Deleng koordinat Google Earth ing Excel - lan ganti menyang UTM

Aku duwe data ing Google Earth, lan aku pengin nggambarake koordinat ing Excel. Kaya sing sampeyan ngerteni, iku lahan kanthi 7 simpul lan omah kanthi papat simpul.

Simpen data Google Earth.

Kanggo ngundhuh data iki, klik tengen ing «My Places», banjur pilih «Simpen Panggonan minangka ...»

Kanggo dadi file sing nduweni garis, titik lan sifat sing wis diowahi kanggo lambang, file kasebut ora bakal disimpen minangka kml prasaja nanging minangka Kmz.

Apa file KMZ?

Kmz minangka seperangkat file kml sing dikompres. Dadi cara paling gampang kanggo nyopot zip yaiku kaya file .zip utawa .rar.

Kaya sing ditampilake ing grafik ing ngisor iki, bisa uga ora katon ekstensi file. Kanggo nindakake iki, kita kudu nindakake perkara ing ngisor iki:

 

1. Opsi kanggo ndeleng extension file diaktifake, saka tab "Pandang" saka browser file.

2. Owahi ekstensi saka .kmz dadi .zip. Kanggo nindakake iki, klik alus digawe ing file, lan data sawise titik diowahi. Kita nampa pesen sing bakal katon, sing ngandhani manawa kita ngowahi ekstensi file lan bisa ndadekake ora bisa digunakake.

3. File kasebut dibukak zip Tombol mouse tengen, banjur pilih "Ekstrak menyang ...". Ing file iki, file kasebut diarani «Geofumadas Classroom Terrain».

Minangka kita bisa ndeleng, folder digawe, lan ing jero sampeyan bisa ndeleng file kml sing dijenengi "doc.kml" lan folder sing disebut "file" sing ngemot data sing terkait, ing gambar umum.

Bukak KML saka Excel

Apa file Kml?

Kml minangka format sing dipopulerake dening Google Earth, sing sadurunge perusahaan Keyhole, mula jeneng kasebut (Keyhole Markup Language), dadi file kanthi struktur XML (eXtensible Markup Language). Dadi, dadi file XML kudu bisa dideleng saka Excel:

1 Kita diganti extension saka .kml menyang .xml.

2. Kita mbukak file saka Excel. Ing kasusku, yen nggunakake Excel 2015, aku entuk pesen yen pengin dideleng minangka tabel XML, minangka buku sing mung diwaca utawa yen pengin nggunakake panel sumber XML. Aku milih opsi pisanan.

3 Kita nelusuri daftar koordinat geografis.

4 Kita nyalin menyang file anyar.

Lan voila, saiki kita duwe file koordinat Google Earth, ing tabel Excel. Miwiti saka baris 29, ing kolom X katon jeneng simpul, lan koordinat lintang / bujur ing kolom AH. Aku ndhelikake sawetara kolom, supaya sampeyan bisa ndeleng manawa ing baris 40 lan 41 sampeyan bisa ndeleng loro poligon sing dakgambar, kanthi rantai koordinat.

Dadi, kanthi nyalin kolom X lan kolom AH, sampeyan duwe obyek lan koordinat poin Google Earth.

Muga-muga ing ndhuwur wis mbantu sampeyan mangerteni carane nyimpen data Google Earth ing file kmz, uga mangerteni carane ngliwati file kmz menyang kml, pungkasanipun ndeleng Google koordinat nggunakake Excel.


Tertarik karo samubarang liyane?


Ngonversi data saka Google Earth menyang UTM.

Saiki, yen sampeyan pengin ngowahi koordinat geografis sing ana ing wangun garis desimal garis lintang lan garis bujur menyang format koordinat UTM sing diproyeksikan, sampeyan bisa nggunakake templat sing ana kanggo kuwi.

Apa koordinat UTM?

UTM (Universal Traverso Mercator) yaiku sistem sing misahake globe ing zona 60 saka saben 6 saben, diowahi kanthi cara matématika supaya meh padha karo kothak sing digambarake ing ellipsoid; kaya wis diterangno ing artikel iki. lan ing video iki.

Kaya sing sampeyan ngerteni, sampeyan nyalin koordinat sing ditampilake ing ndhuwur. Asile, sampeyan bakal duwe koordinat X, Y lan uga Zona UTM ditandhani ing kolom ijo, sing ing conto kasebut ditampilake ing Zona 16.

Ngirim data saka Google Earth menyang AutoCAD.

Supaya bisa ngirim data menyang AutoCAD, sampeyan mung kudu ngaktifake printah pirang-pirang poin. Iki ana ing tab "Gambar", kaya sing ditampilake ing gambar ing sisih tengen.

Sawise sampeyan wis diaktifake TCTerms, nyalin lan nempel data saka cithakan Excel, ing pungkasan kolom, baris printah AutoCAD Multiple printah.

Kanthi iki, koordinat sampeyan wis ditarik. Kanggo ndeleng, sampeyan bisa Zoom / Kabeh.

Sampeyan bisa ndarbeni cithakan karo Paypal utawa Kartu Kredit. Nalika mbayar, sampeyan nampa email kanthi tautan undhuhan. Tuku template menehi hak kanggo sampeyan dhukungan email, yen sampeyan duwe masalah karo template kasebut.


Sinau babagan cara nggawe iki lan template liyane ing Kursus ngapusi Excel-CAD-GIS.


 

5 Balesan kanggo "Deleng koordinat Google Earth ing Excel - lan ganti dadi UTM"

  1. Puniko isin, luwih utawa Google Earth ora ngidini panyiptaan poligon kanthi karakteristik tartamtu. Sampeyan kudu milih program GIS lan ngirim menyang utawa Google Earth.

    Saudações

  2. Oi geofumadas !!

    Carane aku bisa nambah poligon ora google earth?

    Penting kanggo nyelehake poin-poin pisanan lan nambahake utawa poligon kanthi cara sing normal kanggo mbatasi wilayah kasebut. Nanging apa sing kedadeyan nalika sampeyan nggedhekake utawa nyedhiyakake area sing nyedhiyakake, utawa ora bisa ngowahi utawa ngganti poligon, mbedakake jarak gedhe antarane kesalahan utawa poligon.
    Uga, Aku kudu nambah polygon ora google earth (Sampeyan bisa uga saka excel, paling)

    Muga-muga aku nyetel lan muito!

  3. woy geofumadas, tips banget kanggo nggunakake google bumi, iku mbantu kula kathah ing karya.
    dhukungan, ngendi aku bisa download FORM TO TRANSFORM LISTEN KOORDINATOR GEOGRAFIS (X, Y, Z) TO UTM, Aku butuh.
    Aku ngenteni komentarmu
    Salam
    banget

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.