edition pisanan saka jurnal Experts ing Cadastre

gambar

Kanthi sukses apik, kita diwenehake edisi pertama majalah Expert Hiberoamerican ing Catastro, sing ngasilake jurang gedhe ing lingkungan Spanyol-speaking ing masalah kadaster, ngluwihi gosip, analisis lan pendekatan menyang sistematisasi.

Majalah iki dilahirake kanthi inisiatif KTT ing Amerika ing 1988, ing ngendi mayoritas inisiatif kanggo mbasmi kemiskinan lair lan didhukung dening proposal FIG ing 1996 kanthi model cadastre 2014, sing ndeleng taun iki kudu ana infrastruktur sustainable kanggo manajemen kadaster. Kita mikir yen orane majalah iki larang, lan papan nalika lair dadi cara kanggo ijol-ijolan informasi lan kolaborasi ing antarane institusi swasta utawa desentralisasi sing beda-beda sing makarya ing wilayah iki; ing wektu sing padha, bisa menehi visibilitas menyang Komite Cadastre permanen ing Amerika Latin CPCI.

Apa sing ndadekake edisi iki maneh?

Pamrentah

gambar Wawancara karo Direktur Umum Cadastre SpanyolSanajan wawancara kasebut mesthine akeh, nanging abstraksi bisa uga diwatesi dening sawetara para simplis sing ujar "ujar sethithik utawa ora ana hubungane" babagan aspek tartamtu babagan kerjasama sing ditekani nanging ora dadi ala kanggo visi negara sing Kanggo Amerika Latin iku minangka referensi.

Ignacio Durán Panjenenganipun nyariosaken babagan pentingipun koordinasi lembaga kadastasis ing Amerika Latin, kasimpulan ingkang kasebat inggih punika:

  • 1. Masalah Catastros saka negara-negara Amerika Latin luwih gedhe amarga dispersi kompetensi antar institusi.
  • 2. Penyebaran kompetensi mbutuhake inisiatif kanggo nambah koordinasi antarane institusi.
  • 3. Inisiatif anyar bubar dikembangake nduduhake
    yen, nalika ana komunikasi apik, luwih maju ing koordinasi bisa diraih.

Pengalaman Sukses

gambargambar Kita mikir inisiatif kanggo document pengalaman apik banget, antarane kita nemokake ing edition:

  • Sajarah lan evolusi Ecuador's cadastre, sing nuduhake ringkesan ringkesan sejarah lan prestasi utama ing program lan proyèk sing saiki nyoba menehi luwih saka solusi pajak lan legal, budaya manajemen.
  • Pelaksanaan teknologi posisi (GPS) kanggo pedesaan cadastre Peru.

Hasil Forum

gambar Sakwise implementasi sawetara spasi dening CEDDET, majalah kasebut ngasilake asil utama saka sawetara forum sing diinstal.

  • Referensi cadastral saka Real Estate, artikel sing menarik sing ngunyah tanpa pungkasane ngulu babagan komplek nominasi ing babagan pendaptaran real estate. Penting yen kebutuhan standarisasi dibuktekake miturut pola sing cocog karo kerumitan urip nyata, nanging luwih penting, negara-negara supaya resmi nggawe standar sing bisa dihormati.
  • Partisipasi perusahaan swasta ing cadastre, ringkes nanging ringkes babagan masalah utama saka outsourcing layanan kadaster utawa partisipasi multi sektor swasta ing manajemen kadaster.

Pungkasan, review singkat saka Kantor Catastral Virtual pisanan kanthi sawetara panemu lan pangarepan digawe.

  • Internet ing layanan manajemen umum, e-administrasi lan e-warga.
  • Kantor Kadastran Virtual minangka alat penyebaran multichannel kanggo informasi kadaster.
  • Layanan web Web Map Server lan interoperability.
  • Syarat teknis saka OVC. Pelaksanaan
  • Syarat hukum Hukum perlindungan data.
  • Syarat hukum. UU perlindungan data. Pangguna pangguna ID elektronik. Bagéan digital lan Poin Informasi Kadaster.

Liwat: MundoGEO

Informasi liyane:

www.ceddet.org
www.catastrolatino.org

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.