Ketik data kanthi bantalan lan jarak ing Microstation

Aku njaluk pitakonan ing ngisor iki:

Halo Salam, aku kepengin ngerti carane nggambar poligon saka arah lan jarak ing MicroStation, lan yen sampeyan bisa nggunakake Lembaran Excel sing diwenehake kanggo AutoCad

Ya, ing kirim sadurunge kita nerangake carane nindakake karo AutoCAD lan tabel Excel sing ndadekna bakal dilebokake ing Excel lan mung disalin menyang AutoCAD.

Ing kasus Microstation, kasus kasebut beda. Ing prekara iki, aku arep nerangake cara mlebu lintasan nganggo bantalan lan jarak;

1. Format unit sudut

gambar Kanthi gawan teka sudhut sudut wétan, nanging yen sing dikarepake yaiku ngetik polygon kaya sing ditampilake ing gambar

Kanggo netepake format sudut sampeyan kudu nggawe

pengaturan / rancangan file / koordinasi pembacaan

Lan ing bagean "sudhut" atur format "Bantalan", kanthi derajat, menit, detik (DD MM SS). Banjur ora apa-apa. Ati-ati, iki sifat gambar, dudu konfigurasi Microstation umum.

2 Copot pilihan "simpen sudut amba"

Iki kesalahan cukup umum, lan yen ora dikonfigurasi nalika nggawe garis, sistem nganggep baris pungkasan minangka sudut dhasar, kaya-kaya kita bakal kerja kanggo deflections lan perlu ngreset bagean saben baris kanthi tombol sing bener .

Kanggo ngatasi masalah kasebut, nalika ngaktifake garis prentah, sampeyan kudu mbusak pilihan "Puter AccuDraw menyang segmen" kaya sing ditampilake ing grapik ing ngisor iki.

gambar

3. Ngaktifake AccuDraw

Sawise sampeyan miwiti nyisipake garis, nalika sampeyan nggawe titik pisanan, panel "Selehake garis cerdas" katon, kanggo ngaktifake panel "AccuDraw", pencet tombol "Toggle AccuDraw", yen ora gambarkasedhiya kasedhiya diaktifake kanthi ngeklik tengen wilayah kasebut lan milih pilihan kanggo dituduhake.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana panel sing ngetik jarak lan sudut ing format "Bearing".  gambarSawise data kasebut dilebokake, mula kudu mlebu, lan liya-liyane nganti poligon kasebut wis rampung.

 

3. Ngalih ing antarane Rectangular lan Polar

Kanggo ngganti ing antarane pilihan iki lan koordinat XY, huruf trabasan digunakake:

Ateges yen wis diaktifake AccuDraw, sampeyan klik ing zona biru banjur pencet tombol "X" utawa "Y", enggal panel kasebut ngganti koordinat.

gambar Kanggo ngliwati jarak, penet sudut apa wae tombol "A" utawa "D".

4. Kanthi Excel?

Aku ora mikir angel banget, sampeyan mung kudu nggawe meja kanthi unggul sing ngowahi kerangka arah lan jarak menyang koordinat xy, banjur diimpor karo Mikrostasi minangka file txt ... ing kirim sabanjure kita bakal nglakoni.

Siji Balesan kanggo "Ketik data kanthi arah lan jarak ing Microstation"

  1. Matur suwun Geofumadas, kanthi panjelasan iki mbantu aku akeh gaweyan, sampeyan sing paling apik lan aku pengin kaca iki dianyari kanthi apik …… matur nuwun

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.