Meh pungkasan surat kanggo kolaborator ... Aku ora lunga

Mung dina iki, sepuluh dina kepungkur, kaya sing sampeyan ngerti, aku mandheg mlebu prosedur sing ana hubungane karo proyek sing wis dikuwasani lan ditrima pitung taun. Mesthine dheweke wis nunggu penjelasan, amarga mung sawetara wong sing cedhak banget ngerti sawetara dina sadurunge, senadyan rencanane wiwit dina iku aku mutusake yen aku ora bakal kelangan inspirasi. Aku ngenteni dina sepi sing sepi saka hotel lan keputusan arep mbusak utawa ninggalake sawetara baris nulis.

Sing bener, aku ora bakal ngoordinasi dhawuh iki, lan pendapatku ora bakal dadi saran kanggo niat apik. Wong liya bakal nandhang tantangan sing bakal berkembang ing tataran proses kasebut, tanpa bakal ngilangi apa sing dianggo, utawa ora sabar kanggo bab-bab sing prasaja sing mung bisa kanggo nentremake swasana ati sing nyenengake ing lapangan kanthi menehi pakurmatan.

Aku rumangsa puas karo gawe niru karo model penguat sing adhedhasar manajemen gabungan, ing ngendi pahlawan bisnis ora geofumados ideologu nanging wong biasa sing nglakoni tugas saben dina saben dina, amarga padha seneng. Iku hak istimewa kanggo aku wis sinau saka telung jinis, sing mulang kula sing padha ngerti carane reinvent kawruh menyang rencana sing diwiwiti ing napkin saka restoran, lan sing diwenehake ing disiplin wong sing mbok menawa ora ngerti dimensi ing awal, amarga nggoleki sing kabeh ahli nanging apa sing sepadha-padhane karo kanca-kancane lan paman sing sregep, sing mung pantes kanggo ngurmati carane nggabungake apa sing dikerjakake kanthi master.

Prints 300 pangguna ing rong bawana ing xing pungkasan sing ora coincident karo dalan padha weruh kula pisanan aku wungu 7 taun kepungkur, utamané wiwit akeh saka carane bakal bisa kita gawe mikir banter ing dalan mbukak, karo wong sing luwih saka kanca-kancaku ing titik iki padha dadi "kanca-kanca". Nanging bab sing nyenengake iku ora ana sing nyengsemake, amarga iku ora kalebu gagasan-gagasan inovatif, mung prakara rutinitas sing jelas:

  • Njaluk teknisi hirarke sakteruse 230 minangka generasi 16 sing bakal menehi rekomendasi kanthi mata ditutup, malah karo rekaman kedutaan Amerika. Senajan padha gagal nalika, amarga padha kuciwa ing mangsa kapindho, nanging kanggo sapa waé aku bakal menehi kesempatan kaping telu amarga ana ing kana aku ana ing ngarep, lan aku ngerti apa sing aku weruh ing wayah sore ing Lembah Quimistán.
  • Duwe pakar ing implementasine kadaster ngajari kabeh kang sumurup, ngerti yen ing sawijining dina dheweke bakal nglakoni tanpa; nanging yakin yen aku mlebu dheweke amarga kemampuane kanggo nggawe klon kanthi dhuwur.
  • Ngubah teknisi lapangan prasaja menyang sopir metodologis sing bisa nonton kanggo kotamadya 20 bebarengan, sing tanggung jawab karo wong lanang sing dibentuk mung sawetara taun kepungkur; sing diwasa nganti tingkat kepercayaan mung amarga dheweke dhewe ngajar supaya digunakake saka navigator Garmin kanggo nggawe kothak koordinat UTM.
  • Mungkasi taboo menawa wanita ayu ora bisa dadi konsultan kadaster kanthi kemampuan sing padha minangka wong; sing bisa mimpin tim leperos sing bakal mangan kabeh, nanging sing ora amarga dheweke entuk pahala ing seni kanggo nyayakake stasiun total ing detik 53, tanpa kalahake femininity cheto; sing sore dibagi menyang cabildo mbukak presenting nilai kadastral saka quinquennium anyar lan ing wayah wengi iku recovers sweetness saka ningali dhewe ing pangilon lan perasaan khusus kanggo wong sing wis mutusaké kanggo tresna.
  • Nggolek wong sing ora kadaster wong, nanging sing padha krungu aku ngomong babagan plot padha nerjemahake cara dadi administratif, financial, proses pangolahan ... wis sing paling apik; ora amarga kita padha karo kemewahan, nanging amarga ing kesalahan liyane kita ketemu kekuatan kita nglengkapi saben liyane.
  • Mesthukake kotamadya sing bisa ditindakake ing Persemakmuran kanggo peran cadastre, lan para walikota bisa nyedhiyakake sumber pendapatan sing ditampa ing injeksi taunan supaya cadastre minangka tumindak saben dina sing mrodhuksi pangembangan.
  • Kanggo ngiyatake kula kanthi telpon yen sapa wae sing ana ing sisih lini yaiku wong sing bakal njangkepi gagasan sing paling saya garang; sing ngerti yen 15 nduweni pengalaman luwih akeh tinimbang aku, nanging yen mung cara kanggo setya bakal dikurangi dadi kesederhanaan ngubengi omonganku, kanthi rasa penasaran prasaja kanggo ngerti yen sisih ganja iki kabeh donya gila.
  • Nglakoni salah sawijining tahapan sing paling kritis ing proses, lan ngajukake kepuasan sing telung dina sadurunge hukum sing kita angkat disetujoni ing kongres nasional ing periode gangguansampeyan egeomatesIku pilihan.
  • Golek kanca malah ing wong sing aku gelo luwih saka sapisan ...

Aku bakal ndhaftar liyane, nanging aku ora bakal ngluwihi apa maneh ... sampeyan ngerti, sanajan ing pihak katelu bukti.

... ngendi aku arep

10 taun kepungkur aku yaiku bagean saka geofundada harfiah, ing aku nemokake yen ora ana sing luwih apik tinimbang nglakoni apa sing kita kaya; nalika inspirasi luwih cepet. Aku ora malah dadi bagian saka proses kasebut, mung guinea pig sing digunakake kanggo nguji yen bisa kanggo ngresiki wong biasa; senadyan kanggo ngirim ngirim kula menyang dalan Dale Carnegie, njaluk kula visa Amérika dina 30, menehi kula sepatu gedhe saka sikilku, yakinake yen aku bisa nindakake samubarang ora kanggo dadi brilian nanging kanggo imbangan antarane disiplin lan kabodhoan.

Pengalaman iki unik; woh sing digawe bebarengan kaping pirang-pirang, nanging kita uga bisa nuwuhake hawa dingin sing ngasilake hadiah pisanan kanggo negara sing meh padha nate dilahirake. Meh kaya nalika Honduras ngalahake Meksiko ing Azteca. Ing sawijining dina ana rasa nyenengake ana ing ngarep panggone ngrokok ing saindenging jagad, nyritakake yen kita bisa nindakake apa sing kita bisa, nanging karo konsepsi apa sing ora ana ing jamane karo teknologi taun-taun kasebut. Sing ana ing Cekoslowakia wong sing melu ing abstrak Model LADM ngandika ... Děvky ty jsi kdo, kurva Hondurasu?

Kita ora sinau apa-apa sing anyar, mung kita mangerteni yen roda wis nemokke. Sing ora perlu diganti, sing pamisahan ing poros karcis mung ukuran sing diwenehake marang jaran loro sing ora kanggo nyelehake bokong lan mulane saiki mobil duweni ukuran kasebut. Nanging kita uga sinau sing mung jembar sing nduweni ril sepur ... tanpa ana kabeneran amarga kudune ora bakal ditarik dening jaran.

Minangka asil saka pengalaman, aku isih ngerti wong apik ing akeh panggonan. Dadi inget nanging gampang lan prasaja; saka wong-wong mau aku sinau menawa judhul priyayi saka lapisan akademis mung penting ing pirang-pirang negara ing Amerika Latin; Padha katon apik ing teken email nanging padha redundant ing konteks sing ketok. Aku diajarke dadi arrogant ing setengah ukara kanggo njaga humor, nanging dadi corny ing tandha kanggo ngelingake aku sing ajining diri wiwit minangka Laplace sing ditransformasi.

... tetep ana

Kahanan urip nyebabake aku tenggelok ing aksès cadastres kotamadya, kanggo mangerteni apa sing dikarepake wong ing ngisor iki lan apa sebabe saka frontdesk iku bisa nyebabake pangopènan kadastruktur ing sistem nasional.

Iku banget ketok, nanging kudu ana kanggo mbuktekaken. Amarga cadastre serbaguna ora kalebu jumlah data sing wis ana, nanging kapasitas kanggo entuk manfaat saka wong biasa. Kutha ora nduweni apa-apa kanthi nindakake cadastre, ora ana biaya; bisnise meh tansah kanggo ngumpulake pajak lan kanggo sing ora bisa nindakake kadaster; saéngga gain bakal luwih. Bisnis sampeyan ora nggawe rencana perencanaan teritorial, sing larang banget, nanging sampeyan kudu nggawe wong urip luwih apik; sing peta sing dicet ing pdf ora cukup.

Supaya apa sing kita tindakake iku ketok. Nggawe kerja kadaster karo siswa sing bubar lulus saka kelas bustalaureate, kanthi presisi yen bisnis sing dibutuhake kanggo para walikota kanggo tresna marang biaya. Mesthine para anggota dewan supaya saben dollar sing ditabuh ing cadastre bisa bali marang 6 kanggo populasi. Kanggo mesthèkaké menawa dhéwan munisipalitas durung mbutuhaké kita minangka ahli, nanging minangka magang saka prakara sing paling dhasar, nanging kita bisa mbangun sawijining model sing ngetokaké kawicaksanan umum negara.

Mulane tetep ana ing kana, ing ngendi panggonan kasebut. Amarga keuntungan kontribusi saya kanggo sampeyan ora technical, kaya Course AutoCAD sing minggu ing Intibucá; Bakal padha ngerti yen dina iki dadi cedhak karo kabeh kanggo pungkasan wektu; kanggo nuduhake yen kita ora ngerti carane nggawe layouts ing Microstation, nanging sing bisa menehi lair cara mikir metu swara. Kontribusi saya ora mesthine kanggo ngatasi masalah kasebut utawa menehi berkah kanggo sapa sing kudu dikontrak utawa ditolak; Latihan iki mung mimpin kita kanggo nuduhake yen inspirasi cukup kanggo nggoleki bakat lan woh saka wilayah paling gering.

Tetep ana amarga Che ing Facebook bener: bawana iki ora ngisi pembebas, nanging wong sing bisa mbebasake awake dhewe. Tetep ana amarga disiplin ing prasaja bakal duwe sesuatu kanggo dituduhake. Wong-wong padha ngetrapake wektu kanggo ngrampungake kekurangane, ejaan sing ora becik, kuliah universitas sing durung rampung, semangat sethithik sing diwaca, sinau,

lan ndhuwur kabeh kanggo nulis; amarga sing ora kepenak kanggo ngunggulake, tinimbang minangka alat kanggo ngarahake gagasan. Sing jelas ora njupuk order; nanging gagasan-gagasan kita kudu disambung kanthi sistematis lan diterjemahake ing papan tulis, artikel ing blog, manual latihan, sistematisasi praktik-praktik apik, ing konseptualisasi proses ...

Yen sampeyan ngrancang sheet cadastral ing sheet Excel lan disebarake kanthi bebas, padha disebut; yen kanthi cara nganyari metode penilaian, dheweke dipasarke kanggo nyediakake bengkel; yen salah sijine dina nulis ing blog, dheweke diarani saka Holland kanggo modhèrn meja ahli ing model BIM ... padha ngomong apa sing bakal nggawe aku seneng. Nanging kabeh padha karo semangat, saka ngiseni titik ing ortophoto kanggo nggambar properti ing lantai katelu kondominium: amarga nalika padha nindakake iku inspirasi, bakal ngirim sing passion kanggo wong liya.

Lan yen salah sawijine dina sampeyan rumangsa yen ana geofumada sing narik kawigaten sampeyan luwih saka apa sing sampeyan tindakake, banjur njupuk. Amarga sub-kinerja ora minangka tandha sing diblokir, iku saran kanggo musatake ambegan ing bab apa sing ana, nyoba ngelingake yen ora ana sing luwih apik tinimbang dadi inspirasi.

... Aku ora ninggal. Aku mung bali menyang meja inspirasi.

Thanks kanggo terusake menyang 16 sing katon ing dedikasi iki.

Kanthi tresno

G!

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.