Nilai piranti lunak kasebut

IMG_0778

Rega ana ing kothak, biaya ing motivasi kita, sarana nggunakake, menehi rega ing apresiasi kita.

Iki minangka masalah sing banget sensitif, gumantung saka sudut pandang sing nyebutake, sing darmabakti lan sing ngasilake biaya; umume kita nggandhengake apa sing worth piranti lunak karo label banjur simbol dollar, asring ora bisa kanggo pasar cilik utawa amarga kita mbandhingake karo liyane ora persis konteks sing padha. 

Aku percaya tenan yen lisensi sumber terbuka minangka tren sing ora bisa dibalekake maneh, lan sajrone sawetara taun (yen durung kedadeyan), bakal entuk proporsi pasar sing akeh ing sebagian besar ceruk ing jagad teknologi, kanthi cara sing sustainable (ora lagi kedadeyan). Nanging piranti lunak kasebut bebas, ora ateges manawa keluwen kamanungsan bakal rampung. Implementasine, inovasi, pelatihan lan nganyari duwe rega sing kudu dibayar dening wong liya; lan pungkasane piranti lunak dagang kudu ana supaya tren bisa dipasarake.

Nalika esuk iki aku ngrungokake swarane Greg Bentley, pirang-pirang yuta dolar sing wis diklumpukake sajrone 25 taun nganggo piranti lunak Microstation & kulawarga, bisa uga dipikirake babagan barbarities sing ora cocog karo papan iki. Nanging nalika kita ngerti manawa iki regane wong-wong sing nggawe inovasi, ing watu liyane lan ing perusahaan liyane, kita bakal ngakoni manawa minangka upah saka gaweyane, sing 23 kanca universitas kasebut ora nindakake (kalebu aku, utawa bapakku).

Kita isih bisa mikir manawa kredit iki dijupuk amarga akeh sing nggunakake lan nyempurnakake alat. Sejatine, nanging liyane uga wis ngasilake bathi dhewe, sing miturut undang-undang urip sing bakal diraih karo piranti lunak liya, kanthi luwih utawa luwih sithik nanging meh bisa uga ana usaha sing padha.

Dadi, yen kita kritis karo harga piranti lunak, watesan sadurunge panjaluk kita, kualitas layanan utawa malah kebijakan bebrayan; kita uga kudu ngerti yen kita bisa mangan thanks kanggo orane; dadi nganggo utawa nganggo kompetisi.

AutoCAD ngonsumsi akeh memori, Bentley ora unintuitive, gvSIG maju banget alon, ESRI larang banget, Windows wis kedalina, Manifold kurang dikenal, Google Earth arang banget ora trep ...

Pessimism durung entuk akeh penghargaan ing sajarah, nggawe troll minangka sing paling gampang (lan kadhangkala luwih enak), nanging tansah (meh) bisa nemokake perspektif "win-win" ing rantai tambah nilai Hubungan:

-Suksesanku minangka asil saka teknisi, aku ngeksploitasi nganti mati, nanging uga kanthi penghasilan, dheweke bisa nambah resume lan mbayar tagihan. Pungkasane, aku wis ngerti luwih akeh kabisane tinimbang geguritan, sawetara bakal luwih maju tinimbang aku, amarga duweni potensi sing akeh.
-Mereka bakal njupuk kauntungan saka rekor sampeyan, sanajan aku saiki sing keplok; Ora ngerti iki bisa nyebabake rasa cemburu profesional utawa frustasi. Nanging dheweke bakal sukses, aku bakal seneng lan iki minangka rantai sing kudu dialami karo sing saiki dadi bosku.

Babagan sing padha karo piranti lunak:

-Bentley ndadekake dhuwit akeh lan mbalekake dheweke menehi hadiah saka $ 300, nanging kanthi alat-alat aku wis diwenehi anak-anakku, ngembangake kawruh, lan pengalaman.
-AutoCAD monopolizes pasar global, nanging thanks kanggo popularitas Aku duwe akeh siswa ing kelas cumadhang kanggo mbayar lan akeh kunjungan looking carane nggunakake lan malah carane mbukak keygen.
-ESRI ora ngurmati standar komunitas, nanging SIG owah-owahan kanggo agresivitas lan arep ing konferensi ing San Diego wis inspirasi kula ing motivasi sing bisa dimanfaatake.

Gumantung saka apa sing kita lakoni, kita bisa uga duwe pikiran pesimis babagan merek ESRI, Bentley, AutoCAD, gvSIG, Google Earth, utawa Windows. Nanging produk kasebut minangka produk saka wong sing duwe inisiatif kanggo nggawe saka awal, utawa saka ide sing paling kuna nganti saiki. Bagéan sing apik kanggo mangan saben dinane amarga ana, jumlah kegigihan, inovasi lan rasa seneng ing urip nggawe kita kabeh bakal menang. Cara kasebut minangka rega, prestasi yaiku regane.

Menehi jeneng piranti lunak sing paling ora sampeyan simpati ... uga, yen dudu kanggo dheweke, sampeyan bisa uga ora duwe ilmu lan sampeyan bakal kari 8 menit sampeyan maca tulisan iki, amarga blog iki bisa uga ora ana. Minangka kesimpulan, regane piranti lunak bakal ana ing produktivitas sing kita bathi kanthi jumlah investasi sing ana, bisa uga akeh, sethithik, ekonomi, histeris utawa nyenengake.

2 Mbales "Nilai piranti lunak"

  1. Ditemtokake, sawetara agresivitas piranti lunak komersial perusahaan gedhe njupuk kauntungan saka posisi lan kerusakan ora mung institusi nanging pangguna sing nganggo produke.

    Minangka piranti lunak gratis, taruhan kudu dilanjutake, sanajan keberlangsungan kudu dipikirake kanthi serius. Kita kabeh wis ndeleng alat sing dibangun kanthi cara sing beda-beda, meh kabeh perkara sing padha, yaiku patang siji kanggo awake dhewe lan sing liyane dadi usang lan mati. Ora iku ala, nanging butuh wektu, inisiatif ... lan pungkasane dhuwit.

    Wektu kadhangkala lisensi gratis wis entuk apik, senadyan isih ana upaya kanggo nggabungake upaya (ora kaya kasus GIS) nanging ing cabang liya.

  2. Aku nyatakake yen nilai utawa koleksi perangkat lunak eksklusif iku minangka diskusi sing rada artifisial. Pendekatan piranti lunak gratis yakuwi kanggo ningkataké pengembangan lan pemanfaatan aplikasi gratis (mayoritas gratis) nanging ora kanggo ngritik perusahaan lan layanan (kayata nalika perusahaan-perusahaan kasebut ndhudhuk tindakan ilegal lan rusak kanggo nambah keuntungan utawa dominasi pasar , nglanggar hukum antitrust negara).
    Aku ora tau takon sampeyan kudu mbayar piranti lunak tartamtu. Apa sing dikecualikake yaiku kekurangan alternatif kanggo njaga kamardikan (salah siji saka nilai dhasar ing model ekonomi saiki) kanggo milih, nggunakake, lan ngasilake (maca lisensi sing ora mbatesi hak-hak saya ing prodhuk karyaku, utawa kebebasanku kanggo milih alat teknologi tartamtu).
    Jawaban kanggo dilema iki yaiku hak kanggo nggawé lan ngenalake menyang produk alternatif pasar sing anyar, sing nglengkapi penawaran pasar karo jinis lisensi anyar lan fitur lan harga anyar, ngiyatake maneh hak-hak pilihan konsumen lan pangguna.
    Yen masalah iku produk komersial sing ana, perusahaan sing entuk manfaat saka iku lan nilai sing gedhe banget, apa sing bakal cocog bakal dadi subsidi negara kanggo akuisisi lunak eksklusif utawa nasionalisasi perusahaan lan perusahaan prodhuk lunak. Ide ora jelas, mesthine, sing FSF utawa organisasi liya ora tau ngajokaken. Saliyane iku, obyeke tansah dadi panyiptan produk lan layanan alternatif anyar.

    Greetings.

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.