Kutha digital - kepiye kita bisa nggunakake teknologi kaya sing ditawakake SIEMENS

Wawancara Geofumadas ing Singapura karo Eric Chong, Presiden lan CEO, Siemens Ltd.

Kepiye Siemens nggawe luwih gampang jagad duwe kutha sing luwih apik? Apa penawaran utama sing ngidini iki?

Kutha ngadhepi tantangan amarga owah-owahan saka megatrends urbanisasi, perubahan iklim, globalisasi lan demografi. Ing kabeh kerumitan, kabeh ngasilake jumlah data sing bisa digunakake kanggo tren digital kaping lima kanggo entuk informasi lan ngoptimalake sistem sing ndhukung infrastruktur kutha. 

Ing Siemens, kita nggunakake MindSphere, sistem operasi IoT mbukak basis awan, kanggo ngaktifake 'kutha cerdas' iki. Mindsphere dirating platform "Best in Class" kanggo IoT dening PAC. Kanthi kemampuan Open Platform-as-a-Service, mbantu para ahli nggawe solusi solusi kutha sing cerdas. Liwat kemampuan MindConnect, mbisakake sambungan Siemens lan produk lan peralatan pihak katelu kanggo njupuk data wektu nyata kanggo nganalisa data amba sing mbisakake macem-macem aplikasi Smart Cities. Data sing diklumpukake saka kutha kanthi lengkap bisa uga dadi ide kanggo para perancang kutha lan produsen kabijakan kanggo nggambarake pembangunan masa depan kutha cerdas. Kanthi pangembangan data intelijen lan intelijen, proses ngowahi data dadi wawasan lan ngasilake ide anyar kanggo aplikasi kutha cerdas sing bisa mbantu ngatasi tantangan kutha sing ditimbulake dening tren lan nggedhekake potensial kutha sing cerdas.

 Apa kutha-kutha saya cepet banget? Kepiye sampeyan ndeleng kemajuan? Kepiye perusahaan kaya Siemens bisa mbantu nyepetake?

Donya dadi luwih ngerti babagan pembangunan kutha-kutha cerdas. Para pamangku kepentingan kaya pamrentah, panyedhiya prasarana, pimpinan industri aktif kanthi aktif kanggo ngasilake pangowahan. Ing Hong Kong, pamrentah ngluncurake Blueprint Smart City sing apik ing taun 2017, sing netepake visi kanggo pangembangan Kota Smart karo Blueprint 2.0 ing dalan. Saliyane nyetel pedoman sing jelas kanggo industri, pamrentah uga menehi insentif finansial kayata finansial lan potongan pajak kanggo nyengkuyung pangembangan lan panyebaran inovasi babagan topik sing saya tambah cepet iki. Sing luwih penting, saya maju kanthi inisiatif kutha sing cerdas kaya Energizing Kowloon East, ing ngendi bukti-bukti sing ditindakake. Matur nuwun banget kanggo kontribusi pengalaman ing PoC kayata, kayata:

  • Sistem Pemupukan Upload / Unduh Kerbside - Inovasi kanggo ngoptimalake ruang sisih talang sing migunani lan mbantu pangguna ngakses teluk / download sing kasedhiya karo AI.
  • Sistem Data Efisiensi Energi - Nginstal sensor listrik omah sing cerdas kanggo data panggunaan listrik wektu nyata supaya pangguna bisa nglacak pola konsumsi nganggo aplikasi seluler kanggo nambah kabiasaan konsumsi listrik.

Saliyane nggawa keahlian global, yakin kita bisa uga mbantu nggawe ekosistem inovasi sing berkembang. Kanggo tujuan iki, kita nandur modal ing Smart City Digital Hub ing Taman Sains kanggo menehi platform kanggo wiwitan, ahli teknologi, lan panyedhiya infrastruktur kanggo nggawe portofolio digital lan ngembangake aplikasi kutha sing cerdas.

 Usaha kita ing Hong Kong nyuarakake upaya ing negara liya kanggo mbantu kutha dadi luwih pinter. Contone, ing Great Britain, kita nggarap London babagan pambangunan 'Arc of Opportunity'. Iki minangka model kutha cerdas sing didorong sektor swasta ing wilayah kasebut lan kolaborasi karo Greater London Authority, ing ngendi sawetara inisiatif kutha cerdas ditindakake fokus ing energi, transportasi lan bangunan.

 Ing Wina, Austria, kita kerja bareng karo kutha Aspern ing desain uji coba lan demonstrasi Laboratorium Smart Cities Smart Cities kanggo kutha-kutha cerdas, sing fokus ing efisiensi energi lan infrastruktur cerdas lan ngembangake solusi kanggo energi sing dianyari, kontrol kothak voltase kurang, panyimpenan energi lan kontrol cerdas jaringan distribusi.

Apa sampeyan mikir nggawe pusat kutha digital cerdas?

 Visi kita kanggo Pusat Digital Smart City yaiku kanggo nyepetake pembangunan kutha cerdas liwat kolaborasi lan pangembangan bakat. Dikembangake dening MindSphere, sistem operasi IoT berbasis Siemens, pusat kasebut dirancang minangka laboratorium mbukak sing ngidini R&D ing bangunan, energi lan mobilitas. Kanthi nambah konektivitas IoT, hub digital tujuane mbantu para pamangku kepentingan kanggo ngerteni kelemahane kutha lan perusahaan dhukungan kanggo nggedhekake bisnis kanthi digitalisasi.

 Muga-muga pusat kasebut bakal nggayuh bakat ing Hong Kong kanggo ndhukung potensial wutah saka kutha cerdas. Kanggo alasan iki, pusat kasebut miwiti Akademi Mindsphere kanggo menehi pelatihan lan kolaborasi karo Dewan Latihan Vokasional kanggo mbantu nyukupi kabutuhan tenaga kerja lan nyengkuyung para peserta ing industri iki.

  Apa fungsi utama pusat iki?

 Pusat Digital Smart City Digital kita supaya bisa nggawe ekosistem inovasi kutha kanthi kerjasama karo mitra lokal kayata panyedhiya infrastruktur, institusi pendidikan, lan wiwitan. Pusat kasebut tumindak minangka konektor kanggo nuduhake kawruh babagan teknologi IoT sing maju, nyengkuyung sektor kanggo mbukak data kanggo aplikasi kutha cerdas, ngasilake informasi kanggo tampilan infrastruktur kutha sing holistik, lan njelajah aplikasi kutha sing cerdas. Tujuan utama yaiku mbangun kutha sing cerdas ing Hong Kong lan nambah gaya urip lan efisiensi kutha.

 Ing wilayah endi sampeyan ndeleng kemajuan sing paling gedhe ing digitalisasi?

 Kita ndeleng kemajuan ing sektor konstruksi, energi lan mobilitas sing entuk manfaat paling saka digitalisasi.

 Bangunan minangka konsumen energi utama ing kutha kasebut, sing nggunakake 90% listrik ing Hong Kong. Ana kemungkinan gedhe kanggo nambah efisiensi energi gedhung, nyuda pengaruh ing lingkungane, lan kanthi intel ngatur ruang interior liwat teknologi cerdas kanthi AI. Contone, sistem manajemen 'AI Chiller' nyedhiyakake 24x7 pemantauan kondhisi tanduran lilin, kanthi langsung menehi saran menyang tim fasilitas bangunan kanggo ngoptimalake operasional kanthi terus-terusan. Conto liyane yaiku "bangunan sing bisa ngobrol" sing lancar komunikasi karo sistem energi kanggo nggawe ekosistem sing nanggapi kabutuhan bangunan lan penghuni nalika njamin sumber daya energi sing penting ing kutha digunakake cara sing efisien lan dinamis.

 Ing kutha sing padhet kaya Hong Kong, ana kemungkinan gedhe kanggo nggambarake inovasi mobilitas cerdas kanggo ngaktifake pengalaman perjalanan sing lancar kanggo para penduduk. Inovasi ing V2X (kendhi kendaraan) ndadekake komunikasi ing antarane kendaraan lan infrastruktur sing ndhukung aplikasi kayata solusi kontrol cerdas kanggo ngatur kahanan lalu lintas rumit ing persimpangan kutha. Teknologi kasebut nalika dileksanakake ing skala uga dadi kunci kanggo operasi kendharaan otonom sing aman lan dipercaya ing saindenging kutha.

 Dakkandhani babagan kolaborasi antarane Bentley Systems lan Siemens: Kepiye kolaborasi iki mbantu sektor infrastruktur?

 Siemens lan Bentley Sistem duwe riwayat tambahan kanggo portfolio masing-masing liwat lisensi teknologi saben liyane kanggo menehi solusi ing bidang pabrik digital. Aliansi maju luwih maju ing taun 2016 kanggo nggayuh kesempatan wutah anyar ing industri lan infrastruktur liwat integrasi model rekayasa digital pelengkap kanthi inisiatif investasi gabungan. Fokus kembar digital lan nggunakake MindSphere, aliansi nggunakake model rekayasa digital kanggo operasi visual lan kinerja aset infrastruktur sing disambungake sing ndadekake aplikasi canggih kayata solusi "Simulasi minangka Layanan" kanggo siklus urip aset. Iki bakal nyuda biaya siklus urip sing paling lengkap wiwit optimasi ing desain, implementasine, lan operasi bisa digayuh liwat simulasi kembar digital kanthi implementasine mung diwiwiti nalika wis entuk kabeh pangarepan lan spesifikasi. Lingkungan Data Penting sing Sambung kanggo iki nyedhiyakake inovasi digital pungkasan sing nggawe kembar proses komprehensif lan akurat digital. Ing kolaborasi paling anyar, loro pihak ngluncurake Plant View to Connect, Contextualize, Validate, lan Visualize Plant Data kanggo nggawe kembar digital sing urip kanggo para pengguna bisa nemokake wawasan anyar. Ing Hong Kong, pusat kutha digital cerdas njelajah topik sing padha karo Bentley kanggo nggawe nilai kanggo para pelanggan lan nyepetake transformasi kutha cerdas.

Apa tegese karo Solusi Kutha Nyambung?

 Nyambung City Solutions (CCS) nggabungake Internet perkara, komputasi awan, lan teknologi panyambungan kanggo ndhukung manajemen kutha sing cerdas lan ngaktifake penake. Kanthi data sing diklumpukake dening sensor lan piranti cerdas sing dikepengini lan dikuatake dening MindSphere, solusi kutha sing disambung karo streamline operasi kutha kanthi nggawe konektivitas IoT lan koleksi data lan analisis kutha. Proliferasi sensor IoT ing kutha bisa nglumpukake koleksi data lingkungan, kalebu padhang lingkungan, lalu lintas dalan, data lingkungan kalebu suhu, kelembapan, tekanan, gangguan, level getaran, lan partikel sing ditundha. Data sing wis diklumpukake bisa dianalisa intelijen buatan kanggo menehi informasi utawa prédhiksi masa depan kanggo macem-macem tantangan kutha. Iki bisa ngasilake ide transformasi kanggo para perancang kutha kanggo ngatasi tantangan kutha kayata keamanan umum, manajemen aset, efisiensi energi, lan kemacetan lalu lintas.

 Kepiye Siemens mbantu ngrampungake komunitas pangembang kutha cerdas liwat fokus ing pendidikan?

 Komunitas pangembang Bandar Raya Siemens (SSCDC) diadegake tanggal 24 Januari 2019 minangka tambahan hub kutha pintar digital kanthi nggayuh lan nggayuh kekuwatan Mindsphere. SSCDC nggarap mitra bisnis, ahli teknologi, SME, lan pambuka pembangunan kutha cerdas liwat enggo bareng ilmu, ide kolaborasi, jaringan, lan kesempatan kemitraan. Wis 4 objektif utama:

  • Pendhidhikan: Nyedhiyakake pelatihan IoT sing maju, lokakarya kolaborasi lan seminar sing fokus ing pasar kanggo ndhukung bakat, insinyur, akademisi lan CXO ing solusi digital.
  • Jaringan: Gawe jaringan profesional kanthi mbentuk klompok kapentingan khusus karo wiwitan, SME lan multinasional kanthi kesempatan jaringan ing macem-macem konferensi.
  • Ciptaan Kooperasi: Leverage MindSphere minangka platform online kanggo kolaborasi karo wong sing padha karo pikiran kaya-kaya kanggo ngowahi konsep industri dadi aplikasi nyata.
  • Kemitraan: kesempatan kanggo ngrujuk potensial wiwitan lan SME menyang jaringan global wiwitan lan sambungan industri kanggo nglengkapi anggota kanthi kawruh lan investasi supaya bisa ngukur solusi karo MindSphere.

 Komunitas kasebut uga nyengkuyung ekosistem inovasi sing erat kanggo perusahaan supaya bisa ngganggu gangguan teknologi sing ditindakake dening IoT, nggedhekake usahane, lan ngatasi tantangan penting kutha-kutha berkembang. Kurang saka setaun, SSCDC duwe luwih saka 120 anggota kanthi 13 acara komunitas wiwit lokakarya IoT langsung tekan Dina Solusi MindSphere, mbukak potensial IoT lan ngasilake dialog babagan peluang nggawe nilai.  

 Sembarang pesen sing pengin diwenehake menyang industri konstruksi / pangguna.

Digitization nggawa owah-owahan sing ngganggu kanggo akeh industri sing bisa dadi ancaman yen ora digatekake, nanging kesempatan yen diadopsi. Ing industri konstruksi sing ditantang kanthi nolak produktivitas lan nambah biaya, kabeh siklus urip proyek bisa entuk keuntungan saka digitalisasi.

Contone, nggawe informasi babagan informasi informasi bisa nggawe simulasi bangunan sakbenere banjur fisik, lan konstruksi mung diwiwiti sawise virtual ngrampungake kabeh harapan lan spesifikasi. Iki bisa ditambah karo MindSphere, sing ndadekake koleksi data wektu nyata, konsolidasi, lan analisa sajrone siklus konstruksi, mbukak luwih akeh kesempatan sing fokus ing kembar digital proyek kasebut. Iki uga bisa nggabungake integrasi teknologi kayata manufaktur aditif sing bisa mbiyantu nggawe komponen bangunan saka kembar digital kanggo nyepetake panggunaan bangunan terpadu modular (MiC) kanggo proses bangunan sing luwih efisien.

Kanggo ngowahi proses pengawasan lan sertifikasi konstruksi, saiki isih ana kertas, inovasi ing teknologi blockchain bisa ndadekake manajemen lan pengawasan proyek digital, njamin transparansi, integritas rekaman, lan ningkatake efisiensi. Digitization menehi kesempatan sing bisa digayuh lan ndandani cara mbangun, kolaborasi, lan nggarap, ningkatake produktivitas konstruksi lan ngurangi biaya proyek sakabehe, nalika ngasilake keuntungan sing bisa diukur sajrone siklus urip bangunan .

 Apa Siemens kolaborasi karo perusahaan liyane kanggo mbangun teknologi sing canggih kanggo nggawe gaweyan / pangopènan kutha cerdas?

Siemens mesthi mbukak kerja bareng karo perusahaan liyane lan ora diwatesi kanggo perusahaan.

Siemens nandatangani memoranda pemahaman lan nggawe sawetara pakumpulan ing Hong Kong kanggo nyepetake pangembangan kutha cerdas, kayata:

Konsortium Smart City (SCC) - Nyambung MindSphere menyang komunitas kutha cerdas Hong Kong kanggo nuduhake kepiye MindSphere bisa dadi platform IoT ing kutha.

Hong Kong Science and Technology Parks Corporation (HKSTP): Nggawe kerjasama karo ngembangake solusi kutha cerdas kanthi IoT lan analytics data.

CLP: Ngembangake proyek pilot kanggo kothak listrik, kutha cerdas, penjanaan tenaga lan dunia maya.

MTR: Gawe solusi digital kanggo ngoptimalake operasi rel liwat analytics

VTC: Ngembang bakat generasi sabanjure kanggo njamin kelestarian ekosistem inovatif lan nggawa ide anyar kanggo inovasi mbesuk.

Ing wulan Januari taun iki, Siemens uga melu Program GreaterBayX Scalerater, inisiatif gabungan karo perusahaan startup lan perusahaan terkemuka kayata Greater Bay Ventures, HSBC lan Microsoft kanggo mbantu para scaler nyadari visi kutha sing cerdas lan njupuk kesempatan sing akeh ing wilayah teluk sing luwih gedhe kanthi pengetahuan domain kita.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.