Interview karo Jack Dangermond

gambar Nalika kita sawetara dina adoh saka pangguna konferensi saka ESRI, kene diwartakake wawancara kanggo Jack Dangermond sing ngandhani yen kita bisa ngenteni ArcGIS 9.4.

Apa rencana kanggo versi ArcGIS 9.3 sabanjure?

Versi ing ngisor iki saka ArcGIS (9.4) bakal fokus ing papat aspek:

Aplikasi bisnis
Terus nggedhekake kemampuan ArcGIS Server babagan platform, skalabilitas lan keamanan kanthi fokus marang support UNIX / Linux lan Java, kemampuan peta dinamis, lan dhukungan kaya kanggo aplikasi Internet (Flex), uga soko karo Tracking Server .

Produktivitas kanggo profesional ArcGIS
Prasaja pengalaman pangguna, streamline proses mili kanggo nambah produktivitas, lan ningkatna kolaborasi karo informasi bareng kanthi luwih gampang. Ana panrapan sing wis direncanakake ing wilayah pemodelan lanjut, analisis 4D lan visualisasi, skrip peta, pemodelan non-spasial lan ciri-ciri temporal, antara liya.

Ngidini pangembangan aplikasi geospasial panggunaan kanthi cepet. Ngembangake kemampuan anyar ing ArcGIS 9.3, release sabanjuré bakal terus nggedhekake fungsionalitas kanthi gampang lan gampang disebarke ing aplikasi perusahaan. Ing ArcGIS Explorer, tampilan anyar ing antarmuka panganggo, integrasi 2D lan 3D, lan fitur kolaborasi tandha-tandha wis direncanakake. Ing ArcGIS online, dandan kalebu rute lan pandhu arah, uga dhukungan kanggo GPS ing tingkat sing luwih profesional.

Solusi GIS kanggo pangguna bisnis
ArcGIS 9.4 bakal ngluwihi solusi sing nyedhiyakake aplikasi kanggo bisnis lan logistik. Kanthi suite Business Analyst, Business Analyst Online bakal dipindhah menyang platform Server Analyst Business. Solusi logistik (ArcLogistics), Jaringan Analis, lan StreetMap Mobile uga direncanakake.

Nalika ESRI bakal ngidini lisensi digunakake dipisahake saka Manager Lisensi tengah?

ArcGIS 9.4 bakal ndhukung kemampuan kanggo "mriksa metu" lisensi lan njupuk menyang lapangan tetep ora aktif ing server lisensi pusat.

Apa sampeyan ngilangi mekanisme perlindungan lisensi gaya dongle?

Ya, ing salah sijine paket layanan (kirim 9.3), ESRI bakal nampa kamampuan kanggo nggunakake manajer lisensi tanpa dongle, Windows lan Linux

Nalika sampeyan arep ngleksanakake metadata ing editor ArcCatalog?

Kita bakal nyusun ulang editor metadata minangka bagéan saka panyempurnan kita ing ArcGIS 9.4 sajrone nggawe lan nangani lan mbagi metadata.

Yagene ESRI nglebokake dhukungan marang ArcGIS Server?

Jawaban sing paling gampang yaiku kita bisa ndeleng manawa layanan geospasial lan teknologi basis server minangka salah sawijining tren sing paling penting ing industri kita. ArcGIS Server minangka pamikiran sing paling apik saka platform GIS basis server lan nalika iki nggabungake kinerja dhuwur ing peta web, kita nemokake implementasine layanan sakbenere kabeh fungsi lan alat ArcGIS.

Lingkungan server-server iki ndhukung layanan web "out-of-the-box" sing diidinake, (contone, peta raster cached, layanan balon 3D, geoprocessing, dsb). Uga dianggo panyimpenan klien web lan browser, geo-navigator lan lingkungan seluler, mesthi uga ing lingkungan desktop tradisional.

Liwat wektu, kita yakin teknologi GIS server bakal ningkatake platform kanggo para pengguna. Ngidini wong-wong mau nindakake karya sing luwih apik lan luwih irit sarta uga nggampangake pangembangan GIS kanggo nambah jumlah pangguna.

Bakal ESRI menehi dhukungan Flex ing ArcGIS Server?

Ya, mung seminggu, API ArcGIS anyar kanggo Flex bakal kasedhiya. API iki bisa digunakake kanggo mbangun aplikasi sing cepet lan ekspresif ing level ArcGIS Server. Kaya API ArcGIS kanggo JavaScript, API iki bakal kalebu pusat sumber online lengkap kanthi piranti lunak pangembangan interaktif (SDK), conto aplikasi, kode sumber lan liyane.

  • Kanthi API ArcGIS kanggo Flex, pangembang bisa:
    Nuduhake peta interaktif kanthi data sampeyan
  • Jalanake model GIS ing server lan nampilake asil
  • Nampilake data ing peta basa ArcGIS online
  • Nggoleki atribut ing data GIS lan asil panampil
  • Nggawe mashups (nggabungake informasi saka macem-macem sumber web)

Waca carane Kota Boston nggunakake ArcGIS API kanggo aplikasi Frex ing aplikasi Solar Solar

Awalipun, ArcGIS API for Flex bakal duwe versi beta. Rapat khusus karo klompok pihak sing kasengsem ing Adobe Flex lagi dijadwal kanggo 5 Agustus, iku bakal ana ing tengah dina ruang SDCC 15A.

Apa rekomendasi ESRI kanggo nggunakake alat panyuntingan sing gampang (redlining)?

Senajan ana sawetara aplikasi pihak katelu sing wis mbangun kemampuan panyuntingan kanggo ArcGIS, ana 4 solusi "siap kothak" saiki sing kasedhiya kanggo pangguna ESRI:

  • ArcGIS Desktop nggunakake editing data ing geodatabase lan teknologi "tinta" Microsoft
  • ArcReader kanthi kemampuan ngganti
  • ArcPad kanthi kapabilitas markup
  • Nyunting WebMap kanthi lapisan markup

Ing ArcGIS 9.4, ESRI plans kanggo nambah alat tambahan kanggo ngidini enggo bareng cathetan lan markup.

Bisa ArcPad nyinkronake langsung karo geodatabase?

Ya, nganggo ArcPad 7.2, sing kasedhiya ing versi beta ing konferensi panganggo, kelas fitur lan tabel sing gegandhengan bisa langsung diterbitake ing geodatabase liwat ArcGIS Server. Edisi ing versi kasebut bisa langsung disinkronisasi dening siji lan saperangan pangguna ArcPad.

Bakal padha ndhukung ArcView GIS 3.x kanggo Microsoft Windows Vista?

Tidak. Amarga owahan ing teknologi Windows Vista ora bisa didhukung ing ArcView 3.x. ArcView 3.3 bakal terus ndhukung ing Windows XP, sanajan kita ora bakal menehi update utawa owah-owahan.

Apa ESRI kanggo ngleksanakake kualitas lan stabilitas ing piranti lunak?

ArcGIS versi 9.3 ketemu akeh syarat kualitas, nanging, kita kudu nggawe owahan. Owah-owahan ing versi 9.3 bakal diintegrasi ing versi paket layanan sabanjure. Fokus kita ing kualitas bakal ana ing unsur kasebut:

  • Dokumentasi owahan
  • Testing liyane
  • Pemantau kedadean
  • Tanggepan cepet ing reque
    rides
  • Pembaharuan periodik paket layanan (saben wulan 3-4)
  • Integrasi tim dhukungan lan tim dhukungan ESRI

Informasi luwih apik babagan standar kualitas sing diterbitake ing web (artikel basis pengetahuan, dhaptar bug diganti, dsb)

Kita bakal terus fokus ing ngleksanakake kualitas piranti lunak kita: instalasi, panggunaan aplikasi, dokumentasi, pelaporan kesalahan lan skalabilitas. Proses upgrade kita difokusake kanggo njamin kualitas paling apik kanthi paket layanan ArcGIS 9.3 sabanjuré.

Apa ESRI apa karo lingkungan Flex? Apa iki dadi bagéan saka produk ing mangsa ngarep?

ESRI wis dikembangake, minangka bagean saka ArcGIS Server 9.3, API lengkap kanggo mbangun aplikasi kanggo Internet karo Flex. Lingkungan iki nyedhiyakake kesempatan sing kuat kanggo para pangguna kanggo mbangun antarmuka panganggo sing interaktif banget kanggo aplikasi web.

ArcGIS API for Flex bakal kasedhiya minangka download gratis ing ArcGIS Server Resource Center. ESRI bakal nggawe publik API sak Konferensi Pangguna. Kanggo mangerteni sing luwih lengkap, bukak grup sing kasengsem ing Adobe Flex ing 5 Agustus ing tengah dina 5 Agustus ing kamar SDN 15A.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.