Model standar kanggo Cadastre

Jeneng iki nduweni makalah sing ditulis ing Ketiga Kongres ISDE, dianakaké ing Republik Ceko ing 2003.

Penulis, kabeh ITC lan Departemen Geodesis Universitas Teknologi Delft, saka Walanda.
Senajan tautan sing aku tuduhake (ing basa Inggris) duwe adaptasi tambahan.

Christiaan Lemmen
Paul Van Der Molen
Peter Van Oosterom
Hendrik Ploeger
Wilko Quak
Jantien Stoter
Jaap Zevenbergen

model kadastre Dokumen kasebut nggawe proposal babagan modhèl cadastre bisa, supaya ora bisa nggayuh duplikasi prakarsa individu; ing wektu sing padha yen interaksi data antarane portal bisa kurang nglarani ... dadi apik karo kula saiki sing aku digunakake ing dokumen konsep saka kadaster. Model iki ngetokake serangkaian data sing diarani "spasi umum" tanpa mbatesi tinamtu kanthi premis sing bisa diadaptasi karo varian-varian sing beda ana ing saben negara, sing kalebu konformasi institusional, tingkat presisi, pagawean pungkasan.

Dokumen kasebut apik banget, asap gedhe, minangka asil saka revisi model-model ing negara-negara kayata Holland, El Salvador, Bolivia, Denmark, Swedia, Portugal, Yunani, Australia, Nepal, Mesir, Islandia, lan sawetara negara Afrika lan Arab . Ing bagian pambuka kasebut nyebutake gagasan-gagasan beda sing ngiket, ing antarane yaiku OGC, INSPIRE, EULIS, Standar ISO, 2014 Cadastre lan FIG standar.

Cadastral Domain Model (CCDM)

obyek sing bener Dokumen iki dianggo ing tingkat diagram UML kanthi macem-macem obyek, wiwit saka telung utama tokoh cadastre:

  • Obyek (obyek real estate)
  • Subjek (Person)
  • Tengen (Tengen utawa diowahi)

Iki minangka asas dhasar cadastre apa wae, sing ngupaya tetep dianyari hubungan antarane wong lan hak real estate sing diduweni, apa sing dicathet utawa nyatane. Dadi kelas khusus digawe rinci kanggo masing-masing, kanthi warna tartamtu sing kalebu:

  • Kelas Topografi
  • Geometri lan Topologi
  • Kelas Hukum lan Administrasi
  • Kontrol owahan sajarah

obyek sing bener Banjur ing pungkasan padha ngudhari mariyuana kanthi asumsi obyèk bisa ditangani kanthi telung dimensi lan ruang legal. Sayange versi Spanyol ora nyakup werna asli saka dokumen asli lan kualitas piksel gambar sing elek, mula aku nyaranake supaya versi Inggris dienggo. Uga isi ing basa Spanyol diekstrak, lan ora kalebu topik kayata conto sing dibangun ing gml.

Model kasebut suwe banget, amarga sengaja kepengin karo deklarasi Cadastre 2014 gegayutan karo pati menyang kartografi manual lan umur dawa kanggo model, iku njupuk istilah "cadastre" sing winates ing endi obyek kasebut dadi plot, kanggo " administrasi tanah »kanthi obyek wilayah minangka pusat.

Kasunyatan yen standar TC211 saka OGC (Geometri lan Topologi) wis diimpor menehi bobot kanggo konteks OpenGIS. Nanging ing pungkasan, impacte kasebut ngusulake carane njupuk kauntungan saka panggunaan prasarana e-pamarintahan lan spasial, kanthi nggunakake teknologi konektivitas lan panyambungan.

Dokumen sing gedhe, aku nyaranake sampeyan maca lan nyimpen ing koleksi geofumadas amarga cepet utawa mengko sampeyan mbutuhake.

Sampeyan bisa ngundhuh Versi Spanyol saka Departemen Ekonomi lan Keuangan Spanyol.

Ing kene sampeyan bisa ngundhuh versi Inggris Eurocadastre, senadyan sawetara detail luwih lengkap bisa ditemokake ing buku "Cadastre 3D ing konteks internasional "

---

Dokumen kasebut minangka versi 6, dikenal minangka Moscow '06. Iki kalebu aggregates disaranake ing versi 5 sing kalebu bangunan ing kelas RRR lan kelas PartOfParcel rinci sacara kapisah. Sing pertama dituduhake ing September dening 2002, 5 sasi sawise Chrit Lemmen melu acara FIG ing Washington.

Kanggo 2012, CCDM dikenal minangka LADM, lan minangka standar ISO sing kadhaptar. Bab iki dianggep menawa LADM minangka evolusi kadhaptar 2014.

4 Balesan kanggo "Model standar kanggo Cadastre"

  1. Aku kasengsem ing topik kasebut yen sampeyan bisa ngirim informasi.

  2. Aku ngenalake aku menyang masalah kader, amarga aku nampa kursus Surveyor Profesional ing kutha Guatemala, Guatemala, Amerika Tengah. Yen sampeyan bisa terus ngirim informasi, aku bakal tansah matur nuwun, matur nuwun.

  3. Kanggo ndownload kanthi lengkap, ing tautan saka rong paragraf pungkasan sampeyan klik tengen banjur pilih «ngirit link minangka» lan sampeyan bakal duwe ing pdf.

  4. Salam, apik banget, monggo kirim layang-e marang email, thanks.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.