Produk ESRI, apa padha kanggo?

Iki minangka salah sawijining pitakonan sing diwenehake dening wong akeh, sawise konvensi ESRI kita nyedhiyani kabeh katalog sing apik banget nanging ing sawetara kesempatan padha nyebabake kebingungan karo apa sing dakanggo nggolekake apa sing arep aku lakoni. Tujuan review iki yaiku kanggo nyedhiyakake sintesis apa produk ESRI, fungsionalitas lan rega kanggo nggawe keputusan dening kedhaftar sing arep ngaku.

Ing bagean iki, kita bakal nliti produk-produk basa, ing pungkasan kita bakal nganalisa ekstensi sing paling umum, sanajan ESRI isih ngedol versi 3x (sing isih digunakake, kita bakal fokus ing versi paling anyar (9.2)

Prakawis ArcGIS

gambar ArcGIS minangka kumpulan terpadu produk ESRI sing dirancang kanggo mbangun, njaga lan ngatur kapitalisasi sistem informasi geografis (GIS), kalebu desktop desktop, server, layanan web lan mobile. Punika dipahami manawa perusahaan tuku pirang-pirang barang kasebut gumantung marang apa sing perlu, produk dasar ArcGIS yaiku:

ArcGIS 9.2

gambar Iki minangka alat kanggo nggunakake desktop, umume kanggo mbangun data, nyunting, nganalisis lan ngasilake produk kanggo printing utawa publikasi.

ArcGIS Desktop iku padha karo AutoCAD ing industri AutoDesk utawa Microstation ing Bentley; migunani kanggo proyek umum ing wilayah GIS, yen sampeyan pengin nglakoni luwih khusus babagan ekstensi utawa aplikasi liyane, iki disebut skalabilitas sing kalebu saka ArcReader, lan ngluwihi ArcView, ArcEditor lan ArcInfo. (Senadyan kanca kita ngomong Xurxo, bisa diukur ora bisa akeh amarga aplikasi kasebut padha karo antarmuka sing beda) Saben sisik kasebut mbutuhake kemampuan progresif sing nglengkapi ekstensi liya.

ArcGIS Engine yaiku perpustakaan komponen kanggo pembangunan desktop karo programer sing bisa mbangun komponen karo fungsi sing disesuaikan. Nganggo ArcGIS Engine, pangembang bisa ngluwihi fungsi menyang aplikasi sing wis ana utawa mbangun aplikasi anyar kanggo organisasi dhewe utawa ngedol langganan menyang pangguna liyane.

ArcGIS Server, ArcIMS lan ArcSDE digunakake kanggo nggawe lan operate aplikasi basis server, sing nuduhake fungsi GIS ing jero intranet utawa disedhiyakake menyang publik liwat Internet. ArcGIS Server iku aplikasi utama digunakake kanggo mbangun aplikasi GIS saka sisih server lan sing digunakake dening panganggo ing perusahaan lan antarmuka saka web. ArcIMS yaiku layanan peta kanggo publikasi data, peta utawa metadata ing web nggunakake protokol internet standar. ArcSDE yaiku server data sing luwih maju kanggo ngakses sistem manajemen informasi geografis ing pangkalan data hubungane. (Sadurunge kita nggawe siji perbandingan kasebut Layanan IMS)

ArcPad sing diiringi piranti seluler nirkabel digunakake kanthi konsultasi utawa ngumpulake data lan informasi ing lapangan, kanthi nggunakake piranti GPS utawa PDA. ArcGIS Desktop lan ArcGIS Engine sing digunakake ing laptop utawa tablet digunakake kanggo nindakake tugas sing mbutuhake koleksi, analisis, lan pengambilan keputusan data.

Kabeh program kasebut nggunakake konsep geodatabase, yaiku standar saka basis informasi geografi sing dipigunakaké déning ArcGIS (Format khas ESRI, kanthi watesan saka owahan sing tetep ing antarané versi). Geodatabase digunakake kanggo makili obyek teritorial donya ing ArcGIS lan nyimpen ing basis data. Geodatabase nggunaake logika bisnis minangka alat kanggo ngakses lan ngatur data informasi geografis.

ArcView 9.2

gambar ArcView minangka sistem ESRI dhasar kanggo nggambar, ngatur, nggawe lan nganalisis data geografis. Nggunakake ArcView sampeyan bisa mangerteni konteks data geografis, supaya sampeyan bisa ndeleng hubungan antarane lapisan lan ngenali pola prilaku. ArcView mbantu akeh organisasi supaya cepet-cepet gawe keputusan.

ArcView yaiku sistem manajemen data desktop paling populer (GIS) ing saindenging donya amarga menehi cara sing gampang kanggo nggunakake data. Kanthi akeh simbologi lan kapabilitas geografis, sampeyan bisa kanthi gampang nggawe peta kanthi kualitas dhuwur. ArcView ndadekake manajemen data, editing dhasar lan tugas-tugas sing kuwat bisa dilengkapi karo macem-macem wong ing organisasi. Mèh meh wae panyedhiya data geografis bisa nggawe informasi sampeyan kasedhiya ing format ArcView sing kompatibel. Lan kasunyatan manawa data bisa digabungake saka macem-macem sumber, proyek kasebut bisa diwiwiti kanthi cara sing cocok karo data sing kasedhiya ing lokal utawa ing Internet. Rega lisensi ArcView kanggo $ 1,500 kanggo PC lan $ 3,000 kanggo lisensi ngambang. Ana uga sawetara khusus harga kanggo kotamadya.

ArcView simplifies analisis rumit lan tugas ing manajemen data, saéngga visualisasi tugas minangka model visual ing alur kerja logis. ArcView gampang dipigunakaké déning para panganggo sing ora khusus, lan panganggo lanjutan bakal bisa njupuk kauntungan saka alat khusus kanggo kartografi, integrasi data, lan analisis spasial. Pengembang bisa ngatur ArcView nggunakake basa sing umum digunakake ing industri program. ArcView minangka alat sing becik kanggo kerja desktop, ing antarane fitur khusus bisa kasebut:

  • Manajemen data geografis kanggo nggawe keputusan sing luwih apik
  • Ndeleng lan nganalisa data spasial kanthi cara anyar
  • Mbangun koleksi data geografi kanthi gampang lan cepet
  • Gawe peta kanggo publikasi utawa distribusi kualitas tinggi
  • Ngatur file, data lan data Internet saka aplikasi siji
  • Ngatur antarmuka miturut tujuwan pangguna sing kudu digabungake ing karyane.

ArcEditor 9.2

gambar ArcEditor minangka sistem lengkap kanggo aplikasi GIS kanggo ngowahi lan ngolah data geografis. ArcEditor minangka bagéan saka paket ArcGIS lan kalebu kabeh fungsi ArcView lan uga ngandhut sawetara alat kanggo nyunting informasi.

ArcEditor duweni keunggulan kanggo ndhukung kedhaftar siji lan akeh sing makarya ing proses kolaborasi. Piranti alat ngluwihi kapasitas kanggo ngresiki lan nyegah data, uga kanggo ngatur topologi komplèks lan ngramut data sing digawé. Reaksi lisensi ArcEditor yaiku $ 7,000.

Sawetara fungsi sing bisa diimplementasikake karo ArcEditor yaiku:

  • Gawe lan ngowahi atribut GIS kanthi alat panyunting vektor "CAD"
  • Mbangun basis data geografis sing sugih kanthi fungsi cerdas
  • Model komplek, alur kerja multi-pengguna
  • Mbangun lan njaga integritas spasial kalebu hubungan topologi antarane atribut geografi
  • Ngatur lan njelajah geometri minangka wujud sistem jaringan
  • Tambah produktivitas ing panyuntingan
  • Ngatur lingkungan desain mutiara karo data karo modifikasi versi
  • Njaga integritas spasial antarane lapisan tematik lan meksa logika pangaturan kustomisasi sistem kanggo menehi tandha pangolahan ing pangopènan lan nganyari data.
  • Operasi karo data ing wangun sing dicenthang, nyunting ing lapangan lan sinkronisasi sakteruse.

ArcInfo 9.2

gambar ArcInfo dianggep sistem paling lengkap kanggo ngatur informasi geografi (GIS) sing kasedhiya saka baris ESRI. Iki kalebu kabeh fungsi ArcView lan ArcEditor, lan uga kalebu komponen geoprocessing canggih lan kemampuan konversi data tambahan. Para pengguna GIS profesional nggunakake ArcInfo kanggo data konstruksi, pemodelan, analisis lan penyebaran saka peta ing layar lan pungkasan printing utawa distribusi produk. Reagen saka lisensi ArcInfo dadi $ 9,000.

ArcInfo, kanthi fungsionalitas ing paket sing padha (tanpa kothak) nduweni kemampuan kanggo nggawe lan ngatur sistem GIS sing kompleks. Fungsi iki bisa diakses ing antarmuka sing dianggep "gampang digunakake", utawa paling ora bisa diakoni dening panyebaran sudhut sing nyuda kurva belajar amarga popularitase. Fungsionalitas iki bisa disesuaikan lan lengkap liwat model, skrip lan aplikasi khusus.

  • Mbangun model geoprocessing Komplek kanggo entitas sing gegandhengan, analisis data lan integrasi informasi.
  • Ngleksanakake superposisi vektor, jarak lan analisis statis.
  • Nggawe acara bebarengan atribut linear lan tumpang tindih acara karo atribut lapisan sing beda.
  • Ngowahi data menyang lan saka macem-macem format.
  • Mbangun data lan model analisis, abstraksi lan skrip komplek kanggo ngolah proses GIS.
  • Nerbitake peta kartografi nggunakake layar sing ditambahi, ngrancang, ngeprint lan aplikasi teknik manajemen data.

...nganyariVersi awal saka ArcInfo didhasarake babagan wates tengah centroid, padha karo logika Microstation Geographics lan kasebut disebut coverages (obyek sing bisa nuduhake beda atribut). Versi 9.2 ora nduweni logika maneh, nanging adhedhasar konsep berkas wangun.

...nganyari... Senajan ESRI nduweni alat sing paling populer ing pasar, harga asring watesan kanggo akeh milih tembelan mata :), senadyan bisa disebutake yen kasunyatan minangka perusahaan gedhe njaga stabilitas tren teknologi (sanadyan iku ora solusi sing paling apik), Nanging, piala sing dibutuhake iki njamin pengurangan kurva belajar ... aunqeu ana opsi liyane.

Ing kirim sabanjure kita bakal nganalisa utama Ekstensi ArcGIS.

Kanggo tuku produk ESRI, sampeyan bisa takon GeoTechnologies ing Amérika Tengah lan Sistem Geo ing Spanyol

15 Balesan kanggo "produk ESRI, apa padha kanggo?"

  1. Cara mbukak file dwg saka Autocad LT ing ArcGis 9.2

  2. Angel david, sampeyan kudu ngontak ESRI lan njaluk lisensi, asuransi sampeyan duwe nomer produk ing kothak asli lan mesthi sampeyan ndaftar kasebut sawise ngirim email menyang ESRI, mula kudu didaftar ing jeneng sampeyan

  3. Yen lisensi asline, nalika sampeyan nginstal, ana pilihan kanggo nginstal manager lisensi, sing nginstal perpustakaan sing dibutuhake. Nanging, aku ngerti manawa dhukungan ESRI kudu mbantu sampeyan.

    Salam

  4. Kaping pisanan, ucapan selamat ing pagima, aku duwe pitakon, katon aku duwe lisensi 8.3 arcview, nanging format maq. lan sayangé, aku ilang file sing nggunakake server lisensi, lan aku ora ngerti carane bisa mbalekake maneh, iku lisensi ngambang kanggo mesin 3 lan horita amarga aku ora duwe cara kerja, aku duwe kabeh disk program, nanging ora ana sing bakal ana, matur nuwun.

  5. Nath:
    Inggih, ana sawetara liyane sampeyan bisa nindakake karo aplikasi liyane.

    Yen sampeyan bisa nutupi latihan kasebut, aja kesengsem, nanging priksa manawa sampeyan njupuk dalan saka apa sampeyan bisa dadi produk lan sampeyan bisa entuk lisensi.

    Kanggo apa sing sampeyan lakoni, ArcMap bisa uga luwih saka cukup, yen apa sampeyan duwe meja kerja. Gawe peta, print, show, nganyari.

    Yen sampeyan wis pengin ngatur data kanggo publikasi ing web, langkah iki kanggo mbukak ArcIMS, sanajan kanggo iki, pangembangan komputer lan dhuwit akeh, amarga lisensi sing larang.

    Kanggo tujuan panangkapan data ing lapangan, kanthi saku utawa PDA lan banjur diundhuh ing PC, langkah kasebut pindhah menyang ArcPad.

    Kanggo maksud nuduhake visualisasi ing dimensi 3, pesawat udara simulasi lan barang-barang sing gila, langkah kasebut bakal kanggo analisis ArcGlobe lan 3D

    Iku gumantung ing apa sing sampeyan pengin lan bisa nindakake ... nanging yen sampeyan mbayar kursus ora ilang lan yen padha bisa tuku lisensi, bakal worth Arc2Earth, sing ora larang banget lan ngidini sampeyan nyambung menyang Google Earth

    Greetings

  6. Matur nuwun, yen aku ngerti manawa ... Gerbang Arc aran katon ing Arc Reader, Arc Scen, Arc Globe, Arc Arc lan Peta ARC sing bisa uga diarani Arc View.
    Aku anyar nggunakake piranti lunak, Nanging aku tetep macet ing Map Arc, apa liya aku bisa njelajah lan entuk karo piranti liya?
    Saiki aku duwe kesempatan kanggo njaluk sawetara kursus nanging apa? Aku bisa nyuwun pangapunten. Supaya bisa luwih apik karo titik-titik pendhudhuk ing saindhenging negoro lan apa liyane sing bisa aku jus kanggo program kasebut?

    thanks

  7. Hello!

    Padha ora dadi panggonan sing paling apik kanggo takon iki, supaya aku ana ing tangan moderator kanggo lokasi sing luwih apik.

    Ing ArcGis, nalika sampeyan interpolate banjur nyoba kanggo ngetokake, bakal ilang resolusi sing apik, sapa ngerti carane bisa dilakoni supaya bisa katon apik?

    muchas gracias

  8. Sampeyan nindakake kanthi manajer lisensi

    Saka desktop windows:
    home / programs / ArcGIS / lisensi manager / pribadi lisensi manager

    banjur ing panel sing diuripake, sampeyan menyang "status server" banjur milih "dhaptar kabeh lisensi aktif" banjur pencet "priksa status status"

    Aku kudu ndaftar lisensi sing kasedhiya.

    ... yen ArcGIS ora retak ...

  9. wong ngerti carane ngerteni nomer lisensi sing dilisensi dening server lisensi arcgis

  10. ... bakal standar ESRI ... standar, standar dhewe, standar eksklusif ...

    ing cendhak, standar ora ana. 🙁

    salam lan matur nuwun kanggo dhesekan, wekdal kepengker aku mboten nampi jabatan

  11. Apa kudu biaya kanggo nulis kirim, dawa lan ekstensif babagan kulawarga ESRI !!!

    Aku ngerti yen ArcPAD ngakses Geodatabases "standar"

    Wani, saiki karo kulawarga Intergraph, kulawarga MapInfo, ...!

    Bakal ana urip ing njaba lunak eksklusif?

  12. Sampeyan bener babagan rega, yen dheweke mencet banget. Matur nuwun kanggo klarifikasi arcinfo, mbok menawa ora sithik wong sing ngerti carane ESRI ilang konsep tutup asli saka workstation dhisikan.

    Nalika aku bali saka puteran, aku bakal katon kanggo nggawe klarifikasi.

    Greetings

  13. Sawetara komentar:

    «... iki diarani skalability kiro-kiro saka ArcReader, lan ngluwihi ArcView, ArcEditor lan ArcInfo ...»

    Manungsa, sing lucu, skalabilitas yaiku yen sampeyan mbayar sampeyan ngijini sampeyan nggunakake piranti lunak kanthi fungsi luwih utawa kurang? Bedane antarane ArcGIS Desktop ing mode ArcView y ing mode ArcInfo Ing syarat-syarat fungsi, iku luar biasa, nanging piranti lunak padha. Iku yen sawise mbayar mobil, sampeyan kudu mbayar sawetara bonus kanggo nggunakake AC sing wis duwe mobil utawa nggunakake Maret 5ª ....

    Kita kudu ati-ati karo kawicaksanan jeneng iki, amarga ArcInfo 9.2 ora lawas Arc / INFO Workstation lawas lan kuat sing dipigunakaké utamané déning konsol lan sing nggunakake topologi Arc-Node tradisional. Iki ArcInfo apa aku ngomong sadurunge, mobil karo gear kaping lima aktif.

    "Kabeh program iki nggunakake konsep geodatabase, sing minangka standar basis informasi geografi sing digunakake dening ArcGIS."

    Standar? Format iki ditutup, tanpa spesifikasi umum lan owah-owahan karo saben versi anyar. We geodatabase tau liwat mundur kompatibel pribadi, bisnis, adhedhasar ing file (ein?) Lan: open (ora ngandika sunting, mung mbukak !!!) A 8.3 9 geodatabase ing ArcGIS despídete nganggo maneh ing 8.3 ...

    Oke, ya, ESRI duwe alat sing paling apik ing pasar sing bisa diduweni ... ora kanggo sebutake kebijakan rega ESRI sing paling nyengsemake kanggo integrator, kanggo bukti sing aku deleng: ora ana tinimbang krungu CEO saka ESRI Spanyol ing babak Tabel ing IGN diterbitake ing Youtube minggu kepungkur, nengenaken blatantly sing ESRI adapts prices kanggo customer lan wis saben tengen, mesthi kurban prices sing perusahaan sing manggon ing bagean kanggo ngedol lan ngganti produk ESRI ora bisa nawarake, tetep kanthi crumbs pasar. Uga carane aku nguripake perkara iki ...

    Salam!

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.