Nggawe peta pilihan karo Fusiontables - ing 10 menit

Upaminipun kita pengin nggambarake peta, asil pemilihan kotamadya, supaya bisa disaring dening partai politik lan dituduhake bebarengan karo masyarakat. Nalika ana cara kurang profan kanggo nindakake, aku pengin nuduhake conto kanggo nerangake carane bisa rampung karo FusionTables dening pangguna biasa.

Apa kita duwe:

Hasil sing diterbitake saka Pengadilan Pemilihan Agung, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng dhaptar dening kotamadya.

http://siede.tse.hn/escrutinio/alcadias_municipales.php

Menit 1. Mbangun meja

Iki rampung kanthi niron lan dipungkasi saka tabel sing kasedhiya dening Supreme Electoral Tribunal kanggo Excel. Nyalin khusus digunakake, mung teks lan ora ana tampilan negara, sampeyan kudu nyaring kanggo saben departemen 18. Kauntungan karo Chrome yaiku pilihan sing digawe, sanajan kita ngganti filter supaya kita mung kudu nggawe Ctrl + C.

Kita ninggalake judheg piyambak ing baris pisanan.

peta pemilihan

Minangka tabel ora nduweni koordinat, georeferensi kasebut perlu kanggo geocode. Kanggo nindakake iki, kita bakal ngresiki kolom supaya Google ora bingung nalika nggoleki lokasi; kita pengin sampeyan golek kotamadya, departemen, negara.

Ing kolom F, kita bakal nggunakake rumus concatenate: = CONCATENATE (Kolom kotamadya, ",«,Departemen Kolom, ",«,»Negara«), Kita uga dadi koma ing antarane tandha kutipan kanggo mesthekake yen senar katon kaya sing dikarepake. Mangkono, kolom baris 2 katon kaya iki:

= KONKATEN (B2, »,», A2, »,», »Honduras») lan minangka asil sing bakal dadi: Distrik Pusat, Francisco Morazán, Honduras

Kita bakal nelpon judhul kolom E iki "Kesimpulan"

Menit 5. Cara ngunggah menyang FusionTables

FusionTables diinstal ing browser Google Chrome, lan nalika nelpon kanggo nggawe sheet anyar saka link iki, panel iki bakal katon.

Sampeyan bisa milih sheet sing kasedhiya ing Google Spreadsheets, gawe kothong utawa ngunggah tulisan ing komputer.

tabel peta fusi pemilihan

Sawise dipilih, pilih tombol «Sabanjure». Dheweke bakal takon apa yen ing baris pertama ana jeneng kolom, banjur kita nindakake «Sabanjure» banjur dheweke bakal takon apa jeneng sing diwenehake menyang meja lan sawetara deskripsi sing uga bisa diowahi mengko.

Menit 7. Carane georeference meja

Saka tab File, pilih pilihan "Geocode ..." lan takon apa kolom sing isine geocode. Kita nuduhake kolom sing wis kita jelasake sadurunge.

peta tabel fleksibel elktoral

Yen kita durung nggawe kolom sing ateges, kita bisa netepake kotamadya kasebut nanging amarga ana pirang-pirang jeneng sing wis bola-bali ing pirang-pirang negara, kita bakal bisa ngiwa titik sing kasebar ing njaba Honduras. Uga ing negara sing padha uga ana kotamadya kanthi jeneng sing padha, umpamane «San Marcos», yen kita ora kesepakatan ing departemen kita uga bakal nemoni kangelan kasebut.

Ana pilihan sing diarani "Petunjuk lokasi iklan", ing kasus iki ora perlu amarga kabeh rantaian wis ngemot informasi kasebut nganti tingkat negara.

peta elctoral

Sistem wiwit nggoleki saben lokasi adhedhasar kriteria sing wis ditetepake. Ing ngisor iki nuduhake ing werna abang persentasi data ambigu, sing biasane bakal kedadeyan karo lokasi sing durung dikenalake Google ing database; ing kasus 298, mung 6 sing ora jelas sing metu; Biasane Google nempatake dheweke ing negara liya amarga ana ing kana.

Menit 10, ana sing duwe

peta elctoral

peta elctoral

Yen sawijining titik ora ana ing papan, diedit ing pilihan "Row", ngeklik kaping pindho ing lapangan lan ing tautan "edit geocode" ningkatake telusuran lan nuduhake panggonan sing ngrampungake kekaburan. Yen ora ana, mula sampeyan bisa nunjuk lokasi sing cedhak sing kita temokake ing tag Google.

Ing pilihan panyaring, sampeyan bisa nambah panel kanggo nguripake, mateni lan ngirim dening partai, dening departemen, dening kotamadya ... etc.

Kene sampeyan bisa ndeleng conto. Ora ana data final amarga aku nindakake karo informasi sing isih diproses, uga ngowahi sawetara tabel nggawe penggabungan karo kode wilayah lan kotamadya saka meja liyane ... nanging minangka conto ana pranala. Aku ora nindakake koreksi internal kanggo kesalahan elementer lan nunggu menit 10 dadi cukup.

Waca peta

Fitur liyane:

Sampeyan bisa nggabung tabel, ngowahi langsung, nerbitake lan sawetara dhasar. Kanggo nindakake liyane, ana API.

Mesthi, iki rampung kanthi cara poin.

Yen kita pengin nggunakake manéka kolom, kita bisa nggunakake layanan Shapescape (muga-muga ora diganggu) ... senadyan kepéngin luwih saka 10 menit.

http://www.shpescape.com/

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.