CHAPTER 12: PANJANG PARAMETRIK

Nalika kita nggunakake referensi kanggo obyek endpoint, utawa pusat, umpamane, ing kasunyatan, apa sing kita tindakake iki meksa obyek anyar kanggo nuduhake titik geometri karo objek liyane sing wis ditarik. Yen kita nggunakake referensi "Paralel" utawa "Perpendicular" sing padha, kita bisa nimbulaké pangaturan geometris saka obyek anyar babagan liyane, supaya yen ora paralel utawa tegak tutul, gumantung saka kasus lan ing antarane opsi liya, obyek sing anyar ora bisa bakal digawe

"Pambatesan Parametrik" bisa ditemokake minangka extension saka gagasan sing padha supaya bisa ngemot referensi kanggo objek. Bentenipun inggih punika bilih pengaturan geometris ingkang dipun tetepaken tetep dados syarat bilih obyek kedah salajengipun kedah dipuntampi, utawi, minangka watesan.

Mangkono, manawa kita netepake garis minangka tegak lurus liyane, mula manawa kita ngowahi baris liyane, obyek sing diwatesi kudu tetep tegak.

Minangka logis, aplikasi saka watesan bisa ndadekake rasa yen kita ngowahi obyek. Mangkono, tanpa watesan, kita bisa nindakake owah-owahan menyang gambar, nanging kaya iki, owah-owahan bisa diwatesi. Yen kita arep nggambar karo Autocad obyek sing ana sing ora mbutuhake owah-owahan, mula ora ana pangertene kanggo ngapikake sawetara larangan parametrik ing gambar kasebut. Yen, ing tangan liyane, kita nggawe gambar bangunan utawa bagean mekanik sing wangun pungkasan kita isih nggoleki, banjur watesan parametrik gedhe banget, amarga padha ngidini kita ndandani hubungan kasebut antarane obyek, utawa dimensi, sing kita Desain kudu miturut.

Nganggo cara liyane: watesan parametrik minangka alat sing gedhe kanggo tugas desain, amarga ngidini kita ndandani unsur-unsur sing dimensi geometri utawa sesambungan kudu tetep konstan.

Ana rong jinis watesan parametrik: Geometris lan Cota. Pisanan kasebut alangan geometris obyek (jejeg, podo, vertikal, lan sapiturute), nalika alangan dimensi nyetel ukuran (jarak, ngarepke lan radii karo nilai tartamtu). Contone, baris kudu tansah dadi unit 100 utawa loro baris kudu tansah mbentuk sudut 47 ° derajat. Ing siji, alangan kaiket bisa ditulis minangka pepadhan, supaya ukuran Final saka obyek adhedhasar angka (global utawa pancet) saka rumus dumadi.

Awit kita bakal sinau pribadi editing obyek saka bab 16, ndeleng kene carane nggawe, ndeleng lan ngatur alangan paramètrik, nanging kita bakal bali menyang wong-wong mau ing bab sing.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.