Paling apik ing berita QGIS 3.X

Ngerti kepiye cara inisiatif Open Source bisa nylametake diri kanthi cara sing mantep lan nyedhiyakake kesempatan bisnis kanggo wong-wong sing duwe nilai tambah kanggo kontribusi; nalika ngidini pengabdian menyang inti bisnis sing ngerti syarat kasebut bakal dilindhungi dening pakar liyane. Aku ngujo WordPress, PostgreSQL lan QGIS ing antarane model-model kasebut.

Iku adoh saka postingan pisanan kita digawe saka Quantum GIS 1.02 ing 2009 lan ing Implikasi saka QGIS 3 ing 2016. Lompat karo kabeh sing wis ditampilake wis nampilake tanggung jawab ing bagean sponsor, prasetya ing bagean komunitas pangembangan nanging ing ndhuwur kabeh panriman ing bagean pangguna sing luwih saka ngenteni wis diwasa ing pangerten; ngluwihi posisi Taliban marang prakarsa pribadi, fokus ing potensial kompetitif QGIS. Ing artikel iki, saka perspektif kita, kita bakal nuduhake sawetara unsur novel lan fungsi saka owah-owahan pungkasan paling sethithik nganti apa wis ditampilake sawise ukara iki, kang kita ngerti bakal ora dadi pungkasan.

"We pleased kanggo ngumumake peluncuran QGIS 3.6 'Noosa'! Noosa ana lokasi pengumpulan lokal pangembang Australia ing musim gugur 2017. "Blog Qgis

Antarmuka

  • tema

Saka 2.8 Las Palmas versi, tampilan antarmuka wis apik, kanthi desain sing paling dianyari saka tombol aksi lan menu utama. Ing pungkasan dikenal, 3.6 Noosa, sampeyan bisa terus ngatur, nyesuaiake profil pangguna lan kebutuhan visual sampeyan. Kita bisa pindhah saka tampilan normal menyang layar wengi, ngewangi wong-wong sing nglampahi akeh jam kanggo nindakake macem-macem jinis proses.

Kanggo Qgis 3.4, sampeyan ngetik ing menu tambahan, ana opsi sing ana Muat QSS - Tema UI, ing mesin telusur, lan sawise masang, ing menu tambahan, sampeyan bakal nemokake pilihan kasebut Muat Tema UI. Saka jendhela sing kasil sampeyan bisa milih ing antarane kabeh pilihan sing luwih cocok.

Kanggo versi 3.6, pilihan Pemetaan Malam bakal terintegrasi, lan bisa diaktifake saka sifat antarmuka, supaya sampeyan ora kudu ngundhuh lan nginstal add-ons.

  • Nggoleki

Ing tampilan utama, kothak panelusuran wis ditambahake, kanthi bisa nemokake fungsi utawa alat luwih cepet; minangka, contone: kalkulator, konfigurasi, algoritma pangolahan, ngenali lapisan proyèk, utawa spasial spasial.

Ing jendhela situs lapisan, kothak panelusuran uga ditambah, ing ngendi sampeyan bisa nemokake fitur utawa proses sing ana hubungane karo lapisan. Contone, tembung ditempelake ing mesin telusuran atribut (1) katon ing fitur panel lan fungsi saka lapisan, kabeh sing dhawuh sing ngemot kawicaksanan tembung (2), banjur yen kita pilih salah siji saka wong-wong mau, sampeyan bisa ndeleng sing siji pilihan ngandhut tembung atribut (3).

  • Indikator lapisan

Nalika Performing sembarang lapisan proses, kayata kawicaksanan nyaring, ora ana tandha-tandha sing bakal ora pati jelas sing lapisan wis yang. Ing versi anyar, loro 3.4 ing 3.6, wis ditambahaké pratondho proses kanggo lapisan, minangka ditampilake ing gambar ing ngisor iki, supaya yen Analyst bisa ndeleng kang saring, diblokir utawa lapisan lapisan eraser.

Sesi

Ing panganyari paling anyar iki, produk kartografi bisa digawe, khususake profil pangguna sing bakal nggawe owahan utawa edisi. Ing menu utama; sampeyan bisa nggawe profil pangguna kaya sing dibutuhake lan proyek saka saben profil disimpen ing folder root saka Qgis 3. Path kaya iki kanggo pengguna Windows: C: \ User \\ AppData \ Roaming \ QGIS \ QGIS3 \ profiles \ default

Diproses

Babagan pangolahan kanggo entitas vektor utawa raster, algoritma infinitas wis disedhiyakake, lan sawetara wong liya wis luwih apik kanggo pengalaman panganggo sing luwih apik

  • Sistem referensi

Nalika ngetik entitas sing ora ngemot sistem referensi spasial sing didéfinisi, aplikasi bakal njaluk kanggo nunjukake apa lokasi spasial data kasebut. Jendhela mbukak, ing ngendi sampeyan bisa milih saka macem-macem sistem koordinat saka saindenging jagad, ing ngisor, lokasi sistem sing dipilih dituduhake, ing peta lan sampeyan bisa verifikasi yen bener, sadurunge nambah data lan masalah lokasi sing bakal ditindakake.

  • Edition

Edisi entitas saiki luwih prasaja, kayata entitas autocomplete linear utawa polygonal, nanging sampeyan kudu nguripake lan mateni editing, paling ora kanggo versi 3.4. Piranti sing disedhiyakake kayata: pelembaban entitas, pemeriksa topologi, owah-owahan arah - ngowahi garis, utawa nggeser simpul siji utawa kabeh lapisan. Kanggo versi Noosa 3.6, kamungkinan kalkulus analisis algoritma sajrone pangarep-arep wis dikarepake, supaya ora nggawe lapisan anyar.

Ing kothak piranti pangolahan, ana fungsi kanggo milih unsur ing entitas miturut maneka jinis ciri, kayata: pilihan dening atribut, pilihan kanthi ekspresi utawa lokasi. Para pangembang Qgis 3.6, wis netepake tipe pilihan liyane, diarani pilihan kanthi nilai, sing ana hubungane karo atribut sing ana ing entitas vektor.

Salah panjalukan digawe dening pangguna, ana introduksi saka CADtools nglengkapi kanggo versi 3.6, kanggo samubarang versi 3.X, iki nyeksèni, lan nginstal manager tambahan ons dituduhake sing ana sing versi outdated sing ora bisa kaleksanan .

  • Tagged

Labeling minangka proses liyane sing wis apik ing kabeh cara. Iku gampang banget kanggo nulis label prasaja utawa nggawe label saka èntitas miturut aturan. Kanggo pilihan iki ditambahake mblokir, iki mbantu yen ing wektu label kasebut digawé, bakal bisa ngganggu visibilitas entitas, lapisan sing diblokir.

  • Symbology

Fitur-fitur anyar wis dimodifikasi lan ditambahake kanggo njupuk simbologi sing luwih cepet, kayata akses - tombol tengen ing lapisan - kanggo gaya entitas. Ing Qgis 3.6 Noosa, aspek kayata tampilan gaya ditambahake xml, ing panel browser utawa aturan.

  • Raster

Kanggo pangolahan sing ana hubungane karo raster, sawetara kalkulus wis ditambahake kanggo nindakake proses ekstraksi lan analisis. Iku temen kabeh fitur sadurungé, ngitung statistik saka raster adhedhasar volume pitungan liyane ing area, setelan angka M, setelan Z. miturut vertex saben band, utawa menyuling isi format binar - kanthi widget wangun kanggo binar kolom (blob) -. Uga, ing aspek iki, penyaji nilai unik lan spidol gambar raster uga kalebu.

  • 3D data

Kanggo data 3D, opsi anyar ditambahake kayadene shading saka terrain, yaiku, analis bakal bisa nemtokake cara ing ngendi modelé bakal diwakili. Kajaba iku, sampeyan bisa ngatur lampu-lampu ing adegan 3D, ing ngendi sampeyan duwe lampu 8 kanggo posisi, intensitas, werna lan atenuasi.

Manajemen proyek

Apik project management, kalebu fungsi kayata setelan folder project, minangka wis rampung ing ArcGIS Pro, contone, bisa mangkono bakal disimpen ing sak panggonan kabeh proses lan produk-related project. Ing topeng Mulai proyek, proyèk wiwitan ditetepake, yaiku, rute sing arep diproses data

  • Multi-tampilan

Fitur liya sing mlebu ing platform kasebut yaiku kamungkinan kanggo ndeleng sawetara tampilan peta, kalebu sing nyakup data 3D. Saka menu utama, ing opsi tampilan, ana rong kemungkinan kanggo nambah views, peta tampilan 2D (Tampilan peta anyar - ctrl + M) utawa tampilan peta anyar 3D. Sawise milih jinis tampilan sing bakal ditambahake, dheweke bisa diselehake kanthi cara sing beda lan digabungake menyang tampilan utama, ing sisih tengen panel - ing ngendi loro views bisa diselehake utawa sejajar karo tampilan utama.

Kanthi manggonake multiview, sampeyan bisa verifikasi aspek tartamtu saka peta utama sing ora bakal katon ing output final produk. Saben jendhela anyar digabungake kanthi struktur antarmuka, saliyane disinkronake utawa ora nganggo data ing jendela utama, ndeleng data ing skala spesifik, nuduhake anotasi, posisi kursor utawa label.

  • Komposisi cetak

Yen kita bali menyang jaman kepungkur, lan sesambungan karo operasi alat iki kanggo versi sadurungé, saben wong bakal setuju manawa iki cukup rumit lan rumit; nganti tekan titik ngendi informasi diproses diekstrak lan padha pengin nggunakake program liya kanggo ngasilake prodhuk final. Kanggo versi paling anyar, sarana iki wis ditingkatake, uga ngidini nyithak tampilan 3D. Analis bisa nggawe siji utawa pirang-pirang komposisi saka tampilan sing padha, lan uga bisa nambah kaca ing komposisi.

Ditambahake kabeh sing kasebut ing ndhuwur, luwih akeh ditambahake, lan kamungkinan ngenalake jinis data liyane kayata: Dhukungan kanggo 3D Mesh - lan kabeh sing nglibatake penanganan data iki, minangka identifikasi elemen-.

  • Paket lan potret geotag

Ing Qgis, panggunaan lan bungkus, supaya padha nyimpen kemasan lapisan ing kothak piranti pangolahan - Biyen aku uga seneng karo ArcGIS Pro-.

Wigati uga yen piranti liyane sing bisa digunakake ing versi 3.4 bakal terus disedhiyakake, ing antaranana bisa dijenengi: foto ngimpor foto sing diwenehi geotag. Kanthi alat iki lapisan titik digawe, ing ngendi geo-tagged utawa geolocated images dumunung. Gambar kasebut kudu ana ing format JPEG, lan kabeh direktori wis dipasrahake menyang sistem, saenggo nggawé produk spasial kanthi ciri-ciri dhuwur.

Warta liyane Qgis 3.6

Saliyane kabeh kasebut, fitur-fitur ing ngisor iki, fungsi lan add-on ditambahake, sing digabung karo cara sing ora bisa dibandingake karo versi 2X, menyang versi iki:

  • Administrator sumber data ndhukung panyiptaan lapisan virtual, data jinis bolong - bolong data, lan geopak -
  • Komunitas panganggo lan pangembang, wis ngandhani panggunaan basa C ++, kanggo komposisi ulang utawa perbaikan algoritma sing wis ana.
  • Kemungkinan nggawé kategori, klompok lan pambagéyan kasebut minangka kasunyatan. Iku uga ndadekake operator, variabel fungsi sing bakal mbantu kanggo mbangun ekspresi kanthi cara sing luwih gampang.
  • Proses utawa tugas dieksekusi ing latar mburi, supaya ora ngganggu ing proses kegiatan liyane.
  • Akeh -kalebu kita- Kita takon pitakonan ing forum babagan fitur tartamtu, alat utawa fungsi Qgis, amarga ora ana dokumentasi saka akeh unsur kasebut. Kanggo versi anyar iki, tim pangembang nduduhake ana dokumentasi sing luwih apik saka proses lan piranti sing nggawe GIS iki.
  • Salah satunggaling fungsi ingkang sethithik sampun dipunandharaken, ananging kita ngarep-arep mbuktekaken, punika panggeser wekdal, ingkang gadhah studi pasinaon multi-temporal.
  • Percepatan hardware kanggo kalkulator raster.
  • Dukungan JSON kanggo paket geo.

"QGIS minangka piranti lunak gratis lan sampeyan ora kudu mbayar apa-apa kanggo nggunakake. Ing kasunyatane, kita pengin nyengkuyung wong-wong ing saindhenging donya nggunakake, apa wae status finansial utawa sosial. Kita pracaya manawa latihan karo wong nganggo cara nggawe keputusan bakal nyebabake masyarakat sing luwih apik kanggo kabeh manungsa. "Qgis blog

Minangka penganalisis lan penasaran ing wilayah «Sistem Informasi Geografi, alat analisis spasial iki, ing versi 3.6 Noosa, bisa menehi mupangate luwih gedhe babagan pambangunan produk. Ing situs web resmi Qgis, yaiku versi sing ditondoi ing artikel iki. Bentenipun ing antawisipun inggih punika 3.4 Madeira minangka versi rilis ingkang panjang, kanthi perbaikan bugs ingkang kedadean nalika dipunginaaken. Ing sisih liyane, versi 3.6 Noosa versi luwih sugih ing fitur kanggo para pecandu, nanging kanthi instabilitas sing bisa dingerteni, lan bisa diwenehi kewan omo sajrone nggunakake.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.