Bocor Chapo Guzman, karya Highly dirancang

Kita sing wis ngarahake topografi kanggo terowongan, kita ngerti kompleksitas disiplin iki, korban sing nggambarake kedadeyane kaping pindho ketimpangan ing 1,500 meter lan kabeh langkah keamanan sing kudu dijupuk.

Antarane pakunjaran El Altiplano lan situs ngendi property dumunung ing karya ireng, ing tutuk saka trowongan ngendi oncat Joaquin Guzman Loera, ana pangilon banyu sing dipeksa tukang kanggo dig munggah 30 meter jero.

Sumber cedhak diselidiki diterangno trowongan dibangun kanggo pimpinan pesawat Pacific Cartel ora "garis lurus" antarane pidana lan property liwat stopkontak longkangan, nanging wis undulations sing aktif tukang kanggo ngirim sawetara aturan ing lapangan.

chapo guzman

Saliyane para insinyur, ing pambangunan karya ing lemah, para spesialis liyane melu minangka juru ukur lan geolog kanggo mangerteni sifat-sifat tanah lan ora ngadhepi risiko utama.

Penyelidikan sing dilakokaké dening para ahli saka Badan Penyidik ​​Kriminal (AIC) wis mungkasi manawa wilayah terrain iki utamane digawe saka tepetate.

Kajaba iku, sabanjure trowongan dibangun kanthi nggunakake teknik "kubah" sing ndadekake kekuatan sing luwih gedhe, lan mung ana ing pirang-pirang bagean, perlu nginstal formwork kanggo ndhukung tembok.

chapo guzman

Rincian liyane sing dicethakaké yaiku trowongan lumampah, saka sel El Chapo, nomer 20 saka koridor 2 Pusat Khusus, kira-kira sepuluh meter jero lan nduweni tangga kayu kanggo nggayuh latar mburi.

Saliyane, jurang metu menyang properti ing lingkungan Santa Juanita ana pitung meter, ing kana uga ana tangga kanggo metu.

Nanging ing pungkasane trowongan kasebut uga dipasang kanthi katrol mekanik, kanthi dhukungan motor listrik, peneliti percaya yen bumi dibusak kanggo mbangun jalur lan mekanisme sing padha bakal digunakake kanggo njupuk capo kanggo kebebasan.

Measuring karya digawa metu dening ahli saka PGR sing wis ditetepake ing pinggir dalan 1.5 kilometer, ing sawetara nilai, trowongan tekan telenging sepuluh 15 lan 30 meter maksimum, wonten ing badan banyu.

----------------------------

Iku malu yen karya rekayasa kuwi minangka bagian saka strategi korupsi lan keterlibatan kabeh, sing ora bisa dilalekake.

Ing kawitan marketing, boten damel siji Suspect bangunan iki karya beton lan ireng dadi pusat operasi tliti iki sing diijini uwal saka pimpinan saka cartel Sinaloa saka sel kunjara kang Altiplano aku, ing kotamadya Almoloya del negara tengah Meksiko.
Konstruksi kasebut dumadi saka omah karo sawetara kamar lan jinis gudang (warehouse), saka ngendi sampeyan nglebokake trowongan iki sing nganti luwih saka sepuluh meter jero lan dhewek nglangkahi kilometer 1,5 nganti tekan, karo kesempurnaan millimeter, menyang shower (udhara) sèl endi panganan kapak dipenjara sawise penangkapane ing Februari 2014.
Ing jero lemah iki, kanthi atap aluminium saka banyu sing disaring, ana bolongan ing salah sawijining tembok sing ngarah langsung menyang pakunjaran.
Iku ora angel kanggo mbayangno para henchmen saka capo nonton liwat gerakan ing pakunjaran lan, ing kasil, ambisi dina sawise dina mburi sukses kanggo karya engineering iki sing, Amarga kerumitan kasebut, kudu nduweni arsitek, geolog lan insinyur.
Senajan saiki ana sekitar lima puluh peneliti saka Kantor Kejaksaan Meksiko nggarap ing wilayah kasebut looking for any clues tambahan, kunjungan menyang situs iki ngidini kanggo rincian sing minimal nanging nyithak rincian operasi nguripake.
Ing winery lan jejer menyang terowongan, ana wheelbarrow karo bumi lan radial, mung referensi sing bisa dideleng saka ewu meter kubik materi sing kudu dibusak nalika sasi iki.

chapo guzman
A misteri, salah siji saka apa sing kedadeyan karo ton bumi sing padha njupuk metu saka trowongan lan sing tanggi ngomong padha ora katon, sing kaya akeh liyane ing kasus iki sing pendapat umum wis nesu isih bisa ditanggulangi.
Wadhah, bebarengan karo pirang-pirang ombènan sing wis rampung, nudhuhaké, nganti menit pungkasan, pangungsèn capo wis dibangun, sing dilakoni ing wektu 20.52 lokal (01.52 GMT) saka 11 ing Juli lan kaping pindho Guzman lolos saka pidana militèr Meksiko.
Kajaba iku, gudang arupa papan kayu (bar), sing uga digunakake kanggo ndhukung pengeboran, uga minangka bolongan ing lemah sing digunakake kanggo ventilasi.
Wis ana lemah, ana rong papan sing luwih dawane kira-kira rong meter, kira-kira limalas meter persegi, sing dadi antrian menyang trowongan sempit sing dibangun lan kebak bar kayu lan generator gedhe cahya, kanthi kemampuan kanggo ngetokake karya ekstensif.
Saliyane, pulley listrik sing, miturut anggota Efe saka panuntut ing karya nalika kunjungan iki diatur kanggo media, digunakake kanggo mbusak bumi sing digali saka terowongan sing wiwit selusin meter ing ngisor iki.
Sawise mudhun skor tangga kayu saka tangga sing cetha, trowongan iki wiwit, mesthi wis dadi bagian saka bayangan kolektif negara.
Kira-kira setunggal meter ing dhuwur pitung puluh lan meh siji meter, nduweni pipa ventilasi lan instalasi listrik lan nuduhake lampu cahya sing nyedhiyakake kanggo madhangi kegelapan ing saluran iki.
Kaget instalasi, amarga senadyan ana lemah, paling ora ing meter pisanan sing dibukak kanggo kunjungan, hawa kasebut isih seger nalika sistem ventilasi diuripake.

chapo guzman
Ing awal saka trowongan, kang tembok earthen mbalek antarane driji lan ngelekake saka fragility saka karya, Pit motor saiki misuwur dinuga ing kingpin digunakake kanggo uwal cepet sawise minggat liwat bolongan ing 50 dening 50 cm wis diamati mbukak ing sel.
Kanggo kendaraan sing padha iki, merek Italika, kanthi tangki tambahan bensin setengah dimuat ing sisih ndhuwur, loro kreto ditempelake sing digunakake kanggo mbusak bumi kanthi luwih gampang, lan ing pojok papan cilik iki uga diamati cilik Forklift isih nganggo sawetara baterai seluler.
Saliyane menehi rincian babagan operasi mlaku milimeter iki, rides terowongan uga menehi anekdot.
Contone, babagan jam suwene yen para karyawan karya iki-kira-kira menawa ukuran saluran kasebut ora bisa luwih saka rong penggalian lan loro sing ndhukung saka lawang mlebu.
Ing ngisor sikil sing ndadékaké menyang trowongan, ing tembok, rong gambar lan tulisan, biru, lan pirang-pirang tulisan sing abang abang.
Salib karo INRI akronim, kartun saka wong kanthi kacamata lan mustar dawa lan tembung "Lo Berde iku Bida, bajingan mota murni (ganja)."
Sanajan asil saka rasa bosen, gambar kasebut bisa entuk dimensi liyane ing crita gedhe iki dening fascicles yaiku uwal saka "El Chapo".
Acara sing wis nglebokake Pemerintahan Enrique Peña Nieto sing saiki, nerangake korupsi sistem kasebut lan bakal ngrusak citra internasional. Lan sing wis dicathet negara ing salawas-lawase.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.