ArcMap: Impor data saka Microstation Geographics

Ing sawetara titik kita ngedika babagan carane geografis bisa diekspor /ngimpor data karo ESRI, nggawe file shp. data interoperability arcgisNanging yen sampeyan nginstal ArcGIS, ekstensi interoperabilitas nduweni fitur sing apik banget, ayo deleng:

1 Aktifake ekstensi.

Iki rampung karo tools> extensions lan ing kene extension kasebut diaktifake Data Interoperability

Alat kasebut ing ArcCatalog, nanging ing kasus ora aktif ekstensi utawa ora gadhah lisensi, sistem bakal ngelingi (aku nggunakake ArcGIS 9.3)

2 Impor data

Sawise Cepet Impor, panel ditampilake sing nduwe loro topik: Apa sing bakal kita impor lan kepriye arep nyimpen? Ing kasus iki, aku pengin ngimpor data saka Proyek Geografis, disimpen ing database Akses, karo atribut sing digawe ing file lan aku pengin tetep ana ing geodatabase.

Dataset Imput. Kita kudu ngenali merit sing, kanthi extension ArcGIS iki bisa maca lan proses data CAD / GIS luwih saka format 115 sing didhukung dening FME Selamet Software. Kalebu Autodesk, CityGML, GeoJSON, GeoRSS, Google Earth, Al-Idrisi yaiku, GeoMedia, LandXML, MapInfo, PostGIS, PostgreSQL, Trimble JobXML, TIGER, WFS, etc.

data interoperability arcgis Kanggo Bentley, ora pilihan kanggo ngimpor vektor prasaja lan uga saka project Geographics (isih ora rampung karo data Bentley Map XFM). Ana bakal file DGN ati bisa disebut karo akeh ekstensi kayata .cat, .hid, adm, .cad, etc. Kanggo nindakake iki, ngaktifake pilihan tools> options> CAD, yen ora rampung, iku mung bakal ngakoni file extension.

Sumber. Kenedata interoperability arcgis sumber data spasial wis diidentifikasi, ing kasus iki kita milih Bentley Microstation GeoGraphics, minangka Format. Banjur ing Dataset kita milih file sing ngandhut link spasial, kita kudu nimbang yen extension file kasebut minangka siji sing dituduhake ing proyek Geografis, lan didaftar minangka asosiasi mslink didhasarake.

Sampeyan kudu netepake sistem koordinat sing nduweni peta, ing kasus iki, Projected, UTM, Datum WGS84 lan Zona 16N.

data interoperability arcgis Paramèter sambungan kudu diatur ing tombol kasebut Setelan. Ing kasus iki:

  • Sambungan tipe ODBC, saka basis data disebut Proyecto_local.mdb
  • Kita ketik pangguna lan tembung sandhi sing ditetepake ing project
  • Banjur kita pilih atribut sing kita ngarepake bakal diimpor. Contone tujuan, aku kepengin weruh wates-watese apel, sing tegese aku bakal nggawa saka peta iki, vektor-vektor sing wis ngedekake atribut iki.
  • Kajaba iku, sampeyan bisa nemtokake manawa kita pengin sel (blok) tetep minangka obyek dikelompokake. Uga, yen format unit bakal utami utawa sekunder (master utawa sub).
  • Iki diatur, sing kita tunggu karo Struktur Komplek, sing obyek sing ana kurva, garis sing dikelompokake lan manéka macem-macem Iki bisa dikumpulake (nyelehake) utawa nyebarake pranala kanthi pranala saka saben obyek menyang kolom siji ing tabel (sawetara nganti siji).
  • Pungkasan, yen kita ngarep-arep teks multi baris bakal dipisahake.
  • Output Staging Geodatabase
  • Yen ora beda, ArcGIS nggawe geodatabase kanthi jeneng berkas dgn, ing ngendi kabeh data bakal dicithak.
  • data interoperability arcgisKonsol miwiti prosese lan menehi kabar yen ora ana sing bisa diduweni, lan nalika tekan daftar kasebut, nuduhake manawa ngetik database. Uga ing direktori sawijining file digawe sing ngemot log saka apa sing kedadeyan ing impor.

3 Asile

Ana padha duwe, wates apel minangka featureclass ing basis data, kanthi cara sing padha sampeyan bisa ngimpor kawicaksanan beda, sing ing kasus ngasilake tabel ing mdb bakal katon minangka atribut wujud.

3 Balesan kanggo "ArcMap: Impor data saka Microstation Geographics"

  1. Apik banget, kaya tansah ...

    Aku wis nyoba, nanging sing paling angel aku nemokake yaiku kanthi arcGIS 9.3 aku ora duwe fonts (mung gml lan wfs) lan pilihan kanggo nggawe anyar ora aktif, aku mung duwe kamungkinan kanggo ngimpor. Goleki info ing situs web esel kanggo ndeleng yen sampeyan bisa ngundhuh format ijol-ijolan kasebut (file .fds). Utamané amarga aku kasengsem ing postgreSQL / postgis ...

    Apa sampeyan ngerti apa sing bisa salah?

    Greetings lan thanks in advance!

    Cristhian

  2. hello,

    Aku kedadeyan nemokake dokumen iki, aku pancene njaluk panjelasan sing lengkap kanggo implementasi geografis kapisan (lan ora dhasar). Sangat lengkap lan apik banget, uga diterangno.

    Matur nuwun banget kanggo nuduhake informasi kasebut, utamane kanggo wong sing miwiti perkara kasebut.

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.