Pakaryan AutoCAD kanggo topografi nggunakake CivilCAD lan Total Station

Iki salah sijine tutorial paling apik sing aku weruh, utamane kanggo para pengguna CivilCAD Padha pengen nggawe rutin topografi sing nganggo Civil3D bakal njupuk akeh langkah lan kerumitan.

stasiun total sipilDokumen iki wis dibangun lan difasilitasi kanggo web dening Engineer Manuel Zamarripa Medina, sing akeh bakal ngucapake kesenengane kanggo nginvestasi wektu ing manual kanthi kualitas kasebut.

Umumé, dokumen kasebut adhedhasar struktur praktik 12 ing kaca luwih saka 60 kanthi detail langkah-langkah; ing bagean sing apik saka dokumen didaktik lan nulis kanthi kualitas apik. Akeh tugas rampung ing pangertene pangguna anyar, njlentrehake manawa liwat pangguna ngalami trik kanggo nindakake luwih cepet.

Ing bagian kapisan, kanthi nggunakake CivilCAD arang banget uga, kanthi imbangan saka penjelasan karo gambar. Banjur bagean sing nerangake panggunaan total stasiun diwatesi, nanging isih praktis.

Iki indeks isi:

  1. Bab kawitan nyedhiyakake indeks, sanajan ora duwe panomeran lengkap.
  2. Pelajaran kanggo miwiti karo CivilCAD. Bagian iki ngringkes kapabilitas lan kaluwihan CivilCAD, sing kanthi cara kuwi aplikasi topografi sing paling nyebar ing Meksiko. Uga nerangake aspek-aspek penting sing terkait karo penanganan skala lan tata letak kanggo printing; kene dokumen iki mung kesalahan, amarga ora ana pranala menyang blog sing disebabake supaya sampeyan bisa mangerteni luwih akeh nanging rute situs ora ditampilake.
  3. Learning kanggo nggawe survey kanthi tape. Bab iki diajarke kanggo nggambar lotre kanthi tape, tanpa perlu pitungan nggunakake triangulasi, utamane garis, bunderan lan persimpangan.
  4. Njelajah sinau babagan pemberontakan kanthi dalan lan jarak. Punika babagan carane nggunakake alat CivilCAD kanggo gambar survey karo kompas lan tape utawa mesthi lan jarak; menarik sing uga nuduhake cara nggawe kompensasi poligonal karo metode sing sebanding karo dawa sisi.
  5. Learning babagan pitungan lan gambar poligonal kanthi koordinat. Iki diarani nggunakake spreadsheet lan gambar kanthi koordinat saka basis data; Uga diterangake cara nggawe kordinat koordinat UTM.
  6. Njupuk drawing saka leveling profile. Cara nggambar profil terrain saka pitungan profil leveling, eksekusi skrip ekstensi .scr disertakan.
  7. Konfigurasi topografis sinau kanthi metode radiasi. Ing kene, karya iki ditindakake nganti generasi kontur, kanthi data sing ana ing daftar poin x lan z minangka sing diduweni dening stasiun total.
  8. Learning perkembangan proyek saluran komunikasi. Bab iki kalebu jembar, kalebu generasi modhèl digital, nanging uga migunakaké desain geometrik saka dalan kalebu kurva vertikal, vertikal, profil terrain lan bagean salib. Kabeh dibangun kanthi modul SCT Roads, kalebu nggayuh kurva massa.
  9. Pelajaran kanggo miwiti karo Station Total. Bagian iki dhasar, umum gambaran saka fitur paling penting saka Total Station Sokkia Set 630 RK; lan maneh referensi kanggo blog sing ora menehi rute kasebut. Senajan manual nerangake langkah-langkah, mula saiki dokumen bakal ngilangake keseimbangan grafik karo gambar sing kurang; senadyan minangka pangandikane ngandika, bakal ana versi sing luwih apik mengko.
  10. Learning poligon kanthi total stasiun. Sinau nggunakake Stasiun Total ing jaba jajak pendapat; Empu iku menarik kanggo nerangake carane ngliwati data saka PC menyang stasiun total.
  11. stasiun total sipil Pawulangan sinau kanggo rekaman data elektronik. Ngerti stasiun total lan sumber daya kanggo nindakake survey sing rinci, nggunakake rekaman data elektronik; data dhasar kasebut dijupuk.
  12. Pawulangan kanggo transfer data menyang PC. Sinau Gunakake rekaman elektronik saka Total Station lan nindakake transfer informasi menyang komputer, pindhah menyang gambar teken dibantu komputer langsung.
  13. Sinau kanggo nggunakake Total Station lan Software Aplikasi. Sinau nglakokake program sing digabungake ing Stasiun, kanthi gampang kanggo nggayuh data terrain.

A gaweyan apik dening penulis, sing nuduhake kadewasan lan wutah ing prasetya demokratisasi kawruh.

Saka kene sampeyan bisa ngunduh dokumen.

Kene sampeyan bisa ndeleng isi liyane saka penulis sing padha.

8 Balesan kanggo "Latihan AutoCAD kanggo surveying nggunakake CivilCAD lan Total Station"

  1. Salam, aku anyar lan pengin sinau sipil, aku wis ndeleng sawetara tutorial lan aku ndeleng luwih disederhanakake tinimbang civil3d, aku kepengin weruh, aku kerja dadi kartunis lan entuk akeh file ing autocad sing wis digawe karo profil, bagean kontur lsp. nanging tanpa titik utawa database, dadi aku ora bisa ngasilake asilku, nanging aku kudu nggawe perhitungan dhewe babagan bagean, profil utawa topografi umum, dheweke bisa mbantu demo utawa proses ngasilake poin saka kurva saka level. Aku bakal matur nuwun kanggo pitulung, berkah sing penting

  2. Hi Oscar.
    Aku ora ngelingi ndeleng manual sing padha karo Civil3D.
    Salam menyang tanah Sandino; Nalika mlaku-mlaku ing kene aku bakal menehi kabar supaya sampeyan duwe coklat. Muga-muga krisis kasebut kedadeyan enggal.

  3. Good Day Ing. Apa sampeyan duwe pedoman sing padha karo sing aku nerbitake nanging sinau carane nggunakake CIVIL3D?
    Salam saka Nikaragua.
    Oscar Espinal
    Whatsapp: 505 88441929

  4. Mesthi wae. Ndhuweni kula minangka topografer.

  5. ing.samarripa Aku wong sing wis nyoba njupuk kursus autocad lan civilcad nanging kanthi sebab tartamtu aku ora bisa nindakake lan aku metu aku weruh program dheweke, aku kepengin takon yen sampeyan bisa garme ndeleng video sampeyan sinau supaya bisa digambar. Koordinasi kanthi manual ing autocad lan civilcad lan yen aku bisa duwe kesempatan kanggo kerja bareng Mei kanthi jaminan yen aku nindakake tugas sing apik banget. Yen sampeyan bisa mbantu aku, aku matur nuwun banget amarga Gusti Allah ngebaki sampeyan.

  6. Sampeyan kanthi tulus,

    Supaya ngandhani yen sampeyan nyoba ndownload file… Download CivilCAD lan Total Station Learning…. lan sawise didownload nalika mbukak, aku entuk pesen sing ujar:
    Berkas ora bisa mbukak amarga ora tipe file sing didhukung utawa rusak (contone, dikirim minangka lampiran ing e-mail lan ora didekode kanthi bener).

    Apik banget kanggo praktek babagan subjek kasebut, yen sampeyan bisa mbantu aku nuli matur nuwun, salah siji nambah file utawa sampeyan bisa menehi kanthi mail.

    THANK YOU FOR CARE.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.