uDig, kesan pisanan

Kita wis nyawang alat liya sadurunge. mbukak sumber ing wilayah GIS, ing antarané qgis lan gvSIG, adoh saka uDig program non-gratis kasebut kita wis nyoba sadurunge Ing kasus iki kita bakal nglakoni Pangguna Internet GIS Desktop (uDig), salah sawijining wong sing teka PortableGIS.

Endi saka ngendi

uDig yaiku konstruksi perusahaan Riset Riset, sing sawise nampa penghargaan utama sing disponsori dening GeoConnections, padha nandur modal ing perkembangan iki lan liyane. Lisensi uDig yaiku GNU LGPL, perusahaan sing padha duwe utang pangembangan PostGIS lan kontribusi sing wigati kanggo Geoserver.

uDig

Fitur

Iki minangka pembangunan apik, ngilangi akeh konvensi alat tradisional, kanthi pasuryan sing padha qgis. jgrass udig Antarane ciri sing bisa kita sebut:

  • Dibangun ing Jawa, miturut lingkungan Eclipse (Minangka gvSIG)
  • Kebebasan ngonfigurasi antarmuka bisa ditemokake, bisa nyeret jendhela ing ngendi wae, nglakokna ing latar mburi, seret njaba lan internal, nyilikake menyang tombol lan bebas ngowahi pinggiran pigura.
  • uDigKacepetan eksekusi apik banget (sanajan ana ing Jawa, aku wis nyoba saka Acer Aspire One, karo Windows XP); Iku mlaku ing Linux lan Mac, kanthi temenan kanthi performa luwih apik.
  • Kanggo format vektor maca, diwatesi karo file sing diskrèt (ora maca dgn, kml, dxf, utawa dwg) nanging sing diobong (gml, xml). Mung siji tradisional sing diwaca yaiku wangun berkas.
  • Kanthi gambar raster uga duwe watesan, nanging sampeyan bisa nempel ing layanan wms lan layanan online liyane.
  • Kanggo basis data dhewe kuat, ArcSDE, DB2, MySQL, Oracle Spatial, PostgreSQL/ PostGIS lan WFS, saéngga liwat sawetara iki bisa nggabungake data vektor sing ora bisa diakses sacara konvensional.
  • uDigKisi, garis ukuran lan legenda digabungake kaya-kaya lapisan. Iki menarik amarga ora fungsi antarmuka panggunaan nanging data. Senajan konfigurasi kasebut rumit (ing kesan pisanan)
  • Wis fitur sing nggawe praktis, kayata:
    -copy / paste de fitur (kayata GIS pipa)
    njupuk minangka xml en Notepad
    -
    banget praktis symbology, karo tandha kanggo uDig eling masalah karo tirai warna, monitor CRT, proyektor, monitor LCD, pencetakan warna lan fotokopi.
  • Iku menarik yen alat kasebut biasane nerangake karo tuladha terstruktur, sing kalebu komunitas Kanada lan database global kutha, negara, zona wektu lan gambar satelit. Strategi iki apik banget kanggo mangerteni kemampuan sampeyan nalika ndeleng wektu sing sepisanan, sing kudu njupuk program liyane sing ngundhuh, nginstal lan generate pitakonan gedhe.Lan saiki sing **** aku karo tombol iki?
  • Panelusuran nganyari online minangka fitur praktis liyane sing kudu dipikirake proyek liyane. Ing babagan iki, mirip karo gvSIG, ana rintangan ing pangaruh sing kapisan, lan yen kasugihan sing ana ing ekstensi ora duwe marketing cukup utawa ora duwe benang umum sing nyedhiyakake kegunaane (lan ing kasus kasebut). Paling ora, karo update online iki (sing ora duwe gvSIG), sawise sawetara menit ngundhuh aku bisa ndeleng akeh kemampuan sing ditampa ing ekstensi Grass, JGrass, SEXTANTE, Mesin Horton lan Axios ing aplikasi hidrologi, model 3D, GPS, raser lan interaksi vektor.

jgrass udig

cacat

uDig uDig ndadekake perkara sing menarik, kaya qGIS sing dilengkapi karo JGrass, nanging minangka solusi GIS ora alat paling apik mbukak sumber, ing babagan fungsi konstruksi vektor lan manajemen topologi, qgis (karo ekstensi sing ndadekke) lan gvSIG (tanpa ekstensi). Nalika wis diwasa, lan nduweni apa sing dianggep umum, potensinya kanggo pangguna kanthi kemampuan pangembangan Jawa; sampeyan pendekatan GIS Internet Iku ndadekake rasa bisa nyambung menyang data lan nggoleki update, nanging adoh diterbitake ora cukup (Geoserver does).

Maca sawetara format CAD / GIS, wis gagal nggabungake komunitas ing sing gvSIG, lan, ing tuntutan para pangguna lan aliansi strategis kasebut minangka mesin penting kanggo ngowahi pangembangan, aspek kasebut ora katon dadi nampa ing dorongan gvSIG (ya ing tingkat Kanada, nanging ora sacara global).

Kasunyatan break rencana Iku ndadekake sampeyan ilang sawetara TCTerms, minangka akeh kedhaftar dadi metu saka kontrol ing awal (ing manajemen proyek, katalog lan perspektif). jgrass udig Mbaleni poin kasebut kanggo kesederhanaan sing tau dikenal cara operasi, senadyan ing filsafat Jawa skalabilitas kita kudu ngurus imbangan supaya versi dhasar luwih ekstensi (sing ndadekake rasa) ora katon (ing evolusi bebas) menyang wit Natal sing padha digantung kathah patung sing bakal ilang, utawa harmoni, utawa simetri, utawa timeline.

Ora dadi terkenal punika kerugian sing gedhe (sing kedadeyan karo akeh), dadi solusi kanggo klompok pilih ora njamin jangka panjang, ora ing aplikasi mbukak sumber; Akibaté, sethithik sistematisasi pengalaman lan dokumentasi, sanajan sawijining protokol kanggo nggawe keputusan sing anyar iku apik banget. Kanggo kotamadya, uDig bisa dadi solusi sing fungsional, nanging entuk dhukungan lan latihan masalah kompleks (adoh saka British Columbia); iku katon luwih praktis kanggo proyek sing bakal mbahas dhewe lan bakal duwe budget kanggo ndhukung (contone, lingkungan, kerentanan).

Luwih saka proyèk kentang ing Peru lan apa laporan Axios, sethitik wis krungu saka uDig ing lingkungan Hispanik; terus-terusan solusi saka jinis iki ing tingkat negara gumantung marang aplikasi saka kawicaksanan migrasi menyang piranti lunak gratis, subyek sing banget alon ing Amerika Latin.

Kerugian sing paling gedhe aku weruh kanggo uDig sokongan ing jangka panjang, nyatane minangka alat sing didhukung dening perusahaan swasta nggawe keraguan ing pitakonan kayata:

    • Lan yen Refractions Research ngandhani yen dina sing biaya kanggo terus support lan pembangunan ora unsustainable, sing bakal?
    • Apa masyarakat bisa nyedhiyakake dinamika pertumbuhan global, yen ana permintaan dhuwur?
    • Ora ana proyek Jawa / Eclipse liyane sing nglakoni bab sing padha, yaiku Open Source, sing kedadeyan kaping pindho?
    • Apa sampeyan ora mikir yen piranti gratis iku strategi perusahaan sing pungkasanipun ninggalaken penangkaran dhukungan?

Manawa mara Open duwe jawaban sing jelas banget ing ndhuwur, nanging ora becik kanggo mikir babagan kesinambungan, sing ing dhewe rumit ing proyek gratis, amarga yen kita misahake aspek teknis lan teknologi sing katon jelas, aspek financial bisa dipecat ing jangka panjang. Dina iki kita manggon ing wektu nalika angin topan nyebabake sistem ekonomi donya ambruk, a sepatu ing konferensi bisa memicu perang sing sajrone siji dina rampung karo omens sing apik, sing tiba ing ngisor tas sing ditampa ndadekake perusahaan gedhe go kanggo neraka ing kurang saka jam.

Iki, kita diarani yen sadurunge akeh (lan ya iya) solusi sing menehi kebebasan lengkap kanggo manungsa, mbebayani sawongi usaha lan dhuwit (amarga pungkasane sing larang). Kebebasan bisa dadi gedhe banget supaya salah sawijine dina bisa digunakake kanggo ngilangi proyek kanthi pancasan wong liya sing ora ngedegake gagasan asli. Ing babagan iki, asuransi lan akeh wis ditulis, nanging kita kudu terus mikir kanthi ati-ati, ngelingi yen sapisan kita bakal ngukur investasi kanthi impact lan ora dening geofumada.

kesimpulan

  • Minangka pembangunan: banget kuat lan praktis, proyèk liya kudu niru gagasan ing kene.
  • Minangka solusi: nduweni watesan sing gedhe nalika mbandhingake karo tingkat liyane, (ing pangaruh pisanan)
  • Minangka proyek: dheweke mlaku kanthi alon-alon lan ora koyone cepet-cepet.
  • Nalika sampeyan nyoba ekstensi, kita bisa menehi sampeyan TCTerms sampeyan nambah sawise kesan pisanan.

12 Balesan kanggo "uDig, kesan pisanan"

  1. JRE6.
    Nanging aku wis ngrampungake kanthi nyalin sqljdbc.jar menyang folder JRE lib \ ext.
    Matur nuwun, sami.

    Apik banget blog sampeyan. Sugeng.

  2. Aku njlentrehake yen aku wis nginstal versi 1.2 saka uDig ing XP. Kaya sing mbantu ...

  3. Aku mung dipasang uDig lan aku seneng banget.

    Ing bab mung aku seneng, aku ora ngerti carane ngakses sq sqServer 2008. Nalika aku:
    nambah lapisan -> DataStores-> MS SQL Server
    Aku entuk kabar sing ujar: "Pabrik iki ora kasedhiya, biasane nuduhake JDBC sing ilang, utawa imageIO-EXT ora diinstal ing sampeyan JRE".

    Lan padha loro diinstal lan mlaku karo GEOSERVER. Apa pitakonan path menyang panginstalan uDig? Ing GeoServer sampeyan kudu mindhah sawetara pustaka menyang folder tartamtu. Lan ing uDig?

    Yen wong duwe pitakon, matur nuwun amarga mbantu aku.
    regards

  4. Apik banget kontribusi sampeyan, kanthi kamungkinan murni sampeyan ora ngerti apa basa program ndhukung kanggo ngluwihi kemampuane? Iku sing aku nindakake studi geomarketing lan aku kasengsem ing program ing GIS

  5. Diva lumaku ing uDIG! Ana sawetara ekstensi kanggo iklim lan model bioclimatic kaya iki. Iku minangka proyek kanggo organisasi liyane sing nggabungake, sing kanthi cara tartamtu njamin mangsa kasebut.

  6. Ya, sampeyan bener, ana ekstensi sing menarik, kayata Mesin Horton, sing kalebu model digital lan aplikasi hidrologis; lan, karo SEXTANTE, Suket lan JGrass entuk akeh fungsi raster lan vektor.

    Aku wis nggawe sawetara penyetelan cendhak kanggo kirim, nanging kita bakal weruh ing postingan liyane nalika nggunakake ekstensi.

  7. Sampeyan pancene ora diwatesi kanggo ngomentari udig. karo ekstensi entuk akeh

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.