panggunaan GIS, iki wis ana akibat sing jelas lan saiki bakal saya tambah." Alvaro Anguix

Salah sawijining masalah sing paling kontroversial hubungane karo GIS yaiku debat babagan panggunaan piranti lunak gratis utawa properti, lan kaluwihan sing ana ing siji utawa liyane. Kasunyatane yaiku apa sing digoleki dening analis utawa profesional geosains yaiku data sing bakal ditangani interoperable. Adhedhasar iki, teknologi sing efektif lan efisien nyedhiyakake alat kanggo entuk paling akeh data sing bakal dipilih, yen ora duwe lisensi, nganyari, biaya pangopènan lan download gratis, iku minangka tambahan sing kudu dipertimbangake.

Kita uga golek pendapat saka kapribaden kayata Wang Haitao, Wakil Presiden SuperMap International. Haitao melu ing Twingeo edisi kaping 4 iki kanggo mbukak katrangan lan pendapat SuperMap GIS 10i, lan kepiye alat iki menehi keuntungan sing akeh kanggo ngolah data geospatial.

"Dibandhingake karo vendor piranti lunak GIS liyane, SuperMap duwe keuntungan gedhe ing Data Big spatial lan teknologi GIS 3D anyar"

Minangka bagean saka tema utama majalah, Jeff Thurston Kanada GIS profesional lan editor ing pirang-pirang publikasi geospatial, ngobrol babagan "Kutha Abad 101: Konstruksi lan Infrastruktur XNUMX".

Thurston nggambarake kebutuhan kanggo infrastruktur sing bener ing papan sing ora dianggep Metropolises, amarga umume para aktor lokal fokus ing pangembangan teknologi lan spasial ing kutha-kutha gedhe kanthi ngenalake: sensor, intelijen buatan - AI, kembar digital - Kembar Digital, BIM, GIS , ninggalake wilayah sing duweni potensi penting.

"Teknologi wis suwe ngluwihi garis wates, nanging kebijakan lan manajemen GIS lan BIM gagal nggayuh urutan panggunaan lan efek sing paling dhuwur."

Dipun promosiaken tuwuhing konjunksi liwat introduksi solusi geospatial anyar minangka kunci kanggo nggayuh lingkungan sing cerdas. Kita bisa mbayangake jagad sing bisa kasedhiya informasi lan modhél ing wektu nyata, mula kita pikir kaya ngono.

Sampeyan uga kudu nyatakake yen Twingeo nyritakake strategi, kolaborasi lan alat anyar sing ditindakake dening para raksasa teknologi kayata:

  • Penambahan publikasi anyar ing Institut Bentley saka Sistem Bentley,
  • Vexcel, sing nembe ngeculake UltraCam Osprey 4.1,
  • Mangkene lan kemitraan karo Loqate, kanggo optimasi kiriman
  • Leica Geosystems kanthi paket scanner laser 3D anyar, lan
  • Publik anyar saka Esri.
  • Persetujuan antarane Pamrentah Skotlandia lan Komisi Geospace PSGA

Bebarengan, sampeyan bakal nemokake wawancara karo Direktur Arsitektur Arsitektur lan Konstruksi Arsitektur Marc Gold kanggo Esri Amerika Serikat. Goldman nyatakake visi babagan integrasi BIM + GIS, lan mupangat sing digandhengake karo hubungane karo Smart Cities. Iki wis dadi pitakonan liyane antarane ahli ing industri konstruksi lan ahli geologi, sing nomer loro sing paling cocog kanggo ngatur data spatial lan model? Apa kita ora kudu misahake siji liyane lan liyane nalika bebarengan nawakake asil paling apik.

"Kanggo nggunakke potensial lengkap BIM, alur kerja integrasi antarane BIM lan GIS kudu digabung." Wong emas Marc

Ing kasus apa wae, nggawe utawa panyiapan saka Kota Smart utawa Smart City, mbutuhake panganan ing komponen geografis. Kabeh unsur kasebut kudu geoposisi -nformasi, sensor lan liya-liyane, mula ora bisa diasingake sistem yen ruang kasebut kudu dipodifikasi kanthi nyata karo kasunyatan.

Ngomong babagan BIM, warta gedhe yaiku BIMcloud minangka Service of the company Hungaria GRAPHISOFT, dikenal kanggo menehi solusi model liwat piranti lunak ARCHICAD terkemuka, lan saiki setya nggawe platform panyimpenan data berbasis awan.

"BIMcloud minangka layanan persis apa sing dibutuhake arsitek kanggo pindhah menyang omah saka omah tanpa kalah"

Pasinaon kasus edisi iki judhul "6 Aspek sing kudu dipikirake babagan integrasi Registry-Cadastre". Ana, penulis Golgi Alvarez - Editor Geofumadas-, nyatakake kepiye kerja bareng antarane Cadastre lan Registri Properti bisa dadi tantangan sing menarik kanggo proses modernisasi sistem hak properti.

Ing wacan sing nyenengake, ngajak kita takon babagan pitakonan standarisasi proses kadaster, owah-owahan teknik registrasi, penghubung pendaptaran registrasi, lan tantangan sing bakal diadhepi ing mangsa ngarep.

Informasi liyane?

Ora ana apa-apa, mung ngajak sampeyan supaya seneng maca iki, lan kanggo negesake manawa Twingeo kanthi tujuan sampeyan nampa artikel sing ana gandhengane karo Geoengineering kanggo edisi sabanjure, hubungi kita liwat email editor@geofumadas.com y editor@geoingenieria.com.

Kita negesake manawa saiki majalah diterbitake kanthi format digital - priksa Kene-, yen dibutuhake fisik kanggo acara, bisa dijaluk miturut layanan printing lan pengiriman on demand, utawa ngubungi kita liwat email sing diwenehake sadurunge. Apa sing ditunggu kanggo ngundhuh Twingeo? LinkedIn kanggo nganyari maneh.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.