Digital Twin - Filsafat kanggo revolusi digital anyar

Setengah wong sing maca artikel iki lair duwe teknologi, wis biasa karo transformasi digital. Ing setengah liyane, kita minangka wong sing nyekseni kepiye umur komputer teka tanpa njaluk idin; nendhang ing lawang lan ngowahi apa sing kita lakoni dadi buku, kertas, utawa terminal komputer primitif sing meh ora bisa nanggepi cathetan alfanumerik lan grafik garis. Apa piranti lunak sing fokus ing BIM saiki, kanthi rendering wektu nyata, disambung karo konteks geospasial, nanggepi proses sing dilampirake karo model bisnis lan antarmuka sing dioperasikake saka ponsel, minangka bukti manawa tawaran industri bisa menehi interpretasi babagan kabutuhan pangguna.

Sawetara istilah revolusi digital sadurunge

PC - CAD - PLM - Internet - GIS - email - Wiki - http - GPS 

Saben inovasi duwe pandhereke, sing melu model ngowahi industri sing beda-beda. PC minangka artefak sing ngowahi manajemen dokumen fisik, CAD dikirim menyang gudang tabel gambar lan sewu artefak sing ora pas karo laci, surat elektronik dadi media digital standar kanggo komunikasi kanthi cara resmi; kabeh mau pungkasane diatur karo standar sing ditampa kanthi global; paling ora saka sudut pandang panyedhiya. Transformasi kasebut saka revolusi digital sadurunge fokus ing nambah nilai menyang informasi geografis lan alphanumerik, sing kanthi kapisah nggunakake sebagian besar bisnis saiki. Model sing dilayari transformasi kasebut yaiku konektivitas global; yaiku protokol http sing saiki durung bisa kitailangi. Inisiatif-inisiatif anyar kasebut nggunakake informasi kasebut, kahanan konektivitas lan malih dadi adat budaya anyar sing saiki katon minangka Uber, Airbnb, Udemy, Netflix.

Nanging dina iki, kita ana ing lawang revolusi digital anyar, sing bakal ngrusak kabeh iki.

Tembung anyar:

Rantai Blokir - 4iR - IoT - Kembar Digital - Data Gedhe - AI - VR 

Nalika istilah anyar kayane mung akronim kanggo mode hashtag, kita ora bisa nolak manawa revolusi industri kaping papat wis cedhak, kanthi kapisah wujud ing akeh disiplin ilmu. Internet wektu iki janji bakal luwih akeh; njupuk kauntungan saka kabeh sing wis diraih nganti saiki, nanging ngilangi paradigma sing ora ana ing level pasar sing ora mung nyambung komputer lan seluler; luwih becik, iku nyambungake kegiyatan manungsa ing konteks kasebut.

Ora ana oracle sing bisa njamin kaya apa skenario anyar, sanajan swarane pimpinan industri utama menehi saran tumrap kita, yen kita duwe sikap pragmatis lan bukti kematangan sing tliti. Sawetara visi, ruang lingkup lan kesempatan revolusi anyar iki duwe bias oportunis saka wong-wong sing ngarep-arep bisa adol saiki. Pamrentah, kanthi mripat winates saka pimpinane, biasane ndeleng apa sing bisa diwakili bisnis utawa pemilihan jabatan kasebut ing jangka cendhak, nanging ing jangka panjang, ironis, para pangguna biasa, sing kepengin karo kabutuhane, sing duwe pungkasan tembung

Lan nalika skenario anyar njanjeni aturan koeksistensi sing luwih apik, kode gratis ana bareng karo ekslusif, keberlanjutan lingkungan, standar sing diasilake saka konsensus; Ora ana sing njamin manawa aktor kayata pamrentah lan akademi bakal duwe peran ing wektu sing tepat. Ora; ora ana sing bisa prédhiksi kaya apa; kita mung ngerti apa sing bakal kelakon.

Kembar Digital - TCP / IP anyar?

Lan amarga kita ngerti bakal kedadeyan kanthi cara supaya kita ora bisa ndeleng pangowahan sing mboko sithik, mula kudu siyap kanggo pangowahan iki. Kita ngerti manawa ing kalodhangan iki, konsekuensi lan konsensus ora bisa dihindari kanggo wong sing ngerti kepekaan pasar sing gegandhengan global lan ing ngendi nilai tambah ora mung katon ing indikator nilai saham nanging uga nanggepi konsumen sing saya akeh pengaruh. ing kualitas layanan. Standar mesthi bakal duwe peran paling apik kanggo njamin keseimbangan antara pasokan kreatif industri lan panjaluk pangguna pungkasan.

Kembar Digital kepengin duwe posisi ing filsafat transformasi digital anyar iki.

Apa sing dikarepake protokol anyar?

Supaya http / TCIP dadi protokol komunikasi standar, sing saiki isih kuat nalika ngadhepi evolusi teknologi lan masarakat, kudu ngalami proses pamrentahan, nganyari lan demokrasi / tirani pangguna umum dingerteni. Ing sisih iki, pangguna ora nate ngerti alamat IP, ora perlu ngetik www maneh, lan mesin telusuran diganti kudu ngetik http. Nanging, senadyan industri mbahas babagan watesan para pinituwa ing standar iki, dheweke tetep dadi pahlawan sing ngrusak paradigma komunikasi global.

Nanging protokol anyar ngluwihi nyambungake komputer lan telpon. Layanan cloud saiki, luwih saka nyimpen kaca lan data, minangka bagean saka operasi saben dinane warga negara, pamrentah lan bisnis. Justru minangka salah sawijining sebab matine protokol asli, adhedhasar alamat IP, amarga saiki perlu nyambungake piranti wiwit mesin cuci sing kudu ngirim pesen yen wis rampung muter sandhangan, menyang sensor jembatan sing Pemantauan wektu nyata kudu nglaporake status lemes lan kebutuhan kanggo pangopènan. Iki, ing versi kanggo wong sing ora ngerti, babagan sing diarani internet; protokol anyar kudu nanggapi.

Protokol anyar, yen pengin dadi standar, kudu bisa nyambung luwih saka informasi kanthi nyata. Minangka ruang lingkup, mesthine kalebu kabeh lingkungan sing wis ana lan anyar, uga antarmuka karo lingkungan alam lan layanan sing disedhiyakake ing aspek sosial, ekonomi lan lingkungan.

Saka perspektif bisnis, standar anyar kudu katon kaya perwakilan digital saka aset fisik; kaya printer, apartemen, bangunan, jembatan. Nanging luwih saka modeling, dikarepake bisa nambah nilai kanggo operasi; saengga bisa nggawe keputusan sing luwih apik lan asil sing luwih apik.

Saka perspektif negara, protokol anyar kudu bisa nggawe ekosistem saka akeh model sing gegandhengan; kaya kabeh aset negara, supaya bisa ngeculake regane kanthi nggunakake data kasebut kanggo kabecikan masarakat.

Saka perspektif produktivitas, protokol anyar kudu bisa standarisasi siklus urip; disederhanakake kanggo kedadeyan ing kabeh perkara, bahan kayata dalan, plot, kendharaan; intangibles kayata investasi saham, rencana strategis, diagram gannt. Standar anyar kudu nyederhanakake manawa kabeh wis lair, tuwuh, ngasilake asil, lan mati ... utawa diowahi.

Kembar digital kepengin dadi protokol anyar kasebut.

Apa sing dikarepake warga saka revolusi Digital sing anyar.

Skenario paling apik babagan kahanan kasebut, yaiku ora mikir babagan apa sing diumumake Hollywood kanggo kita, saka wong sing ana ing jero kubah sing dipimpin dening elit sing ngontrol kegiatan para slamet saka jagad paspor apotektik ing ngendi ora ana maneh sing bisa nemtokake kasunyatan saka simulasi induksi; utawa ing ekstrem liyane, setelan khayalan ing ngendi kabeh dadi sampurna supaya emosi wirausaha manungsa ilang.

Nanging ana prekara sing kudu dibayangke; Paling ora kanggo artikel iki.

Yen kita weruh ing gegayuhan karo rong pangguna gedhe ing skema kantor mburi, sing bakal diarani Stakeholder. Pemangku kepentingan sing kudu dilaporake kanthi apik kanggo njupuk keputusan sing luwih apik, lan warga sing mbutuhake layanan sing luwih apik supaya luwih produktif; ngelingi manawa partai sing kasengsem iki bisa dadi warga negara utawa kelompok sing tumindak saka peran publik, pribadi utawa campuran.

Dadi, kita ngomong babagan layanan; Aku Golgi Alvarez, lan aku kudu nggawe ekstensi menyang lantai telu bangunanku; sing digawe bapakku ing taun 1988. Kanggo saiki, ayo lali istilah, merek utawa akronim sing menehi skenario iki lan ayo tetep tetep sederhana.

Juan Medina manggoni manawa panyuwunan iki disetujoni ing wektu paling cendhak, kanthi biaya paling murah, kanthi transparansi, traceabilitas lan jumlah syarat lan perantara paling sithik.  

Panguwasa kudu duwe informasi sing cukup kanggo nyetujoni keputusan iki kanthi cara sing aman, supaya bisa dilacak sapa, apa, kapan lan ing endi ngirim panjaluk: amarga yen wis nyetujoni keputusan iki, paling ora kudu pungkasan status pangowahan , kanthi kemampuan nglacak sing padha. Iki nanggepi premis sing «Konvergensi infrastruktur cerdas, metode konstruksi modern lan ekonomi digital nambah kesempatan kanggo nambah kualitas urip warga".

 Nilai sing didadekake data ing skenario iki, ngluwihi model virtualisis kanthi rinci virtual ing jagad fisik; rodo, kita ngomong babagan duwe model sing gegandhengan miturut tujuan intervensi alur kerja:

  • Masyarakat sing dibutuhake yaiku wangsulan (prosedur),
  • sing menehi wewenang butuh pangaturan (zoning geospatial), 
  • desainer nanggapi desain (Model BIM dadi), 
  • sing tukang nanggapi asil (rencana, anggaran, rencana), 
  • supplier sing nanggapi dhaptar input (spesifikasi), 
  • pengawas sing nanggapi asil pungkasan (BIM minangka model sing dibangun).

Cetha manawa model sing ana gandhengane kudu nyederhanakake para perantara, bisa ngotomatisasi validasi sing paling apik yaiku layanan mandhiri saka pangguna pungkasan; Utawa paling ora, transparan lan bisa dilacak, dikurangi dadi langkah minimal. Pungkasane, sing dibutuhake warga yaiku duwe wewenang lan pambangun; nalika pamrentah nyetujoni miturut peraturan lan entuk informasi negara pungkasan. Dadi, sambungan antarane model kantor ngarep mung ing telung poin kasebut, sing nambah nilai.  

Pamilik nindakake konstruksi sing dikarepake, Pamrentah njamin manawa karya kasebut ditindakake kanthi tundhuk marang peraturan lan tanpa ana upaya utama sing dijamin informasi kasebut tetep dianyari. Varian mung disengaja.

Sanajan eksekutif, desainer lan supplier regane ditambah nilai liyane; nanging kanthi cara sing padha, hubungan kasebut kudu disederhanakake.

Yen kita ndeleng saka perspektif model, aplikasi iki sing wis digawe bisa digawe standar kanggo prosedur sing padha: adol properti, hipotek, njaluk utangan, lisensi operasi bisnis, eksploitasi sumber daya alam, utawa nganyari saka rencana zona kutha. Varian kasebut ana ing aspek kayata skala lan pendekatan; nanging yen duwe model domain sing padha, mesthine kudu saling sambung.

Kembar Digital, kepengin dadi model sing ngidini nggawe standar lan nyambungake perwakilan serbaguna, kanthi ukuran spasial, skala temporal lan pendekatan sing beda.

Apa sing bisa diarepake saka Prinsip Gemini.

Tuladha sadurunge yaiku kasus sederhana sing ditrapake kanggo manajemen antarane warga negara lan panguwasa; nanging kaya sing dideleng ing paragraf pungkasan, macem-macem model kudu gegandhengan; yen ora, rantai bakal rusak ing link sing paling ringkih. Supaya bisa kedadeyan, perlu transformasi digital kanggo nyakup kabeh lingkungan sing dibangun kanthi umum, supaya panggunaan, operasi, pangopènan, perencanaan lan pangiriman aset, sistem lan layanan nasional lan lokal luwih apik. Sampeyan kudu nggawa mupangat kanggo kabeh masarakat, ekonomi, perusahaan lan lingkungan.

Saiki, conto sing paling apik yaiku Inggris. Kanthi proposal Prinsip Gemini dhasar lan peta dalan; Nanging sadurunge kita menehi label kanca supaya mesthi nglawan saiki lan pakulinan sejarah sing aneh mesthi nindakake kabeh kanthi cara sing beda-beda nanging kanthi cara sing rutin. Nganti saiki, Standar Inggris (BS) duweni pengaruh sing gedhe marang standar kanthi ruang lingkup internasional; ing endi gaweyan inisiatif saiki kayata i3P, ICG, DTTG, UK BIM Alliance diajeni.

Minangka konsekuensi saka Inggris, kita kaget karo apa sing diluncurake Digital Framework Working Group (DFTG), sing nggabungake swara utama saka pamrentah, akademisi lan industri kanggo nggayuh konsensus babagan definisi lan nilai dhasar. Pandhuan perlu kanggo nggayuh transformasi digital. 

Kanthi kepresidenan sing tanggung jawab marang Mark Enzer, DFTG wis nandatangani upaya sing menarik kanggo nggawe Kerangka kerja sing njamin manajemen informasi sing efisien ing kabeh lingkungan sing dibangun, kalebu pertukaran data sing aman. Karya iki, nganti saiki, duwe rong dokumen:

Prinsip Gemini:

Iki minangka pandhuan kanggo "kesadaran" nilai kerangka manajemen informasi, sing kalebu 9 prinsip diklumpukake dadi 3 porsi kaya ing ngisor iki:

Tujuane: Public apik, Nilai nggawe, Visi.

Kepercayaan: Keamanan, Kegirangan, Kualitas.

Fungsi: Federasi, Penyembuhan, Évolusi.

Roadmap.

Iki minangka rencana prioritas kanggo ngembangake kerangka manajemen informasi, kanthi 5 aliran sing njaga kepala sekolah Gemini kanthi cara transfer.  

Saben aliran kasebut duwe jalur kritis dhewe, kanthi kegiyatan sing ana gandhengane nanging gumantung; kaya sing ditampilake ing grafik. Aliran iki yaiku:

  • Ngrangkep, kanthi 8 tugas kritis lan 2 sing ora kritis. Tombol amarga definisi kasebut perlu kanggo ngaktifake para pambisa.
  • Pamrentah, kanthi 5 tugas kritis lan 2 sing ora kritis. Iki minangka stream kanthi paling ora gumantung.
  • Umum, kanthi 6 tugas kritis lan 7 sing ora penting, iku sing paling jembar.
  • Enabler, kanthi 4 tugas kritis lan 6 ora kritis, kanthi interaksi karo manajemen pangowahan.
  • Ngganti, 7 tugas kritis lan 1 sing ora kritis. Minangka arus sing jalur kritis minangka benang konduktif.

Kaya sing bisa dingerteni ing ruang lingkup iki, ora mung tujuan Inggris minangka Brexit transformasi digital dhewe, utawa sing dikarepake kanggo nyopir jalur kiwa. Yen sampeyan pengin promosi model kanggo nyambungake kembar digital sing duwe ruang lingkup nasional, sampeyan kudu ngusulake prekara sing bisa nyelarasake industri, utamane babagan standar. Unsur-unsur ing ngisor iki misuwur ing gati:

  • 1.5 Alignment karo inisiatif liyane.

Akronim saka unsur iki luwih saka cukup, kanggo ngormati taruhan kasebut; Standar ISO, standar Eropa (CEN), alignment karo Innovate UK, Bangunan SMART, W3C, BIM UK, DCMS, i3P, DTTG, IETF.

  • 4.3 Ngayuh internasional.

Ing kene kita ngomong babagan ngenali lan ngatur lobi kanthi program, inisiatif lan kesempatan ing konteks internasional kanthi sinergis. Menarik, dheweke duwe pertimbangan babagan sinau babagan praktik sing apik kanggo negara-negara sing wis nyoba; kalebu kamungkinan nggabungake klompok ijol-ijolan kawruh internasional, kalebu Australia, New Zealand, Singapura lan Kanada.

Dokumen wanita sing diarani Prinsip Gemini, kanggo nggayuh kesepakatan utama ing antarane pimpinan industri utama, bakal dadi apa sing «Cadastre 2014» ing pungkasan taun 2012-an, sing netepake aspek filofofik kanggo pamrentahan tanah, sing banjur ditindakake Konsensus kerja karo inisiatif kayata INSPIRE, LandXML, ILS lan OGC, dadi taun 19152 standar ISO-XNUMX, dikenal saiki minangka LADM.

Ing kasus iki, bakal narik kawigaten kanggo kepiye para pamimpin industri teknologi sing wis nggawa modhél dhewe. Ing sudut pandang tartamtu, dheweke minangka kunci:

  • Klompok SIEMENS - Bentley - Microsoft - Topcon, kanthi cara nggawe skenario sing meh lengkap ing siklus Geo-Engineering; jupuk, model, desain, operasi lan integrasi.
  • Klompok HEXAGON - sing duwe solusi sing meh padha karo ruang lingkup sing menarik ing portofolio sing ana ing pertanian, aset, penerbangan, konservasi, pertahanan lan intelijen, pertambangan, transportasi lan pamrentah.
  • Klompok Trimble - sing njaga padha karo loro sadurunge, kanthi akeh posisi posisi lan aliansi karo pihak katelu, kayata ESRI.
  • Klompok AutoDesk - ESRI manawa ing upaya anyar kanggo nambah portofolio pasar sing ana utama.
  • Uga aktor liyane, sing duwe inisiatif, model lan pasar dhewe-dhewe; karo sing kudu njlentrehake partisipasi lan kesepakatan. Contone, Umum Electric, Amazon utawa IRS.

Dadi, kaya nalika bapakku nggawa aku menyang rodeo kanggo ndeleng kepiye koboi dominasi bantheng kasebut, saka pena ora ana pilihan liyane kajaba mung ndeleng apa sing kita bayangke. Nanging mesthine bakal dadi turnamen sing apik, sing entuk konsensus luwih gedhe, yen diselarasake nambah nilai luwih akeh tinimbang poin saham ing tas kasebut.

Peranan BIM minangka Kembar Digital

BIM duweni pengaruh lan kesinambungan ing wektu sing cukup, ora amarga nggampangake manajemen digital model 3D, nanging amarga metodologi sing disepakati para pimpinan arsitektur, rekayasa lan industri konstruksi.  

Maneh, pangguna pungkasan ora ngerti babagan akeh perkara sing kedadeyan ing latar mburi standar kasebut; minangka pangguna ArchiCAD sing bisa ngomong manawa dheweke wis nindakake sadurunge dheweke diarani BIM; sebagian bener, nanging orane katrangan minangka metodologi ing tingkat 2 lan 3 ngluwihi ngatur informasi sing bisa ditukarkan, lan tujuane kanggo ngatur operasi lan siklus urip ora mung prasarana, nanging uga konteks.

Banjur teka pitakon. BIM ora cukup?

Bisa uga ana bedane paling gedhe sing diusulake dening Digital Twins yaiku nyambung kabeh ora mung nyambung infrastruktur. Mikir ing konteks global sing gegandhengan tegese sistem penghubung sing ora kudu duwe model geografis. Dadi, kita mung ana ing tahap ekspansi konteks anyar, sing ora ana sing bakal njupuk peran sing dimainake lan bakal terus ngrampungake metodologi BIM, nanging ana sing luwih dhuwur sing bakal nyerep utawa nggabungake.

Ayo ndeleng conto:

Nalika Chrit Lemenn ngupayakake nggawa Model Domain Cadastre Inti menyang standar administrasi tanah, dheweke kudu menehi keseimbangan karo pedoman saka INSPIRE lan panitia teknis babagan standar geografis. Dadi apa kita pengin utawa ora

  • Ing konteks INSPIRE, ISO: 19152 minangka standar manajemen kadaster,
  • Kanggo kelas topografi LADM, dheweke kudu tundhuk karo standar geografis OGC TC211.

LADM minangka standar khusus kanggo informasi lahan. Mula, sanajan standar LandInfra nyakup, nanging tetep digoleki kesederhanaan, amarga luwih milih standar infrastruktur lan siji kanggo lahan, lan digandhengake ing titik ijol-ijolan informasi nambah nilai.

Dadi, ing konteks Digital Twins, BIM bisa terus dadi metodologi sing ngatur standar pemodelan infrastruktur; level 2, kanthi kompleksitas detail sing dibutuhake desain lan konstruksi. Nanging operasi lan integrasi level 3, bakal nggawa tren integrasi sing luwih gampang kanggo nilai tambah lan ora kepenak kabeh kudu diucapake nganggo basa sing padha.

Ana akeh sing bakal diajak; regane data, pecah alangan, kawruh mbukak, kinerja prasarana, sukses, gaweyan ...

«Konvergensi infrastruktur cerdas, metode konstruksi modern lan ekonomi digital saiki nambah kesempatan kanggo ningkatake kualitas urip warga”

Sapa sing bisa nglumpukake aktor utama sajrone filsafat iki, ngerti pentinge kabecikan masarakat, ekonomi, masyarakat lan lingkungane ... bakal entuk kaluwihan sing luwih gedhe.  

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.