Kembar Digital - Falsafah kanggo revolusi digital anyar

Setengah saka wong-wong sing maca artikel iki dilahirake nganggo teknologi ing tangane, wis biasa karo transformasi digital minangka kasunyatan. Ing sapérangan liyane kita sing nyekseni kepriye umur komputer teka tanpa njaluk ijin; nendhang lawang lan ngowahi apa sing ditindakake dadi buku, kertas utawa terminal komputer primitif sing meh ora bisa nanggapi cathetan alfanumerik lan grafis linear. Apa piranti lunak sing fokus ing BIM saiki, kanthi rendering wektu nyata, sing ana gandhengane karo konteks geospatial, nanggapi proses sing dipasang ing model bisnis lan antarmuka sing dienggo saka ponsel, minangka bukti sejatine penawaran industri bisa nerjemahake. Pangguna pangguna

Sawetara istilah revolusi digital sadurunge

PC - CAD - PLM - Internet - GIS - email - Wiki - http - GPS

Saben inovasi duwe penganut, sing nempel ing model sing beda karo industri. PC minangka artefak sing ngganti manajemen dokumen fisik, CAD ngirim tabel gambar menyang anggur lan sewu artefak sing ora cocog karo laci, email kasebut dadi medium digital standar kanggo komunikasi sacara resmi; kabeh mau rampung karo standar sing ditampa global; paling ora saka perspektif panyedhiya. Transformasi revolusi digital sing sadurunge wis fokus kanggo nambah nilai kanggo informasi geografis lan alphanumerik, sing nambah bisnis saiki kanthi kapisah. Model sing diowahi transformasi iki yaiku konektivitas global; yaiku, protokol http sing durung bisa dakselehake saiki. Inisiatif anyar kasebut njupuk kauntungan saka informasi kasebut, kahanan konektivitas lan dadi adat budaya anyar sing saiki daktingali yaiku Uber, Airbnb, Udemy, Netflix.

Nanging dina iki, kita ana ing lawang revolusi digital anyar, sing bakal ngrusak kabeh iki.

Tembung anyar:

Blok Chain - 4iR - IoT - Kembar Digital - Data Big - AI - VR

Sanajan istilah anyar katon mung akronim saka gaya hashtag, kita ora bisa mbantah manawa revolusi industri kaping papat ana ing lawang, kanthi kapisah ing pirang-pirang disiplin. Internet ing kesempatan iki janji bakal luwih akeh; njupuk kauntungan saka kabeh sing diraih nganti saiki, nanging ngrusak paradigma sing ora nganti pasar sing ora mung nyambung komputer lan mobiles; Iki ngubungake kegiyatan manungsa kanggo konteks.

Ora ana oracle siji-sijine sing bisa njamin babagan skenario anyar, sanajan swarane para pamimpin industri utama menehi saran banget, yen kita milih sikap lan prasymat kadewasaan. Sawetara visi, ruang lingkup lan kesempatan saka revolusi anyar iki, duwe bias kesempatan kanggo wong sing ngarep-arep saiki adol. Pamrentahan, ing mripat sing diwatesi pimpinan, biasane bisa ndeleng apa bisnis utawa pemilihan maneh posisi sing bisa diwakili ing wektu sing cendhak, nanging kanthi jangka panjang pangguna pangguna ironis, kasengsem ing kabutuhan sing paling anyar tembung.

Lan sanajan skenario anyar kasebut janji aturan sing ora cocog, kode gratis sing urip karo pribadi, kelestarian lingkungan, standar sing ana akibat saka kesepakatan; Ora ana sing njamin yen aktor kayata pamaréntahan lan akademisi bakal tetep dadi jabatan kasebut ing wektu sing tepat. Ora ora ana sing bisa prédhiksi kepriye bakal; Kita mung ngerti apa sing bakal kelakon.

Kembar Digital - TCP / IP anyar?

Lan kita ngerti manawa bakal kelakon kanthi cara sing kaya mangkene, kita ora bisa ndeleng owah-owahan kanthi bertahap, mula kudu disiapake kanggo owah-owahan iki. Kita ngerti manawa kesempatan lan kesepakatan iki ora bisa dielingi kanggo wong sing ngerti sensitivitas pasar sing gegandhengan karo global lan yen nilai tambah ora mung katon ing indikator pasar saham nanging uga nanggepi konsumen sing tambah akeh pengaruh. ing kualitas layanan. Temtu standar kasebut bakal duwe peran sing paling apik kanggo njamin keseimbangan antara sumber kreatif industri lan panjaluk para pangguna pungkasan.

Kembar Digital kepengin duwe posisi ing filsafat transformasi digital anyar iki.

Apa sing dikarepake protokol anyar?

Kanggo http / TCIP dadi protokol komunikasi standar, sing saiki isih dikuatake sadurunge evolusi teknologi lan masyarakat, kudu ngliwati proses pamrentahan, nganyari lan demokrasi / kejem manawa pangguna umume ora dingerteni. Ing sisih iki, pangguna ora tau ngerti alamat IP, ora perlu maneh ngetik www, lan mesin telusuran ngganti kabutuhan ngetik http. Nanging, sanajan pitakonan industri babagan watesan saka wong tuwa sing ana standar iki, isih dadi pahlawan sing ngilangi paradigma komunikasi global.

Nanging protokol anyar ngluwihi nyambungake komputer lan telpon. Layanan maya saiki, tinimbang nyimpen kaca lan data, minangka bagean saka operasi, pamrentah lan bisnis saben dinane. Iki minangka salah sawijining alesan kanggo matine protokol asli, adhedhasar alamat IP, mula saiki kudu ngubungake artefak sing lunga saka mesin cuci sing kudu ngirim pesen sing wis rampung muter ing sandhangan, menyang sensor jembatan sing Ngawasi nyata-wektu kudu ngandhani status lemes lan mbutuhake pangopènan. Iki, ing versi sing ora dingerteni, apa sing kita sebut internet internet; sing protokol anyar kudu nanggapi.

Protokol anyar, yen pengin standar, kudu ngubungake luwih saka informasi nyata. Minangka ruang lingkup, mesthine kalebu kabeh lingkungan sing wis ana lan anyar, uga antarmuka karo lingkungan alam lan layanan sing diwenehake ing aspek sosial, ekonomi lan lingkungan.

Saka pendekatan perusahaan, standar anyar kudu meh padha karo perwakilan digital saka aset fisik; kaya printer, apartemen, bangunan, jembatan. Nanging luwih saka menehi model, samesthine bakal nambah nilai operasi; saengga bisa nggawe keputusan sing luwih jelas lan mulane menehi asil sing luwih apik.

Saka perspektif negara, protokol anyar kudu bisa nggawe ekosistem saka akeh model sing gegandhengan; kaya kabeh aset negara, supaya bisa ngeculake regane kanthi nggunakake data kasebut kanggo kabecikan masarakat.

Saka pendekatan produktivitas, kudu protokol anyar bisa nggawe standar siklus urip; disederhanakake apa sing kedadeyan ing kabeh perkara, bahan kayata dalan, plot, kendharaan; immaterial kayata investasi pasar saham, rencana strategis, diagram gannt. Standar anyar kudu luwih gampang, kabeh kasebut lair, tuwuh, ngasilake asil, lan mati ... utawa ngowahi.

Kembar digital kepengin dadi protokol anyar kasebut.

Apa sing dikarepake warga saka revolusi Digital sing anyar.

Skenario paling apik babagan kahanan kasebut, yaiku ora mikir babagan apa sing diumumake Hollywood kanggo kita, saka wong sing ana ing jero kubah sing dipimpin dening elit sing ngontrol kegiatan para slamet saka jagad paspor apotektik ing ngendi ora ana maneh sing bisa nemtokake kasunyatan saka simulasi induksi; utawa ing ekstrem liyane, setelan khayalan ing ngendi kabeh dadi sampurna supaya emosi wirausaha manungsa ilang.

Nanging ana prekara sing kudu dibayangke; Paling ora kanggo artikel iki.

Yen kita mirsani kanthi cita-cita loro pangguna sing gedhe ing rencana kantor ngarep, sing bakal kita sebut partai sing kasengsem. Pesta sing prelu kudu dilaporake kanthi apik kanggo njupuk keputusan sing luwih apik, lan warga negara sing mbutuhake layanan sing luwih apik supaya bisa luwih produktif; ngelingi manawa partai sing kasengsem iki bisa dadi warga negara kanthi individu utawa ing klompok sing tumindak saka peran umum, pribadi utawa campuran.

Dadi, mbahas babagan layanan; Aku Golgi Alvarez, lan aku kudu mbangun extension menyang lantai katelu bangunanku; manawa bapakku dibangun ing taun 1988. Saiki, ayo lali istilah, tandha utawa akronim sing nggawe skenario iki reged lan supaya kita bisa nggawe dhasar sing gampang.

Juan Medina manggoni manawa panyuwunan iki disetujoni ing wektu paling cendhak, kanthi biaya paling murah, kanthi transparansi, traceabilitas lan jumlah syarat lan perantara paling sithik.

Panguwasa kudu duwe informasi sing cukup kanggo nyetujoni keputusan iki kanthi aman, supaya bisa ditelusuri sapa, apa, kapan lan ing ngendi ngirim aplikasi: amarga yen disetujoni keputusan iki, mesthine paling ora status pungkasan owah-owahan sing digawe , kanthi traceabilitas sing padha ditawakake. Iki nanggapi ing premis sing «Konvergensi infrastruktur cerdas, metode konstruksi modern lan ekonomi digital nambah kesempatan kanggo nambah kualitas urip warga".

Nilai sing didadekake data ing skenario iki, ngluwihi model virtualisis kanthi rinci virtual ing jagad fisik; rodo, kita ngomong babagan duwe model sing gegandhengan miturut tujuan intervensi alur kerja:

  • Masyarakat sing dibutuhake yaiku wangsulan (prosedur),
  • sing menehi wewenang butuh pangaturan (zoning geospatial),
  • desainer nanggapi desain (Model BIM dadi),
  • sing tukang nanggapi asil (rencana, anggaran, rencana),
  • supplier sing nanggapi dhaptar input (spesifikasi),
  • pengawas sing nanggapi asil pungkasan (BIM minangka model sing dibangun).

Cetha yen duwe model sing saling nyambung kudu nyederhanakake perantara, amarga bisa ngotomatisasi validasi yen paling apik yaiku layanan mandhiri pangguna akhir; utawa paling ora transparan lan traceable, dikurangi ing langkah minimal. Pungkasane, apa sing dibutuhake warga negara yaiku duwe wewenang lan mbangun; nalika pemerintah nyetujoni miturut peraturan lan entuk informasi babagan negara akhir. Dadi, hubungan antara model kantor ngarep ngarep mung ana ing telung poin kasebut, sing nambahake nilai.

Pemilik kasebut nindakake konstruksi sing dikarepake, Pamrentah njamin gaweyan kasebut rampung miturut peraturan lan tanpa upaya utama dijamin supaya informasi kasebut dianyari. Varian mung ana ing maksud.

Sanajan eksekutif, desainer lan supplier regane ditambah nilai liyane; nanging kanthi cara sing padha, hubungan kasebut kudu disederhanakake.

Yen ndeleng saka model, aplikasi sing wis digawe kanggo konstruksi bisa diatur kanthi cara sing padha: adol properti, hipotek, njaluk utangan, lisensi kanggo ngoperasikake bisnis, eksploitasi sumber alam, utawa nganyari saka rencana rencana kutha. Varian kasebut ana ing aspek kayata skala lan pendekatan; nanging yen padha duwe model domain sing padha, mula bisa sesambungan.

Kembar Digital, kepengin dadi model sing ngidini nggawe standar lan nyambungake perwakilan serbaguna, kanthi ukuran spasial, skala temporal lan pendekatan sing beda.

Apa sing bisa diarepake saka Prinsip Gemini.

Conto sadurunge yaiku kasus sing gampang ditrapake kanggo manajemen antarane warga negara lan panguwasa; nanging kaya sing ditampilake ing paragraf pungkasan, kudu beda model; Yen ora, ranté kasebut bakal disegat ing tautan sing paling ringkih. Kanggo kedadeyan kasebut, prelu transformasi digital kalebu kabeh lingkungan sing dibangun kanthi cara sing umum, supaya panggunaan, operasi, pangopènan, perencanaan lan pangiriman aset lan sistem nasional lan lokal bakal dijamin. Kudu nggawa bathi kanggo masyarakat, ekonomi, bisnis lan lingkungane.

Saiki, conto sing paling apik kanggo Inggris. Kanthi usulan saka Kutha Dhasar Gemini lan peta dalane; nanging sadurunge kita ngundang kanca supaya terus nglawan arane lan kebiasaan sejarah dheweke mesthi pengin nindakake kabeh kanthi cara sing beda nanging kanthi cara. Nganti saiki, standar Inggris (BS) duwe pengaruh standar kanthi jangkep internasional; ing endi pakaryan inisiatif saiki kayata i3P, ICG, DTTG, UK BIM Alliance dihormati.

Minangka konsekuensi saka Inggris, kita kaget karo apa sing diluncurake Digital Framework Working Group (DFTG), sing nggabungake swara utama saka pamrentah, akademisi lan industri kanggo nggayuh konsensus babagan definisi lan nilai dhasar. Pandhuan perlu kanggo nggayuh transformasi digital.

Kanthi présidhèn sing nyekel Mark Enzer, DFTG ndhaptar upaya sing menarik kanggo nggawe Framework sing menehi manajemen informasi sing efektif ing saindhenging lingkungan sing dibangun, kalebu ijol-ijolan data sing aman. Karya iki, nganti saiki duwe rong documenota:

Prinsip Gemini:

Iki minangka pandhuan kanggo "kesadaran" nilai kerangka manajemen informasi, sing kalebu 9 prinsip diklumpukake dadi 3 porsi kaya ing ngisor iki:

Tujuane: Public apik, Nilai nggawe, Visi.

Kepercayaan: Keamanan, Kegirangan, Kualitas.

Fungsi: Federasi, Penyembuhan, Évolusi.

Roadmap.

Iki minangka rencana prioritas kanggo ngembangake kerangka manajemen informasi, kanthi 5 aliran sing njaga kepala sekolah Gemini kanthi cara transfer.

Saben arus kasebut duwe dalan kritis dhewe, kanthi kegiatan sing disimpulake, nanging saling gumantung; kaya sing ditampilake ing grafik. Sapunika yaiku:

  • Ngrangkep, kanthi 8 tugas kritis lan 2 tugas non-kritis. Kunci minangka definisi kasebut perlu kanggo ngaktifake enabler.
  • Pamrentah, kanthi 5 tugas kritis lan 2 tugas non-kritis. Iki saiki kanthi kurang dependensi.
  • Umum, kanthi 6 tugas kritis lan 7 ora kritis, iku kalebu sing paling jembar.
  • Enabler, kanthi 4 tugas kritis lan 6 ora kritis, kanthi interaksi karo manajemen pangowahan.
  • Ngganti, 7 tugas kritis lan 1 ora kritis. Saiki iki sing path kritis yaiku benang konduktif.

Nalika sampeyan bisa ngenali ing ruang lingkup iki, sampeyan ora mung mikir ing Inggris minangka Brexit dhewe transformasi digital, utawa rasa sampeyan nyopir ing jalur kiwa. Yen sampeyan pengin promosi model sambungan kembar digital sing duwe lingkup nasional, perlu kanggo ngusulake soko sing bisa nyelarasake industri, utamane babagan standar. Elemen ing ngisor iki nyatakake:

  • 1.5 Alignment karo inisiatif liyane.

Akronim saka unsur iki luwih saka cukup, kanggo ngormati taruhan kasebut; Standar ISO, standar Eropa (CEN), alignment karo Innovate UK, Bangunan SMART, W3C, BIM UK, DCMS, i3P, DTTG, IETF.

  • 4.3 Ngayuh internasional.

Ing kene kita ngomong babagan ngenali lan ngatur lobi kanthi program, inisiatif lan kesempatan ing konteks internasional kanthi sinergis. Menarik, dheweke duwe pertimbangan babagan sinau babagan praktik sing apik kanggo negara-negara sing wis nyoba; kalebu kamungkinan nggabungake klompok ijol-ijolan kawruh internasional, kalebu Australia, New Zealand, Singapura lan Kanada.

Dokumen wanita sing diarani Prinsip Gemini, kanggo nggayuh kesepakatan utama ing antarane pimpinan industri utama, bakal dadi apa sing «Cadastre 2014» ing pungkasan taun 2012-an, sing netepake aspek filofofik kanggo pamrentahan tanah, sing banjur ditindakake Konsensus kerja karo inisiatif kayata INSPIRE, LandXML, ILS lan OGC, dadi taun 19152 standar ISO-XNUMX, dikenal saiki minangka LADM.

Ing kasus iki, bakal narik kawigaten kanggo kepiye para pamimpin industri teknologi sing wis nggawa modhél dhewe. Ing sudut pandang tartamtu, dheweke minangka kunci:

  • Klompok SIEMENS - Bentley - Microsoft - Topcon, kanthi cara nggawe skenario sing meh lengkap ing siklus Geo-Engineering; jupuk, model, desain, operasi lan integrasi.
  • Klompok HEXAGON - sing duwe solusi sing meh padha karo ruang lingkup sing menarik ing portofolio sing ana ing pertanian, aset, penerbangan, konservasi, pertahanan lan intelijen, pertambangan, transportasi lan pamrentah.
  • Klompok Trimble - sing njaga padha karo loro sadurunge, kanthi akeh posisi lan aliansi karo pihak katelu, kayata ESRI.
  • Klompok AutoDesk - ESRI manawa ing upaya anyar kanggo nambah portofolio pasar sing ana utama.
  • Uga aktor liyane, sing duwe inisiatif, model lan pasar dhewe-dhewe; karo sing kudu njlentrehake partisipasi lan kesepakatan. Contone, Umum Electric, Amazon utawa IRS.

Dadi, kaya nalika bapakku ngajak aku menyang rodeo kanggo ndeleng kepiye koboi sing didominasi banteng, saka pena kita mung kudu nyumurupi apa sing digambarake. Nanging mesthi bakal dadi turnamen sing apik, ing endi sing entuk kesepakatan luwih gedhe, ing ngendi jumbuh nambah nilai luwih akeh tinimbang titik saham ing pasar saham.

Peranan BIM minangka Kembar Digital

BIM duweni pengaruh lan kesinambungan ing wektu sing cukup, ora amarga nggampangake manajemen digital model 3D, nanging amarga metodologi sing disepakati para pimpinan arsitektur, rekayasa lan industri konstruksi.

Maneh, pangguna pungkasan ora ngerti babagan akeh perkara sing kedadeyan ing latar mburi standar kasebut; minangka pangguna ArchiCAD sing bisa ngomong manawa dheweke wis nindakake sadurunge dheweke diarani BIM; sebagian bener, nanging orane katrangan minangka metodologi ing tingkat 2 lan 3 ngluwihi ngatur informasi sing bisa ditukarkan, lan tujuane kanggo ngatur operasi lan siklus urip ora mung prasarana, nanging uga konteks.

Banjur teka pitakon. BIM ora cukup?

Mbok menawa bedane paling gedhe saka Digital Digital kembar yaiku nyambungake kabeh ora mung nyambungake infrastruktur. Mikir ing konteks global sing saling gegayutan nuduhake sistem nyambungake sing ora kudu modeling geografis. Dadi, kita mung ana ing tahap ekspansi konteks anyar, sing ora ana sing bakal njupuk kertas sing wis ditrapake lan terus tundhuk karo metode BIM, nanging ana sing luwih dhuwur bakal nyerep utawa nggabungake.

Ayo ndeleng conto:

Nalika Chrit Lemenn ngupayakake nggawa Model Cadastre Domain minangka standar kanggo administrasi tanah, dheweke kudu golek keseimbangan karo pedoman INSPIRE lan panitia teknis standar geografis. Dadi, kaya ngono utawa ora,

  • Ing konteks INSPIRE, ISO: 19152 minangka standar manajemen kadaster,
  • Kanggo kelas topografi LADM, dheweke kudu tundhuk karo standar geografis OGC TC211.

LADM minangka standar khusus babagan informasi tanah. Dadi, sanajan standar LandInfra kalebu, mula bisa digoleki kanthi gampang, amarga luwih becik duwe standar kanggo infrastruktur lan siji kanggo tanah, lan nyambungake ing titik yen ijol-ijolan informasi nambah nilai.

Dadi, ing konteks kembar Digital, BIM bisa terus dadi metodologi sing ngatur standar kanggo modeling infrastruktur; Tingkat 2, Kanthi kabeh kerumitan detail sing kudu desain lan konstruksi. Nanging operasi lan integrasi tingkat 3, bakal nyebabake gaya integrasi sing luwih gampang kanggo integrasi kanthi nambah nilai lan ora dadi manawa kabeh kudu diucapake ing basa sing padha.

Ana akeh sing bakal diajak; regane data, pecah alangan, kawruh mbukak, kinerja prasarana, sukses, gaweyan ...

«Konvergensi infrastruktur cerdas, metode konstruksi modern lan ekonomi digital saiki nambah kesempatan kanggo ningkatake kualitas urip warga”

Sapa sing bisa nglumpukake aktor utama sajrone filsafat iki, ngerti pentinge kabecikan masarakat, ekonomi, masyarakat lan lingkungane ... bakal entuk kaluwihan sing luwih gedhe.

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.