AutoCAD Civil 3D, ngimpor saka database eksternal

Ing kirim iki kita bakal ndeleng carane ngimpor data saka basis data eksternal, sanajan kita bakal kudu mikir sawetara aspek ekstra ing penanganan poin. Kita bakal mbangun conto tutorial 3D Sipil, kanthi nggunakake titik-1.dwg lan file points.mdb, ing pungkasan pranala kanggo ngunduh mau katon.

Nggawe tombol Deskripsi

Tujuane iki kanggo ngatur carane Sipil 3D bakal nangani poin sing kita impor, ing ngendi bakal disimpen lan apa kritéria sing bakal dipilih saka database. Yen kita mbukak basis data, adoh saka koordinat y, x, z kita weruh kolom gambaran (DSC) ngemot jinis titik supaya kita pengin bisa nyaring angka kasebut.

autocad civil 3d

autocad civil 3d Pisanan kita mbukak file-1.dwg TCTerms sing wis duwe lapisan sing diatur kanggo latihan iki. Saiki ing kothak piranti, ing tab "setelan" pilih "Keterangan tombol Set" lan klik tengen banjur pilih "anyar".

Iki mbukak panel ngendi kita bakal nyetel jeneng pesawat, kanggo kang kita bakal menehi jeneng lan gambaran.

Aku nggunakake minangka jeneng: "Badai" lan ing gambaran "titik kontrol badai". Banjur kita nggawe "nampa".

Saiki ayo ketepake carane Sipil 3D bakal nangani panyaring loro kanggo ngimpor data lan milih lapisan ing ngendi bakal disimpen.

autocad civil 3d Kita nggedhekake set kanthi ngeklik tengen lan milih "Edit Keys", sing ngidini kita ndeleng properti ing mode panorama.

Kene kita bakal nambah kode loro, sing pisanan bakal disebut POND *, kene kita bakal milih Layer V-NODE-STRM

lan liyane MHST *, sampeyan ngganti format STORM MH ing kasus liyane, sing bakal jahat sing iki bakal label kang kawitan nanging ninggalake minangka $ *, supaya gambaran rawuh lengkap lan tansah ing lapisan padha.

Iki bakal nemtokake manawa sembarang titik sing diwiwiti diwiwiti dening POND utawa MHST, sing diiringi karakter apa wae bakal dilebokake ing koleksi kasebut. Kita kudu ngelingake yen proses iki "cilik sensitif", nuduhake yen beda antarane huruf gedhe lan huruf cilik.

autocad civil 3d

autocad civil 3dIng kasus kasebut, gaya gaya lan label ora bisa dipateni. kanggo ngontrol wong-wong mau ing tingkat titik klompok, sing dadi bab sabanjure sing bakal kita lakoni.

Pungkasane, kita pilih panah ijo ing pojok tengen kanggo nyimpen konfigurasi.

2. Nggawe kelompok poin

autocad civil 3d Saiki apa kepentingan kita yaiku yen poin sing diimpor dikelompokake, ing kasus iki miturut karakteristik sing ana ing basis data. Kanggo nindakake iki, kita pindhah menyang tab "Prospector" lan ing kelompok pilihan poin, kita klik tengen, milih "anyar".

Kita bakal nggawe grup sing bakal disebut "manholes badai" lan kita bakal ninggalake minangka Standar gaya titik lan label. Banjur ing filter pertandhingan (raw Desc Matching) kita milih MHST *, iki bakal nggawe kabeh poin sing duwe iki autocad civil 3ding gambaran dheweke bakal pindhah menyang grup iki.

Klompok liya, kita bakal nelpon "Titik Penahanan" kita bakal ninggalake minangka filter POND *, tansah ninggalake Standar ing gaya titik lan label sanajan iki pungkasan bisa rampung sapisan menyang grup disebut "_All Poin".

Mesthi, yen kita ndeleng tab Query Builder, iki apa sing wis dipilih ing SQL, sing nyebabake yen wong sing wis nguwasani kode iki bisa nindakake perkara sing luwih rumit.

3. Titik impor saka basis data

autocad civil 3d Ingkang paling rumit kita wis rampung, saiki apa sing bakal diimpor.

Tansah ing tab prospector, pilih Poin karo tombol mouse tengen lan pilih "Nggawe".

Iki nuduhake panel karo opsi sing beda-beda, ing kasus iki kita bakal nggunakake siji ing sisih tengen kanggo ngimpor nilai. Sawise dipilih, dheweke njaluk kita

autocad civil 3d

Sampeyan perlu kanggo njlentrehake yen ing format sampeyan bisa milih opsi ngimpor data liyane kayata teks sing dipisahake ku koma, spasi lan wangun titik titik sing beda, koordinat x, y, z

autocad civil 3d

Ing kene kita milih manawa impor kasebut saka basis data eksternal lan banjur pilih path database. We ninggalake alternatif ngisor ora dipilih, banjur ok.

Hasil akhir bisa ditampilake kanthi ngeklik tengen ing "poin _all" lan milih zoom kanggo tampilan lengkap saka poin.

Nalika sampeyan mindhah mouse liwat poin, tip alat nampilake sifat titik kasebut, sampeyan kudu nimbang yen perlu klik-tengen ing saben klompok poin lan pilih properti, ing kasus ikon kuning kanthi titik seru sampeyan kudu milih pilihan kanggo nganyari.autocad civil 3d

Kanggo nindakake latihan sampeyan bisa ngundhuh ing kene file dwg karo nilai sing diimpor.

Yen sampeyan pengin nggawe maneh, sampeyan bisa mbusak kabeh poin sing ana kanggo ngimpor maneh sawise langkah-langkah iki.

13 Balesan menyang "AutoCAD Civil 3D, ngimpor poin saka basis data eksternal"

  1. Aku ora bisa ngimpor poin utama. ing autod sipil lan graf lan nggawe solid kanggo golek volume yen sampeyan bisa mbantu aku

  2. Hei, apa ra? Aku bisa njaluk sampeyan format database ing .mdb kanggo laku. Thanks lan regards.

  3. Thanks kanggo tutorial, saiki aku ngimpor pamblokiran kanggo tetep ing drawing sandi, IE Acad nampa tombol sampeyan siven kanggo ngimpor pemblokiran minangka wit stasiun cagak, pungkasanipun, appreciate collaboration ing tema.si iki bisa aja di 3d sipil lan apa prosedure ..

  4. Mangga yen nerangake carane NINGGALKE THE LABEL standar STYLE, shake ME amarga saben CONFUGURARLOS IMPORTO TCTerms.

    Aku bakal ngenteni.

    THANK YOU IN ADVANCE

  5. g! Matur nuwun banget kanggo kontribusi sampeyan. Sampeyan wis migunani banget kanggo kula

  6. Ora, apa-apa sing kedadeyan. Bisa uga format kasebut ora dadi nomer nanging dadi karakter, nanging ora bisa dadi masalah.

  7. thanks kanggo tutorial apik, nanging aku duwe alangan nalika aku mung nalika ngimpor TCTerms saka database ing Akses dhateng kula q ora utawa file bisa rusak, matur nuwun bantuan kula yen aku ora mengkono soko salah

  8. Ora perlu, kasunyatane iku Land Desktop inherits saka apa SoftDesk kang kudu ana database sing disimpen kritéria lan nalika ora ana proyek mbukak, iku ora bisa digunakake.

    Ing kasus Sipil, sanajan bisa digandhengake karo basis data, peta bisa nyimpen karakter kayata xml.

  9. Kaping pisanan matur nuwun kanggo piwulang sing diwenehake ing kaca sampeyan, lan keraguan sipil 3d ora kaya desktop daratan ora perlu digandhengake karo proyek.

  10. Matur nuwun Guru, aku terus karo pitulung iki, minangka profil lumahing, lan liya-liyane.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.