Carane nggawe quadrants kanggo maps Cadastral

sadurunge ngandika saka prabédan antara UTM lan koordinat geografis, ing kirim iki kita bakal nerangake carane nggawe peta kuadran ing ukuran gedhe kanggo panggunaan kadaster.

Nalika nerangake nggawe peta jangkoan quadrant, geografis meh podo sing karya para dewa nalika kartunis pracaya iku mung duplikat kothak sing asring arupi orthogonal.

Asal saka kothak punika pemisahan saka lumahing tanah dening meridian lan Paralel mripat kudu milih spheroid referensi, minangka iki nemtokake ing perangan dimencion. Aku bakal nggunakake conto Honduras, kanggo tujuan entendelo.

Ing peta sing ukuran referensi, gumantung Printing iki biasane godhong 24 "x36" supaya nalika kita digunakake ing ukuran kita bakal referring kanggo rasio kang saget dipun tampi peta, nggunakake ukuran horisontal sawijining referring menyang 24 "x36" kalebu spasi bathi sheet.

Honduras dumunung ing antarane zona 16 lan 17, lan segmen P diwujudake dening paralel, zona sing ditandhani ing werna oranye nduweni enem derajat antarane paralel. Nalika nyithak peta wilayah iki, ukurane 1: 1,000,000

area Centroamérica 16

Sampeyan bisa ndeleng banget uga sing area orange iki kisaran saka 84W Meridian kanggo 90W lan antarane 8N lan 16N supaya iku babagan saka derajat 6 8 ing longitude lan latitude derajat. uga kanggo ngganti tampilan Kanggo koordinat UTM sampeyan bisa ndeleng sudute.

Kanthi pamérangan wilayah iki dadi patang bagéan, kita duwé 4 segmen 3 ° déning 4 °, printing peta kasebut cedhak karo 1: 500,000; Iki bisa didownload ing format vektor (kml, shp, dxf, dgn) kanggo zona sing beda saka link iki.

area Centroamérica 16

Yen segmen iki dipérang dadi loro longitudinal, saben bakal dadi 1 ° 30 'garis bujur lan 1 °. Peta iki bakal dicithak ing 1: 250,000.

area Centroamérica 16

Banjur yen siji saka wilayah iki dipérang dadi telung horisontal lan rong perangan vertikal duwe wilayah 30 '30' Lintang dawa lan, iki bakal dicithak ing 1 ukuran sing godhongé amba: 100,000.

area Centroamérica 16 Banjur, yen salah sawijine wilayah kasebut dipérang dadi rong segara horisontal lan telung, kita bakal duwe area garis lintang 15 'Xitude and 10' sing paling misuwur lan iki minangka peta sing misuwur minangka "lembar kartografi" 1: 50,000.

area Centroamérica 16

Banjur yen kita tarik peta kanggo deso uprising 1: 10,000 cukup kanggo dibagi perangan iki 5 bagian vertikal 3 'dawa dening 2' Lintang; clarifying sing miturut garis lintang kita ketemu, iku bisa dipérang dadi 4 4 x, amarga sing ngalih adoh saka Narrows Ecuador.

area Centroamérica 16

Kanggo 1 maps: bagean 5,000 bakal 1'30 "dening 1 ', kanggo maps 1: 2,000 36 ing bagean" dening 24 "lan kanggo maps 1: 1,000 iku bakal dibagi dadi bagean saka 18" dawa dening 12 "Lintang.

area Centroamérica 16area Centroamérica 16

Yen katon, ora ana sing mbutuhake rounding, amarga sudhut bisa diitung ing koordinat geografis lan diowahi kanggo UTM kanggo nggambar ing peta. Ngonversi koordinat geografis menyang UTM ana aplikasi.

Ingkang becik kanggo miwiti karo sheet 1: 50,000 sing uga dikenal lan ngitung koordinat UTM kanggo banjur nggawe partisi ing AtoCAD. Conto sing dituduhake yaiku Honduras, kanthi lembaran 1: 50,000 ing kothak gedhe lan 1: 10,000 ing kothak cilik.

utmgeograficas121

Nomenclature? ... iku dina liyane.

Ing kirim liyane iki ngleksanani padha, karo cilik ing belahan langit sisih kidul, khusus Bolivia.

2 Balesan kanggo "Cara nggawe quadrants kanggo peta cadastral"

  1. Iki cara menarik lan praktis saka nulis bab subyek perlu kanggo Pendhaftaran tanah

Ninggalake balesan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan data komentar sampeyan diproses.