Suwene tahan file wangun?

Kanggo wayahe aku panginten yen format axf minangka gantian kanggo file wangun ESRI; nanging mligine kaya geodatabase kanggo ArcPad, sing ngakibatke yen ESRI bakal nuntut supaya kita nandhang sangsara kanthi format shp.

masalah

gambar format dk kelemahane umur, kanggo nyimpen data ing wangun tabular minangka ana taun meh 20 tanpa kang bisa kanggo netepake sesambetan lan dispersal file cilik sing nyimpen karakteristik lan aturan saka data vektor beda.

ESRI wis ngumumake sawijining axf minangka format kanggo Arcpad nggunakake sing saka versi 7.1 bisa nangani tabel sing gegandhengan sing bisa kalebu atribut, tema, proyeksi lan fitur liyane sing dinorex cilik ora bisa dilakoni.

Sanajan ana wong sing nguwuh ing langit sing ujar "Apa kita butuh format data spatial liyane?", ESRI negesake yen iku dudu format anyar nanging kaya geodatabase minangka struktur aturan data spatial sing dibangun ing Microsoft SQL Server Compact Edition (SQLCE) ... ing kesimpulan sing ora kuwat, geodatabase padha sing akeh sing dikritik amarga duwe API banget keras kepala.

... ora bisa dadi format anyar nanging nambah kerumitan menyang pasar produk geospasial, saben wong saiki kudu mbangun protokol liyane kanggo sesambungan karo format iki.

Lan apa sing kudu dilakoni?

  • Ngumpulake file wangun ing basis data, atribut file wangun disimpen ing dbf... ing BLOB (binar gedhe obyek) ing flat gaya gaya dbf ... lan mejet karo dbf.
  • Banjur ing meja liyane ana metadata kayata proyeksi, symbology, formulir lan skrip.
  • Koleksi shapefiles, kanthi lapisan lan pandhuan liyane, bisa dianggep minangka file tunggal.
  • Sampeyan uga bisa nggabungake karo geodatabase, nampa domain, subtipe, lan hubungan ... Aku uga ngomong aturan topologi lan geoprosesor rutin.

resultados

gambar Ing laku, wong karo GPS bakal pindhah menyang camp, nggawe pangopènan Cadastral ing peta (ora shapefile prasaja) kaya yen padha nggarap platform desktop, nentokake apa ana joints integritas topologi lan ngirim data liwat GSM database basis ... sampeyan ora bisa nindakake iki ... ah, nuwun, karo ArcPad!

Akeh sing pracaya yen ESRI meksa mbela dino-shapefile, sapisan dina format xml (kml, gml) bakal mangan urip ... ora masalah yen nikah karo Microsoft.

6 Balesan kanggo "Suwene bakal file wangun urip?"

  1. Hi, bisa sampeyan jelasake babagan carane aku bisa mbukak file .shp kanthi autocad 2010 bakal ngucapke matur nuwun.

  2. Nanging, format ing ngendi geometri disimpen ora tetep kaya ing file shp? Iki minangka kasus geodatabase geometri.

  3. Kepiye ...

    «Nglumpukake file bentuk ing database, atribut file wujud disimpen ing dbf ... lan kenek karo dbf.»

    Yen sampeyan nggunakake basis data kanggo nyimpen wangun, kepiye supaya sampeyan bisa nyimpen informasi alfanumerik ing DBF njaba?

Deja un comentario

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.