Inspirasi maju ing Eropah

Ing versi paling anyar saka Geoinformatics ndadekke ringkesan terkenal saka carane iku sing arep ing Eropah ing framework saka inisiatif inspirasi, konferensi taunan Juni mentas pungkasan dianakaké ing Edinburgh. Kabeh laporan negara kasedhiya tahunan, nanging artikel iki minangka pendekatan menarik kanggo orane katrangan saka taun 2010, maca ngijini sampeyan ndeleng ringkesan saka apa bisa rampung ing lapangan Keruangan Data prasarana karo perspektif regional .

inspirasi Dadi terkenal a Pasangan saka gambar Comparative artikel, kang Anugrah Spanyol saperangan saka njupuk; senadyan Target ing konteks karo negara kurang "rumit" ing ukuran, aturan lan budaya lembaga.

Inspirasi Directive (INfraestructure kanggo SPatial InfoRmation ing Europa) iku sawijining kumelun astral, iku njupuk sawetara taun nanging wiwit dipun ginakaken saka 2007 2007 ing / 2 / EC. aspiration iku taun 2019 sarujuk aturan, peraturan lan infrastruktur aksesbilitas data spasial dienggo optimal ing pembangunan privasi kanggo wilayah Eropah. Kaping pisanan ngarahke ing negara anggota 27, tanpa sing ngalangi impact sing samesthine, amarga saiki ana ing paling 7 negara (calon EU lan EFTA) kang uga penerapan proses lan malah Agencies banget aktif kanggo total saka 34.

Jenis pendekatan iki wis katon ing wilayah liya ing donya, kalebu ing Amérika. Nanging, kanggo ndeleng apa sing INSPIRE wis ngrambah, considering kerumitan saka proyek kasebut, nuduhake yen ana karya sing kaku.

analisis Geoinformatics kalebu review ing enem aspèk:

  • Lan teknisi (data, metadata lan layanan) non-technical (pengaturan, legal lan Financing).

Senajan saben laporan adhedhasar matrik comparison ndadekake kalebu aspèk 9:

europa inspirasi

framework legal lan Financing

Data saka annexes inspirasi

metadata

Layanan jaringan

data lingkungan tematik

nasional Geoportal

standar

Sesambungan lan organisasi

Gunakake lan efisiensi India

A Graphic katon ing awal laporan, menehi aspèk ijo sing wis owah-owahan paling wiwit ngawasi pungkasan gegayutan masalah kadhaptar ndhuwur.
Sampeyan ora bisa dadi tugas sing prasaja, sawayah manawa negara kudu njupuk pedoman marang kabijakan negara lan banjur menehi follow up sing ngluwihi canons ditampa sawetara taun kepungkur ing masalah geospasial. Kanggo prakara kasebut, peran agensi pemetaan nasional, kayata kasus Institut Geografi, kudu adaptasi karo tren anyar - sing document Cadastro 2014 wis ngandika - gegayutan public-private. Ayo ora ngomongake owah-owahan ing babagan hukum wilayah sing aran otonomi sing dilanggar utawa norma-norman sing ora perlu sing ditindakake.

Kasus Spanyol disebut kanthi positif dening gaweyan sing nyambungake pemerintah lokal. Prancis lan Italia uga kasebut, senadyan merit menyang Denmark. Uga ana konteks territorial lan budaya sing wigati banget; 90% saka sawijining kotamadya banget terpadu karo proses kasebut. Lan aku sebutno konteks amarga mung duwe kotamadya 98, sing kaya 1% sing ana ing Spanyol.

Nganti artikel Geoinformatika, ana akeh sing bisa ditemokake saka laporan beda saka saben negara, yen senadyan format advance didhasarake ing matrik seragam, saben negara duwe pelajaran kanggo kontribusi. Kanggo kasus iki, laporan Belgia, sing kalebu toleransi tèknis kanggo peta ing skala sing beda, wis katon, kayadéné model interagensi sing beda-beda, ing sawetara kasus kalebu diagram kayata kasus Siprus lan Norwegia.

Rasio liya ing Spanyol yaiku ing kagiyatan layanan. Nalika Geoportal ora requirement, laporan nuduhake sing paling 18 negara duwe situs idee rancangan. Lithuania lan Prancis kéné, lan emphasis ing ing cilik saka Spanyol ngendi iku ana sartanipun Ministries 7, wilayah 16, munisipalitas 400, 833 WMS, WFS lan 205 9 CSW.

europa inspirasi

Ing kesimpulan, INSPIRE minangka conto nyata saka upaya regional kanggo interoperabilitas. printNalika iku jelas matesi sawetara kahanan padha ora ndeleng asil cepet, disparities antarane negara karo proses legislative cumbersome (pejabat utawa politikus sing durung ngerti masalah), matesi infrastruktur fisik, iku kanggo netepke karya rapi.

Proses kaya iki minangka kesempatan sing penting banget kanggo pangembangan model bisnis ing bidang geospasial. Loro-lorone perusahaan sing ngasilake piranti lunak sing nganggep wilayah iki minangka salah sawijining pasar paling apik, uga panyedhiya layanan sing cendhak, lan model OpenSource sing nganggo palu gain foothold ing pasar lan kene wis iku ngomong bab nilai bareng utawa standar nimbali.

Yen aku ana ing kotamadya kanthi terisolasi teritorial lan panyambungan elek, aku ora bisa nemokake pangertèn iki. Nanging, kita kudu maca antarane garis, amarga kita ngomong bab konteks ing ngendi tendensi irreversible bakal dicenthang; Pangertosan model iki ngidini kita setuju karo strategi inventarisasi geospasial (kayata hypermodels Bentley, ArcGIS kanggo inspirasi lan CityGML, kanggo menehi telung conto).

Kene sampeyan bisa ndeleng kabeh laporan inspirasi

Kene sampeyan bisa ndeleng laporan saka Geoinformatics

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.