Kompetensi yen Insinyur Sipil kudu entuk saka master konstruksi

Nalika nganalisa babagan nangani perkembangan topik iki, minggu kepungkur saya minangka insinyur sipil teka langsung; Sawise upacara wis lulus, aku mutusake kanggo lelungan lan ngunjungi ibu-ibuku karo gagasan nikmati sawetara dina ketenangan. Bebener iki ana ing sawijining dina, aku nampa pawulangan sing sawise pirang-pirang taun, aku isih ora lali.

Kula mbah kakung punika tukang tembikar lan tukang bangunan ingkang kathah taun pengalaman, dinten sasampunipun piyambakipun rawuh piyambakipun ngajak kula ngiringi piyambakipun kanggé karya ingkang dipunwiwiti lan ngandika:

"Aja ngomong sampeyan insinyur, lan takon kabeh sing pengin ngerti"

dina sing aku sinau bab masalah ing kelas universitas ora mulang kula, contone kang magepokan karo personel bisa (engineer-guru work- tukang batu lan buruh sesambetan), organisasi saka karya, resepsi lan kontrol saka bahan lan piranti, antarane akeh aspek liyane. Aku uga sinau facets karya saka surveyor lan karya mason, aku kabuka mangsuli kabeh pitakonan aku takon. Aku bisa entuk kabeh piwulang iki amarga kasunyatane dheweke mikir yen aku dadi mahasiswa lan mulane dheweke seneng banget kanggo mbantu aku.

Saliyane, aku ngerti yen saben dina sing ditindakake ing karya, bakal dadi dina sinau, anggere aku ngetungake arrogance saka gelar engineering lan ngerti carane entuk respon lan kolaborasi saka master builder.

Delving lan langsung ing Jeksa Agung bisa ngetokake saka kakuwasan sing Engineer Sipil kudu ndarbeni karya master, kita kudu njlentrehake apa kita nedya by "competences" kang boten nanging "sing kawruh lan skills sing wong wis ketemu tugas sing bisa ditemtokake luwih èfisien, lan minangka karakteristik sing bisa mbantu ing kolom tartamtu ".

Kita uga kudu ngerti yen master konstruksi "tanggung jawab kanggo ngawasi karya sing ditindakake dening karyawan liyane sajrone eksekusi konstruksi, saka masonry nganti karya rampung", lan fungsi utama bisa ditliti ing pranala ing ngisor iki: http://www.arcus-global.com/wp/funciones-de-un-maestro-de-obra-en-la-construccion.

Ing ngisor iki kita bakal weruh kompetisi utama insinyur sipil lan utamané ing ngendi pengalaman praktis saka master builder, entuk wektu, bakal mbantu nggarap, nguatake lan nguatake ing perkembangan kita minangka profesional sing didedikake kanggo konstruksi.

Kawruh dhasar: minangka aspek utama sing kudu ngerti para insinyur sipil sadurunge nggayuh karir lan minangka sing diduweni nalika latihan akademik. Kita kudu njlentrehake yen sawetara wong wis apik karo pengalaman.

  • Kawruh bahan-bahan sing digunakake ing bangunan: sanajan bener yen ing ruang kelas dheweke ngajarake kita bab subjek iki, ana akeh aspek sing mbangun master mangerteni sing paling apik, kayata sing cukup sederhana, kualitas blok beton mung dening nggoleki lan tutul
  • Kawruh jinis lemah: Mesthine wis weruh akeh penggalian sing ngidini tukang bangunan, umpamane, kanggo ngerti saka pengalaman kualitas lemah minangka landasan kanggo pondasi.
  • Kawruh carane ngoptimalake nggunakake bahan: kene pengalaman guru bakal bantuan ora mung ing cara kanggo ngoptimalake, nanging uga minangka nyimpen, apa sing kuwalitas beda lan kuwalitas saka bahan sing teka bisa, apa sing paling dianjurake kanggo karya tartamtu , lan liya-liyane.
  • Kawruh mesin sing digunakake ing proyèk konstruksi: kene insinyur mesthi bakal sinau jargon sing digunakake dening buruh kanggo ngenali piranti lan peralatan sing beda-beda, nanging uga ngerti carane njaga lan ndandani peralatan sing digunakake ing konstruksi. Winch, retro, jumbo, pick, shovel, drill, etc., bakal jeneng kulawarga lan ora liya, amarga padha owah gumantung ing negara lan propinsi ngendi karya wis dileksanakake.

Skills: Insinyur sipil kudu nduweni katrampilan sing ngidinake supaya bisa nindakake karyane sacara efisien, lan ora kaya pengetahuan sing diwenehi mung ing lapangan tenaga kerja.

  • Kemampuan kanggo makarya ing tim lan komunikasi pesenan kanthi irit: mung ngurusi guru konstruksi sing apik, insinyur bisa sinau cara kerja minangka tim, carane menehi instruksi lan carane menehi ganjaran lan / utawa nglanggar buruh.
  • Kemampuan kanggo utusan fungsi lan rencana karya pambangunan: sanajan perencanaan karya kasebut minangka fungsi lan tanggung jawab langsung saka insinyur konstruksi, dheweke kudu nduweni cukup kecerdasan emosional kanggo ngrembug lan nganalisis apa kang wis ngrancang karo master konstruksi, lan Sampeyan bakal nemokake gagasan anyar babagan carane saben kegiatan kudu dilakoni.
  • Kemampuan kanggo nemtokake wektu sing dibutuhake kanggo saben kegiatan: skill iki ora mung sinau liwat pengalaman, nanging uga kudu ngerti buruh, kualifikasi, kinerja lan kemampuan; awit iku minangka aspek primordial sing nuduhaké kinerja kanggo nglakokaké saben karya; Mulane, sing pisanan sing kudu ditangani yaiku master konstruksi.
  • Kemampuan kanggo ngatasi ketidaknyamanan sing muncul ing konstruksi: ing titik iki, counts pengalaman lan mesthi master karya sing apik kudu duwe pengalaman cukup ing bab iki, awit dheweke kudu nandhang, urip lan ngrampungake macem-macem masalah sing asalé saka sembarang karya.

Skills: Iku asil saka kawruh lan skills wiwit dheweke miwiti karir lan dheweke bisa nggabungake insinyur sipil thanks kanggo pengalaman ing proyek beda.

  • Tim sing digawé dening teknisi lan buruh: tegese nduweni "kepemimpinan". Insinyur ngidini pamimpin buruh karya dadi master karya, nguatake saben wektu bisa menehi rasio iki; mimpin tim teknis lan entuk kepemimpinan sampeyan dhewe kanthi sikap, ketrampilan lan perawatan apik marang kabeh staf.
  • Temtokake sumber sing dibutuhake kanggo saben kegiatan: kene pengalaman lan kawruh rinci babagan cara konstruksi penting kanggo nemtokake apa jumlah materi, personel lan peralatan sing perlu kanggo ketemu aktivitas tartamtu. Contone, sing ing karya bisa luwih ngerti jumlah bahan, jumlah staf lan peralatan apa sing kudu dilakoni ing casting konkrit ing papan lantai, mung siji "master konstruksi"; senadyan kasunyatan bilih insinyur badhe saged migunakaken kanthi presisi teknis langkung wiyar.

Ora ana tantangan, ana kompetisi teknis sing kudu duwe insinyur sipil, sing ora dituduhake ing wong-wong kasebut, amarga dheweke yaiku sing sinau ing universitas utawa didol liwat studi tambahan; kayata ngurus program rancangan, utawa bisa nggunakake aplikasi pricing lan penganggaran. Kabeh skills kasebut lan tèknik saiki diringkesake ing aspèk dhasar 7 sing digabung menyang profil sing dadi insinyur kudu entuk sukses profesional, yaiku:

  • Proactivity lan capacity for self-learning,
  • Ketrampilan sosial,
  • Ketrampilan eksekutif,
  • Manajemen lingkungan
  • Inovasi

Sampeyan bisa dadi luwih jero babagan aspèk kasebut ing ngisor iki: https://mba.americaeconomia.com/articulos/reportajes/7-habilidades-que-debe-tener-un-ingeniero-para-alcanzar-el-exito-profesional

Minangka kesimpulan, kita kudu ngiyatake yen insinyur sipil sing wiwit aktif ing gawean profesional, manawa minangka warga utawa inspektur, duwe kesempatan gedhe kanggo entuk lan nguatake kompetisi utama sing bakal mbantu dheweke kanggo mbentuk profil minangka profesional sing sukses. Dadi, dheweke kudu njaga sikap kerendahan lan ngerti yen ing universitas dheweke wis dilatih ing bidang-bidang tèknis, nanging pengalaman, pengalaman, pengalaman, bisa ngrampungake pendhidhikan. Dheweke uga kudu ngakoni yen para profesional liyane sing nduweni pengalaman lan kawruh luwih akeh nggarap karya, lan ing antarane dheweke minangka master karya sing bisa ngajar dheweke paling akeh.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.