Dynamic Maps karo Visual Basic 9

Versi 2008 saka Visual Basic, misale jek dadi kontradiksi lengkap antarane kemampuan dhuwur lan wektu urip sing wis dianggep.

msdnIng artikel diterbitake ing Majalah MSN ing edisi Desember 2007, Scott Wisniewski, insinyur desain piranti lunak ing Microsoft, nuduhake karya sing luar biasa minangka tutorial babagan cara nggambar peta kanthi nggunakake Visual Basic. Iki nuduhake ora mung sawetara fitur paling menarik saka Visual Basic, nanging uga menehi conto operasi sing bisa digunakake minangka basis kanggo nambah aplikasi sing dikembangake.

Ing awal postingan iki, kita nyritakake manawa iki minangka contradicts apa akeh wektu kepungkur, mesthine sing Visual Basic ana ing garis pati. Saran saka premis iki adhedhasar adat Microsoft sing ninggalake platform kanggo njaga dodolan; sawise terus-terusan nerusake nyedhaki .NET lan C (Sharp) ing desperasi kanggo ngalahake Jawa.
Kita sumurup, yen watesan sing diwenehake dening Visual Basic, kang banget eksklusif kanggo pembangunan ing platform Windows, kudu diganti nalika lingkungan Win32x tiwas, Microsoft entuk banget karo .NET lan ngganti strategi liberalis dinamis (dll) kanggo kerangka ing baris sing ndadekake C ++; supaya iki samesthine sing Visual Basic mati miserably ... misale jek kelakon ing roto dawa nalika Windows Vista bakal njiret (taun 2014 :))

Yen Sajarah mbaleni dhewe, Visual Basic lan .NET bakal kasil kaya Microsoft nindakake karo Fox kanggo nggedhekake nyinaoni SQL lan Access. Sanajan saiki kompetisi ora kaya nalika iku, tren desain multilayer lan integrasi web yaiku detonator sing bakal nggawe Visual Basic runtuh utawa topeng.

Inggih, punika saestu nyuwun pangembangan ing ngajokaken dening Scott, sanajan kita saranaken maca dokumen lengkap kita bakal nggawe sawetara komentar sing miturut ukuran kirim kudu gampang.

1 Penggunaan lingkungan WPF

vb9 wpf
Ngakoni, artikel kasebut disiapake kanthi becik lan dibayangake, utamane yen merit dudu saka editor nanging saka pangembang dhewe; Dheweke nerangake babagan carane lingkungan wPF (Yayasan Pembentangan Windows) bisa nerjemahake apa sing wis kita kenal minangka «obyek», miturut konsep «geometri», sing bisa uga digandhengake karo kode dinamis ... kita ora mangu yen iki mung kanggo tujuan "Ndeleng" kaya peta lampu kilat, utawa geometri dibangun maneka warna database.

2 Model Aplikasi Obyek

Penulis terus njelasake cara ngatur (reinvented) bentuk penyebaran data ... banget kreatif ing visual dasar 9 wpfkonsepsi saka Peta, wilayah, poligon kabeh miturut Dependency Objetct lan nguwatirake ing raos secara harfiah reinvent apa wis nggawe aplikasi papan ing fungsi-fungsi dhasar kayata zoom, pan, xtent. We sumelang yen adhedhasar fitur iki bakal berkembang pemetaan platform anyar, sampah sing bakal ana ing kode murni reinvention, ngelingi sing iki tinimbang program mbutuhake adaptasi saka konsep cartographic, geodetic lan saiki Geomatics uga nyathet nanging saben-saben sampeyan pengin nggawe sistem ditolak. Dadi aku ora mada kreatifitas rodo topi mati kanggo wong sing develops soko lan pengin enggo bareng supaya kabuka, Nanging elinga need urgent kanggo standar lan systematize apa wis ngrambah.
Aku nggawa tembung sing aku krungu nalika ing rapat:

... we are looking to make an ArcView Brasileiro ... jo ...

3 Nggunakake Map Peta

kelas peta Ing kene, kanthi cara sing kreatif banget, panulis nggawe hubungan antarane poligon lan standar federal AS sing dikenal minangka taraf, sanajan iki mung digunakake kanggo tujuan "statistik", mula yen bocah kasebut ngrokok proyek sing apik. Uga ujar, properti "wilayah" bisa diowahi sacara eksternal.

4 Nangani data XML

xml lat
Pungkasan, aku nganggep yen sawise mikir lan ngombe kopi, sampeyan wis mutusake kanggo nggawe xml lan struktur xQ lan LinQ kanggo ngimpor data lan geometri kanthi cara sing terstruktur, sanajan ing kene sampeyan nemoni watesan lapangan kompleks iki. Iki nuduhake yen investasi maneh ing pangerten kasebut mbebayani, yen tujuane ora jelas; kita mikir yen karya sing wis ditindakake kanggo tujuan «ndeleng asil»Apik banget, prihatin yaiku nalika asil iki katon dening eksekutif ing rapat lan ujar:

«Aku duwe kontak karo para pemegang saham sing gelem nandur modal kanggo aplikasi iki supaya kita bisa nggawe sistem pemetaan sing bisa ditindakake ing Institut Manajemen Mega ...»

lan menehi, padha rampung reinventing soko ... sing Scott ngakoni ing basa non-geomatic:

«Kanggo geometri sing kompleks, apa sing aku lakoni yaiku nggawe rong tokoh, mula aku nunjukake siji ing sisih ngisor supaya sisih ngarep ora nutupi aku lan katon kaya pulo ...»

5 Konklusi sing perlu
Pungkasan, kanggo kanca-kanca program kita nyaranake dokumen kasebut, amarga nuduhake carane bisa mbangun aplikasi peta tanpa nggunakake kode pihak katelu ... kita menehi kredit pangarang kanggo matur nuwun kanggo kabecikan lan kajelasan ing pungkasan babagan apa sing dheweke ngarepake saka:

Ing inti, liwat Visual Basic, WPF, Expression Blend lan LINQ Aku bisa ngembangake aplikasi sing bisa nggawé visualisasi canggih saka data sing ana. Aplikasi iki bisa gampang ditambahake kanggo ndeleng data saka taun-taun utawa ngolah data kanthi cara sing beda-beda. Kabeh kode kasebut kasedhiya karo download artikel iki, supaya aran gratis kanggo eksprimen lan ndeleng apa sampeyan bisa njaluk.

Liwat: Geomusings

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.