Arsip kanggo

Politics lan demokrasi

Kabar saka politik internasional

Ninggalake Venezuela ing wayah sore

Aku mikir manawa ana sing ngerti kahanan ing Venezuela, aku ujar sawetara amarga aku ngerti manawa Venezuela dudu pusat jagad raya, mula ana uga wong sing ora ngerti dununge. Akeh wong sing maca, ngrasakake lan nandhang kahanan ing njaba, sawetara percaya yen ngerti apa sing kedadeyan, dheweke menehi keputusan ...

Carane aku njaluk anakku metu saka Venezuela

Sawise nyekseni konser kanggo bantuan kamanungsan menyang Venezuela, aku mutusake kanggo mungkasi karo surat sing durung bisa dirampungake. Yen sampeyan maca publikasi, babagan odyssey kanggo ninggalake Venezuela, mesthine sampeyan kepengin ngerti kepiye pungkasane perjalananku. Kalvary perjalanan terus, aku wis ngandhani yen aku bisa ...

Carane ana ing peta donya ing 1922

Edisi Nasional Geografis paling anyar iki nyedhiyakake rong topik sing paling apik: Ing tangan siji, laporan ekstensif babagan proses pemodelan warisan nggunakake sistem panangkepan laser. Iki minangka barang kolektor, sing nerangake kerumitan kerja ing wajah Gunung Rushmore ing South Dakota ...

Kewajiban Krisis Politik liyane ing Honduras

2009 minangka taun nalika krisis politik ing Honduras njeblug ing modhal kudeta anyar, kanthi karakteristik kudeta parsial, kanthi sabdhoning sajrone undhang-undhang sing nglindhungi; sanajan nglanggar prinsip demokrasi sing murni. Geofumadas saiki ngluwihi 100,000 pengunjung saben wulan, nanging ...

Saka kudeta d'Honduras lan Paraguay

Kaping pisanan, aku miwiti kanthi njlentrehake manawa aku ngarani kudeta amarga sawise investigasi pirang-pirang wulan laporan Komisi Sejati minangka jeneng nalika kasus Honduras diarani lan iki minangka kontroversi internasional sing bakal nyebabake nandhang sangsara rong taun. dhumateng masarakat Paraguayan. Podo karo ...

Latinobarómetro, laporan 2011

Ana Amerika Latin sing ndhelik ing balik gambar stereotip ing abad kaping rong puluh, kita wis malih. Nalika kekirangan politik lan rasa ora percaya nyebabake agenda wilayah kasebut, kemajuan terus meneng tanpa perhatian. Mangkono wilayah anyar muncul sing meksa pindhah luwih cepet tinimbang negara, kanggo nyebar maneh ...

Krisis Honduras katon pungkasan

  "Yen sampeyan bakal nglairake iguanas, kita bakal ngunggahake iguana," jarene. Nanging kutha iki bakal ora ana maneh matine amarga sampeyan. (kaca 11) "Apa sing sampeyan pikirake?" José Arcadio, sajujure, mangsuli: -Akuman anjing. (kaca 14) -Di kutha iki, kita ora ngirim surat - jarene tanpa kelangan tenang-. Lan supaya sampeyan ngerti sepisan, ora ...

Honduras: Krisis maneh, perang sipil dadi pilihan maneh

Wis pirang-pirang dina aku ora nulis babagan topik iki, nanging kedadeyan ing minggu kepungkur lan pitakon saka kanca-kanca sing apik sing ndeleng ing jendela iki nuduhake yen aku duwe komentar sawise media internasional ngeculake bocor anyar. Dadi aku njupuk kauntungan saka "Café de Colinas" sing enak ...

Posting 801

Kiriman iki ora bakal disia-nyiaake ing topik sing ora ana artine, nanging minggu iki bakal sibuk yen aku pengin plancongan kanthi tentrem; mula aku kudu ngomong-ngomong. Minangka utang kanggo komentar kanca sing takon apa anakku nggambar Asterix lan Obelix, iki minangka conto sing dijupuk saka salah sawijining ...

Krisis ing Honduras ... terus

Sing lelungan, tetep ing papane, bandara ditutup, anakku seneng amarga ora bakal ujian. Kurfew luwih saka 24 jam, ora bisnis, ora kerja, ora ana solusi. Sisane, mung minangka kesinambungan novel sing padha sing ekstrem dadi polarisasi saben dina ... sawise meh telung wulan ...

Kira-kira 10 kalimat longgar krisis catracha

… Sawise menehi lengen loro ing lengen, akhire aku nampa manawa aku ora ngalamun. … Yen Honduras nyalahake huruf OAS kanthi efek langsung, lan OAS ngusir Honduras, apa Zelaya bakal tetep ana ing udara? … Dadi akeh wong-wong Nicaragu lan Venezuelan ing kutha-kutha; soko padha plot. ... ana sing setengah tuwa, dheweke ngobrol babagan ...

Honduras milih alternatif katelu

"Kanthi cara iki, aku ngandhani yen aku nyalahake surat Organisasi Amerika Serikat sesuai karo ketentuan Pasal 143, kanthi efektivitas langsung" Mung iki sing ilang, kudu mbukak kategori politik lan ukum internasional, amarga tema suwe banget. Wingi aku ngomong babagan pilihan sing bisa ...

Honduras: alternatif mbebayani utawa layak

… Wis pirang-pirang dina sampeyan ora nulis aku, apa dheweke njupuk Internet? Utawa sampeyan ana ing dalan utawa apa sampeyan ora tresna maneh karo aku? Sampeyan tulus: gombal nangis sampeyan: blog Honduras bali menyang arena dunia, sawise ora dikandhani babagan teka-teki cilik iki sing dipeksa mlebu ...

6 dina sing wis ngowahi urip kita

Dina-dina pungkasan iki beda banget, siji lan sijine. Saben wong duwe rasa sing beda-beda, isin yen rasa kasebut polarisasi banget, nanging rasa manis dadi ora nguntungke kanggo sawetara wong, nanging liyane uga beda. Kanggo kabeh wong, rasa latar mburi iku empedu, amarga aku dudu ideologis lan uga iki ...