Nilai piranti lunak kasebut

IMG_0778

Rega ana ing kothak, biaya ing motivasi kita, sarana nggunakake, menehi rega ing apresiasi kita.

Iki minangka masalah sing banget sensitif, gumantung saka sudut pandang sing nyebutake, sing darmabakti lan sing ngasilake biaya; umume kita nggandhengake apa sing worth piranti lunak karo label banjur simbol dollar, asring ora bisa kanggo pasar cilik utawa amarga kita mbandhingake karo liyane ora persis konteks sing padha.

Aku pracaya tenan sing lisensi open source iku sawijining gaya kang ora bisa dibalèkaké, lan sing ing sawetara taun (yen ora wis kedados) njupuk pasar bareng apik ing paling tepak donya teknologi, dosanira (ora iku kedadeyan). Nanging yen piranti lunak gratis, ora nyatakake yen keluwenane manungsa bakal mungkasi. Pelaksanaan, inovasi, latihan lan nganyari duwe rega sing kudu dibayar dening wong; lan ing pungkasan piranti lunak komersial kudu ana kanggo nggawe tradable trends.

Nalika esuk aku krungu swara Greg Bentley, pirang-pirang yuta dolar wis dikukuhake ing taun-taun 25 karo perangkat lunak Microstation & family, aku bisa duwe pikiran pisanan minangka barbaritas sing ora cocok kanggo papan iki. Nanging nalika kita éling sing iki rega saka siji sing innovates ing watu liya liyane lan ing perusahaan saka wong akeh, rampung munggah pangling yen iku ganjaran kanggo efforts, padha ora nindakake College kanca 23 (kalebu kula utawa bapakku)

Kita isih mikir yen manfaat iki dijupuk amarga akeh sing wis ngobati lan ngrampungake piranti kasebut. Bener, nanging uga liya-liyane wis nggawe keuntungan dhewe, sing bisa digayuh karo hukum urip ing piranti lunak liya, kanthi luwih utawa luwih cilik tinimbang usaha sing padha.

Dadi, yen kita kritis karo harga piranti lunak, watesan sadurunge panjaluk kita, kualitas layanan utawa malah kebijakan bebrayan; kita uga kudu ngerti yen kita bisa mangan thanks kanggo orane; dadi nganggo utawa nganggo kompetisi.

AutoCAD ngonsumsi akeh memori, Bentley ora unintuitive, gvSIG maju banget alon, ESRI larang banget, Windows wis kedalina, Manifold kurang dikenal, Google Earth arang banget ora trep ...

Pessimism durung entuk akeh penghargaan ing sajarah, nggawe troll minangka sing paling gampang (lan kadhangkala luwih enak), nanging tansah (meh) bisa nemokake perspektif "win-win" ing rantai tambah nilai Hubungan:

- Kasuksesanku minangka asil saka teknisiku, aku ngeksploitasi wong-wong mau supaya mati nanging uga menehi penghasilan sing wis ditampa resume lan mbayar tagihan. Ing pungkasan aku sinau luwih akeh keterampilan tinimbang apa sajake saka puisi, sawetara bakal luwih saka aku, amarga padha duwe akeh potensial.
- Wong-wong bakal njupuk kauntungan saka sajarah, sanajan aku sing tepak tepuk tangan saiki; ora mangerteni iki bisa mimpin kecemburuan profesional utawa frustasi. Nanging banjur padha bisa sukses, aku bakal seneng lan iki rantaman sing arep dadi karo boss.

Babagan sing padha karo piranti lunak:

-Bentley ndadekake dhuwit akeh lan mbalekake dheweke menehi hadiah saka $ 300, nanging kanthi alat-alat aku wis diwenehi anak-anakku, ngembangake kawruh, lan pengalaman.
-AutoCAD monopolizes pasar global, nanging thanks kanggo popularitas Aku duwe akeh siswa ing kelas cumadhang kanggo mbayar lan akeh kunjungan looking carane nggunakake lan malah carane mbukak keygen.
-ESRI ora ngurmati standar komunitas, nanging SIG owah-owahan kanggo agresivitas lan arep ing konferensi ing San Diego wis inspirasi kula ing motivasi sing bisa dimanfaatake.

Gumantung marang apa sing kita lakoni, kita bisa ngelingi pesimistis babagan ESRI, Bentley, AutoCAD, gvSIG, Google Earth utawa merek Windows. Nanging wong-wong iku minangka produk saka wong sing duwe inisiatif kanggo nggawe wong metu saka apa-apa, utawa saka gagasan banget primitif kanggo apa sing saiki. A bagean apik saka apa sing kita mangan ing saben dina amarga saka eksistensi, jumlah tekane, inovasi lan kesenengane urip nggawe kita kabeh menang. Cara minangka rega, prestasi kasebut minangka nilai.

Menehi jeneng perangkat lunak sing paling sampeyan kaya ..., yen ora kanggo wong, mbok menawa sampeyan ora bakal duwe kawruh lan sampeyan bakal duwe menit 8 sampeyan wis maca iki kirim, amarga blog iki bisa uga ora ana. Ing kesimpulan, nilai piranti lunak bakal dadi produktivitas sing bisa ditindakake kanthi apa kang kita ditabtokake, dudu, kurang, ekonomi, histeris utawa nyenengake.

2 Balesan kanggo "Nilai piranti lunak"

  1. Ditemtokake, sawetara agresivitas piranti lunak komersial perusahaan gedhe njupuk kauntungan saka posisi lan kerusakan ora mung institusi nanging pangguna sing nganggo produke.

    Kanggo piranti lunak gratis, taruhan kasebut kudu terus, sanajan kelestarian kudu dianggep kanthi serius. Kita kabeh ndeleng alat sing dibangun kanthi cara sing beda-beda, nindakake meh padha, papat wong kasebut nahan lan liyane dadi usang lan mati. Ora dadi ala, nanging butuh wektu, inisiatif ... lan pérak pungkasan.

    Wektu kadhangkala lisensi gratis wis entuk apik, senadyan isih ana upaya kanggo nggabungake upaya (ora kaya kasus GIS) nanging ing cabang liya.

  2. Aku nyatakake yen nilai utawa koleksi perangkat lunak eksklusif iku minangka diskusi sing rada artifisial. Pendekatan piranti lunak gratis yakuwi kanggo ningkataké pengembangan lan pemanfaatan aplikasi gratis (mayoritas gratis) nanging ora kanggo ngritik perusahaan lan layanan (kayata nalika perusahaan-perusahaan kasebut ndhudhuk tindakan ilegal lan rusak kanggo nambah keuntungan utawa dominasi pasar , nglanggar hukum antitrust negara).
    Aku ora tau takon sampeyan kudu mbayar piranti lunak tartamtu. Apa sing dikecualikake yaiku kekurangan alternatif kanggo njaga kamardikan (salah siji saka nilai dhasar ing model ekonomi saiki) kanggo milih, nggunakake, lan ngasilake (maca lisensi sing ora mbatesi hak-hak saya ing prodhuk karyaku, utawa kebebasanku kanggo milih alat teknologi tartamtu).
    Jawaban kanggo dilema iki yaiku hak kanggo nggawé lan ngenalake menyang produk alternatif pasar sing anyar, sing nglengkapi penawaran pasar karo jinis lisensi anyar lan fitur lan harga anyar, ngiyatake maneh hak-hak pilihan konsumen lan pangguna.
    Yen masalah iku produk komersial sing ana, perusahaan sing entuk manfaat saka iku lan nilai sing gedhe banget, apa sing bakal cocog bakal dadi subsidi negara kanggo akuisisi lunak eksklusif utawa nasionalisasi perusahaan lan perusahaan prodhuk lunak. Ide ora jelas, mesthine, sing FSF utawa organisasi liya ora tau ngajokaken. Saliyane iku, obyeke tansah dadi panyiptan produk lan layanan alternatif anyar.

    Greetings.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.