Ngasilake Google Earth Curves kanthi AutoCAD

Sawetara wektu kepungkur aku ngobrol Alat Plex.Earth kanggo AutoCAD, alat sing menarik saka ngimpor, nggawe mosaik gambar georeferenced lan diowahi kanthi akurat, sampeyan uga bisa nindakake rutinitas umum ing wilayah paneliten. Wektu iki aku pengin nuduhake generasi kontur saka Google Earth.

Mbok menawa kasunyatan sing dibangun dening Insinyur Sipil melu teknologi, Plex.Earth mung apa sing kedadean teknis saka Google Earth saka sisih AutoCAD, kanthi dhukungan kanggo sistem koordinat 2,000 liyane.

Apa versi AutoCAD

Plex.Earth dianggo saka versi AutoCAD 2007 kanggo AutoCAD 2012, kanggo 32 lan 64 bit.

Salah sijine sing menarik iku ora duwe watesan dadi versi dhasar, CivilCAD bédané sing ndhuweni versi lengkap. Sanajan aku nerangake, CivilCAD bisa mbentuk contours nanging ora ngimpor gambar georeferen utawa digital Google Earth.

Cara kanggo ngimpor TCTerms

tingkat kurva karo autocad

Sampeyan kudu paling ora cara 4 kanggo ngimpor nilai:

  • Saka kothak (ing Grid): Kanggo iki, mung perlu kanggo nuduhake loro titik ing gambar, ujung persegi panjang. Keuntungan gedhe saka kasus iki yaiku yen kothak bakal diputer orthogonally menyang garis.
  • Kanthi wilayah sing ditetepake (On Area): Kanggo AutoCAD, kita pilih polyline, ora ketompo, bakal mbusak lan kothak bakal ortogonal menyang geografis lor / kidul.
  • Saka tampilan saiki (Saka Tampilan Saiki): Iki bakal nggawa kabeh kothak tampilan kita ing AutoCAD
  • Saka tlatah sing ditemtokake ing Google Earth: Kaya sing kapindho, kanthi prabédan dhaerah kasebut ditemtokake ing panyebaran Google Earth

tingkat kurva karo autocadSawise kritéria wis ditetepake, sampeyan bisa nggunakake huruf S (Setelan) utawa karo tombol tengen kanggo milih jinis obyek sing kita ngarepake kanggo ngimpor:

  • TCTerms
  • Curves langsung
  • Model digital minangka permukaan

Banjur kita nemtokake saben cara kita pengin reticle, lan sadurunge nglakoni, dheweke njaluk kita yen kita aman. Iku jelas, kanggo jumlah gedhe bisa njupuk donya sampeyan, nanging iki minangka salah siji saka fitur paling terkenal, sing bakal cocok karo sampeyan apa sing ditindakake Microstation lan Civil3D ngendi gambar kasebut ing ireng lan putih lan tanpa presisi kisi.

Sabanjure, kita nemtokake saben cara kita pengin kurva utama lan sekunder. Uga ing lapisan apa kita nunggu obyek kasebut.

tingkat kurva karo autocad

Generasi kurva

Warna kurva bakal gumantung ing lapisan, ndeleng carane kurva dibentuk kanthi nggunakake kothak utawa area sing ditemtokake minangka kontur.

lekuk-tingkat-karo-autocad3

tingkat kurva karo autocad

Ing data kasebut bisa digabung karo survey lapangan, lan uga ngasilake kontur lan permukaan, sampeyan uga bisa ngetung beda volume ing antarane rong permukaan utawa kanthi permukaan rata.

Muga-muga aplikasi paling apik kanggo AutoCAD sing sejatine berinteraksi karo Google Earth, mung nggawe aplikasi lampin kaya ContouringGE sing ing dhewe ana rumit ing instalasi. A investasi apik sing mrodhuksi, yen lapangan kita minangka topografi utawa rancangan.

Plex.Earth bisa download gratis, ing wektu pangadilan dina 15.

6 Balesan kanggo "Generate contours Google Earth karo AutoCAD"

  1. Ing menu kiwa ana kothak dialog ing ngendi sampeyan nulis kontur tembung lan supaya sampeyan bakal duwe artikel sing ana gandhengane karo topik kasebut. Uga ing ndhuwur, ing menu ndhuwur sampeyan bisa nelusuri «babagan toografi» ana akeh topik sing didaptar.

    Greetings.

  2. AKU NATE INGKANG AKU NUNG NINI KANGGO NIKUT AKU SUKU TAHAP SUKU DAH ING AKU ING. CIVIL lan AKU NGENTUKKAN PENTING

  3. banget halaman, aku pancene wis dadi akeh tips sing diwenehi kene. Aku wong sipil lan sadurunge aku nggunakake desktop tanah autodesk. Ing wayahe aku wiwit ngenalake aku karo 3D 2012 sipil lan sethithithik aku mangerteni samubarang aku ilang, akeh. Aku pengin ngerti yen dheweke duwe informasi babagan cara ngetung topografi sing wis diubah, saengga aku teka mung kanggo nggawe permukaan, profil lan salib bagean.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.