Mbandhingaké owah-owahan sing dumadi minangka file CAD

Keperluan sing kerep banget yaiku bisa ngerti owah-owahan sing kedadeyan ing peta utawa peta, kayadene sadurunge dianyarake utawa minangka fungsi wektu, ing file CAD kayata DXF, DGN, lan DWG. File DGN minangka format asli lan tertutup saka Microstation. Nalisir apa mengkono karo DWG diformat saben telung taun, ing DGN ana loro format mung: DGN V7 sing ana kanggo versi 32 bit kanggo Microstation J lan DGN V8 ana saka Microstation V8 lan tetep ing pasukan kanggo akèh taun .

Ing kasus iki, kita bakal nemokake cara nggawe kanthi nggunakake Microstation.

1. Ngerti owahan sajarah file CAD

Fungsionalitas iki diadopsi ing kasus Cadastre Honduras, bali dening 2004, nalika pilihan arep menyang basis data spasial ora dadi bab sing cedhak. Kanggo iki, diputusake nggunakake versi sajarah Microstation, kanggo nyimpen kabeh owah-owahan sing digawe ing peta.

Dadi, sajrone taun 10 file CAD disimpen saben transaksi saka pesenan owah-owahan, versi kasebut katon ing gambar ing ngisor iki. Sistem nyimpen nomer versi, tanggal, pangguna lan gambaran saka owah-owahan; iki fungsi Microstation murni sing wis wiwit versi V8 2004. A plus yaiku kanggo meksa liwat VBA sing dipaksa nggawe versi nalika mbukak pangopènan lan ing mburi transaksi. file Control sing digawe nggunakake ProjectWise kanggo nyegah kedhaftar loro bakal nggunakake ing wektu sing padha.

Ora ketompo carane primitif prosedur kasebut, file tanpa sejarah aktif diijini ndeleng owah-owahan karo warna; Peta ing sisih kiwa iku versi diganti, nanging milih transaksi bisa katon ing werna aku dibusak (properti 2015), anyar (sifat 433,435,436) lan ijo kang diowahi nanging ora obah. Senadyan warna bisa dikonfigurasi, sing penting yaiku owah-owahan kasebut digandhengake karo transaksi ing sajarah sing bisa malah dibalik.

Ndeleng pirang-pirang perubahan peta kasebut. Miturut cathetan sajarah, pangopènan 127 nandhang dening industri ngandika carane uga migunakaken lan terus ing Tata, utamané kula bungah kanggo ndeleng wong kang ana penggalihipun dhumateng kanggo pindhah menyang game saka tim nasional: Sandra Wilson, Joshua , Rossy, el Chamaco ... bisa lan aku bakal kepenak. ?

Nalika marang kita ngguyu nalika 2013 kita mutusaké kanggo pindhah kanggo Oracle keruangan, lan kita weruh minangka fungsi kuna; kita ora bisa nganggo iku, aku dicenthang ing negara ing babak padha ing kang iki mutusaké kanggo tetep kapisah kanggo saben owah-owahan utawa mung ora disimpen file sajarah. Tantangan mung ana kanggo mikir babagan carane bisa entuk liwat VBA sing historis digandhengake karo transaksi lan diowahi dadi obyek-obyek dhasar saka basis spasi.

2. Perbandingan rong file CAD

Saiki Upaminipun sing ora kontrol sajarah iki disimpen, lan apa sing arep kanggo mbandhingaké versi saka rencana Cadastral marang dipunéwahi akeh mengko taun. Utawa rong rencana sing diowahi dening beda pangguna, kanthi kapisah.

Kanggo nindakake iki, kanca-kanca saka tapel wates wis nyedhiyani alat sing migunani banget sing disebut dgnCompare sing wis ngilangi aku kaget. Mung rong file kasebut disebut, lan nglakoni perbandingan antarane rong kasunyatan.

Ora mung file bisa dibandhingake karo siji liyane, nanging marang sawetara; ngasilake laporan lan tampilan grafis obyek sing ditambah, dibusak, malah sing modifikasi minimal kayata ketebalan warna utawa garis. Temtunipun, bilih perbandingan kanthi manual badhe nampung jam, yen dinten ora gumantung saking jumlah owahan. Gumantung ing engineering aplikasi kang kita bisa lan carane terkenal wektu sing bisa disimpen, dgnCompare punika saestu migunani kanggo proyek ing mung sawetara menit.

Yen ana wong sing kasengsem ndeleng obrolan babagan cara kerja lan cara kanggo nggayuh, ninggalake formulir ing ngisor iki supaya teknisi bakal ngubungi panjenengan.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.