Kebebasan lan kedaulatan - meh kabeh siap kanggo 9 Jornadas gvSIG

Seminar internasional gvSIG wis diumumake, sing bakal dilakoni ing minggu terakhir November lan Valencia.

Ing dina kapindho, slogan tansah digunakake sing nuduhake pendekatan sing komunikasi perusahaan dina sing bakal duwe. Mengkono sawetara retrospektif, iki wis dadi topik saka dina saka taun 2006:

gvsig days

  • Bangunan realitas
  • Konsolidasi lan majokake
  • Munggah bebarengan
  • Kita terus berkembang
  • Ngerti kanggo ndandani
  • Nemtokake spasi anyar
  • Ngasilake mangsa, teknologi, solidaritas lan bisnis

Lan kanggo taun iki, tema «Pitakonan saka kadhaulatan".

Kita mikir narik evolusi sing alat lan strategi internasionalisasi sing agresif. Mesthine ora ana sing mbayangke ing 2006 yen kita wis nemokake alat sing dibangun ing Jawa kanggo nggunakake gratis supaya populer ing konteks Hispanik ... lan ngluwihi.

Iku welas asih supaya ora bisa nerbitake informasi luwih lengkap babagan acara kasebut, amarga saiki mung ana statement winates; sing ing pendapat kita minangka kesan pisanan mbutuhake wawas pendekatan tèknisé karo ideologi kanggo njamin visibilitas netral ing akèh kontèks jroning pamikiran Hispanik lan Anglo-Saxon.

Konferensi kaping lima ing Amerika Latin

Sing bakal digawe, mung sawetara minggu yaiku Quintas Konferensi Amérika Latin lan Karibia (LAC), kang padha karo Katelu Dina Argentina Iki bakal saka 23 menyang 25 saka Oktober ing Buenos Aires, miturut motto «Kawruh mènèhi kamardikan»

Kene nyedhiyakake kasus nggunakake beda banget kanggo bhinéka. Sampeyan bisa ndeleng kepriyé proyèk Brasil mbaka sethithik nganggep awake dhewe minangka masalah normal sajrone skenario ing ngendi basa kasebut ora dipisahake nanging ing praktik kasebut wis nduwe ciri sing penting.

Alvaro Angiux bakal nuduhake sawetara kabar saka gvSIG 2 lan bakal nggawe presentasi menarik babagan model gvSIG, sing kudu ngasilake kesadaran pangerten gvSIG minangka luwih saka piranti lunak; Mesthine kanggo saiki kudu angel didol ing sawetara negara, sauntara ora cukup pengalaman kanggo nduduhake operasiné lan utamané manawa masyarakat lokal wis ngurangi. Kita pracaya yen bakal perlu kanggo njaluk amarga iku rute sing dipilih organisasi minangka ujung tombak; Ing desakan bakal ana asil, lan sawetara iki bakal nyetel pola carane mbenerake konsep kasebut ing macem-macem skenario, amarga portofolio strategi dadi imbang ora nalika kita duwe cukup susu sapi nanging nalika kita bisa ngenali produk sing bakal dadi bintang.

Model Open Source ora gampang, partly amarga crita sukses ora dikenal. Wordpress iku salah sawijining. 10 taun kepungkur yen ana wong sing ngomong babagan model WordPress, sawetara banget bakal dipercaya utawa usaha; saiki iki minangka salah sawijining kasus sing paling sukses ing model komunitas, senadyan pangguna ngerti sethithik utawa ora kejaba minangka blogger utawa sing tanggung jawab kanggo nyusun situs web lan nyoba kanggo maca; supaya budaya umum baris kasebut ngringkes:

  • WordPress minangka manajer pengetahuan utamane kanggo ngatur konten kanggo Internet, sing dikenal minangka CMS.
  • Publikasi sing sampeyan deleng, disebut artikel, diwenehake liwat WordPress. Ora ana wong sing peduli, nanging kanggo ngerti, penerbitan artikel iki mbutuhake wektu menit 26 ing antarane nulis, nyisipake gambar lan menehi review isi, tanpa kudu khawatir luwih saka nulis. Ing wektu liyane kita kudu ngerti akeh babagan manajemen isi html lan kabeh sing kita ora bakal kepenak.
  • WordPress gratis, ora ono gunane kanggo nggunakake. Apa ora nyatakake yen situs iki bebas biaya; ngetokake dhuwit 8 saben wulan kanggo hosting Geofumadas lan 15 saben taun kanggo domain geofumadas.com; Iki ora WordPress nanging perusahaan sing nyedhiyakake layanan iki. Mangkene, saiki ana mayuta-yuta situs sing dikelola karo WordPress lan mulane akeh perusahaan sing nglayani layanan hosting karo fungsi MySQL lan PHP sing mbutuhake sistem mlaku. Akeh sing bakal menehi kula omah luwih murah tinimbang apa sing aku bayar, nanging aku mutusake tetep karo layanan iki amarga aku kepenak.
  • Plugin fitur ekstra, ana mayuta-yuta sing dibebasake kanthi gratis dening komunitas gedhé sing ndadekake dheweke meh kanggo tresna seni. Nanging uga ewu wong sing darmabakti kanggo nggawe plugin, sing laris antarane 4 lan 15 dolar. Sawetara 6 saka plugin sing dipigunakaké Geofumadas dibayar, sing durung diwenehake kanggo ngentekake mbuwang amarga padha njamin fitur kualitas dhuwur sing luwih dhuwur. Contone, salah siji kanggo ngawula minangka cithakan, siji kanggo mesthekake yen aku ora maneh-hack akun, siji kanggo ngawasi pengunjung online, siji kanggo ngirim isin warta, siji kanggo ngatur gendero pelanggan ... lan beda gumantung apa situs manggoni bisa digunakake kanthi cara sing sehat, nanging uga supaya aku bisa ngaturake dhuwit kanggo bisnis sing nulis.
  • Staff biaya kula 39 dolar, sanajan ana akeh gratis, aku disenengi iki lan aku preferred kanggo mbayar.

Iki minangka cara ekosistem WordPress bisa dianggo; Inti kayata gratis, kabeh wong duwe kesempatan kanggo nindakake bisnis amarga iku sumber terbuka. Sawetara nggawe template, plugin liyane, liyane sing nyedhiyakake layanan dhukungan, sing liya digunakake kanggo komunikasi. Pungkasan, wis dadi bisnis sing menarik ing ngendi saben wong duwe kesempatan kanggo nggunakake kreativitas kanggo nggayuh layanan utawa produk.

Endi sing rahasia? Ing masyarakat lan mesthine, ing kamardikan kanggo nindakake apa sing dikarepake kanthi input tanpa watesan luwih saka evolusi lingkungan teknologi sing ora ngidini kita nggawe impen lan memaksa kita supaya dianyari.

Sukses banget ing babagan iki lan kabeh model sing adhedhasar layanan (SOA) wiwit saka kasunyatan sing bisnis tansah padha, apa beda-bedahane lingkungan lan proses sing terus-terusan berubah. 7,000 taun kepungkur, apa sing ditindakake manungsa kanggo ijol-ijolan; siji duwe rusa sing mati lan liyane werna, lan apa sing padha dituku; kanthi kebebasan kanggo nindakake apa sampeyan pengin karo produk. Sukses tansah ing bisnis sing padha: yen ana komunitas. Sing luwih gedhe, luwih apik. Wektu wis berevolusi lan pasar paling gedhé saiki yaiku kawruh, lan piranti lunak mung: kawruh. Penggabungan model kode gratis yaiku integrasi masyarakat kanggo demokratisasi pengetahuan.

Dadi, sukses yaiku ing pangerten yen bisnis tansah padha. Iku kedadeyan karo administrasi tanah; yen kita arep kanggo complicate gesang, ana akeh cara, mikir lunak sing, standar IDE, model LADM, yen sampeyan nggunakake hybernate, mati. Upaya ing nyoba ngelingi yen bisnis tansah padha; saka crita sing paling kita mangerteni, Gusti Allah nempatake Adam lan Hawa ing Taman Eden lan bab pisanan sing ditakoni dheweke yaiku ngatur tanah, kanthi papan watesan sing dadi wit urip ... dheweke banjur ngirimake lan mbuwang dheweke ... ing cendhak; bisnis ora anyar. Nanging, lingkungan wis berubah ing aspek normatif lan proses beda-beda miturut alat sing digunakake.

Dadi, luwih saka pitakonan path sing gvSIG wis njupuk kanggo mbangun model saka masyarakat; We congratulate niat amarga donya iki ora perlu paket lunak paket sing didol ing supermarket. Gagasan inovatif digunakake, lan yen adhedhasar aspèk kayata integrasi masyarakat, demokratisasi pengetahuan, kuwi alus.

Mesthi, model Open Source ora nyalin / tempel; gvSIG wis nggabungake konsep saka ngendi kita ora bakal ngasilake asil ing jangka langsung; ora ing saben negara ing kerucut kidul. Kompetisi komersial luwih rumit, nanging senadyan mamang sing bisa teka dina iki ... kita kudu ngelingi yen kerjane. Ora kanggo nandur modal akeh dhuwit, nanging kudu disiplin lan konsisten ing apa sing kita pitados ... sanajan bagean saka masyarakat pitakonan cara. Mesthine ora ana sing bakal weruh bisnis gedhe nggawe produk eksklusif kanggo saingan karo WordPress; senajan ana, luwih gampang urip karo sing iki tinimbang marang dheweke.

Iku normal, yen kahanan sing durung mesthi dipinjam ing jangka panjang Apa bakal kelakon yen katon? nanging ora mesthine ing teknologi ora ana sing disimpen. Supaya adoh, kita kudu ngupaya ndhukung model sing disedhiyakake dening gvSIG, nyoba mangertos yen ora mung duwe perangkat lunak sing ora kudu dibayar.

Saiki, QGIS lan gvSIG minangka latihan perangkat lunak klien sing paling apik kanggo media geospasial, amarga iki kudu ora ngulang apa sing wis ana; tegese ora saling kompetisi, nanging nglengkapi apa GRASS lan SEXTANTE ing raster lan publikasi Openlayers, Geoserver lan Mapserver, lan supaya rantai dadi saka paling lestari sing paling rawan; ora amarga ora nduweni kapasitas gedhene nanging amarga masyarakat sing kurang lan ora akeh.

Saiki, padha wis rampung cukup, nanging ing terus-terusan karo garis longgar kanggo setengah artikel; Iku trep kanggo refresh aspèk kanggo mbantu:

Bisnis punika manajemen kawruh

Ora mekso marang pewarna kesasar gvSIG bakal luwih setya. Ora prelu narik kawigaten sing wis yakin, mula bisa nyipta rasa kaseimbangan antarane teknis lan ideologi ilang. Aku negesake, ora kabeh wong bakal ngerteni, nanging ing pirang-pirang konteks dheweke bakal entuk frasa "Tal Taliban" bisa nyingkiri.

Bisa kanggo njaga identitas lan fokus kebebasan sing piranti lunak gratis nggawe, nanging prudent dadi seimbang. Manawa iki diganti saka negara kanggo negara, nanging kasunyatan kang arep extremes ora nambah pelanggan anyar kanggo prodhuk lan kasebut bakal generate konflik neraka karo software tertutup sing bakal ana salawas-lawase lan sing kudu manggon. Aja lali yen sing nulis, kita nindakake kanggo pribadi lan gratis, ora bisa duwe writers eksklusif yen padha pengin katon ing kaca pisanan saka situs sing paling pengaruh. Sampeyan bisa uga pengin ditolak lewat, nanging sampeyan bisa tiba ing ends saka Stallman, ngendi Linux isih paling kita wis katon nanging suda kanggo niche banget adoh saka umum biasa. Punika dikenal minangka Linux iku kaunggulan alat par saiki nggunakake Camping paling komersial, nanging bakal kudu kita apa karo pasar GIS, yen tetep ing lingkungan saka Gurus utawa goleki apa kita wis sarujuk ing dina anyar: GIS sing kudu dadi bagéan saka budaya umum.

Kita kudu sinau saka kesalahan, kita kudu ngrungokake pengacara Jepang; lan ndeleng manawa kabeh generasi saiki nggawe versi salah saka peran Jepang ing Perang Donya II; kabeh ora seimbang antara prinsip lan kekuwatan.

Tanpa ninggalake prioritas model, perlu nggoleki manajemen apa sing wis ana. Iku bakal cocok kanggo nandur modal pamrentah ing luwih cepet ningkatake potensial apa sing bisa dilakoni gvSIG, cara wis ditanam, akeh pangguna sing nggunakake, luwih akeh bisa rampung karo plugin, lan liya-liyane.

Padha wis rampung nanging luwih gedhe bisa digawe kanggo ndeleng carane pangguna nemokake jawaban kanggo pitakonan dhasar luwih gampang. Isi materi ing situs gvSIG wis rampung, nanging visibilitas bisa difasilitasi. Aku bakal menehi sawetara conto kanggo:

  • Prodhuk kaputusan ing negara Meksiko mbutuhake milih apa piranti lunak gratis sing bisa digunakake kanggo ngatasi tekanan piranti lunak eksklusif sing wis meh kanggo taun-taun 15 digunakake ing departemen kadhaptar 425 negara kasebut. Sampeyan diwenehake kanggo nyinaoni kasus gvSIG, supaya golek bagean studi cilik (outreach.gvsig.org) lan goleki tembung cadastre ... atusan asil. Milih negara, lan sampeyan bakal weruh yen ana pengalaman ing Meksiko sing bubar diwenehi ing dina kapitu ... misale jek ora pantes nanging banjur sampeyan ndeleng manawa link kasebut rusak (http://geovirtual.mx/).

Pengalaman pangguna sing nggolek informasi kanggo nggawe keputusan kudu difasilitasi ing wektu cendhak sing diwenehake nalika ing pangaruh pisanan. Mbok ana bisa dadi banner uga-makarya sing bisa mimpin kanggo aliran jawaban kanggo:?? Apa milih gvSIG, Apa ekstensi gvSIG ngidini kula apa rutin sing solusi nyedhiyani kula, Where bisa ndeleng Tabel comparison nuduhake apa pindhah dening gvSIG? Ngendi ana bukti-bukti sukses ing negarane? Apa langkah 10 sing kudu dilakoni kanggo ngumpulake solusi? Apa gaweanku karo perkembangan saiki? Apa iku katon kaya apa aku pengin nggawe? Nalika Jawa, nalika C ++, nalika PHP? ... lan supaya bisa berkembang ing jawaban khusus sing aman ing masyarakat bisa dibangun kanthi kualitas dhuwur.
We congratulate ruang lingkup komunitas gedhe panganggo lan kabeh panganggo, nanging cara isi kabentuk saiki wis digawe kanggo pangguna sing wis ana, padha karo apa sing kedadeyan karo konferensi, sing asring diarahake kanggo pangguna sing wis ana. Tanggepan penting kanggo dhaptar ilang ing benang tanpa wates sing meh ora bisa digayuh kanthi efisien. Anyar bakal kesulitan kanggo ngatasi masalah langsung. Nandur modal ing isi kanggo panganggo anyar bakal migunani kanggo njaga manajemen sing luwih apik saka kawruh sing wis diwenehake.

Ora ana pitakonan kepengin ngomong yen kita paling apik, mung ngomong piye carane kita wis nglakoni, nanging isi kanthi tujuan kanggo njawab keraguan sing paling umum saka panganggo anyar. Saliyane, sampeyan bisa maca maneh ing publikasi sing wis metu karo saben dina, praktik apik, dhaptar distribusi ... nanging saka awal, kita kudu persentasi cilik dhuwit sing biaya kanggo berkembang dina lan supaya kita bisa mbantu sampeyan ngerti apa prodhuk lan model Iku apik

Pamrentah pengetahuan sing luwih apik bakal ndelok kepiye carane atusan presentasi sing disedhiyakake ing makalah, sing sugih banget amarga pancen nyata, bisa diorganisir kanthi efisien minangka kasus khusus kanggo bisa digunakake minangka acuan ngluwihi dina. Ora kanggo sebutake rekaman saka presentasi lan jawaban sing diterusake liwat dhaptar distribusi. Luwih maneh yen sampeyan nggambarake potensial paling apik ing gvSIG sing dadi komunitas, kanggo mesthekake yen pangguna anyar ngerti sapa lan carane ngatasi keraguan nalika bakal mbutuhake.

Sawetara dina kepungkur piranti lunak adhine, QGIS, wis nglakoni. Iku kanggo mesthekake yen ora mung alat sing apik nanging uga katon apik. Gambar kasebut sade, lan yen gambar nuduhake kasunyatan apa sing sampeyan duwe, sampeyan bakal bisa nyetel dhewe minangka produk sing apik kanggo kabeh. Ora pamasaran consumerisme, bisnis sing padha yaiku 7,000 taun kepungkur digunakake kanggo ngumbah tubers kanthi apik supaya bisa katon resik sanajan ora tau nganggo sikat jarum.

Saka conto WordPress ana prelu sinau; tanpa kalah perspektif kebebasan sing ngupayakake gvSIG sing kita ngerti luwih visioner.

Lan, kanggo ngatasi masalah sing bakal kita wakakakakak, ana sawetara topik sing bakal kita tingali ing dina Argentina.

  • News gvSIG 2
  • Perkembangan Sistem Informasi Geografis (GIS) kanggo ngawasi saka cekungan
  • Perbandingan GIS Desktop Tools. Studi Kasus: Rencana Perencanaan Wilayah
  • Penetapan Lingkup Layanan Pos Universal di Uruguay
  • Kualifikasi kerja ekstra pedesaan ing Paraná / gvSIG diterapake ing geoteknik
  • Evaluasi model interpolasi kanggo perhitungan terisolasi ing wilayah O'Higgins
  • Sistem Informasi Geografis diterapake minangka Teknologi Pendidikan ing proses pangolahan lan Pembaharuan Guru kanggo Konservasi Alam
  • Sistem informasi geografis kanggo nemokake materi bibliografi ing perpustakaan kanthi koleksi kang kabuka
  • Registry of Public forests of Amapá
  • Solusi geomatik gratis kanggo transport intermodal
  • Sistem Surveilasi Phytosanitary kanggo aplikasi lapangan
  • Panggunaan gvSIG ing identifikasi titik strategis kanggo instalasi pabrik
  • Metodologi kanggo njlèntrèhaké diagnosis fisik lan lingkungan kebebasan gvsig
  • Atlas saka Pampa: dhasar kanggo dhaptar wilayah
  • Atlas geografis lan satelit provinsi La Pampa - Argentina
  • Pemanfaatan data spasial fokus ing pangamatan udan
  • Delineation saka titik banjir karo gvSIG lan sextant ing kotamadya Sete Barras
  • Costanera Geoportal saka Villa María. Provinsi Kordoba
  • Infrastruktur data spasial ing Direktorat Jenderal Statistik lan Sensus Chubut - IDE DGEyC
  • Multimedia Digital Atlas SABEN: "Samba, éndah kanthi alam"
  • Evolusi struktur kadasta provinsi La Pampa
  • Proyèk gvSIG lan perangkat lunak gratis ing framework Angkatan Bersenjata
  • Nggambar lingkungan karo gvSIG
  • Kerangka Geo kanggo organisasi gedhe
  • Penciptaan lan ngatur basis data kotamadya kanthi gvSIG. Kasus kotamadya Monte Hermoso, prov. saka Buenos Aires}
  • Penggunaan gvSIG ing perkiraan produksi biogas ing Basin Sanga Ajuricaba

Singkat, apik banget kanggo nggawe pangerten sing luwih apik sing diwakili ... kanggo mesthekake yen wong-wong sing ora tau nggunakake gvSIG ndeleng; lan pracaya iku mung lunak.

Kanggo ngerti luwih akeh babagan dina saka Argentina

Kanggo ngerti luwih akeh babagan dina saka Valencia

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.