Perbandingan antara Geomedia lan GvSIG

Saiki iki ringkesan karya presenteding GIS Gratis II, dening Juan Ramón Mesa Díaz lan Jordi Rovira Jofre ing ngisor kertas «Perbandingan GIS adhedhasar kode gratis lan GIS komersial» Iki minangka perbandingan antarane alat GvSIG lan Geomedia; senadyan ora ngenalake alternatif sing nguatake GvSIG kaya SEXTANTE lan pangembangan anyar; Aku pancene pancen apik banget.

Sayange, yen perlu, postingan kasebut dadi ekstensif lan bakal ngilangi format kasebut sakwentoro, sanajan wis diringkes. Sampeyan bisa ndownload presentation lengkap saka kene.

Senajan aku kudu ngakeni yen ing entri iki nalika aku rumangsa Dreamweaver kanggo kontrol sing tepat tabel sing ora diidini WordPress

Fungsi resultados KESIMPULAN
Fitur dhasar. Setelan Proyek: GIS loro kasebut bisa ditrapake ing kemungkinan, Geomedia Pro nyedhiyakake kemungkinan ngowahi tampilan peta. Manajemen katrangan: gvSIG ora nganti Geomedia Pro, amarga ora kalebu konsep sambungan, sing ngidini lapisan mbukak ing GIS entitas sing ana dadi bebas saka sambungan sing beda. Nyunting lapisan: Kita nyorot garis perintah gambar gvSIG, gaya CAD, lan akeh sing mburu ana ing Geomedia Pro. Titah tema: GVSIG lan Geomedia dipocapake ing titik iki, loro GIS ngidini nggawe karo sawetara tema kanthi nilai siji utawa pangkat. Kita wis kasedhiya bobot witjaksono kanggo papat bagean (25% per bagian). Asil mburi: GeoMedia Pro rada ndhuwur gvSIG minangka kanggo functionalities dhasar. Bagian ing ngendi GvSIG stands paling ora yaiku manajemen legenda, penyebabe yaiku rigidity amarga ora ngidini ndhelikake saben bobot utawa masang entitas sambungan sing ana ing GIS, amarga orientasi kasebut ora ana.
Analisis spasial Fitur: Ana papat kategori analisis sing bisa: reclassification dening atribut, overlay, area pangaruh lan topologi pitakon. Ing papat gvSIG lan Geomedia Pro, padha duwe fungsi diwakili. Nanging, ing gvSIG fungsi kasebut durung dieksploitasi maksimal. Cara: Saka sudut pandang pangguna, Geomedia Pro luwih gampang nggunakake fungsi analisis spasial sing beda. Ing layar siji, pengguna nemtokake entitas sing kepengin digarap, sing bisa ditindakake sesambungan lan atribut kanggo nyaring. Ing gvSIG, kabeh hasil analisa disimpen ing file Shapefile, sing nyebabake supaya bisa ngubungake telung analisis sing beda, perlu nggawe rong file penengah sing ora ana gunane. Analisis spasial minangka salah sawijining fungsi paling penting saka GIS nalika mbikak ngasilake informasi kualitatif, lan ing sadhuwure, apa sing mbedakake GIS saka CAD. Ing aspek dhasar iki, kita wis ngevaluasi loro poin, fungsi sing beda (bobot 60%) sing didhukung dening saben GIS, lan metode (bobot 40%) utawa kasus panggunaan saka sudut pandang pangguna kanggo nggunakake analisis spasial. Kapabilitas raster: georeferencing, format, penapisan lan manipulasi. Kesimpulan: Ing singkatan, Geomedia Pro stands out in the analytical capabilities and in facilities for user. GvSIG minangka produk sing enom banget, lan isih kudu nambah sawetara fungsi.
Kapabilitas raster Kita wis dievaluasi ing aspek iki telung konsep sing beda: georeferencing gambar (bobot 35%), visualisasi orthophotos (bobot 35%); lan, penyaringan lan manipulasi gambar georeferen (bobot 30%). Georeferencing of images: Alat kasebut uga intuisi ing rong GIS, nanging ora stabil ing gvSIG, ing akeh kasus operasi kasebut kasalahan, sebabe wis dievaluasi mudhun ing gvSIG. Visualisasi Orthophoto: Variasi format rasio georeferis ing ngendi Geomedia Pro lan gvSIG bisa digunakake wis buktiaken. Penyaringan lan Penanganan: Ing bagean iki, gvSIG wis ngetrapake banget amarga thanks kanggo extension pilot raster. Iki ngidini sampeyan nganalisis analisis data statistik (histograms) ing gambar, kanggo aplikasi saringan kayata smoothing dening langkah Low. KESIMPULAN: GIS loro kasebut uga, prabédan yaiku stabilitas sing diwenehake dening Geomedia Pro kanggo alat georeferencing gambar, dene gvSIG nduduhake kemampuan sing unggul ing penyaringan lan manipulasi thanks kanggo extension raster.
Interoperability Ing aspek iki, interaksi GIS karo sumber data liyane diteliti, interoperabilitas minangka pembeda GIS apik. Kita bakal sacara global nggoleki tampilan lan dibagi dadi sumber data dadi sekawan kategori: format GIS, format CAD, standar lan standar OGC.GIS Format

  • ArcInfo, ArcView, Shapefile, Framme, Geomedia Smartstore, Mapinfo

CAD Format

  • DGN, DXF, DWG

Database

  • Microsoft Access, Microsoft SQL Server, MySQL, Oracle Spatial / Locator, PostgreSQL / PostGIS

Standar OGC

  • GML, WFS, WMC, WMS, WCS
Kesimpulan: Geomedia Pro iku GIS paling interoperable kanthi kemampuan gedhe kanggo maca lan nulis ing sumber data sing beda (Microsoft Access, Oracle ...), lan kemampuan ngekspor data menyang format CAD kayata DWG. GvSIG tegesé mujudake standar OGC, lan predisposisi sing apik kanggo nggabungake Oracle minangka basis data bebarengan karo PostgreSQL / PostGIS.
Kinerja Kanggo ngevaluasi kinerja, kita pengin ngukur kakehan (bobot 30%), kecepatan manajemen (bobot 30%) lan optimalisasi algoritma analisis spasial (bobot 40%). Ing ngukur ukuran, GvSIG ana luwih cepet saka GeoMedia Pro. Asil saka GeoMedia ningkat 50% diukur mung kanthi ngganti Shapefile format data kanggo GeoMedia SmartStore. Ing pangukuran kacepetan saka manajemen kita mindhah akeh informasi saka siji lapisan menyang liyane. GvSIG maneh luwih cepet tinimbang Geomedia Pro. langkah optimasi saka algoritma analisis spasial, Geomedia wis muncul: stabilitas alat lan kacepetan. Ing gvSIG ana kesalahan sing disebabake dening pustaka JTS utawa ora bisa mlaku kanthi topologi tartamtu. KESIMPULAN: gvSIG luwih cepet tinimbang Geomedia Pro, grafik utawa obah
data saka sawijining lapisan menyang basis data, akeh informasi. Ing sisih liya, Geomedia Pro tegese stabilitas lan kacepetan nalika nindakake analisis spasial, saengga, iku luwih dhuwur tinimbang gvSIG.
Menyesuaikan GIS Kita ngevaluasi global telung pitakonan sing beda: sing GIS ngidini personalization, jinis basa utawa skrip sing bisa dadi; lan, dokumentasi sing ana. GIS ngidini personalisasi? Ing loro-lorone jawaban kasebut positif: ya! Jinis Basa utawa Aksara, gvSIG duwe basa Scripting (Jython) lan sampeyan uga bisa nggawe ekstensi ing Java nggunakake kelas gvSIG. Ing Geomedia Pro dikembangake ing basa Visual Basic 6.0 lan .Net, kanthi perpustakaan objek kanggo nggawe perintah terpadu, utawa program eksternal menyang SIG. dokumentasi, Geomedia Pro duwe dokumentasi ekstensif ing ngendi saben obyek diterangake lan sugih ing conto. Ing gvSIG, dokumentasi kasebut kasebar lan dangkal. Ana gambaran saka saben komponèn lan arsitektur kelas gvSIG, uga minangka gambaran lengkap babagan kelas sing dibutuhake. KESIMPULAN: Ing GIS loro kasebut, solusi kustomisasi uga mantep. Ing dokumentasi gvSIG, evaluasi negatif. Programmer pakar GIS luwih gampang ngatur Geomedia Pro tinimbang gvSIG, amarga kesenjangan ing dokumentasi ing gvSIG.
Kapabilitas 3D Kita wis ngevaluasi kapasitas editing koordinat Z (bobot 40%), perwakilan saka wilayah ing 3D (bobot 30%); lan, perwakilan Volumes (bobot 30%). Kesimpulan: Ora ana loro GIS menehi kemungkinan serius ing bagean sing wis dievaluasi, mung Geomedia Pro tegese rong kapasitas: Geocoding koordinat Z lan tetep nalika ngekspor menyang format liya; lan, kamungkinan, kanthi prentah digawe dening perusahaan ing njaba Intergraph, kanggo nggawe ekstrusi poligon menyang volumetri lan nggambarake saka Google Earth utawa kanggo nggarap Geomedia Terrain, produk pelengkap karo fungsi sing dikarepake. Ing gvSIG kemungkinan iki bakal kasedhiya ing 3D dirilis versi mangsa gvSIG.
Peta Minangka kita wis nlusuri ing memori proyek, generasi Peta minangka alasan utama kanggo nggunakake GIS. Ing aspek iki kita wis dievaluasi kegunaan (bobot 50%) alat lan padhang (bobot 50%) saka asil. Kapabilitas: Ing Geomedia Pro, alat pemetaan bisa luwih intuisi, senadyan proses nggawe peta gampang. Ing gvSIG, kita nemokake alat sing gampang digunakake lan ing wektu sing padha intuisi saka wiwitan, kurang nalika garis ukuran peta dipindhah, amarga sifat tampilan sing ilang; ing sisih liya ditompensasi karo peta langsung menyang PDF. Vistosity: Loro-lorone gvSIG minangka GeoMedia Pro, digawe diakses kanggo pangguna kabeh ngukur perlu kanggo nggawe Map atraktif pribadi: Kapabilitas editing, kemungkinan pangaturan dhewe saka simbol lan ukuran bar (format: SVG ing gvSIG lan WMF ing GeoMedia), nyunting legenda . KESIMPULAN: GIS loro sing padha karo siji, karo rong alat kanggo nggawe lan nyipta banget peta profesional.
Dokumentasi lan Dhukungan Dokumentasi ora cekap utawa dhukungan ora cukup kanggo pangguna bisa nyebabake pangguna bisa ngilangi utawa ngilangi panggunaan GIS. Kanggo ngevaluasi, kita wis dibagi dadi loro bagean: dokumentasi lan dhukungan, kanthi bobot sing padha kanggo netepake global. dokumentasi: Ing cilik saka GeoMedia Pro, pambiji banget positif, ana dokumentasi kabeh jinis bebarengan karo conto perlu diinstal kanthi GeoMedia Pro Ing gvSIG kasunyatan gadhah kanggo ngundhuh kabeh dokumentasi tanpa minimal dokumentasi diinstal bebarengan karo. alat lan superficialitas dokumentasi pangembangan, nimbali kita ora ngemudhake titik iki minangka akeh. Dhukungan: Pengalaman ing Proyek Karir Final iki kanthi gvSIG yaiku, ing wektu telung jam, sawise nambah pitakonan ing dhaptar pangguna, respon efektif ditampa. Nduduhake taruhan digawe dening gvSIG ing dhaptar pangguna. Nyegah ing sawayah-wayah pangguna nduweni perasaan sing piyambak ana ing ngarepan apa wae kedadeyan. Iki nuduhake cara sing positif, pengalaman akeh taun Intergraph, nekani kabutuhan pangguna. Dhukungan sing disedhiyakake kanggo Geomedia Pro ditindakake kanthi telung cara: Database pangetahuan, Dhukungan online lan telpon. KESIMPULAN: Ing wadhah sing kasedhiya kanggo pangguna alat, loro GIS padha karo. Ing aspek dokumentasi Geomedia Pro liwati ing ngarep gvSIG, ing kualitas lan exemplification. Kita mbutuhake banget panyebaran dokumentasi ing Geomedia Pro nalika nginstal alat kasebut, tanpa pangguna kudu mbukak pranala web kanggo njaluk kabeh dokumentasi sing diperlokake kaya ing gvSIG.
Aspek ekonomi Biaya saben GIS (lisensi, latihan, personalisasi, pangopènan ...) wis diterangake, misale conto biaya ekonomi 'implan lisensi sajrone rong taun pisanan; lan, netepake yen rega pas karo produk. Kesimpulan: Biaya Geomedia Pro luwih dhuwur tinimbang gvSIG, Nanging, Geomedia Pro minangka produk sing stabil banget kanthi respon dhukungan saka Intergraph. Jawaban bakal: GIS loro duwe rega sing padha biaya.
GeoMedia GvSIG
Lisensi Lisensi 13.000-14.000 € 0 €
Lisensi biaya pangopènan 2.250 € 0 €
Biaya Dhukungan Klebu ing biaya pangopènan: support telpon, dhaptar pangguna; lan, yen volume lisensi penting, teknis ing kantor klien. 0 €, sistem pendhukung didhasarake dhaptar pangguna lan résolusi keraguan rampung ing 24-48h.
Biaya latihan 900 € 27 jam ing 5 dina 300 € jam paling 20.
Biaya kustomisasi 500 € -700 € pria / dina 240 € - 320 € man / day.

Ing asil tabel, kita nuduhake evaluasi saben aspek; lan, Assessment sakabèhé saben GIS; bobot saka 1 kanggo 5 ngendi asal mula sanajan aku wis nerjemahake saka 0% dadi 100%: 20% def
40% ora cukup, 60% cukup, 80% ngelingke; lan, 100% apik banget. Sing menarik banget, gvSIG duweni kecenderungan sing menarik banget kanggo dadi alternatif sing stabil, utamane amarga nduweni rencana pembangunan jangka menengah.

Tampilan ditemtokake Geomedia Pro gvSIG
Fitur Dasar GIS 100% 80%
Analisis spasial 100% 80%
Kapabilitas raster 80% 80%
Interoperabilitas karo sumber data sing beda 100% 80%
Kinerja 80% 80%
Capabilities Personality, Scripts or non-GIS languages 100% 60%
Kapabilitas 3D 40% 20%
Peta 100% 100%
Dukungan Dokumentasi 100% 80%
Aspek ekonomi ditaksir 100% 100%
GIS global rating 100% 80%

2 Balesan kanggo "Perbandingan antara Geomedia lan GvSIG"

  1. hello, blog apik banget, yen pengin, ketik web, kanggo ngirim komentar.

    argentina database

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.