uDig, kesan pisanan

Kita wis nyawang alat liya sadurunge. mbukak sumber ing wilayah GIS, ing antarané qgis lan gvSIG, adoh saka  uDig program non-gratis kasebut kita wis nyoba sadurunge. Ing kasus iki, kita bakal nindakake Pangguna Internet GIS Desktop (uDig), salah sawijining wong sing teka PortableGIS.

Endi saka ngendi

uDig yaiku konstruksi perusahaan Riset Riset, sing sawise nampa penghargaan utama sing disponsori dening GeoConnections, dheweke nandur modal ing iki lan pangembangan liyane. UDig duwe lisensi ing GNU LGPL, perusahaan sing padha duwe utang pangembangan PostGIS lan kontribusi sing wigati kanggo Geoserver.

uDig

Fitur

Iki minangka pembangunan apik, ngilangi akeh konvensi alat tradisional, kanthi pasuryan sing padha qgisjgrass udig Antarane ciri sing bisa kita sebut:

  • Dibangun ing Jawa, miturut lingkungan Eclipse (Minangka gvSIG)
  • Kebebasan ngonfigurasi antarmuka bisa ditemokake, bisa nyeret jendhela ing ngendi wae, nglakokna ing latar mburi, seret njaba lan internal, nyilikake menyang tombol lan bebas ngowahi pinggiran pigura.
  • uDigKacepetan eksekusi apik banget (sanajan ana ing Jawa, aku wis nyoba saka Acer Aspire One, karo Windows XP); Iku mlaku ing Linux lan Mac, kanthi temenan kanthi performa luwih apik.
  • Kanggo format vektor maca, diwatesi karo file sing diskrèt (ora maca dgn, kml, dxf, utawa dwg) nanging sing dirokok (gml, xml) yaiku. Siji-sijine tradhisional sing maca yaiku wangun berkas.
  • Kanthi gambar raster uga duwe watesan, nanging sampeyan bisa nempel ing layanan wms lan layanan online liyane.
  • Kanggo basis data dhewe kuat, ArcSDE, DB2, MySQL, Oracle Spatial, PostgreSQL/ PostGIS lan WFS, saéngga liwat sawetara iki bisa nggabungake data vektor sing ora bisa diakses sacara konvensional.
  • uDigKisi, skala skala, lan legenda digabungake kaya lapisan. Iki menarik amarga dudu fungsionalitas antarmuka tampilan nanging data. Sanajan konfigurasi kasebut rada rumit (ing kesan pisanan)
  • Wis fitur sing nggawe praktis, kayata:
    -copy / paste de fitur (kayata GIS pipa
    njupuk minangka xml en Notepad
    -
    banget praktis symbology, karo tandha kanggo uDig eling masalah karo tirai warna, monitor CRT, proyektor, monitor LCD, pencetakan warna lan fotokopi.
  • Menarik, alat kasebut biasane dilengkapi conto sing terstruktur, sing kalebu komunitas Kanada lan basis kutha, negara, zona wektu, lan gambar satelit global. Strategi iki apik banget kanggo ngerti kapasitase nalika ndeleng iki kaping pisanan, ana program sing kudu didownload, nginstal, lan ngasilake pitakon gedhe sing kudu dipikirakeLan saiki sing **** aku karo tombol iki?
  • Priksa nganyari online minangka fitur praktis liyane sing kudu dipikirake proyek liyane. Ing babagan iki, meh padha karo gvSIG, ana alangan ing kesan kaping pisanan, lan bandha sing ana ing ekstensi ora cukup marketing utawa ora duwe utas umum sing ningkatake pigunane (lan yen status resmi). Paling ora, kanthi nganyari online iki (sing ora ana gvSIG), sawise sawetara menit ndownload, aku bisa ndeleng akeh kemampuan sing ditampa ing ekstensi Rumput, JGrass, SEXTANTE, Mesin Horton lan Axios ing aplikasi hidrologi, model 3D, GPS, raser lan interaksi vektor.

jgrass udig

cacat

uDig uDig ndadekake perkara sing menarik, kaya qGIS sing dilengkapi karo JGrass, nanging minangka solusi GIS ora alat paling apik mbukak sumber, ing babagan fungsi konstruksi vektor lan manajemen topologi, qgis (karo ekstensi sing ndadekke) lan gvSIG (tanpa ekstensi). Nalika wis diwasa, lan duwe apa sing dibutuhake pangguna umum, potensine yaiku kanggo pangguna sing duwe kemampuan pangembangan Java; fokus sampeyan GIS Internet Iku ndadekake rasa bisa nyambung menyang data lan nggoleki update, nanging adoh diterbitake ora cukup (Geoserver does). 

Maca sawetara format CAD / GIS, wis gagal nggabungake komunitas ing sing gvSIG, lan, ing tuntutan para pangguna lan aliansi strategis kasebut minangka mesin penting kanggo ngowahi pangembangan, aspek kasebut ora katon dadi nampa ing dorongan gvSIG (ya ing tingkat Kanada, nanging ora sacara global).

Kasunyatan break rencana Iku ndadekake sampeyan ilang sawetara TCTerms, minangka akeh kedhaftar dadi metu saka kontrol ing awal (ing manajemen proyek, katalog lan perspektif).  jgrass udig Mbaleni poin kasebut kanggo kesederhanaan sing tau dikenal cara operasi, senadyan ing filsafat Jawa skalabilitas kita kudu ngurus imbangan supaya versi dhasar luwih ekstensi (sing ndadekake rasa) ora katon (ing evolusi bebas) menyang wit Natal sing padha digantung kathah patung sing bakal ilang, utawa harmoni, utawa simetri, utawa timeline.

Ora dadi terkenal punika kerugian sing gedhe (sing kedadeyan karo akeh), dadi solusi kanggo klompok pilih ora njamin jangka panjang, ora ing aplikasi mbukak sumber; Akibaté, sethithik sistematisasi pengalaman lan dokumentasi, sanajan protokol kanggo njupuk keputusan anyar pancen apik banget. Kanggo kotamadya, uDig bisa dadi solusi sing fungsional banget, nanging bisa entuk dhukungan lan latihan masalah kompleks (adoh saka British Columbia); iku katon luwih praktis kanggo proyek sing bakal mbahas dhewe lan bakal duwe budget kanggo ndhukung (contone, lingkungan, kerentanan). 

Luwih saka proyèk kentang ing Peru lan apa laporan Axios, sethitik wis krungu saka uDig ing lingkungan Hispanik; terus-terusan solusi saka jinis iki ing tingkat negara gumantung marang aplikasi saka kawicaksanan migrasi menyang piranti lunak gratis, subyek sing banget alon ing Amerika Latin.

Kerugian sing paling gedhe aku weruh kanggo uDig sokongan ing jangka panjang, nyatane minangka alat sing didhukung dening perusahaan swasta nggawe keraguan ing pitakonan kayata:

    • Lan yen Refractions Research ngandhani yen dina sing biaya kanggo terus support lan pembangunan ora unsustainable, sing bakal?
    • Apa masyarakat bisa nyedhiyakake dinamika pertumbuhan global, yen ana permintaan dhuwur?
    • Ora ana proyek Jawa / Eclipse liyane sing nglakoni bab sing padha, yaiku Open Source, sing kedadeyan kaping pindho?
    • Apa sampeyan ora mikir yen piranti gratis iku strategi perusahaan sing pungkasanipun ninggalaken penangkaran dhukungan?

Manawa mara Open duwe jawaban sing jelas banget ing ndhuwur, nanging ora becik kanggo mikir babagan kesinambungan, sing ing dhewe rumit ing proyek gratis, amarga yen kita misahake aspek teknis lan teknologi sing katon jelas, aspek financial bisa dipecat ing jangka panjang. Saiki kita urip ing jaman nalika topan ngrusak sistem ekonomi donya, a sepatu ing konferensi bisa memicu perang sing sajrone siji dina rampung karo omens sing apik, sing tiba ing ngisor tas sing ditampa ndadekake perusahaan gedhe go kanggo neraka ing kurang saka jam.

Iki, kita diarani yen sadurunge akeh (lan ya iya) solusi sing menehi kebebasan lengkap kanggo manungsa, dispersi upaya lan dhuwit ing bebaya (amarga pungkasane biaya kasebut). Kebebasan bisa dadi akeh nganti sawijining dina bisa digunakake kanggo nglirwaake proyek amarga ana keputusan sing digawe wong liya sing dudu ide asli. Ing babagan iki, mesthine wis akeh sing wis nulis, nanging kita kudu terus mikir kanthi tliti, ngelingi yen ing sawijining dina investasi kita bakal diukur kanthi pengaruh lan dudu geofumada.

kesimpulan

  • Minangka pembangunan: banget kuat lan praktis, proyèk liya kudu niru gagasan ing kene.
  • Minangka solusi: nduweni watesan sing gedhe nalika mbandhingake karo tingkat liyane, (ing pangaruh pisanan)
  • Minangka proyek: dheweke mlaku kanthi alon-alon lan ora koyone cepet-cepet.
  • Nalika sampeyan nyoba ekstensi, kita bisa menehi sampeyan TCTerms sampeyan nambah sawise kesan pisanan.

12 Balesan kanggo "uDig, kesan pertama"

  1. JRE6.
    Nanging aku wis ngrampungake kanthi nyalin sqljdbc.jar menyang folder JRE lib \ ext.
    Matur nuwun, sami.

    Apik banget blog sampeyan. Sugeng.

  2. Aku njlentrehake manawa aku wis nginstal versi 1.2 uDig ing XP. Yen mbantu ...

  3. Aku mung dipasang uDig lan aku seneng banget.

    Ing bab mung aku seneng, aku ora ngerti carane ngakses sq sqServer 2008. Nalika aku:
    nambah lapisan -> DataStores–> MS SQL Server
    Aku entuk kabar sing ujar: "Pabrik iki ora kasedhiya, biasane nuduhake JDBC sing ilang, utawa imageIO-EXT ora diinstal ing sampeyan JRE".

    Lan padha loro diinstal lan mlaku karo GEOSERVER. Apa pitakonan path menyang panginstalan uDig? Ing GeoServer sampeyan kudu mindhah sawetara pustaka menyang folder tartamtu. Lan ing uDig?

    Yen wong duwe pitakon, matur nuwun amarga mbantu aku.
    regards

  4. Ya, mesthi sampeyan bisa.

    Malah SQL Server 2008 wis kalebu spasi support.

  5. Apik banget kontribusi sampeyan, kanthi kamungkinan murni sampeyan ora ngerti apa basa program ndhukung kanggo ngluwihi kemampuane? Iku sing aku nindakake studi geomarketing lan aku kasengsem ing program ing GIS

  6. Diva lumaku ing uDIG! Ana sawetara ekstensi kanggo iklim lan model bioclimatic kaya iki. Iku minangka proyek kanggo organisasi liyane sing nggabungake, sing kanthi cara tartamtu njamin mangsa kasebut.

  7. Ya, sampeyan bener, ana ekstensi sing menarik, kayata Mesin Horton, sing kalebu model digital lan aplikasi hidrologis; lan, karo SEXTANTE, Suket lan JGrass entuk akeh fungsi raster lan vektor.

    Aku wis nggawe sawetara penyetelan cendhak kanggo kirim, nanging kita bakal weruh ing postingan liyane nalika nggunakake ekstensi.

  8. Sampeyan pancene ora diwatesi kanggo ngomentari udig. karo ekstensi entuk akeh

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.