Krisis ing Honduras ... terus

Sapa sing lelungan, tetep ing ngendi wae, bandara sing ditutup, anakku seneng amarga dheweke ora bakal ujian. Curfew kanggo luwih saka jam 24, ora bisnis, ora ana karya, ora ana solusi.

16896 Liyane, mung kontèks saka novel sing padha ing extremes, saben dina polarisasi liyane ... meh telung sasi kang narik. Iku mbebayani kanggo ngomongake, amarga pepadhamu bisa ana ing sisih liyane lan bakal ngilangi hubungan kekal karo emosi sing tulus. Bab sing paling gampang kanggo mikir yen Zelaya utawa Micheletti (salah sijine saka loro) iku kabeh sing nyebabake; Manungsa kaya mangkono, pikiran kita ndadekake kita bisa nyinau masalah sing rumit lan otak ndadekake teka-teki kanthi nyalahke wong, sawijining klompok cilik, tanggal, conjuncture utawa partai politik.

Nalika nggawe maca taun 50 pungkasan, kita kabeh ngerti sing revolusi perlu kanggo nggawe precedents lan nggawe wujud transformasi.16908 Iku bakal nglarani ngliwati krisis tanpa nyipta werna kanggo owah-owahan sing perlu (amarga ana) sadurunge utang sosial sing ora bisa didhelikake, adat istiadat politis sing mrodhuksi apa sing dikarepake, pengamatan winates saka konstruksi participatory lan celah antarane realita lan apa kita ngedol kaleng. Kanggo nggawe owah-owahan sampeyan kudu nulis, mikir, propose, ngimpi ... ora mung sijine selendang abang ing raimu utawa kaos putih (njaba). Contingency kasebut ngluwihi apa sing disebut Wikipedia, gampang locklock, nanging ora prasaja kanggo njupuk menyang konteks tanpa bias.

Contingency ... Mungkin bedo saka kamungkinan, saka titik formal tampilan, sing kamungkinan kalebu statements utawa propositions kang kudu bener sawetara ora kudu palsu, nalika ora ana kang bisa ngomong sing rencana iku kontingen yen kudu bener.

Sawetara kita bisa mbandhingake kunci 105, kanthi tentrem atine yen kita ora ngilangi kbps 125 lan percaya yen "wong" kudu ngatasi masalah kasebut. Nanging kita uga wong ing negara sing disuwun, kita duwe keluarga lan kanca-kanca sing tulus, sawetara sing ngalahake dada karo perlawanan, sing liyane nganggo tank mbuwang jet banyu; loro, ngerti tanggung jawab lan keyakinane. Mulane kita ora bisa ngendhegake perasaan, amarga jero mudhun kita sedulur lan situasi nggawe kita defend pikiran sing nglirwakake tangent ing wektu sing kita ora ngerti.

A-suport-of-the-exiled-001

Nanging hé, kita ngarep-arep yèn ora ana perang liya ing taun 12 ing pucuking Kali Araute, supaya kita ora bakal kelangan sanak-sedulur sing luwih dawa lan manawa ... bastards padha setuju

Sawise iki, kita bakal ngurmati spasi sing menehi krisis iki kanggo kita, lan yen bisa nyatakake sisa saraf sing nggawe raos, kanggo mbangun hasil sing konsisten karo kabutuhan sing ora bisa didhelikake minangka gangguan. Kita uga bakal ngurmati menawa sawetara wong nyingkirake lan supaya wong-wong sing ngenteni panggonan kanggo nyumbang karya ... lan mesthi, supaya bisa seneng barbecue karo sesami maneh ing wayah wengi Jumat.

Iki urip, utopian minangka paragraf pungkasan, nyata minangka sing pertama lan menarik minangka wayahe aku ngetokake tombol "nyebar" ... mung menit 4 sadurunge daya metu.

6 Balesan kanggo "Krisis ing Honduras ... terus"

  1. Wah aku mikir q Micheletti iku sampah lan daya ora aplikasi, iku ora padha dheweke ora kepingin ninggalake q presiden sah saka Honduras rampung part time kang, ora q samesthine kanggo éling q wis ngalrani ndhukung wong q Manuel Zelaya lan nggawe luwih angel dipecahake.

  2. Saiki yen kahanan ing Honduras tansaya tambah, aku ora bisa mandheg ngandhakake pendapatku bab acara sing serius banget iki.

    1) ngarep: Ngilangi presiden saka kraton pamaréntah ing pajamas lan njupuk iku dening helikopter kanggo Costa Rica (yen aku elinga bener) punika, ing sandi mratelakake panemume, kudeta kene lan Cochin China. Yen bener utawa salah, aku nyingkiri, ora amarga aku ora duwe pendapat babagan iki; nanging ora kanggo mindhah luwih akeh segara saka segara resah iki sing ngubengi kita.

    2) Situasi digawe: Ana loro-lorone ing konflik lan konfrontasi sing akeh banget dadi Perang Sipil; Istiméwa sing nggegirisi yaiku: pati lan karusakan.

    3) Apa sing bisa kelakon: Kaloro perkara nggumunake aku: Pisanan sing Micheleti nelpon Brasil lan ngancam mlebu kedutaane, ngerti yen sikap iki kaya invasi lan / utawa deklarasi "perang." Kapindho, yen "Mel" Zelaya sing misuwur saiki nelpon para pengikut dheweke kanggo "nyerang akhir" kanthi tanggung jawab sing mutlak lan ngerti yen pertumpahan getih bakal dadi luwih gedhe.

    COLOPHON
    Dear G !, Apa sing sampeyan sebut "bajingan" kanthi kabeh properti ora bakal sarujuk, mung amarga kelas politik ilang UNDERSTANDING. Dheweke bisa luwih akeh cita-cita lan karesane. Lan ndelok manawa ketimpangan, mlarat, marginalisasi ana. Nanging sing ngatasi pertahanan ketimpangan lan tumindak nyiksa kabeh jinis. Semono uga wong-wong sing percaya marang awake dhewe minangka Demokrat nindakake kabeh lan supaya sampeyan ngerti "jenis Illuminatis" apa sing kudu ditindakake.
    Lan gegayutan karo bocah-bocah ... Aku percaya lan mesthi bakal percaya manawa kanthi nerangake babagan pentinge nilai-nilai moral, kejujuran lan apa sing kita ucapake ing kene Kesopanan, jagad isih bisa entuk kasempatan supaya manawa kabeh wong apik mesthi mesthi ngimpi. .
    Pungkasan, aku ninggalake sampeyan karo ayat-ayat saka Leon Gieco sing kanthi bungah nyanyi "Mercedes Sosa" ireng ":
    Aku mung takon marang Gusti Allah
    perang bisa dadi ora peduli karo aku,
    Iku monster gedhe lan stomps
    kabeh wong kesurupan miskin.

    Salam saka Peru
    Nancy

  3. kanggo wong-wong sing melu demonstrasi ing Honduras sing nggawa bocah-bocah lan nggawa bocah cilik utawa wong tuwa sing ora bisa mlayu ing kana, dheweke bakal ngupayakake apa wae sing bakal kelakon supaya kanthi biaya bocah bisa entuk kekuwatane. maneh kriminal sing nglanggar konstitusi politik Honduras, nalika dheweke dadi Zelaya pertama sing kudu ngajeni sing dikarepake saka para penjahat liyane. nanging minangka para korup ndhukung dhukungan korup lan iki didhukung dening fidel chavez insulsa lan perusahaan liyane saka kidul.
    Sugeng para pamarentah Honduras saka wong Salvadoran
    nglawan lan perang kanggo negara demokratis lan non-diktator kaya kaum fidel chavez lan compañia.

  4. Aku gabung karo apa sing dikandhakake Gerardo, manawa bocah-bocah ora "ngerteni" cara kanggo ngatasi konflik ... lan uga kaya sing sampeyan ucapake manawa wong-wong sing ora menehi sumbangan utawa "mbatalake" mangkat, manawa masyarakat dhewe bisa mutusake, manawa owah-owahan saiki digawe manawa ana papan sing dipeksa lan sampeyan lan masyarakat sing ngubengi sampeyan bisa terus ngirim, makarya, nuduhake karo pepadhamu, kulawarga lan karo kabeh sing maca sampeyan saka saindenging jagad ...

    Salam saka Iberia ...

  5. Mbalik ... Aku nyatakake kaya pungkasan wektu, Muga-muga anak ora bisa ndeleng utawa krungu aksi kekerasan supaya dheweke ora mikir yen ana cara owah-owahan, kanggo ndandani apa wae, kaya wong diwasa biasane mikir.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.