Carane Mapserver Works

Wektu sadurunge kita ngobrol babagan sawetara kriten ngapa MapServer lan dhasar instalasi. Saiki ayo ndeleng sawetara operasi ing latihan karo peta Chiapaneco cuates.

geoserver mapserver Endi dipasang

Sawise Apache dipasang, direktori publikasi default kanggo MapServer yaiku folder OSGeo4W langsung ndhuwur C: /

Nang, ana folder sing béda karo aplikasi gumantung saka apa sing dipasang, nanging folder kanggo publikasi kudu mlebu ing Apache. Ing kasus iki folder kasebut disebut gis.

  • Banjur ing jero, folder data ngemot lapisan, ortophoto, lan liya-liyane.
  • Ing folder liyane, ana font tipe bener sing digunakake kanggo label, kanthi extension .ttf. Uga ana file txt sing ngangkat lan liya-liyane sing nemtokake simbol.
  • Lan pungkasanipun ing folder httdocs pindhah kaca web sing ngangkat layanan kasebut.
  • geoserver mapserver

Kaca web

Ing conto, aku bakal nggunakake kasus sing dituduhake sadurunge. Sejatine iku ngemot file indeks sing ngarahake menyang salah siji extension phtml, lan iki uga ngunggahake fungsi sing dibangun ing php lan peta. Polder ngemot gambar sing disambung saka kaca.

geoserver mapserver

Yen katon, phtml mung cangkang sing dibangun saka tabel, lan diarani fungsi mapscript / php. Sampeyan kudu tangi nggunakake:

http://localhost/gis/gispalenque.phtml

Asil dituduhake ing ngisor iki:

  • menyang tengah fungsi kasebut GMapDrawMap (),
  • ing sisih tengen telpon Keymap GMapDrawKeyMap (),
  • garis ukuran ing ngisor iki GMapDrawScaleBar (),
  • lan ing kasus fungsi penyebaran, kahanan babagan listbox yen (! IsHtmlMode ()) echo "<! -" karo keputusan: ZOOM_IN, ZOOM_OUT, RECENTER, QUERY_POINT.

Wis mlaku, tampilan katon kaya iki:

geoserver mapserver

File .map

Kombinasi penerbitan Mapserver yaiku apa Apache ngundakake, sing ngirim php lewat mapscript lan banjur dadi liwat sing cangkang. Nanging akeh èlmu sing ana ing file .map, sing ora mesthi bakal bingung karo sing digawe dening Mapinfo, Manifold utawa Mobile Mapper Office kanthi ekstensi sing padha.

Iki .map minangka file teks, sing ngemot peta ing wangun skrip. Iki bisa digawe karo program desktop kayata Quantum GIS, yen wis disetel ana siji kanggo peta utama, siji kanggo Keymap lan loro kanggo layanan OGC wms lan wfs. Ayo ndeleng cara kerja tulisan:

MAP

NAME PALENQUE_DEMO
STATUS ON
SIZE 600 450
SYMBOLSET ../etc/symbols.txt
EXTENT 604299 1933386 610503 1939300 # SUMBER DAYA PALAPA PALENQUE
#EXTENT 605786 1935102 608000 1938800 #SOLO 01 SECTOR
UNITS METERS
SHAPEPATH "../data"
TRANSPARENT ON
IMAGECOLOR 255 255 255
FONTSET ../etc/fonts.txt

  • MAP nuduhake yen script kasebut wiwit
  • STATUS, nuduhake yen peta gawan urip utawa ora
  • SIZE ukurane tampilan
  • SYMBOLSET nuduhake rute simbol
  • EXTENT yaiku koordinat tampilan. Simbol # digunakake kanggo nggawe anotasi
  • UNITS kanggo unit
  • SHAPEPATH, rute sing dadi lapisan
  • Kabeh ing pungkasan bakal rampung kanthi printah END

Ing jero, kode kasebut diwiwiti kanthi baris perintah, lan ends karo END, contone ukuran minimum lan maksimum; direktori sementara gambar:

WEB
MINSCALE 2000000
MAXSCALE 50000000

IMAGEPATH "C: \ OSGeo4W / tmp / ms_tmp /"
IMAGEURL "/ ms_tmp /"
END

geoserver mapserverBar ukuran:

SCALEBAR
IMAGECOLOR 255 255 255
LABEL
WARNA 0 0 0
SIZE SMALL
END
SIZE 300 5
WARNA 255 255 255
BACKGROUNDCOLOR 0 0 0
OUTLINECOLOR 0 0 0
UNITS kilometer
INTERVALS 3
STATUS ON
END

geoserver mapserverLapisan raster: sing dadi dhuwit, kanthi deskripsi ing daftar kaya "Ortofoto", saka tiff sing ana ing folder data:

LAYER
NAME orthophoto
METADATA
"DESCRIPTION" "OrtoFoto"
END
TYPE RASTER
STATUS
DATA "C: \ OSGeo4W / apps / gis / data / ortofotoGral.tif"
#OFFSITE 0 0 0
END

Lapisan shp saka poligon, kanthi tema sing didhasarake kritéria, ningkatake sawetara data ing cithakan html, kanthi label font sans, ukuran 6, werna ireng lan pinggiran putih saka buffer 5 ...

geoserver mapserver

LAYER
NAME sektor02Zone
TYPE POLYGON
STATUS
TRANSPARENCY 50
EXTENT 607852 1935706 610804 1938807 METADATA
"DESCRIPTION" "Tema oleh Value Sector 02"
"RESULT_FIELDS" "MsLink Cve_Mz Cve_Pred prop Area Perimeter VALUE"
END
DATA PALENQUE_SECTOR01
TEMPLATE "ttt_query.html"
TOLERANCE 5
#TOLERANCEUNITS PIXELS
LABELITEM "VALOR"
CLASSITEM "VALOR"
LABELCACHE ON
KELAS
SIMBOL 1
WARNA 128 128 128
OUTLINECOLOR 0 0 0
NAME "ZoneNULL"
EXPRESSION ([VALUE] = 0)
LABEL
ANGLE AUTO
WARNA 0 0 0
FONT SANS
TYPE TRUETYPE
POSITION cc

PARTIALS FALSE
BUFFER 5
SIZE 6
OUTLINECOLOR 200 200 200
END
END #class value 0
KELAS
SIMBOL 3
WARNA 255 128 128
#COLOR -1 -1 -1 #SIN FILLING

... lan nganti nganti nutup

END
END #Class Value
END # Layer

Kanggo nyimpulake

Saka kene, sing nggarap mapserver, sanajan cukup prasaja, dadi komplek medium lan banget winates kanggo proyek gedhe amarga kabeh ana ing .map. Kerugian sing paling gedhe yaiku kabeh wis dilakoni kanthi mlaku, kayata kanggo nemtokake saben werna ing tema, lan iki minangka alat kaya CartoWeb, sing kerep digunakake ing Mapserver nanging uga nganggo plugin sing dibangun lan conto karo fitur sing nggawe versi primitif iki tetep ing readme first:

  • Gawe frame sing kapisah, karo AJAX supaya refresh kanthi kapisah
  • Atur kode kasebut, nyedhiyakake skrip rewrites .map miturut kriteria parameterizable
  • Dynamic return the displacement tanpa perlu refresh, kaya-kaya lapisan flash
  • Edisi vektor online, langsung nulis ing cache
  • Ngundhuh lapisan ing wangun vektor
  • Ekspor menyang Google Earth
  • Generate PDF saka panyebaran

Ing sabanjure kita bakal nemokake CartoWeb, kene aku ninggalake link kanggo conto utama.

3 Balesan kanggo "How Mapserver works"

  1. hello,

    Aku nyoba nelpon lapisan saka .map, kaya ing ngisor iki:

    LAYER
    NAMA testhouses
    TYPE POINT
    KONTAK OGR
    Guguran # »virtual.ovf»
    »

    xxxxx
    EXEC ......
    eess_id
    wkbPoint
    WGS84

    »

    Masalahku yaiku layanan DSN menehi masalah: nalika njaluk GetCapabilitas, aku mbaleni sandhi database ... bisa nyelehake telpon menyang file supaya ora "menehi" sandhi utawa ana kesalahan DSN ???? Thanks!

  2. MapServer minangka proyek Open Source sing tujuane kanggo nampilake peta spasial dinamis liwat Internet. Drive sing dipasang minangka drive sing dipetakan menyang folder kosong ing volume sing nggunakake sistem file NTFS. Driver sing dipasang ing sajrone drive liyane, nanging diarahake minangka path drive.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.