Ngundhuh peta lan rencana rute kanthi nggunakake BBBike

BBBike yaiku aplikasi sing tujuan utama kanggo nyedhiyakake perencana rute kanggo lelungan, nggunakake sepedha, liwat kutha lan sakubengé.

Kepiye carane nggawe planner rute kita?

Ing efek, yen kita ngetik situs sampeyan web, bab pisanan sing dituduhake kanggo kita iku daftar karo jeneng kutha-kutha sing beda-beda, saka ngendi bisa milih salah sawijining kanthi nggawa klik mouse.

Minangka sampeyan bisa ndeleng, dhaptar kutha milih saka katon. Nalika milih salah sawijining, kita ngetik layar anyar sing ngidini kita nemtokake rute kita. Upaminipun milih London (London):

Sawise rute ditetepake, laporan karo data sing perlu dijupuk:

TIP: Elinga yen ing sisih ndhuwur jendhela utama pranala katon ing ijo, sing "soko" diundhuh ing format kml, apa sing bakal dadi?

Carane BBBike presented?

Dheweke ngomong yen ana sing ana rong versi saka BBBike, "basis web", (sing kita tampilake) lan "bebas" kanggo ngundhuh. Ing kasus terakhir, iku cocok kanggo maca dokumentasi sing bisa diakses kanthi ngeklik pilihan "bantuan"Saka menu sing ana ing pojok kiwa ngisor jendhela utama:

Malah ana versi seluler, nanging, kita nyatake, luwih becik maca dokumentasi sadurunge.

Apa karakter BBBike sing paling penting?

Saka apa sing dicathet ing dokumentasi, kita nyorot:

  • Kalebu luwih saka 200 kutha ing saindenging donya.
  • Ndhukung luwih akeh tipe peta 17 (karo lapisan liyane) OpenStreetMap, Google, lan Bing.
  • Kemungkinan ngekspor rute GPS kayata GPX utawa KML
  • Lapuran dicithak ing format PDF utawa disimpen ing ponsel
  • Nganyari data saka mingguan OpenStreetMap.
  1. Apa BBBike ora?
  • BBBike wis dikembangake kanggo nggawe rencana rute kanggo jarak sing cendhak, antarane 5 lan kira-kira 15 km, kang gunane kanggo dolanan sepeda. Ora Ana Iki dimaksudaké minangka pitulungan kanggo wisata utawa mlaku.

Apa alat nggawe BBBike?

Yen kita milih pilihan "pribadi"Saka menu utama, kita ngetik layar anyar sing nampilake alat sing mbentuk aplikasi iki:

Kita bakal njelaske nganggo bentuk garis, babagan akeh babagan, informasi babagan alat kasebut:

a) Aplikasi BBBike

Iki minangka cara liya kanggo ngundhuh "versi independen" sing disebut. Kita saranake dadi perhatian ing indikasi lan carane golek kutha. Yen kita ngundhuh lan nginstal 'versi independen' kita bakal entuk kaya iki. Ana mung rong basa sing kasedhiya: Jerman lan Inggris.

La dokumentasi Uga nuduhake loro perintah sing bisa digunakake gumantung saka kasus:

b) Server ubuntu BBBike

Jalanake server mosaic gambar sampeyan. Peta sing kasedhiya kasedhiya ing gaya mapnik. Iki minangka aplikasi sing ngidini sampeyan nggambarake peta kanthi kualitas gambar sing apik kanthi nggunakake algoritma pemetaan cepet kanggo makili.

Sambungake Peta

Alat iki digawe dening Geofabrik. Versi paling anyar saka alat iki ndhukung nganti peta 52 ing layar uga mode layar wutuh.

d) Layanan sing dibusak OpenStreetMap

Iki ndadekake wilayah sing ngasilake ukuran maksimal yaiku 960,000 km2, yaiku area sing dawane 1200 km dening 800 m kira-kira. Nalika ngetik dhisik, iki nuduhake kita guru cilik babagan cara nggunakake alat iki:

Kene kita bisa nggawe sawetara pengamatan:

Lokasi sing dikepengini. Inti masalah kasebut. Nah, sing bisa dideleng, peta ditampilake ing situs web minangka standar yaiku Berlin lan sekitare. Kepiye yen kita pengin kutha liyane? Tombol kasebut ana ing tombol "Tampilake kothak lintang lan garis bujur":

Yen, nalika diaktifake, nuduhake kothak sing dikepengini:

Format sing kasedhiya. Kasebut kanthi teliti, nliti dhaptar gulung. Kene format kml ora katon. Kanggo njupuk akun kasebut ...:

TIPS FOR DUMMIES. Yen koordinat papan sing sampeyan pengin ngekstrak peta ora dingerteni, amarga sampeyan minangka inisiatif absolut, utawa amarga sampeyan mikir papan acak sing sampeyan ora ngerti, langkah-langkah dhasar yaiku:

- Telusuri Google koordinat panggonan sampeyan bakal bisa digunakake.

- Iku luwih apik yen sampeyan nggunakake garis lintang lan garis bujur kanthi tandha (yen duwe siji) lan solo kanthi titik desimal. Aja nggunakake angka karo menit lan detik. Ketik angka loro kasebut ing ngisor (Ngiwa-ngisor) lan subtract "1" utawa "2" menyang panggonan desimal pisanan saka nilai sing padha kanggo ngetik ing baris kapindho (Sudhut tengen ndhuwur)

- Tindakake langkah tutorial sing diwenehake dening program (ndeleng garis ing ndhuwur). Sawise wayahe, link kanggo ngundhuh bakal entuk akun e-mail sampeyan. Cepet conto:

Ing Google:

Ing BBBike: Sampeyan mung kudu "nampung" wilayah sing arep digunakake:

- Pencet tombol "extract"Lan siap!

e) pangilon planet.osm

El download situs BBBike nawakake database OpenStreetMap Full Planet ing format XML OSM uga format protokol binar binar. Uga kalebu ekstrak saka kutha lan wilayah 200 ing saindhenging donya. 

Iki minangka, ing babagan sing luwih gedhe, informasi babagan BBBike. Yen sampeyan pengin nyoba, aja ragu-ragu kanggo ngundhuh versi "independen" kanthi ngunjungi web saka aplikasi kasebut. Ndeleng sampeyan wektu sabanjure!

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.