The data ing tanah

Kriteria multiplicity ing cadastre bisa ditemokake, alesan ora kegunaane, nanging uga data kasedhiyan. Yen kita nindakake latihan nemen (uga capon jago ), bisa uga "kabeh" data migunani cepet utawa luwih cepet, nanging kanggo tujuan praktis, akeh data kasebut minangka bobot kanggo kesinambungan, ing jangka menengah bakal dibuang utawa dianyari. Nalika wong kepengin nindakake cadastre "multifungsi", Sampeyan kudu takon dhewe:

Sapa sing bakal takon data?
Tingkat akurasi apa wis samesthine?
Sapa sing bakal nganyari data?
Pinten bakal dianyari?

Sampeyan bisa nemtokake yen ora kabeh data file cadastral "perlu" ing langsung, nanging sawetara fungsi umum sing "wong liya" (ora kadaster) bisa takon nanging ora tau dianyari. Kita bisa nelpon data umum tujuan umum iki. Ana uga data sing ora bisa diupdate kadaster, ora amarga ora bisa nanging amarga padha ora lestari utawa ana institusi liyane sing nduweni kondisi sing luwih apik (utawa kapentingan), senadyan data kasebut perlu, amarga update ora gumantung marang cadastre, mesthine kudu dianggep sekunder utawa nggunakake tartamtu. Kanggo ngasilake data sing ora perlu, salah sijine prinsip inisiatif INSPIRE sing diterusake dipateni, sing ngandharake yen informasi kudu ditangkep mung sapisan ing lapangan, manajemen data bakal luwih lestari.

Cara sing menarik kanggo misahake data kasebut adhedhasar hubungane karo institusi sing disedhiyakake, kayata Departemen Cadastre Municipal, Cadastre Nasional, Kantor Registrasi Tanah, Kantor Perencanaan, dll. Akeh owah-owahan kasebut miturut aturan saben negara, nanging penting kanggo ngelingi yen kadaster nyathetake "fakta" lan samubarang aspek sing ora "rampung" bisa dadi tanggung jawab liyane, uga kanggo misahake data sing dijupuk ing lapangan, lan sing bakal dadi proses pungkasan.

Lemmen misahake informasi, saka telung tokoh utama Cadastre: Obyek, Subjek lan Tengen. Kanggo tujuan pendidikan, kita wis disebut Impact and Transactions kanggo tokoh hubungan, (biasane dumadi saka data sing diduweni dening analisis pasinaon) supaya latihan uga gampang dielingi:

Derecho (Hubungan antarane subyek lan objek)
Afectaciones (Hubungan antarane obyek lan sisih tengen)
TRansaksi (Hubungan antarane subyek lan sisih tengen)
Objeto (Properti)
Ssubyek (Individu, alam utawa legal)

cathetan objek cat2

Subyek kuliah paling apik kadaster Obyek, iki minangka gambaran realita sing bisa direkam ing tingkat peta utawa dokumen. Kene padha katon banjur:

  • Plot, sing uga dadi sub-plot, plot-plot, plot lan plot layanan sing diwenehake (dituduhake ing kondominium) nanging sing minangka aturan nduweni geometri sing ana hubungane karo data. Akurasi minangka pitakonan saka relevansi visi cadastre lan sesawangan.
  • Bangunan kasebut, sing kalebu konstruksi, instalasi tetep, perbaikan lan malah aset non-geo-referensi. Ing kasus deso, uga bakal ana perbaikan permanen kayata panen.
  • Uga ing tingkatan iki, barang bisa uga ana ing status dokumen non-georeferen (kayata afidavit), minangka titik (kayata cadastre punctual utawa plot plot), minangka spaghetti (minangka peta CAD tanpa integrasi geodatabase).

Subyek kuliah paling apik kadaster Sujeto, iki perwakilan saka wong, lan uga dadi pribadi, ora alam (kayata legal) lan bisa uga duwe klompok.

Tengen, iki hubungan antarane wong (subjek) lan barang (obyek). Kene bisa uga disedhiyakake ora mung hak-hak sing nyata sing didaftar sacara sah nanging uga sing nyatane, nanging sing nggambarake pranala saka kepemilikan, kepemilikan utawa hak transfer.

Subyek kuliah paling apik kadasterPangaruh, yaiku tumindak sing ndadekake hak utawa wewenang kanggo nggunakake, domain, habitation, usufruct utawa transfer obyek. Iku katon akeh kaya hukum, nanging extension saka iki sing sistem registrasi pungkasan menehi akeh jeneng (minangka cathetan marjinal) amarga ora kompetensine, utawa paling ora akurasi. Iki bisa dadi referensi dokumenter, nanging ing umum dheweke wiwit saka kebetulan spasial sing mengaruhi plot, kanthi hukum umum utawa pribadi; minangka conto:

  • Garis tegangan dhuwur, sing mbatesi panggunaan utawa kamar, nanging ora domain
  • Sepur kondhina, sing uga ana ing sangisore bangunan, uga diterapake ing cadastre 3D, nalika properti ana ing dalan umum.
  • Sistem kontrol pangurang saka sumur, sing mbatesi panggunaan lemah kanggo tujuan ekstraksi banyu.
  • Wilayah sing ditandhani banjir, wilayah sing dilindhungi, dalan sing bener

Umumé pengaruh kasebut minangka transitory utawa bisa ngowahi efek kasebut liwat wektu; contone:

Pérak bisa uga ana ing babagan hukum alam; Kanggo tujuan judhul, ejido nemtokake sing menehi sertifikat kepemilikan, nanging sawise kedhaftar bisa dianggep minangka pribadi sanajan ana ing alam ejidal. Iku ora ngganti wilayah efek nanging efek.

Uga pangaruh ora kena kanggo nggawe partisi kantor, yen ora perlu; contone:

Pérak bisa uga dipengaruhi sebagian saka wates kutha, sing mbatesi panggunaan partial, nanging ora mbutuhake pemisahan; kajaba wates kutha sing bakal ndarbeni sing kudu dilebokake ing jero utawa njaba.

Lan pengaruh kasebut minangka "bukti" nalika dheweke ora ana ing rezim wajib khusus; contone:

Parsel sing sebagean ing jero dalan utawa wilayah sing dilindhungi. Kadastrese nyatakake "kaya iki", nanging perlu kanggo lembaga liya kanggo netepake tindakan kanggo tujuan regularization.

Subyek kuliah paling apik kadasterTransaksi, yaiku tumindak sing dilakoni ing sisih tengen. Iki bisa: pangukuran, pambangunan, nganyari, transfer utawa penilaian.

Transaksi kasebut kudu ditangkep lan dianyari dening entitas sing cocog miturut hukum. Kanggo nglebokake
contone:

Penaksiran Iku ora kasunyatan, nanging transaksi ing properti, sing wis rampung ing wektu tartamtu, kanthi cara lan bakal bener nganti ana nganyari saka penilaian kasebut. Nanging, ora ana kaprigelan cadastre (minangka kasunyatan umum), nanging transaksi kanggo tujuan komersial utawa pajak. Maksud, yaiku data, fiskal utawa studi sing luwih gedhe; Nganyari kudu dadi tanggung jawab saka departemen liya, sanajan karo konser menyang cadastre.

__________________________________________

Subyek kuliah paling apik kadaster Kanggo nutup sebagian masalah kasebut, kita bisa nemtokake manawa "data serbaguna kanggo kegunaan umum" kudu dikurangi dadi minimal miturut yurisdiksi cadastre, lan kudu dipisahake saka "multipurpose of use spesifik". Anggere syarat minimal saka pendekatan dhasar saka cadastre: Fiskal, sosial ekonomi, hukum lan panggunaan tanah.

2 Balesan kanggo "Data ing cadastre"

  1. Artikel menarik, ing wektu iki mbukak kabeh, kabeh informasi kudu kasedhiya kanggo kabeh lan uga terintegrasi, yen daya saing data ilang, ana isih sawetara wektu ...

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.