CAST - Piranti lunak gratis kanggo analisis kejahatan

Nemtokake pola spasial saka kedadeyan lan tren kejahatan minangka topik kapentingan kanggo pemerintah negara utawa lokal.

 

peta kejahatan 2CAST yaiku jeneng piranti lunak gratis, inisiatif Crime Analytics kanggo Space - Time, sing dirilis ing 2013 minangka solusi sumberdaya kanggo analisis actuarial, kanthi pola spasial lan algoritma tren ing penanganan statistik kejahatan.

CAST minangka aplikasi klien sing dikembangake ing Python lan C ++ sing bisa digunakake ing Windos, Mac lan Linux, sing dikembangake ora kurang saka GeoDA Center, sing nggawe macem-macem aplikasi analisis komputasional lan spasial. Pusat iki duwe laboratorium sing didegake dening Direktur Sekolah Ilmu Geografis lan Perencanaan Kota Universitas Illinois. 

Ing kasus CAST, dipromosikan liwat penghargaan saka Institut Kehakiman Nasional lan Kantor Program Kehakiman Departemen Kehakiman Amerika Serikat. Metodologi pangembangan algoritma digarap karo Arizona State University.

 

peta kejahatan 1

Aplikasi ndhukung file SHP, kedadosan biasane nilai tingkat lan liwat analisis spasial ngasilake tren saka tanggal, kanggo apa poligon minangka maps tetanggan, pamblokiran utawa tetanggan dibutuhake.

Minangka asil bisa dadi loro saka gambar, peta tematik saka panyimpangan statistik, uga peta panas lan peta tanggalan.

Mungkin sing paling apik babagan aplikasi kasebut yaiku fungsi khusus sing wis ditemtokake kanggo analisis tren lan pelaporan adhedhasar subjek. Contone, gaya bisa dinormalisasi kanthi nyebrang data populasi kanggo makili jumlah kedadeyan kasar ing segmen, kayata, kasus jumlah kematian saben atus ewu jiwa. Banjur ngidini nggawe analisis temporal, kanggo nemtokake liwat grafik tuwuh, nyuda lan kasus studi tartamtu ing level tabular lan spatial.  peta kejahatan 4Kajaba manawa, pananggalan kalender bisa nggawe analisis antarane dina tartamtu, kayata kedadeyan nalika liburan utawa akhir minggu.

Sampeyan kudu muter alat kasebut, amarga sampeyan bisa uga nggawe peta animasi kanthi skala wektu, supaya bisa ditemtokake ing endi papan kriminal bakal nyebar yen terus tren. Mesthi wae, kudu luwih apik kanggo ngetrapake data anyar saka langkah-langkah keamanan sing ditindakake, kanggo ndeleng pengaruh sing ana. Ana prekara sing migunani banget ing wilayah kutha kanthi konteks pangaribawa tindak pidana terorganisir lan grombolan sing mesthi bisa dideteksi minangka klompok sing gegandhengan. Lan amarga sistem kasebut digawe kanggo tujuan kasebut, sistem adaptasi kanggo model manajemen keamanan lan pencegahan kekerasan, kayata manajemen kuadran, sektor utawa kabupaten.

Ing kesimpulan, aplikasi sing terkenal. Siji maneh miturut model open source, sing dikarepake sponsor difusi, tanpa mikir apa pemerintah sing nandur modal kanggo keamanan amarga fungsi sing ora khusus.

 

CAST bisa didownload saka Link iki. Dheweke uga manual pangguna.

3 Balasan "CAST - Piranti lunak gratis kanggo analisis kriminal"

  1. Banget gagasan iki Applied statistics menyang kedadean pidana, GVSIG uga presented solusi sing lagi Applied ing Castellón Spanyol diarani GVSIG Crime, yen wong maca artikel iki, sampeyan weruh samubarang inisiatif ing lapangan serius iki akeh nggunakake kanggo kang nyelidiki ing wilayah iki. Supaya kanggo nangani Background ing jinis riset.

  2. dadi misale jek sing download link mudhun, durung kasedhiya kanggo umum?

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.