Tema sprawl, tema 2011

Isu demografis bakal di mode tahun iki -lan ing ngisor iki- amarga ora ana akeh sing kudu dilakoni kanggo alamat solusi global. Fokus taun iki kanggo Geografis Nasional pancen populasine ing donya nalika nyetel 7 milyar. Edisi Januari minangka koleksi klasik.

natgeo

Institut Lincoln Institute of Territoryial wis nyiapake macem-macem tesis lan bahan riset sing teka saka siji panlitene kutha 3,000 sing ngluwihi penghuni 2000 ing taun 100,000.

Publikasi sing paling disenengi yaiku dokumen sing disebut urban planningNggawe papan kanggo planet kutha. Laporan menarik sing nganalisa mangsa, saiki lan masa depan kutha ing donya. Ngusulake paradigma anyar babagan carane kita kudu nyiapake kanggo wutah taun-taun teka.
Proyek sing apik Angel, Shlomo, karo Jason Parent, Daniel L. Civco, lan Alejandro M. Blei. Sampeyan bisa tuku ing versi cithak kanggo US $ 15 lan diundhuh ing format pdf gratis (sampeyan mung kudu ndhaftar ing kaca). Kanggo taun 2012, publikasi materi kasebut Ekspansi Kutha, sing mesthi bakal dadi proposal menarik sing kudu kalebu model Charter Cities, sing ngeling-eling marang prinsip CitiVilles saka Facebook lan mbebayani tumrap krisis pulitik sing anyar amarga sanajan iku minangka proposal sing menarik banget, akeh sing nyritakake minangka wangun anyar kolonialisme.

Isi Liyane Institut Lincoln, tansah ing subyek iki Atlas kutha ekspansi. Iki minangka koleksi informasi sing kasedhiya kanggo undhuhan sing ngemot peta kanthi format gambar, lembaran kml lan xls sing dadi basis kanggo pambangunan -lan liyane- Dokumen kasebut ing ndhuwur. Ana uga data ing format GIS kanggo maca saka program GIS.

Iki diatur dadi limang bagean:

1. Pérangan pisanan, ana gambar jpg ing bentuk pasangan sing diagrammed minangka print ing poster. Gambar siji ngandhut data statistika lan grafik, peta liya panggunaan daratan kutha sing didhasarake kanthi teknik sensing remot karo gambar satelit ing wilayah metropolitan 120 kutha ing rong periode: Siji dijupuk cedhak karo taun 1990 lan liyane ing 10 taun salajengipun ing 2000.

peta-sembilan-donya-wilayah-2000
Peta ndhuwur nuduhaké lokasi kutha 120, werna minangka wilayah minangka pamérangan dibagi. Minangka conto, aku ninggalake pasangan Madrid.

2000-madrid-map 2000-madrid

2. Bagian kapindho saka atlas kalebu studi babagan pertumbuhan sajarah populasi 25 kutha, nganalisa peta saka 1800 ing pungkasan abad pungkasan. Kutha-kutha 25 iki didistribusikake, kayata peta ing ngisor iki: 7 ing Amerika, 4 ing Eropah, 6 ing Afrika, 12 ing Asia lan 1 ing Oseania.

peta-sembilan-donya-wilayah-historis

Gambar ngisor iki minangka conto saka wilayah metropolitan Meksiko. Ing sisih kiwa, wilayah sing diliputi dening zona urbanisasi saka 1807 menyang 2000, lan ing sisih tengen minangka data populasi, hektar, grafik densitas lan peta lawas wakil.

peta-mexico-city-peta sajarah-mexico-kutha

3. Bagian katelu Iku kalebu tabel ing Excel karo kabeh data sing ndhukung karya kutha 15 lan 120. Ngédap, amarga filter Excel ngidini kita mirsani data kasebut miturut kapentingan kita.

4. Seksi papat kalebu data sing bakal ditampilake ing program GIS. Loro geometri wilayah administratif kanthi lapisan .shp .dbf lan .shx kanggo ndeleng karo program apa wae, uga file .prj kanggo georeferasi, .img kanggo raster lan penyebaran .liwat kanggo ndeleng lapisan kanthi sifat lan struktur ing ArcGIS.

5. Bagian kaping lima Iku kalebu informasi kutha 3,646 ing lembar Excel lan uga ing file kml karo kabeh wilayah kutha sinau, kanggo nggambarake karo program GIS utawa Google Earth.

Singkat, materi sing penting banget bisa digunakake kanggo mahasiswa, pejabat, peneliti, perencana, lan wong-wong sing melu masalah pembangunan sosio-ekonomi.

Loro-lorone atlas lan dokumen nyedhiyakake kerangka konseptual lan, misale jeroné pisanan, data empiris saka dimensi, saiki lan mangsa dimensi kutha-kutha ing saindhenging donya. Iku mbukak perspektif tantangan sing kita ora ngerti carane alamat ing dekade ing ngisor iki.

Kanggo saiki aku ora weruh yen sampeyan bisa tuku ing CD utawa DVD, amarga download kudu rampung kanthi individu.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.