Wawancara karo Carlos Quintanilla - QGIS

Kita ngomong karo Carlos Quintanilla, presiden saiki Asosiasi QGIS, sing menehi versi babagan kenaikan permintaan profesi sing ana gandhengane karo geosensi, uga apa sing diarepake ing mbesuk. Ora rahasia manawa akeh pimpinan teknologi ing pirang-pirang wilayah - konstruksi, teknik, lan liya-liyane, "TIG minangka alat transversal sing digunakake dening akeh sektor sing nganggep minangka alat sing efektif kanggo njupuk keputusan ing aspek-aspek sing mengaruhi wilayah kasebut, Ing mbesuk, kita bakal ndeleng akeh perusahaan sing nggunakake TIG minangka alat kerja, mbaka sethithik bakal dadi program otomasi kantor sing saya umum ing komputer kerja ”.

Gawan TIG ing macem-macem wilayah, ana diskusi babagan integrasi disiplin kanggo nggayuh konsolidasi proyek, mula Quintanilla ujar manawa saiki saya butuh partisipasi para ahli ing akeh disiplin ilmu sing nggunakake TIG, arsitek, insinyur. , lingkungan, dokter, kriminal, wartawan, lsp.

Saliyane ing ndhuwur, GIS gratis kudu adaptasi kanggo nanggapi kabutuhan sing ana, lan tetep maju karo teknologi, GIS gratis minangka jaminan interoperabilitas ing antarane aplikasi lan perpustakaan, ngubungake langsung karo Ing CRM, nggunakake perpustakaan intelijen buatan wis bisa ditindakake, lan iki sebagian amarga kasunyatan manawa program perangkat lunak Free digabungake.

Kita ngerti manawa jaman digital kaping 4 nggawa target nggawe kutha cerdas ing wektu sing cedhak. Nanging, kepiye GIS ngidini manajemen kutha cerdas sing efektif? Kutha cerdas bakal ana nalika interoperabilitas maksimal bisa ditindakake ing antarane kabeh aplikasi, implementasi GIS gratis ngidini kutha dadi cerdas. Kutha cerdas bakal nalika data kualitas lan alat kasebut disesuaikan karo kabutuhane warga.

Quintanilla, nandheske manawa integrasi BIM + GIS ora becik, nanging bisa uga yen ana komunikasi ing antarane kaloro jagad, kudu njaluk tim pangembangan teknologi BIM sing ngerti operasi GIS supaya bisa urip bebarengan. Integrasi kaloro aplikasi kasebut bakal ngasilake mupangat ing penghematan kanthi ngenalake geometri lan atribut sing asale saka GIS lan bisa digunakake ing BIM.

Semono uga, nalika ndeleng minat ing saindenging jagad babagan pambentukan kutha cerdas, kita takon apa Asosiasi QGIS wis nggawe alat kanggo tujuan iki. Quintanilla negesake manawa dheweke ora ngerti alat apa wae sing bisa digunakake kanggo nggawe kutha cerdas, nanging QGIS lan luwih saka 700 alat tambahan, ing awake dhewe, minangka alat sing efektif kanggo nduwe kutha cerdas. Keuntungan gedhe QGIS saka para pesaing yaiku luwih saka 700 alat tambahan sing bisa diinstal, kajaba pirang-pirang alat sing wis dikatutake QGIS minangka standar. Gampang banget nggawe plugin anyar sing bisa digunakake kanggo teknisi lan pangguna QGIS sing luwih apik.

Babagan panriman lan adopsi produk Asosiasi QGIS, presiden nerangake manawa QGIS minangka piranti lunak gratis lan ing mburi komunitas iki ana akeh perusahaan, amarga alat anyar sing mengaruhi inti QGIS diputusake ing panitia teknis, ing sing QGIS Spanyol duwe perwakilan. Dene, ing plugin, kreator duwe kebebasan lengkap kanggo nggawe apa sing sampeyan butuhake. Saka asosiasi kita lan liyane, kita duwe tujuan nyebarake program QGIS ing konferensi, presentasi, lan forum sing para profesional saka sektor GIS ketemu. Nuduhake kesuksesan sing digayuh minangka cara paling apik kanggo ndhidhik pangguna anyar nggunakake QGIS .

Babagan standar interoperabilitas, Quintanilla negesake manawa umume standar asale saka OGC (Open Geospatial Consortium), QGIS duwe panggilan kanggo adaptasi karo standar default, saengga gampang banget ngetutake lan ningkatake interoperabilitas antarane aplikasi lan server. Sawetara program komersial kanthi standar nggunakake format pribadi banjur adaptasi karo standar, QGIS adaptasi karo standar saka oyot, mula ana ing njero ati. Bisa uga layanan peta (WMS, WFS, WFS-T,) sing paling akeh digunakake, nanging ana liyane sing uga penting, metadata, format data (gml, GPKG, lsp).

Miturut panggunaan piranti seluler sing nyedhiyakake informasi pangguna sing spesifik banget, sing bisa ngrusak utawa nguntungake warga lan lingkungane, presiden Asosiasi QGIS negesake yen pedhang bermata kaping pindho nalika data digunakake kanthi apus-apus lan tanpa nggunakake ngormati privasi wong. Nanging, data kasebut minangka data sing menarik banget, lan mesthi ana ing framework hukum, data kasebut kudu digunakake kanggo tujuan ilmiah lan mupangat kanggo warga. Open data, OpenData, minangka data sing ngidini kita nindakake panelitian sing apik banget. OpenStreetMap bakal dadi conto sing apik.

Kajaba iku, kita takon babagan kesan program kanggo analis GIS ing jaman digital kaping 4 iki. Iku gumantung karo definisi analis GIS, yen kita nemtokake analis GIS minangka profesional sing kudu menehi jawaban kanggo masalah GIS sing kompleks, mula Ya pancen penting banget. Nanging, yen analis nemtokake dheweke minangka profesional sing nganalisa proyek lan njupuk keputusan karo tim kerja, mula ora penting yen analis ngerti kepiye program, nanging ana tim sing penting.

Sanajan dadi analis sing apik, tanpa dadi programmer ahli, luwih becik sampeyan ngerti kemungkinan, upaya sing kudu ditindakake kanggo ngevaluasi tugas sing dibutuhake kanggo nyiyapake tugas lan saengga njupuk keputusan ngrencanakake pangembangan proyek sing tepat.

 

Ora penting, nanging disaranake banget, ora prelu program, ana akeh alat sing bisa digunakake tanpa ilmu program, nanging ing proyek sing cukup kompleks mesthi migunani banget kanggo ngetrapake sawetara tugas. Nanging saya penting lan luwih kuat yen duwe teknisi sing ngerti carane program, lan nglumpukake tim multidisiplin.

Miturut Quintanilla, konsumsi lan sinau geoteknologi wis positif banget, akeh kursus GIS online sing wis diajarke, akeh sing njupuk kesempatan kanggo mlebu kursus sing nggunakake kasunyatan sing ana luwih akeh wektu. Babagan aliansi, kanggo taun iki ora ana sing saka QGIS Spanyol, terus karo sing padha saka taun sadurunge, nanging QGIS internasional tetep dadi proyek kanggo OSGeo https://www.osgeo.org/projects/qgis/

Proyek anyar saka asosiasi kasebut bakal ngluncurake situs web anyar Asosiasi pangguna QGIS Spanyol (www.qgis.es) luwih modern lan efisien, saengga para anggota bisa nggunakake aplikasi kasebut kanggo ngerteni prekara sing ditindakake saka asosiasi lan titik pertemuan kanggo anggota lan uga kanggo non-anggota sing simpatik karo proyek QGIS.

Kita seneng banget yen proyek sing lair ing Spanyol lan kolaborasi karo asosiasi melu sumbangan kanggo internasional QGIS, kayata GISWater, alat kanggo manajemen sumber daya sing cerdas, banyu ngombe, sanitasi lan banyu udan.

Dewan kutha Barcelona bakal terus dadi anggota asosiasi, dadi siji-sijine administrasi publik sing njupuk langkah iki. Aku uga pengin nyebutake kontribusi sing digawe dening Víctor Olaya, pangembang QGIS, lan panulis Buku GIS, Víctor nyumbang wates ekonomine saka buku-buku cetak sing didol menyang Asosiasi pangguna QGIS Spanyol

Prospek masa depan TIG gratis saya tambah lan saya angel mbenerake panggunaan alat komersial, iki bakal ndadekake sektor TIG gratis tuwuh, kita kudu nyiapake lan kerja bareng supaya ora nduplikasi upaya, yaiku Amarga iku, asosiasi kaya kita penting kanggo pertumbuhan sektor sing luwih tertib lan adil.

Dijupuk saka Majalah Twingeo Edisi 5. 

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.