Ketik data kanthi bantalan lan jarak ing Microstation

Aku njaluk pitakonan ing ngisor iki:

Hi Salam, Aku pengin ngerti cara nggambar poligon saka arah lan jarak ing MicroStation, lan yen sampeyan bisa nggunakake Excel sheet sing nyedhiyakake kanggo AutoCad

Inggih, ing post saderengipun kita jelasaken carane nindakake karo AutoCAD lan tabel Excel sing ndadekna bakal dilebokake ing Excel lan mung disalin menyang AutoCAD.

Ing kasus Microstation, kasus kasebut beda. Ing kasus iki aku bakal nerangake carane nglebokake poligonal kanthi arah lan jarak;

1. Format unit sudut

gambar Secara default nampilake sudut desimal saka wetan, nanging yen kita kepengin nglebokake polygon kaya sing dituduhake ing gambar kasebut

Kanggo netepake format sudut sampeyan kudu nggawe

pengaturan / rancangan file / koordinasi pembacaan

Lan ing bagian "ujung" nyetel format "Bearing," kanthi format dering, menit, detik (DD MM SS). Banjur rampung OK. Mikir sampeyan, iki sipat saka gambar, ora konfigurasi umum Microstation.

2. Mbusak "nyimpen lambang pungkasan"

Iki minangka kesalahan sing umum, lan yen ora dikonfigurasi nalika nggawe garis, sistem kasebut nganggep baris pungkasan minangka sudut basis, kaya-kaya kita bisa mlaku kanthi defleksi lan perlu ngeklik tengen saben baris garis .

Kanggo ngindhari masalah, nalika ngaktifake perintah baris, sampeyan kudu nyopot pilihan "Puter AccuDraw menyang segmen" kaya sing katon ing grafik ing ngisor iki.

gambar

3. Ngaktifake AccuDraw

Sawise sampeyan miwiti baris ngetik, nalika sampeyan milih titik kapisan panel "Panggonan pinter" muncul, kanggo ngaktifake panel "AccuDraw" tekan tombol "Toggle AccuDraw", yen ora gambarkasedhiya diaktifake kanthi ngeklik tengen ing zona kasebut lan milih opsi kanggo nampilake.

Minangka sampeyan bisa ndeleng, ana panel katon ing jarak lan sudut ing format "Bearing". gambarSawise ngetik data kudu dilebokake, lan nganti poligon wis rampung.

3. Ngalih ing antarane Rectangular lan Polar

Kanggo ngganti antarane pilihan iki lan koordinat XY, huruf kapindho digunakake:

Iki tegese nalika AccuDraw diaktifake, zona biru diklik lan salah sawijining tombol "X" utawa "Y" ditetepake, panel bisa langsung diowahi dadi koordinat.

gambar Kanggo pindhah menyang wangun kadohan, amba tombol "A" utawa "D" dipencet.

4 Kanthi Excel?

Aku ora mikir iku angel, sampeyan mung kudu nggawe meja ing Excel sing ngowahi kothak bantalan lan jarak menyang koordinat xy, banjur impor karo Microstation minangka file txt ... ing kirim sabanjure kita bakal nglakoni.

Salah Reply "Ketik data kanthi pituduh lan jarak ing Microstation"

  1. Thanks Geofumadas, kanthi penjelasan iki mbantu aku akeh ing karya aku sampeyan sing paling apik lan aku pengin supaya halaman iki tansah uga dianyari ...... thanks

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.