Tingkat kontur karo Gif Manifold

Nguji apa Gif Manifold karo model digital, aku nemokake yen dolanan luwih saka apa sing wis kita tingali nganti saiki kanggo manajemen spasial sing prasaja. Aku bakal digunakake minangka conto model sing digawe ing latihan dalan karo Civil 3D.

Ngimpor model digital

Ing Manifold iki kuldi kuat, sampeyan bisa ngimpor saka format umum sing nyimpen data permukaan, kayata ESRI, ENVI, IDRISI, ERDAS, lan liya-liyane. Data uga ana ing format dhasar kayata dbf, csv, txt.

wujud dtmIng kasus iki, aku arep ngimpor .dem kui karo AutoDesk Civil 3D; kanggo aku:

Gambar> ngimpor> permukaan

Lan ya, aku nggawe komponen jinis komentar karo sifat berkas asli, kayata proyeksi, program karo sing digawe, etc. Ing kasus kang koordinasi file, iku njaluk supaya ing urutane, lan jinis numerik.

Yen sampeyan pengin nggarap data ing komponèn, ngowahi menyang permukaan, sampeyan mung nindakake salinan> paste minangka permukaan

Nggawe kontur

Kanggo nggawe garis kontur, wis rampung:

Surface> contours

Lan ing kene sampeyan bisa milih kurva individu, utawa tambahan, sing siji ditata lan saben siji nambah. Ing kasus iki, aku mutusake 191 lan kanthi nambah 1.

pancen gedhe dtm2

Sampeyan uga bisa milih manawa nampilake lekuk tingkat utawa wilayah ing antarane, nalika digolongake kanthi standar, elevasi. Iki digawe minangka jinis komponen drawing.

Gawe tampilan 3D

Kanggo nindakake iki, lumahing digawe kanthi subkanggo sing disebut terrain, iki bisa dideleng minangka tampilan 3D, kanthi tombol tengen dipilih yen sampeyan pengin numpuk saka lapisan liyane, permukaan lemah, tektur, kawat lan elevasi kauwat.

pancen gedhe dtm3

Kanggo masang profil, digawé minangka komponen sing arep digawe, milih elevasi. Njaluk permukaan dependensi lan banjur bisa diowahi kanthi nambah verteks.

pancen gedhe dtm2

Kesimpulan:

Ora becik, yen kita nimbang iki bagian saka ekstensi Piranti Surface, kaya alat GIS sing dipigunakaké minangka kemewahan, gampang kanggo nggawe permukaan, nanging cukup cendhak babagan kepraktisan lan operasi liyane kanthi asil. Paling ora, nyedhiyakake tampilan isometrik kanthi kebebasan sing luwih akeh kanggo wektu sing luwih apik, uga ndadekake obyek-obyek sing ngasilake (lekuk-lekuk, basin, area antarane kurva) ora dadi atribut lapisan, supaya nalika nganyari model sampeyan kudu ngasilake maneh

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.